Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 16 минути , ven62 каза:

@Rainy, Имах известни колебания дали да напиша това мнение.

Аз не бих купил точно този лаптоп.

Колкото и да не се мъкне наляво-надясно … все пак е 2.3 кг.  Това е много!

Без специално да съм проучвал, почти съм сигурен, че този модел е поне на 2 години т.е. като технология - доста стар.

Дано да се включат други, които да ти дадат мнение за конкретния лаптоп.

А и една година гаранция, хм, мислех си, че 3 г. вече е почти стандарт.

Няма такова нещо. Модела е 2018 г със сигурност.

2.3кг е нищижно, за лаптоп който НЕ носиш всеки ден.

i7 е напълно безмислено, при положение, че не можеш да натовариш на 100% дори и i5.

USB-C е още далеч от основен стандарт - ненужна екстра. USB 3.1 type A е напълно достатъчно.

Anti-glare екрана е много по-добре от Glossy - поне се вижда нещо когато има много светлина (лично мнение).

Гаранцията в БГ за Дел е наистина 3 до 5 години, в УК би трябвало да е поне 2 години (преди Brexit 😄)

Поздравления за избора @Rainy

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, cybersimo каза:

Няма такова нещо. Модела е 2018 г със сигурност.

2.3кг е нищижно, за лаптоп който НЕ носиш всеки ден.

i7 е напълно безмислено, при положение, че не можеш да натовариш на 100% дори и i5.

USB-C е още далеч от основен стандарт - ненужна екстра. USB 3.1 type A е напълно достатъчно.

Anti-glare екрана е много по-добре от Glossy - поне се вижда нещо когато има много светлина (лично мнение).

Гаранцията в БГ за Дел е наистина 3 до 5 години, в УК би трябвало да е поне 2 години (преди Brexit 😄)

Поздравления за избора @Rainy

Мога само да се радвам, че не съм бил прав.

Поздравления на теб за мнението и на @Rainy за избора.

Да си го ползва дълги години...

:good:

Връзка към коментар
преди 1 час, Rainy каза:

@ven62 Благодаря! Знам, че не се купува всеки ден. Поне аз не купувам.

Батерията е добра, дават я 10 часа (което си е силно относително). Екранът е - LED backlighting; Anti-glare; 60 Hz. Тегло 2.3 кг.; USB 3.1 x 2
- USB 2.0 x 1

Ето му пълната конфигурация: 

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/dell-inspiron-15-3000-15-6-intel-core-i5-laptop-256-gb-ssd-black-10186254-pdt.html

Пет години работя с Dell, 14". Служебен. В момента мисля, че имам сходна конфигурация. i5 е със сигурност.

Категорично не мисля да го влача с мен на пътувания. Откакто спрях да го правя, съм много happy. Иначе и аз не си оставям лаптопа в колата никога...

Честно казано, не виждам никаква разумна причина да дам двойно повече пари - този лаптоп е намален драстично на £449, за едва ли двойно по-добър продукт, сериозно. Затова и отворих тази дискусия, защото аз съм един добър user, но само user.

Extra 10% оver £350 at Currys с код LKA10A

Важи за кухненско оборудване, но може да се пробва.

/Имам някакъв опит при ползването на кодове за намаления, които не са точно по предназначение. Ще намеря подходящата темата и ще споделя./

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Таньо каза:

Extra 10% оver £350 at Currys с код LKA10A

Важи за кухненско оборудване, но може да се пробва.

/Имам някакъв опит при ползването на кодове за намаления, които не са точно по предназначение. Ще намеря подходящата темата и ще споделя./

Сега ще го пробвам - и ще докладвам! Лаптопът е само запазен за купуване днес.

Връзка към коментар
На 13.10.2018 г. в 22:08, funny каза:

Някой да има идея от кога ще се продава Google Pixel 3 в България и къде ? 

Купи ли го, в момента има блек фрайдей дийл с 200 евро отстъпка от сайта на гугъл?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , bad kid каза:

Купи ли го, в момента има блек фрайдей дийл с 200 евро отстъпка от сайта на гугъл?

Телефона беше за дъщеря ми, която след дълго умуване да се прехвърля от iPhone на Pixel 3 и почти взето решение ... в крайна сметка реши че все пак няма да изневерява на себе си и си купи iPhone 🙂

Благодаря за офертата !

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, cybersimo каза:

USB-C е още далеч от основен стандарт - ненужна екстра.

За съжаление, не е така. Няма нищо по-изнервящо да търсиш преходник за телефона като искаш да прехвърлиш нещо на компютъра. 🙂 Преди време така се подведох по масовото мнение из техническите форуми "защо ти е full hd" и до ден днешен ми пречи за работата на стария лаптоп. Сега се радвам, че държах на лаптоп с usb-c. Неусетно навлизат новите технологии, а все пак не искаме да сменяме всяка година лаптопите.  🙂 

Връзка към коментар
преди 13 часа, Rainy каза:

Трябва да си купя лаптоп. Трябва - значи (почти) веднага. Тази седмица. Наложително ми е.

Искам да е Toshiba, Dell или Lenovo (нека не обсъждаме други марки).

Rainy, ако не съм закъснял, провери и в аутлет секция на Dell.

https://www.dell.com/learn/uk/en/ukdfh1/campaigns/shop-outlet-deals?c=uk&l=en&s=dfh

Моят лаптоп го взех от там с 3 годишна гаранция refurbished, вече втора година го ползвам и съм доволен.

