Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Доколкото знам, само Боровец предлагат пластика за многократно онлайн зареждане, която дава -5%, но самата пластика се купува на място...
За Пампорово има -8% с А1 клуб за карти по-дълги от 3-дневни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, venceremos каза:

Доколкото знам, само Боровец предлагат пластика за многократно онлайн зареждане, която дава -5%, но самата пластика се купува на място...
За Пампорово има -8% с А1 клуб за карти по-дълги от 3-дневни.

Благодаря. Видях ги и аз тези намаления. Търсех за Банско, но явно там няма нищо.

Редактирано от Bore
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Ivko каза:

Някой има ли представа за отваряне на case в paypal срока още ли е 45 дена от транзакцията или е увеличен според приятел?

Аз заради едни китайци в ebay бях се оплакал, използвайки общия ред да им пиша.

Беше над 2 месеца от плащането. Тръгнаха да разглеждат случай т.е. не ми възразиха, че някакъв срок съм изпуснал.

Междувременно спора с китаеца се разреши и аз прекратих кореспонденцията с paypal.

Връзка към коментар
преди 1 минута , ven62 каза:

Аз заради едни китайци в ebay бях се оплакал, използвайки общия ред да им пиша.

Беше над 2 месеца от плащането. Тръгнаха да разглеждат случай т.е. не ми възразиха, че някакъв срок съм изпуснал.

Междувременно спора с китаеца се разреши и аз прекратих кореспонденцията с paypal.

Да аз чакам връщане на пари за обувки, но все още нямам. Бях се свързал със съпорта в чата от сайта преди нова година и ми казаха да имам търпение,че били натоварени покрай празниците, но нямам никаква хронология от този чат и сега мисля на имейл да пиша. Транзакцията е направена на 03.12 и до колкото знам преди срока беше 45 дена, но сега май е вдигнат на 3 месеца. При теб преди колко време се случва това?

Връзка към коментар
преди 13 минути , Ivko каза:

Да аз чакам връщане на пари за обувки, но все още нямам. Бях се свързал със съпорта в чата от сайта преди нова година и ми казаха да имам търпение,че били натоварени покрай празниците, но нямам никаква хронология от този чат и сега мисля на имейл да пиша. Транзакцията е направена на 03.12 и до колкото знам преди срока беше 45 дена, но сега май е вдигнат на 3 месеца. При теб преди колко време се случва това?

Преди повече от година.

Връзка към коментар
преди 12 часа, Ivko каза:

Някой има ли представа за отваряне на case в paypal срока още ли е 45 дена от транзакцията или е увеличен според приятел?

180 дена е отдавна, да не ти е работа да продаваш нещо през PP, ако отсрещната страна е недобросъвестна.

Като цъкнеш на транзакцията ти показва до кога може да се оспорва

Връзка към коментар

И аз да задам въпрос свързан с лаптопи и таблети. Имам си малък лаптоп (мисля че е някъде 11-12 инча, но не съм сигурна, защото не пазя никакви документи за него, от 2014 година е), който използвам при служебните си пътувания, много е удобен, защото е лек, а аз съм с ограничени възможности за носене на тежко.

Обаче май е време да го сменя. Проблемът ми е, че всички налични в момента по магазините (не он-лайн) са с някакви безумни цени и вероятно прекрасни характеристики, но на мен не са ми необходими. Ползвам го основно за пишеща машина, електронна поща, малко социални мрежи и евентуално за четене.

Посъветваха ме да помисля за таблет с клавиатура.

Ограниченията ми са предимно финансови и повече от 700 лв за ново няма и не мога да дам (в момента).

Нямам претенции към марки и приложения. Най-важното е да е леко и функционално, а аз съм пълен лаик.

Връзка към коментар

Същото (нетбук) може да си намерите на цени от 450-500 лв с Windows 10.

Метнах едно око на Asus и Acer като марки.

За останалите 200 лв може да си купите четец с подсветка. Четенето е съвсем различно от това на компютър или таблет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Lyubina каза:

И аз да задам въпрос свързан с лаптопи и таблети. Имам си малък лаптоп (мисля че е някъде 11-12 инча, но не съм сигурна, защото не пазя никакви документи за него, от 2014 година е), който използвам при служебните си пътувания, много е удобен, защото е лек, а аз съм с ограничени възможности за носене на тежко.

Обаче май е време да го сменя. Проблемът ми е, че всички налични в момента по магазините (не он-лайн) са с някакви безумни цени и вероятно прекрасни характеристики, но на мен не са ми необходими. Ползвам го основно за пишеща машина, електронна поща, малко социални мрежи и евентуално за четене.

Ограниченията ми са предимно финансови и повече от 700 лв за ново няма и не мога да дам (в момента).

Нямам претенции към марки и приложения. Най-важното е да е леко и функционално, а аз съм пълен лаик.

А кое налага смяната на този лаптоп, след като ти е удобен и ти върши работа? 

В смисъл, счупен, бавен... 

