Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Lyubina каза:

Защо в посочения сайт пише, че не доставят до България? Или този надпис излиза само при мен?

А ако не доставят до България, какво се прави? Ясно, че мога да дам адрес в Германия, ама дали си струва упражнението?

Да, ако използваш превозвач, ти го доставят за 3 лв до БГ. Иначе ти го изпращат на редовна цена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , savagejo каза:

С Киндъла е голяма разправия, защото е продукт на Амазон и имат различни цени и намаления за региона. 

Както и @aleksandrina е споменала, те и до България не доставят, особено като е с някакво намалени.

Ако не ти се занимава и няма да се прибираш скоро до БГ, бих те посъветвала да изчакаш, отвреме на време пускат намаления и в UK версията.

Ясно, не знаех... Той в момента е намален, ще го прекарам през Quidco и колкото толкова. 

Ще се похваля... Много благодаря на всички!

преди 1 минута , chandni каза:

Чакай, чакай... От 77€ до 89 паунда, са малко повече от 10 паунда... @ven62 с тези пари отива и се връща до Братислава (щото не се казва @Георги Матеев... Иначе щеше да отиде поне до Пърт)! :laugh1:  

Един е @Георги Матеев да му се слави името! 🤗 Рейни е зальохана, пак тук се поочупи за някои неща. Ама в крайности няма как да изпадна... 😄

Сполай ти за помощта! 

Връзка към коментар
преди 8 минути , aleksandrina каза:

А до България изобщо няма доставка. Поръчвам до немски адрес на превозвач и от там го доставят за 3 лв до Б-я.

Има от немския от около 2 години, но на версията без оферти, която е малко по-скъпа 
Иначе и аз ползвам превозвач, но Габко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, bad kid said:

Има от немския от около 2 години, но на версията без оферти, която е малко по-скъпа 
Иначе и аз ползвам превозвач, но Габко. 

Аз за Kindle-то конкретно писах. :) Иначе според доставката- понякога пускам до България директно. Ползвам ggbg, че са ми наблизо.

Връзка към коментар
преди 4 минути , aleksandrina каза:

Аз за Kindle-то конкретно писах. 🙂 Иначе според доставката- понякога пускам до България директно. Ползвам ggbg, че са ми наблизо.

Точно за Kindle говоря, преди не можеше, вече може да се достави до БГ версията без оферти. В момента е 99 евра

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Ivan Ivanich каза:

Какви са тези превозвачи и как се ползват?

Някой ако може да скицира процедурата или посоч къде да я прочета ще бъда много благодарен.

Цитат

1. Направете си регистрация в нашият сайт. След това системата ще Ви изпрати уникално ID на електронната поща.

2. По време на поръчката от който и да е онлайн магазин в Англия за адрес пишете адреса на склада ни в Лондон - XXXXXX, като след адреса пишете ID: Вашето уникално ID - така ние разбираме коя пратка на кой е като пристигне в склада ни в Лондон.

3. След като получим пратката в склад Лондон, човек от екипът на Габиели е отбелязва в профила ви като приета и получавате имейл за това. /моля проверявай те и спама/

4. Пратката отпътува със следващият курс, който можете да следите на секция График /за което получавате имейл/

5. След като пратката пристигне в България ви уведомяваме. /e-mail /

6. Пратки без ID номер няма да се отбелязват като приети в депо Лондон, заради дублиране на имената. След като се извърши проверка в България собственикът на съответнната пратка ще бъде уведомен.

7. Моля проверявайте снимките на секция /пратки без име/.Ако разпознаете някоя от тях моля изпратете доказателство за покупката на 

8. Ако не получите имейл от нас,а сте сигурени че пратката е доставена (това се случва ако пратката няма име или ID) моля изискайте от продавача доказателство за доставка /proof of dellivery/. Препратете го на ххххх. Ако това стане на деня когато е приета може да разберем че е ваша. Така ще се спести време за нас и изнервено чакане за вас.

9. Изпратили сте пратка към нашият адрес, но не сте я регистрирали. В този случай не можем да ви дадем никаква информация за статуса и до пристигането и в България.

10. За по-лесно разпознаване на пратките моля описвайте съдаржанието им на български език.

11. Когато разберете в последствие че пратката ви е разделена на 2 части (от амазон, спорт директ, азда...) можете своевременно да регистрирате втората част от пратката като нова пратка. Така ще можете да следите статуса и на нея.

12. Когато чакате 2, 3 или повече пратки от различни продавачи моля НЕ ГИ регистрирайте като една пратка. Регистрирайте всяка една по отделно ако искате да следите статуса им. В случай че ги регистрирате като една пратка ние ще отбележим първата пристигнала и за останалите няма да получите уведомителен мейл.

