Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 1 минута , cybersimo каза:

Каквато и марка и модел да избереш с тези параметри - няма да сбъркаш. Купувай според бюджета си смело!

Хардуерът е достатъчно силен, ама чак да няма значение от коя марка го взема....

Връзка към коментар
В момента, cybersimo каза:

Каквато и марка и модел да избереш с тези параметри - няма да сбъркаш. Купувай според бюджета си смело!

Искам Toshiba - това ми е любимата марка, но не мога да намеря приемлив с тези параметри...

С Dell работя 5 години - свикнала съм му.

Само с Lenovo не съм. Показаният мога да го преглътна - макар че никога не съм поръчвала лаптоп от Amazon... 

В момента, tch каза:

Хардуерът е достатъчно силен, ама чак да няма значение от коя марка го взема....

И аз така мисля. Затова и се съветвам... Ако мога да получа съвет, разбира се.

Връзка към коментар
преди 2 минути , tch каза:

Иначе Леново бих си взел нещо от Т-серията им

Аз имам от т серията на леново, преди 3 години струваше около 3 хил. Няма такъв боклук. Със сигурност не препоръчвам

Връзка към коментар
преди 11 минути , Rainy каза:

Трябва да си купя лаптоп. Трябва - значи (почти) веднага.

Гледайки описаните характеристики си е съвсем стандартен съвременен лаптоп - дето рече Симо - купувай! 🙂

Тук въпросът е трябва ли да бъде лек (ако го влачиш често в чанта) - тогава търсиш модели без DVD (като посочения от теб).

Toshiba избери, ако държиш да е бял (например връзва се цветово с мебелите). Параметрите, ако са същите просто няма значение.

Ако ще е производител Леново - тогава имаш избор Lenovo или ThinkPad (по-качествената серия).

При всички положение при избора гледай и гаранционните условия - имам предвид не колко години е гаранцията, а като се счупи гаранционно за колко време биха го оправили (това през Амазон не зная дали можеш да провериш).

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Търсиш съвет и ти дадох съвет. От 20 години продавам компютри, смятам че препоръката ми е добра. Ако трябва аз да избирам между трите марки - винаги бих избрал Дел. Тошиба са най-големите боклуци на пазара - това важеше докато продаваха компютри с хард-дискове. Но щом е със Ссд - би трябвало всички да са еднакви

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , cck каза:

Тук въпросът е трябва ли да бъде лек (ако го влачиш често в чанта) - тогава търсиш модели без DVD (като посочения от теб).

Toshiba избери, ако държиш да е бял (например връзва се цветово с мебелите). Параметрите, ако са същите просто няма значение.

Ако ще е производител Леново - тогава имаш избор Lenovo или ThinkPad (по-качествената серия).

При всички положение при избора гледай и гаранционните условия - имам предвид не колко години е гаранцията, а като се счупи гаранционно за колко време биха го оправили (това през Амазон не зная дали можеш да провериш).

В момента съм с лаптоп без DVD - имам отделно DVD, не е проблем. 

Цвят - със сигурност не го избирам с мебелите - те са тюрлю гювеч. Усмихна ме 🙂 

Гаранцията определено ме смущава. 

преди 1 минута , cybersimo каза:

Търсиш съвет и ти дадох съвет. От 20 години продавам компютри, смятам че препоръката ми е добра. Ако трябва аз да избирам между трите марки - винаги бих избрал Дел. Тошиба са най-големите боклуци на пазара - това важеше докато продаваха компютри с хард-дискове. Но щом е със Ссд - би трябвало всички да са еднакви

Да ти кажа, аз съм само потребител. Искам съвет - но в рамките на предложените три модела. 

Искаше ми се конкретни модели да ме посъветвате, но явно ще трябва да се боря...

Благодаря ти.

Връзка към коментар

В ЮК не можеш ли да си поръчаш директно от сайта на производителя?

И според мен от тези трите, при дефинирани от теб характеристики, няма да видиш (съществена) разлика в производителността.

Най-вече помисли над 2 неща:

• кой производител предлага по-добро обслужване (както е писал и  @cck)
  • колко време напред мислиш да го ползваш - тенденцията е апликациите да стават все по-големи, по-тежки и по-зле написани - хардуерът е достатъчно евтин, за да не ти трябват скъпи кодери, които да пишат оптимизиран софтуер. Ако мислиш да смениш мебелите след 2 години и има шанс този лаптоп да не се връзва цветово с новите, което би наложило купуването на нов лаптоп, не мисли. Ако мислиш да амортизираш цената за 5 години, може да излезне по-евтино да си купиш лаптоп с 16ГБ рам, който и след 5 години да е ползваем, без да индюсва значителен фрустрейшън на потребителите си.
Редактирано от akair
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Rainy каза:

Гаранцията определено ме смущава

Мда. То това е реалността, която човек не би искал да среща, но понякога се случва.