Редактирано от Branko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Branko, започна да дава "фира" 😉 Първо зарежда когато иска, говорих със сервиз, където съм ходила няколко пъти и съм с добри впечатления. Първо сменихме  зареждащия кабел. След няколко месеца пак отказа, оказа се че проблемът е с "входа"...след това започнаха да ми се губят файлове, не знам какво се случва.

И реших, че понеже вече е старичък, вероятно му е дошло време за смяна. Както казах - нищо не разбирам. Затова питам 😉 

Връзка към коментар
преди 8 часа, Lyubina каза:

виж Acer TravelMate B117 (NX.VCHEX.019_SV.WNBAF.B06), двуядрен Braswell Intel Celeron N3060 1.6/2.48 GHz, 11.6" (29.46 cm) HD дисплей(HDMI), 4GB DDR3L, 64GB eMMC, 1x USB 3.0, Windows 10, 1.40kg

около 530лв е. Незнам дали няма да е малка диска.

Връзка към коментар
преди 31 минути , Lyubina каза:

@Branko, започна да дава "фира" 😉 Първо зарежда когато иска, говорих със сервиз, където съм ходила няколко пъти и съм с добри впечатления. Първо сменихме  зареждащия кабел. След няколко месеца пак отказа, оказа се че проблемът е с "входа"...след това започнаха да ми се губят файлове, не знам какво се случва.

И реших, че понеже вече е старичък, вероятно му е дошло време за смяна. Както казах - нищо не разбирам. Затова питам 😉 

За мен да си сменям телефона и компютър е най омразното нещо. Правя го само ако тотално сдават. Поради същата причина ъпгрейтвах едно сони вайо ултра леко и тънко и два пъти му сменям батерия. Ползвах го, както ти за пътуване, поща и някой филм да гледам. Та за това те питах, дали не може ъпгрейт и поправка. Но щом от сервиза не са предложили, значи си за нов 🙂

Връзка към коментар
преди 8 часа, aleksandrina каза:

Същото (нетбук) може да си намерите на цени от 450-500 лв с Windows 10.

Метнах едно око на Asus и Acer като марки

То може и да може, но не знам къде да намеря такива цени 🙂 Аз и досега съм с един Acer, нямам против марката.

Връзка към коментар
3 minutes ago, Branko said:

За мен да си сменям телефона и компютър е най омразното нещо

Поне за телефоните има решение, което спестява излишни емоции - бекъпваш единия, откачваш го от кабела, закачваш новия, програмата казва, че е засякла нов апарат и те пита дали искаш да "разпъне" бекъпа на новия апарат. Казваш ДА и след малко си с нов телефон, който е 1:1 като стария.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
50 minutes ago, Lyubina said:

То може и да може, но не знам къде да намеря такива цени 🙂 Аз и досега съм с един Acer, нямам против марката.

В големите вериги има. И в сайтовете им също могат да се видят.

Връзка към коментар

Първият въпрос, който възниква е: цената от 700 лв трябва ли да включва и операционната система или не държиш? Защото ако не държиш да е с Windows, а можеш да си решиш въпроса по друг начин или да ползваш Linux (щом е само за интернет и машинопис, не е чак такъв проблем), тогава изборът е по-богат. Ако обаче непременно държиш на лаптоп с Windows, тогава изборът е доста ограничен (както и самият хардуер).

Връзка към коментар
преди 2 часа, akair каза:

Поне за телефоните има решение, което спестява излишни емоции - бекъпваш единия, откачваш го от кабела, закачваш новия, програмата казва, че е засякла нов апарат и те пита дали искаш да "разпъне" бекъпа на новия апарат. Казваш ДА и след малко си с нов телефон, който е 1:1 като стария.

Думата дума отваря. Коя е тази програма? Може ли от телефон Lenovo с Android 6 да възстанови бекъп към телефон Huawei с Android 7. Т.е. да направи тази болезнена миграция от един производител към друг и в същото време към по-нова версия на операционната система. А телефонът трябва ли да е отключен за целта? Извинявам се, стана ми любопитно, а ми престои скоро подобно упражнение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, 
От вчера наблюдавам нещо странно в небето над Пловдив. Самолет прави обратен завой периодично над града. Снимка Пуснах flightradar и го засякох. Полетът е на Lufthansa LH9919 Снимка странното е , че няма крайна точка. Проверих го и видях, че тази машина често прави такива полети излита от едно летище върти и се прибира обратно. Като последно на 06.01 пак е излетял от София и е кацнал там. При това, което се случваше вчера в Пловдив бях на косъм да се обадя на 112 да проверят какво се случва.
Днес отново същото нещо с друг самолет на Eurowings 4U6010 Снимка.
Та въпросът ми е някой има ли идея с каква цел се правят тези полети? Единственото което ми идва на ум е или учебни полети или проверка на техническа изправност?

Редактирано от kiriku
Връзка към коментар
преди 8 минути , kiriku каза:

Та въпросът ми е някой има ли идея с каква цел се правят тези полети? Единственото което ми идва на ум е или учебни полети или проверка на техническа изправност?

Най-вероятно облитане на самолетите след ремонт в Луфтханза Техник.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.