След като пратката пристигне в склада им в Лондон/Трир, я превозват до България, от където можеш да си я получиш или директно от склада им, или по Еконт/Спийди. В случаите на доставка с куриер в БГ, освен таксата за доставка от Англия или Германия, дължите и такса за куриерската услуга в България. Доставките от Англия са по около 2 лв/ кг, а от Германия - по около 3 - зависи от фирмата, която използвате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
4 minutes ago, Ivan Ivanich said:

Какви са тези превозвачи и как се ползват?

Някой ако може да скицира процедурата или посоч къде да я прочета ще бъда много благодарен.

https://ggbg.bg/

https://www.gabco.org/index.php

https://www.uktobg.com/

Всичко им е описано- откъде и как. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 часа, savagejo каза:

Някой случайно да е пазарувал от https://www.nike.com/gb? Днес цял ден се оптвам да платя (с револют,, кредитни, дебитни карти, с пейпал) и ми дава грешка 😞

От livechat-а не ми помогнаха хич, пращат ме да звъня на английски номер 😞 , което в момента не мога ад направя така или иначе.

Няма вариант. Проверено и потвърдено от съпорта 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Rainy каза:

Благодаря отново за подкрепата - ще си имам и Kindle най-после 🙂 

Купи ли? Ако не си - изчакай малко. Очаквам следващата седмица да излезе намаление в amazon.co.uk

Всъщност ти кой модел си хареса - базовият, който е най-евтин, или Paperwhite, най-популярният?

Доколкото следя какво става, това намаление в Германия не е за черния петък, а защото пуснаха ново поколение от единия модел. Затова и очаквам всъщност за Cyber Monday да намалят цените на всички.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За Kindle Paperwhite от amazon.de

Аз преодолях ограничението за доставка до България, като посочих адрес на приятел във Виена.

Пробвах с адрес и в Холандия - тц, не става.

Само Германия и Австрия, май.

Редактирано от ven62
Връзка към коментар
преди 2 часа, Goal & Boss каза:

Купи ли? Ако не си - изчакай малко. Очаквам следващата седмица да излезе намаление в amazon.co.uk

Всъщност ти кой модел си хареса - базовият, който е най-евтин, или Paperwhite, най-популярният?

Купих 🙂 Отлагам го с години и просто днес ми "падна пердето" 🙂 Paperwhite.

Връзка към коментар
8 hours ago, ven62 said:

За Kindle Paperwhite от amazon.de

Аз преодолях ограничението за доставка до България, като посочих адрес на приятел във Виена.

Пробвах с адрес и в Холандия - тц, не става.

Само Германия и Австрия, май.

За ограничения от този вид превозвачите отдавна са го измислили. Даже някои пазаруват вместо клиента. Не оскъпяват толкова много стоката. Едните започнаха и от Испания да карат. Единствено досега Франция се оказва препъни камък. Няколко години пазарувах от френски сайтове, които имаха доставка до Б-я (па макар и по пощата), после се появиха превозвачи, поработиха известно време... смениха се едни, втори, трети... греда. 

9 hours ago, Goal & Boss said:

Те цените им са почти изравнени- 69,99€ срещу 76,99€, а характеристиките им са... 🙂

Понеже от години поръчвам Kindle-та и винаги, когато намалят цената съобщавам на хората около мен- та тенденцията е ноември и около Великден по една седмица, prime day промоция веднъж лятото и рядко хубаво намаление през останалото време на годината. Сравнявала съм и с UK амазон- там никога не съм засичала такова хубаво намаление като в немския. Нито пък в .it .es или .fr

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Добро утро*:)

*или част от деня в която четете това

Имам няколко питания, но ще трябва малко предистория....

Два дни назад се прибирам към вкъщи (Варна) с полет на Аустриън от Виена. Самолетът започна да се снижава за кацане, аз започнах да се протягам и разбуждам, но не щеш ли, по едно време капитанът обяви:

- "Както виждате, вече не кацаме" - погледнах навън, наистина бяхме над облаците - "а поради лошо време на летището във Варна се връщаме във Виена."

В самолет пълен с българи логично последва вълна от негодувание, оплаквания, компетентни мнения как пилотите да си вършели работата и т.н., а в последствие се оказа, че над града е излязъл силен вятър и е заваляла градушка, които скоро след това са престанали, и 30 мин. след нас е кацнал редовният полет от Истанбул без никакви проблеми.

Във Виена ни настаниха на хотел, и на следващият ден, поради липса на места за директният полет до Варна, трябваше да се прекача в София. 