Леново в София може и две седмици да чака в сервиз.

Нямаш ли реален магазин за компютри в района?

Връзка към коментар
В момента, Goal & Boss каза:

@Rainy Виж тези. Не забравяй да минеш през Quidco, за да вземеш някой пунд обратно.

Благодаря ти за предложенията много! Отивам да гледам. Оф, щях да забравя за cashback, задължена съм ти!

Връзка към коментар
преди 3 минути , Rainy каза:

Искаше ми се конкретни модели да ме посъветвате, но явно ще трябва да се боря...

Точно заради това дадох съвет според бюджета ти. Вътре всичко е еднакво. По-скоро избирай според гаранцията, както каза @cck

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, akair каза:

В ЮК не можеш ли да си поръчаш директно от сайта на производителя?

И според мен от тези трите, при дефинирани от теб характеристики, няма да видиш (съществена) разлика в производителността.

Може би мога, но попаднах до този момент на много високи цени - за мен - от производител: £800 плюс и се оттеглих... 

преди 1 минута , akair каза:

Най-вече помисли над 2 неща:

• кой производител предлага по-добро обслужване (както е писал и  @cck)
  • колко време напред мислиш да го ползваш - тенденцията е апликациите да стават все по-големи, по-тежки и по-зле написани - хардуерът е достатъчно евтин, за да не ти трябват скъпи кодери, които да пишат оптимизиран софтуер. Ако мислиш да смениш мебелите след 2 години и има шанс този лаптоп да не се връзва цветово с новите, което би наложило купуването на нов лаптоп, не мисли. Ако мислиш да амортизираш цената за 5 години, може да излезне по-евтино да си купиш лаптоп с 16ГБ рам, които и след 5 години да е ползваем, без да индюсва значителен фрустрейшън на потребителите си.

Аз, таковата, не харча пари за мебели - отиват само за билети. Правя ги винтидж - не се шегувам, много хубави стават 🙂 

Лаптопът смятам да го ползвам докато умре... 

За сервизът съм в пълен мат - трябва да проверя. Благодаря ти!

преди 3 минути , cybersimo каза:

Точно заради това дадох съвет според бюджета ти. Вътре всичко е еднакво. По-скоро избирай според гаранцията, както каза @cck

Сега ще почна да ровя...

преди 4 минути , cck каза:

Мда. То това е реалността, която човек не би искал да среща, но понякога се случва.

Леново в София може и две седмици да чака в сервиз.

Нямаш ли реален магазин за компютри в района?

Имам. Този, който е посочил @Goal & Boss. Благодаря!

Връзка към коментар
На 5.11.2018 г. в 15:49, aleksandrina каза:

Като спомена Исландия, на тази камера се виждат едни... лодки с колела. Разгледах им сайта http://icelagoon.is/gallery/- много интересно. 🙂

Такива лодки правят туристически турове в Дъблин, а също съм виждала и подобни лодки за разходки по крайбрежието при Ярмът (Англия). Туровете са комбинирани по суша и по вода.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да ви благодаря много за обърнатото внимание. Ето една статистика.

https://www.laptopmag.com/articles/tech-support-showdown

Ще послушам съветите и ще взема Dell. Остава да избера и модела. 

Dell предлага директно, но не съм убедена, че това са най-добрите цени - или тези, които аз мога да си позволя

https://deals.dell.com/en-uk/category/laptops?dgc=IR&cid=Q4_CONS_BF_Presale&lid=genhp1-cta1&ref=hp1

Сега ще се заровя в предложения линк: 

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/315_3226_30328_6094_54_ba00012870-bv00311054-ba00012871-bv00311064-ba00002920-bv00307957-ba00012875-bv00311086/xx-criteria.html?awc=1599_1542752733_df1e254960cfebf6f9166e06965ac8db&srcid=369&xtor=AL-1&cmpid=aff~Skimlinks~Sub Networks~78888&awid=78888

Пак благодаря - наистина ми помогнахте да реша кашата в главата си. Поне малко...

Връзка към коментар

Този за 680 паунда изглежда като приличен баланс - има ССД, има и7, 15 инча екран и 12 гиги памет.

Тези, които пише, че са със САТА диск, са със старите бавни дискове с плочи.

Връзка към коментар
преди 2 минути , akair каза:

Този за 680 паунда изглежда като приличен баланс - има ССД, има и7, 15 инча екран и 12 гиги памет.

Тези, които пише, че са със САТА диск, са със старите бавни дискове с плочи.

