Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 10 минути , Янко Велков каза:

Иронията е, че всъщност се справям доста добре в това, но ми трябва чаша вино...😊

Викаш стюардесата и питаш със строг, но справедлив тон дали за цялото това размотаване не заслужаваш поне една чаша вино. Иска или не иска, ще ти донесе, при което ще получиш накуп отговорите на въпроси 1, 3 и 4 :)))

Редактирано от Meidj
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Янко Велков каза:

1. Как да завържа разговор с непознато, много хубаво момиче (българка, възраст 18-26), пътуващо само и седящо през една празна седалка от мен в самолет, на кратък полет?

преди 2 часа, Goal & Boss каза:

Трябвало е да се включиш в роптаенето и гръмогласно да заявиш, че ако самолетът излети в следващите два-три-четири часа, ти ще им таковаш таковата на ония от екипажа! ...като същевременно даваш признаци на интерес към особата на твоята съседка по седалка

Идеален момент за запознанство! Казваш: "Аз пък не искам да излети, защото така ще имам повече време да съм с Вас"😄 Или "Искам отново да не можем да кацнем и да се върнем във Виена, за да имам време да Ви опозная, защото много Ви харесвам"!

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Meidj каза:

Викаш стюардесата и питаш със строг, но справедлив тон дали за цялото това размотаване не заслужаваш поне една чаша вино. Иска или не иска, ще ти донесе, при което ще получиш накуп отговорите на въпроси 1, 3 и 4 :)))

Само да не прекалява с виното, че на момичето ще му се наложи да търси отговор на въпроса: ти мен уважааш ли мъ🤣

• Смея се 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, Янко Велков каза:

Опитвам се (да съм нахален) понякога, ...

Това беше шега, … но все пак - пропуснал си си шанса.

А сега като гледам форумната ти снимка. Хм-м, ти какви въпроси задаваш тука … или момичето зад теб е … сестра ти. :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

А сега като гледам форумната ти снимка. Хм-м, ти какви въпроси задаваш тука … или момичето зад теб е … сестра ти. :grin:

А колко още сестри има във Фейсбук...

@Янко Велков, скоро нищо не си разказвал от твоите пътувания. :girl_in_love:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

Това беше шега, … но все пак - пропуснал си си шанса.

Венчооооо, @ven62 човекът е ерген. И може да си ухажва, която си иска мацка.

А ти не можееееееш. 😜😜

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , Фичо каза:

- Пью - говорит - но с отвращением. :grin:

@Фичо, непоклатим съм!

Не пия, не пуша, "Съпругът на съпругата на Ven62" съм.

Абе ти не виждаш … мненията ми светят, някак ореолно.

👼

:grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 7 часа, Янко Велков каза:

виждам пред себе си една девойка. Само че не обикновенна, а от тези, които - дори само да си се разминал на улицата с тях - се наместват някъде из главата ти, и мислиш за тях с дни и седмици, а понякога им посвещаваш поема или песен. Тя изчезна някъде напред, а аз през цялото време докато приближавах самолета си повтарях на ум: "Дано да седна до нея, само това искам!". Отминах първите места без да я видя, шансовете ми нарастваха с всеки ред - 8... 12... ето го и моето място - 15D, до пътеката. Тя седеше до прозореца.Никой не седна между нас.

А аз мислех, че тия неща само по филмите се случват ... :scratch_one-s_head::grin:

Цитат

Така - на въпросите:

1. Как да завържа разговор с непознато, много хубаво момиче (българка, възраст 18-26), пътуващо само и седящо през една празна седалка от мен в самолет, на кратък полет?

Е как "как"?!? Ами започваш да ѝ разказваш за магеланския форум! 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

@Фичо, непоклатим съм!

👼

Виждаме, виждаме:))) Да не излезе, че те подстрекаваме към разгул, сакън.

Ама, аз, такивИ с крилца, знаеш ли, колко съм ги виждала, виждалааааа...

Да не ти разправям, разни случки, с разни прАведни люде, дето се оказа друго....

Спирай с Фалбите.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , ven62 каза:

@Фичо, непоклатим съм!

👼

Един виц се сетих за една такава жена, като теб ... праведна 🙂

Умряла жената и отива на небето . Господ я посреща и пита :

- Пиеш ли ?

Нееее

-Пушиш ли ?

Неее ама как аз...