И ето ме, чакам си чинно да се кача на самолета на България Еър за Варна, когато виждам пред себе си една девойка. Само че не обикновенна, а от тези, които - дори само да си се разминал на улицата с тях - се наместват някъде из главата ти, и мислиш за тях с дни и седмици, а понякога им посвещаваш поема или песен. Тя изчезна някъде напред, а аз през цялото време докато приближавах самолета си повтарях на ум: "Дано да седна до нея, само това искам!". Отминах първите места без да я видя, шансовете ми нарастваха с всеки ред - 8... 12... ето го и моето място - 15D, до пътеката. Тя седеше до прозореца.

Никой не седна между нас. Излитането се забави с около час - час и половина (кой ти гледа) заради проблеми с гранична полиция и задължителното "размразяване" на самолета (естествено, последва нова вълна от оплаквания на висок тон, заплахи, закани и тем подобни). А аз си седя, хвърлям по някой поглед крадешком, и се чудя какво да правя.

Така - на въпросите:

1. Как да завържа разговор с непознато, много хубаво момиче (българка, възраст 18-26), пътуващо само и седящо през една празна седалка от мен в самолет, на кратък полет?

2. Как се превежда на български "de-icing" - или процедурата, през която преминават самолетите в много студено време?

3. Имам ли някакъв шанс да получа компенсация за незавършеният полет при тези обстоятелства?

4. Какво иска да ми каже Съдбата с подобни случки?

Ще съм признателен за всякаква помощ(;

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , Янко Велков каза:

Два дни назад се прибирам към вкъщи (Варна) с полет на Аустриън от Виена. Самолетът започна да се снижава за кацане, аз започнах да се протягам и разбуждам, но не щеш ли, по едно време капитанът обяви:

- "Както виждате, вече не кацаме" - погледнах навън, наистина бяхме над облаците - "а поради лошо време на летището във Варна се връщаме във Виена."

В самолет пълен с българи логично последва вълна от негодувание, оплаквания, компетентни мнения как пилотите да си вършели работата и т.н., а в последствие се оказа, че над града е излязъл силен вятър и е заваляла градушка, които скоро след това са престанали, и 30 мин. след нас е кацнал редовният полет от Истанбул без никакви проблеми.

Във Виена ни настаниха на хотел, и на следващият ден, поради липса на места за директният полет до Варна, трябваше да се прекача в София. 

И ето ме, чакам си чинно да се кача на самолета на България Еър за Варна, когато виждам пред себе си една девойка. Само че не обикновенна, а от тези, които - дори само да си се разминал на улицата с тях - се наместват някъде из главата ти, и мислиш за тях с дни и седмици, а понякога им посвещаваш поема или песен. Тя изчезна някъде напред, а аз през цялото време докато приближавах самолета си повтарях на ум: "Дано да седна до нея, само това искам!". Отминах първите места без да я видя, шансовете ми нарастваха с всеки ред - 8... 12... ето го и моето място - 15D, до пътеката. Тя седеше до прозореца.

Никой не седна между нас. Излитането се забави с около час - час и половина (кой ти гледа) заради проблеми с гранична полиция и задължителното "размразяване" на самолета (естествено, последва нова вълна от оплаквания на висок тон, заплахи, закани и тем подобни). А аз си седя, хвърлям по някой поглед крадешком, и се чудя какво да правя.

Така - на въпросите:

1. Как да завържа разговор с непознато, много хубаво момиче (българка, възраст 18-26), пътуващо само и седящо през една празна седалка от мен в самолет, на кратък полет?

2. Как се превежда на български "de-icing" - или процедурата, през която преминават самолетите в много студено време?

3. Имам ли някакъв шанс да получа компенсация за незавършеният полет при тези обстоятелства?

Не си ли малко нахален.

Получил си си компенсацията.:wink:

Трябваше нея да я попиташ за "de-icing". - Безплатна идея за следващия път. … Ако има такъв...

:biggrin:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

4. Че веднага трябва да преминеш към точка 1, а именно да завържеш разговор с девойката и скоро да си уредите среща във Варна. (или във Виена с парите от компенсацията)

преди 9 минути , Янко Велков каза:

Така - на въпросите:

Редактирано от cybersimo
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Янко Велков каза:

Така - на въпросите:

1. Директно - питаш откъде пътува? По работа ли? И по-натам ще стане ясно дали разговора ще продължи.

2. Обезледяване мисля че е.

3. Да, ама не съм специалист по темата

4. Да се върнеш на т.1 и да действаш! :grin:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , Янко Велков каза:

Само ако е магеланка и в момента те чете. 🙂

• Браво 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 48 минути , Янко Велков каза:

последва нова вълна от оплаквания на висок тон, заплахи, закани и тем подобни). А аз си седя, хвърлям по някой поглед крадешком, и се чудя какво да правя.

