Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

В момента, chandni каза:

8GB за електронна книга са пре-пре-предостатъчни.

Можеш, но първо трябва да конвертираш epub файла с Calibre във формат, четим от Kindle. 🙂

Значи ще се чете... Имам предвид за преформатирането 🙂 

(Пред)Последен въпрос: Така като гледате офертата, някакъв аксесоар да купувам ли - имам предвид зарядни и от сорта, или само киндъл-а е достатъчно?

Връзка към коментар
В момента, Rainy каза:

Значи ще се чете... Имам предвид за преформатирането

Горе ти пуснах линкче за четенето. 

В момента, Rainy каза:

имам предвид зарядни и от сорта, или само киндъл-а е достатъчно?

Kindle-ът би трябвало да си дойде със зарядно. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

Kindle-ът би трябвало да си дойде със зарядно. 

Няма да дойде със зарядно. Зарядното е отделно и е десетина-петнайсет евро. Но проблем няма - аз моят го зареждам с обикновено зарядно за телефон.

P.S. В Читанката има архив с конвертирани за Kindle книги 😉

преди 4 минути , Rainy каза:

Така като гледате офертата, някакъв аксесоар да купувам ли - имам предвид зарядни и от сорта, или само киндъл-а е достатъчно?

Купи му едно калъфче, да не ходи гол. Друго не трябва. Калъфчето можеш да поръчаш от aliexpress, там са много евтини.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

Зарядното е отделно и е десетина-петнайсет евро

Тия верно ли са толкова стиснати...? :shok: Направо ме уби! 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Goal & Boss каза:

Няма да дойде със зарядно. Зарядното е отделно и е десетина-петнайсет евро. Но проблем няма - аз моят го зареждам с обикновено зарядно за телефон.

P.S. В Читанката има архив с конвертирани за Kindle книги 😉

Моето дойде с кабелче.... 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, Goal & Boss каза:

Е то ясно, че ще го има да се продава отделно като резервна част, но както писа @savagejo, би следвало поне с кабел да дойде, да може да се зарежда от USB. 

Връзка към коментар
В момента, Goal & Boss каза:

А от другия край на кабелчето...? 🙂

E... oт другя край - USB на новия лаптоп 😉 Или както вече каза - от телефона.

Връзка към коментар
В момента, chandni каза:

Е то ясно, че ще го има да се продава отделно като резервна част, но както писа @savagejo, би следвало поне с кабел да дойде, да може да се зарежда от USB. 

Да, кабел си има. Но зарядно няма и затова ти предлагат да си купиш. Те и кабелчетата струват 9,99, ако купуваш отделно 🙂 А истината е, че всякакъв кабел става. Аз отдавна не съм с оригиналния.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

И от зарядно няма нужда. Може да ползвате от телефоните си само главата на зарядното.

Калъфче от ebay- за 5-7$. Търсите "case for kindle 10 generation".

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Goal & Boss каза:

А от другия край на кабелчето...? 🙂

Лаптопа 🤣

Но да, както ти каза, с всеки кабел за телефон може да се зарежда.

Иначе @Rainy наистина си вземи калъфче, ако не ти се занимава с aliexpress и в ebay има доста евтини и хубави калъфчета.

Връзка към коментар
В момента, aleksandrina каза:

И от зарядно няма нужда. Може да ползвате от телефоните си само главата на зарядното.

Не знаех, че зарядното имало глава! Леле! Хапе ли? 😱

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Rainy каза:

Определено не ще да ми го достави на адреса - говори ми нещо на немски и ме праща в UK версията - където е £89.99 🙂 

Да, аз моят съм го поръчвала с превозвач. Но не знам дали има такъв от Германия до UK.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Rainy каза:

Определено не ще да ми го достави на адреса - говори ми нещо на немски и ме праща в UK версията - където е £89.99 🙂 

Вариант е да си го пратиш до склада на Gabieli в Трир и от там - в София 🙂 Нали около Коледа щеше да си идваш?

Връзка към коментар
2 minutes ago, Rainy said:

А до България изобщо няма доставка. Поръчвам до немски адрес на превозвач и от там го доставят за 3 лв до Б-я.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, savagejo каза:

Да, аз моят съм го поръчвала с превозвач. Но не знам дали има такъв от Германия до UK.

Е, няма да се занимавам в такъв случай, макар че скоро еди бански си поръчвах от немския Амазон. Нямаше проблем. Ама явно с Kindle има... 

В момента, chandni каза:

Вариант е да си го пратиш до склада на Gabieli в Трир и от там - в София 🙂 Нали около Коледа щеше да си идваш?

За разлика от 10 паунда такова усложнение - няма как да стане 😄 Ще поръчам от UK...

Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Е, няма да се занимавам в такъв случай, макар че скоро еди бански си поръчвах от немския Амазон. Нямаше проблем. Ама явно с Kindle има... 

С Киндъла е голяма разправия, защото е продукт на Амазон и имат различни цени и намаления за региона. 

Както и @aleksandrina е споменала, те и до България не доставят, особено като е с някакво намалени.

Ако не ти се занимава и няма да се прибираш скоро до БГ, бих те посъветвала да изчакаш, отвреме на време пускат намаления и в UK версията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Защо в посочения сайт пише, че не доставят до България? Или този надпис излиза само при мен?

А ако не доставят до България, какво се прави? Ясно, че мога да дам адрес в Германия, ама дали си струва упражнението?

ПП: Ха, писали сме няколко човека едновременно по един и същ въпрос.

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар
преди 2 минути , Rainy каза:

За разлика от 10 паунда такова усложнение - няма как да стане 😄 Ще поръчам от UK...

Чакай, чакай... От 77€ до 89 паунда, са малко повече от 10 паунда... @ven62 с тези пари отива и се връща до Братислава (щото не се казва @Георги Матеев... Иначе щеше да отиде поне до Пърт)! :laugh1:  

• Смея се 10
Връзка към коментар
1 minute ago, Lyubina said:

Защо в посочения сайт пише, че не доставят до България? Или този надпис излиза само при мен?

А ако не доставят до България, какво се прави? Ясно, че мога да дам адрес в Германия, ама дали си струва упражнението?

Определено си струва. Аз поръчвам с превозвач- 3 лв на кг. до България. Киндъла е около 300 гр с все опаковката. Този още не се предлага дори тук. Аз пускам редовно- все някой колега иска да чете. :)

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.