-По мъже ходиш ли ?

Аууу не , аз никога..

Господ се провиква : Петре донеси две бели крила бе.

А дамата обнадеждено : ооо Господи ангелче ли ще ме правиш ???

- Не ма - ПАТКА !

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 5 часа, Meidj каза:

Викаш стюардесата и питаш със строг, но справедлив тон дали за цялото това размотаване не заслужаваш поне една чаша вино.

Мдам, по-късно като анализирах ситуацията, съжалих че не съм поискал една чаша вода, след което да й я предложа - пиеше й се вода. Не знам защо, но автоматичната ми реакция е да демонстрирам пълна липса на интерес. Хубавите жени като цяло са постоянен обект на мъжко внимание и за много от тях то е отблъскващо, така че ми се струва, че ако бъдеш приет за безопасен, защитите падат и след това крепостта се превзема по-лесно. Очевидно неработеща логика, ако крепостта просто изчезне от картата.  

преди 4 часа, Емика каза:

"Искам отново да не можем да кацнем и да се върнем във Виена, за да имам време да Ви опозная, защото много Ви харесвам"!

Да, просто и елегантно - думи на джентълмен... които биха били абсолютно на мястото си в средата на XX-ти век, но днес нещо такова ще се приеме като "creepy" : 2. unpleasant and making you feel uncomfortable, especially because ofsexual behaviour that is not wanted or not appropriate

преди 3 часа, ven62 каза:

… или момичето зад теб е … сестра ти. :grin:

О, това е стара снимка, просто се харесвам на нея, а няма как да отрежа "сестра ми" 😄 А и така се получава нещо като естетически баланс - лявата половина грозна, дясната - хубава! Нещо като коктейл от водка с портокалов сок - там си заради водката, но портокаловият сок смекчава неприятният й вкус 😉

преди 3 часа, Mary каза:

@Янко Велков, скоро нищо не си разказвал от твоите пътувания. :girl_in_love:

Нахвърлих някои неща от Египет, но нямах време да качвам - дългът ме призова. Вчера всъщност се завърнах от работа - то това е и причината за хормоналното ми разстройство - работя изцяло с мъже, и контактите ми с другият пол са силно ограничени, та обратно в нормалният свят такива срещи ми докарват сърцебиене като на 16 годишен тинейджър 😄

преди 50 минути , Фичо каза:

Е как "как"?!? Ами започваш да ѝ разказваш за магеланския форум!

Всъщност пробвах, като подхвърлих нещо за форума на хората от другата страна на пътеката, на които помагах с една кръстословица. Тя не реагира:/ А не си представям да почна започна разговор така:

- Извинете, чували ли сте за "магеланци"?

- М..Моля?

- За "магеланци" питам, чували ли сте? Сайта? Не? Е, ами това е един...

😄

Редактирано от Янко Велков
  • Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , Янко Велков каза:

така че ми се струва, че ако бъдеш приет за безопасен, защитите падат и след това крепостта се превзема по-лесно

Това е лесно! Вадиш розов лак и започваш да си лакираш ноктите! 🤣

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 24 минути , Янко Велков каза:

Хубавите жени като цяло са постоянен обект на мъжко внимание и за много от тях то е отблъскващо,

😄

Всъщност,  много често е обратното - красивите жени са самотни, защото повечето мъже не смеят да  направят опит за контакт поради страх да не бъдат отхвърлени и защото предполагат, че хубавицата няма как да не е вече заета.  :wink3:
(тук изключваме разни подсвирквания от бачкери на някой строеж :wink3:)

Цитат

така че ми се струва, че ако бъдеш приет за безопасен, защитите падат и след това крепостта се превзема по-лесно.

Обаче от безопасен до безинтересен и скучен има само една крачка ..., нали знаеш, че много жени (особено пък хубавиците) често си падат по "лоши момчета", които въобще не са безопасни. :smile3:

Редактирано от Фичо
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Смелостта винаги се награждава...Ние жените обичаме смелите мъже. А в такива случаи дори и най-тъпият въпрос помага. 

Можеше спокойно да я питаш: Извинете  Вие за Варна ли летите?

отговор 1 -Да и голяма усмивка.

отговор 2- не за Провадия 

отговор 3 - Да ....

и нещата се много много ясни...

съжалявам и даже ме е яд повече заради момичето което може би е очаквало да си по активен...