За този говориш, нали?

https://deals.dell.com/en-uk/productdetail/1o36 

Сега ще го разгледам и ще погледна на каква цена е Currys. Аз гледах най-евтиния в серията - и с най-голямо намаление:

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/dell-inspiron-15-3000-15-6-intel-core-i5-laptop-256-gb-ssd-black-10186254-pdt.html

Връзка към коментар
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

Благодаря ти! 

Връзка към коментар

Това е моят краен избор: DELL Inspiron 15 3000 15.6" Intel® Core™ i5 Laptop - 256 GB SSD, Black

£449, реших че колкото и нагоре да отивам, максимум няма, така че щом за тази цена получавам нужния минимум - стига ми.

Ще има още някой и друг паунд от Quidco ( @Goal & Boss - благодаря!)

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/dell-inspiron-15-3000-15-6-intel-core-i5-laptop-256-gb-ssd-black-10186254-pdt.html

Искрени благодарности, момчета: @cybersimo, @cck @akair @tch@savagejo

Утре ще си го взема от PC World.

Връзка към коментар
преди 9 часа, Rainy каза:

Intel Core i5 (или i7); 8 GB RAM (нагоре е скъпо), 256 GB SSD. 

Благодаря 🙂 

@Rainy, не знам как е в UK, но в Германия и Холандия в магазините от типа на Медиамаркт, когато има намаления, то те са съвсем реални, значителни и доста конкурентни т.е. не намирам аргумент да гледаш да го купиш обезателно online.

Конкретно за конфигурацията:

- Бих платил малко повече за i7

- За мен теглото е много важно. Но аз мъкна моя непрекъснато. От както ми откраднаха един от багажника на паркинг на Кауфланд - даже пазарувам с лаптопа на рамо.

- След като си направиш шорт листата - хвърли един поглед и на батерията

- Едва ли ще се натресеш на толкова стари модели, че да нямат USB Type C, но все пак - имай го предвид.

- Според мен - 14 инчов, но гледай да не е някой с лъскав екран. Блести, та чак не може да се гледа в него.

И последно, относно цената.

Лаптоп не се купува всеки ден. За такива покупки аз обикновено правя лек компромис с бюджета (10-20%)

Успех

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 47 минути , ven62 каза:

@Rainy, не знам как е в UK, но в Германия и Холандия в магазините от типа на Медиамаркт, когато има намаления, то те са съвсем реални, значителни и доста конкурентни т.е. не намирам аргумент да гледаш да го купиш обезателно online.

Конкретно за конфигурацията:

- Бих платил малко повече за i7

- За мен теглото е много важно. Но аз мъкна моя непрекъснато. От както ми откраднаха един от багажника на паркинг на Кауфланд - даже пазарувам с лаптопа на рамо.

- След като си направиш шорт листата - хвърли един поглед и на батерията

- Едва ли ще се натресеш на толкова стари модели, че да нямат USB Type C, но все пак - имай го предвид.

- Според мен - 14 инчов, но гледай да не е някой с лъскав екран. Блести, та чак не може да се гледа в него.

И последно, относно цената.

Лаптоп не се купува всеки ден. За такива покупки аз обикновено правя лек компромис с бюджета (10-20%)

Успех

@ven62 Благодаря! Знам, че не се купува всеки ден. Поне аз не купувам.

Батерията е добра, дават я 10 часа (което си е силно относително). Екранът е - LED backlighting; Anti-glare; 60 Hz. Тегло 2.3 кг.; USB 3.1 x 2
- USB 2.0 x 1

Ето му пълната конфигурация: 

Пет години работя с Dell, 14". Служебен. В момента мисля, че имам сходна конфигурация. i5 е със сигурност.

Категорично не мисля да го влача с мен на пътувания. Откакто спрях да го правя, съм много happy. Иначе и аз не си оставям лаптопа в колата никога...

Честно казано, не виждам никаква разумна причина да дам двойно повече пари - този лаптоп е намален драстично на £449, за едва ли двойно по-добър продукт, сериозно. Затова и отворих тази дискусия, защото аз съм един добър user, но само user.

Връзка към коментар

@Rainy, Имах известни колебания дали да напиша това мнение.

Аз не бих купил точно този лаптоп.

Колкото и да не се мъкне наляво-надясно … все пак е 2.3 кг.  Това е много!

Без специално да съм проучвал, почти съм сигурен, че този модел е поне на 2 години т.е. като технология - доста стар.

Дано да се включат други, които да ти дадат мнение за конкретния лаптоп.

А и една година гаранция, хм, мислех си, че 3 г. вече е почти стандарт.

Редактирано от ven62
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.