Ето тук си пропуснал момента! Трябвало е да се включиш в роптаенето и гръмогласно да заявиш, че ако самолетът излети в следващите два-три-четири часа, ти ще им таковаш таковата на ония от екипажа! ...като същевременно даваш признаци на интерес към особата на твоята съседка по седалка. И въобще - да подадеш правилните сигнали към нея, че тя и само тя е причината за твоето на пръв поглед необикновено желание.

Преди много години веднъж се случи така, че едно доста хубаво момиче седна срещу мен в купето на влака. Проявих известен интерес към нея, но без да прекалявам. Само че още с тръгването на влака ми хрума нещо безобидно, свързано с тази девойка, което ми се стори доста смешно. Толкова смешно, че в следващите близо три часа се хилих беззвучно и се тресях от смях нон-стоп. По едно време ми стана неудобно от хората в купето, но си имам такава особеност - и друг път ми се е случвало да изпитвам големи трудности да спра смеха си :smile: Както и да е, когато дойде моята гара и слязох от влака, тя се появи на прозореца и докато минавах покрай вагона ме заговори и направо ме попита - ти защо се смя през цялото време? :smile: Не помня какво ѝ отговорих, но тя просто ме покани да се кача отново на влака и да продължа до нейната гара :smile: Отказах ѝ, но ми остана много мил спомен от тая случка. Даже сега се поразхилих, докато пишех това :smile:

По влаковете са ми се случвали много интересни неща, завързвал съм запознанства с какви ли не хора.

А на теб Съдбата засега не ти е казала нищо особено. Но ако се случи пак да срещнеш това момиче или да се окажете спътници отново, не просто я заговаряй - намери начин да ѝ влезеш под кожата. Накарай я да изпита желание да ти посвети песен или поема. Например нещо такова:

На полета за Варна

летях със тоз простак,

а ето, че за Девня

засичаме се пак!

Какво ли е решила

съдбата тук за нас?

Дано не се окаже,

че той е.....

женомраз! :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 16
Връзка към коментар
преди 2 часа, Янко Велков каза:

И ето ме, чакам си чинно да се кача на самолета на България Еър за Варна, когато виждам пред себе си една девойка. Само че не обикновенна, а от тези, които - дори само да си се разминал на улицата с тях - се наместват някъде из главата ти, и мислиш за тях с дни и седмици, а понякога им посвещаваш поема или песен. 

Да постнеш песента или поемата после 🙂

Редактирано от Branko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, ven62 каза:

Не си ли малко нахален.

Получил си си компенсацията.:wink:

Трябваше нея да я попиташ за "de-icing". - Безплатна идея за следващия път. … Ако има такъв...

Опитвам се (да съм нахален) понякога, че липсата на нахалство ми се струва по-скоро като недостатък 😞 А подобни ситуации се случват по-често, от колкото логиката предполага, само че моята тактика "изчакай да те заговорят" понякога проработва! Ето миналата година след 2 безуспешни опита да завържа разговор (а не просто заговоря, акцентирам върху това) с една млада дама - французойка, с която нощувахме в един и същ хостел в Сараево - след здраво тичане (като местен гражданин в началото на 90-те) и хващане на автобуса за Мостар в последната секунда, какво да видя - абсолютно всички места заети, освен едно - а на съседното - французойката! Ха! Оказа се, че отиваме и в един и същ хостел в Мостар (а там не е като да няма къде да отседнеш) и в крайна сметка прекарахме един много приятен ден в разходки.

преди 2 часа, cybersimo каза:

4. Че веднага трябва да преминеш към точка 1, а именно да завържеш разговор с девойката

Е да де, но въпросът е как по-точно, без да изглежда нахално и превзето? И без да завърши с едносричен отговор? 

Иронията е, че всъщност се справям доста добре в това, но ми трябва чаша вино...

преди 2 часа, rik4o каза:

Само ако е магеланка и в момента те чете. 🙂

Не е като да не разчитам на това 😄

преди 1 час, Goal & Boss каза:

Трябвало е да се включиш в роптаенето и гръмогласно да заявиш, че ако самолетът излети в следващите два-три-четири часа, ти ще им таковаш таковата на ония от екипажа! ...като същевременно даваш признаци на интерес към особата на твоята съседка по седалка.

Хахахаха 😄 Рисковано е, но въпреки това гениално! Пфу, само да не забивах така в подобни ситуации...

Може би трябваше да спомена, че все пак разменихме няколко думи: "Да си ги разменим" (докато й подавах чаша пълна с вода, искайки нейната, за да улесня стюардесата), "Дайте, аз ще ги изхвърля" (по повод намачканите чаши от вода). В отговор получих усмивки. Все е нещо, I guess:)

преди 20 минути , Branko каза:

Да постнеш песента или поемата после

Работя по въпроса. Вкъщи поне запаси от вино - колкото искаш. Всъщност сега излизам навън и ще се оглеждам по улиците за продължение 😊

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.