Връзка към коментар
преди 41 минути , Цветелин каза:

Rainy, ако не съм закъснял, провери и в аутлет секция на Dell.

https://www.dell.com/learn/uk/en/ukdfh1/campaigns/shop-outlet-deals?c=uk&l=en&s=dfh

Моят лаптоп го взех от там с 3 годишна гаранция refurbished, вече втора година го ползвам и съм доволен.

Не е късно! След работа смятах да отида и си взема лаптопа. Сега ще разровя. Благодаря! 

Връзка към коментар

@Цветелин, Проверих. Dell държат много високи цени - по неведоми причини. Дори и на refurbished. Ето, например, този лаптоп (всички останали са i3) 

https://outlet.euro.dell.com/Online/InventorySearch.aspx?brandId=3&c=uk&cs=ukdfb1&l=en&s=dfb&fid=2008 

Latitude 15 - 5590  -> £648.97
Processor: Intel® Core™ i5-8350U (4 Core, 1.70 GHz, 6MB Cache, 15W)
Windows 10 Pro (64bit)
4GB (1x4GB) 2400 MHz DDR4 Non-ECC
128GB M.2 SATA SSD CLASS 20

Моят избор е: 

DELL Inspiron 15 3000 15.6" -> £449.00

Intel® Core™ i5-8250U Processor
RAM: 8 GB / Storage: 256 GB SSD
Full HD display
Battery life: Up to 10 hours

https://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/dell-inspiron-15-3000-15-6-intel-core-i5-laptop-256-gb-ssd-black-10186254-pdt.html?awc=1599_1542804282_5978e5bf802d4907043bae4c3fe8ecd8&srcid=369&xtor=AL-1&cmpid=aff~Skimlinks~Sub Networks~78888&awid=78888 

Връзка към коментар

Latitude е бизнес серия, затова е висок ценовия клас, качеството на материалите е различно. Тази цена, която виждаш е без ДДС, но пък има 30% отстъпка точно за този модел.

Служебният ми лаптоп е от тази серия Latitude 5570. Старият ми също е от нея серия - 7 години ползване по ниви, т.е. доста работа в прашни условия. Лично аз съм много доволен и го препоръчвам, но ти си прецени дали според теб си струва цената.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Цветелин каза:

Latitude е бизнес серия...

преди 3 минути , chandni каза:

Освен това е и с Windows Pro, който също е доста по-скъп от Windows Home.

Значи си има причина, но тя не съответства на моите нужди. Благодаря много за помощта!

Връзка към коментар
Преди 1 час, Rainy каза:

Значи си има причина, но тя не съответства на моите нужди. Благодаря много за помощта!

Точно така. Избора ти е добър - действай!

Връзка към коментар

Не съм чел подробностите, но имам сериозно подозрение, че машината, на която се е спраяла @Rainy, има възожност за (относително лесна) смяна на РАМ паметта. Ако това е така, след някоя и друга година ще може да го ъпгрейдне до 16ГБ и това ще му удължи полезния живот с известно време.

Склонен съм да вярвам, че по-скромното количество памет ще стане проблем за  @Rainy преди производителността на процесора да стане проблем.

2 hours ago, Rainy said:

Intel® Core™ i5-8250U Processor

Този процесор е с 4 ядра и мултитрединг (2 нишки на ядро). Пуснат е на пазара Q3 2017 - минали са му детските болести и вече трябва да е "железен". (https://ark.intel.com/products/124967/Intel-Core-i5-8250U-Processor-6M-Cache-up-to-3-40-GHz-)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой случайно да е пазарувал от https://www.nike.com/gb? Днес цял ден се оптвам да платя (с револют,, кредитни, дебитни карти, с пейпал) и ми дава грешка 😞

От livechat-а не ми помогнаха хич, пращат ме да звъня на английски номер 😞 , което в момента не мога ад направя така или иначе.

Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

В амазоните няма ли такива цени на Nike? Аз от немския съм много доволна. 🙂

Не знам за немския и за Nike, но преди няколко дни мъжът ми си купи от Amazon UK Аdidas Terrex Swift R2 GTX за 49,50 паунда при цена в България 274 лв :shok:

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

В амазоните няма ли такива цени на Nike? Аз от немския съм много доволна. 🙂

Честно казано не съм проерявала, понеже модела който съм си харесала е по-стар и е с  намаление, а и в момента има допълнителни 30%

Връзка към коментар
Преди 1 час, aleksandrina каза:

Kindle е на супер промо сега- 76,99€ за 10-то поколение, водоустойчив, с подсветка... Той е цяла седмица вече на тази цена де.

@aleksandrina Можеш ли да ми пратиш линк, моля? 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Rainy каза:

@aleksandrina Можеш ли да ми пратиш линк, моля? 

Може ли аз...? Може ли аз...? :laugh1: Моля, другарко, посочете мен:laugh1:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, chandni каза:

Може ли аз...? Може ли аз...? :laugh1: Моля, другарко, посочете мен:laugh1:

Хахаххаа... Много ти благодаря! Голям зор ми е оттук да отворя немският Amazon директно... И като съм започнала с компютърни въпроси, да продължа:

Има ли значение паметта, ок ли са 8Gb? 

И още един въпрос - мога ли да качвам на този модел книги от Читанката?

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 3 минути , Rainy каза:

Има ли значение паметта, ок ли са 8Gb? 

8GB за електронна книга са пре-пре-предостатъчни.

преди 3 минути , Rainy каза:

мога ли да качвам на този модел книги от Читанката? 

Можеш, но първо трябва да конвертираш epub файла с Calibre във формат, четим от Kindle. 🙂

@Rainy, ето tutorial по въпроса 🙂

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.