другият път смело и смахнато, без угризения

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 1 час, Фичо каза:

Всъщност,  много често е обратното - красивите жени са самотни, защото повечето мъже не смеят да  направят опит за контакт поради страх да не бъдат отхвърлени и защото предполагат, че хубавицата няма как да не е вече заета.  

Във времената на Инстаграм, отдавна не е така 🙂 Това разбира се не пречи човек да си опита късмета 

Връзка към коментар

Има една книга, в която подробно е описан езикът на тялото - автори са Алън Пийз и Алън Гарнър - "Езикът на тялото".

Може да хвърлиш едно око, и следващия път ще си по-подготвен как да разбереш дали отсрещната страна проявява интерес 🙂

За да не изпадаш в подобни ситуации

images.jpg.e70c2bb2a1860593a75b86ad2e6ee0b3.jpg

• Благодаря 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

@Янко Велков Провери в неделя кога има полет/и от Варна за София и отиваш на летище Варна. Може би учи и/или работи в София и си е за уикенда във Варна.

В понеделник сутринта ако има полети, пък имаш шанс. Пробвай 🙂 

Ако пък е била по работа във Варна, а днес е петък вечерта, си е тръгнала вече.

Ако била в чужбина и е имала трансфер в София за Варна, обикаляш из центъра на Варна.

• Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Имате ли представа дали повечето магазини в София (да речем по моловете) допускат едновременно заплащане на покупката през карта и кеш? В смисъл, част от покупката през карта и част с кеш. Ще купувам за подарък gift card, който реално представлява предплатена банкова карта и не ми се иска, човекът да се ограничава само с конкретната сума по картата.

Връзка към коментар
На 30.11.2018 г. в 11:43, Branko каза:

Да постнеш песента или поемата после 🙂

Така, стане ли време да бързам за някъде, аз съм царят на протакането. Ето днес например, наистина бързам за нещо много важно. Идеален момент да седна и да нахвърлям ето това:

Субтитри

Те се срещат понякога.

Да е често - не чак,

но ще ги познаеш всякога

по това как

се промъкват неканени,

разместват това-онова,

и със нокти стоманени

разкъсват нещо. Ей така.

Да се биеш - запомни -

недей. Недей да викаш заклинател.

Те са призраци, а ти -

техният създател.

Направени са от тъга

примесена с въображение,

една лъжичка самота

и твоето (погрешно) мнение.

О, те са истински съвсем -

очи, коса и някаква магия,

която те поставя в плен.

Ако можеш - откажи я.

Все пак - лекарство има

и не е скрито в старите архиви.

Работи и в най-люта зима -

иди към тях и направи ги живи!

Не ги изпускай - каквото и да правят.

Измисли прийоми хитри.

Накарай ги да заговорят

и гледай за субтитри.

Ако рекат ne6to kato tova,

ще има силата на заклинание

разбиващо илюзията. И да - 

свободно е за следващото начинание...

...и малко по-пусто.

Я.

Благодаря на всички за съветите, беше колкото полезно, толкова и приятно:)

преди 13 минути , zhivko7 каза:

Имате ли представа дали повечето магазини в София (да речем по моловете) допускат едновременно заплащане на покупката през карта и кеш? В смисъл, част от покупката през карта и част с кеш. Ще купувам за подарък gift card, който реално представлява предплатена банкова карта и не ми се иска, човекът да се ограничава само с конкретната сума по картата.

Зависи от политиката на магазина - в "Декатлон" например Gift картата работи като дебитна карта, и когато сумата надхвърли средствата в нея, си доплащаш разликата; в книжаниците "Ориндж" обаче, последно такава карта можеше да се използва само самостоятелно и без да надхвърля сумата в нея. Трябва да се провери за конкретният мол/магазин предполагам:)

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , Янко Велков каза:

Зависи от политиката на магазина - в "Декатлон" например Gift картата работи като дебитна карта, и когато сумата надхвърли средствата в нея, си доплащаш разликата; в книжаниците "Ориндж" обаче, последно такава карта можеше да се използва само самостоятелно и без да надхвърля сумата в нея. Трябва да се провери за конкретният мол/магазин предполагам:)

Предполагам, че е така. Все пак се чудих дали е разпространено, или е по-скоро изключение да приемат едновременно плащане с карта и кеш.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.