Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 2 минути , elateq каза:

Случайно, да е от курса, в Google e 0,013, а в XE e 0.007?

Очевидно. Но защо? Такова нещо за първи път ми се случва. Мини инфаркт изкарах да не съм подвела една камара хора... 

преди 4 минути , Sju каза:

Може би заради разлика в обменния курс? На двете места стойностите на 1 pkr към 1$ е различна:

0.013 и 0.007 

Но защо? В мен ли е причината, грешно ли задавам? 

Връзка към коментар
преди 5 минути , Rainy каза:

Но защо? В мен ли е причината, грешно ли задавам? 

Не е в теб грешката. Най-добре търси информация от извора: https://www.nbp.com.pk/RateSheet/index.aspx

За днес го дават 1 USD = 139 PKR, което отговаря на курс 0,007 в обратна посока.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бих се доверил на XE, след като Google  съсипаха ItaMatrix вече за нищо  не им вярвам 🙂

И моля не се оправдавайте все с русите,  аз примерно ги харесвам. 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

Не е в теб грешката. Най-добре търси информация от извора: https://www.nbp.com.pk/RateSheet/index.aspx

За днес го дават 1 USD = 139 PKR, което отговаря на курс 0,007 в обратна посока.

Аз използвам Google за  бърза справка. Но тази просто ми събра очите. И исках да видя къде греша, защото искрено се притесних! 

преди 2 минути , stanimir каза:

Бих се доверил на XE, след като Google  съсипаха ItaMatrix вече за нищо  не им вярвам 🙂

И моля не се оправдавайте все с русите,  аз примерно ги харесвам. 

Не знаех за първото... Благодаря за второто 🙂

Връзка към коментар

Може би някакъв временен бъг в системата, която фийдва обменните курсове на гугъл. При мен излиза наред сега, я пробвай пак: 

image.png

Иначе съм срещал и друг път аномалии с по-нестандартни валути. Когато беше кризата в Исландия и кроната май не се търгуваше, излизаше някакъв фиксиран нереален курс в гугъл. XE мисля че винаги са били точни. 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Георги каза:

Може би някакъв временен бъг в системата, която фийдва обменните курсове на гугъл. При мен излиза наред сега, я пробвай пак: 

Прав си! Благодаря! Обаче си изкарах акъла - правех калкулация на крайна оферта - няма да ти кажа как се почувствах 😞 

преди 8 минути , Георги каза:

Иначе съм срещал и друг път аномалии с по-нестандартни валути. Когато беше кризата в Исландия и кроната май не се търгуваше, излизаше някакъв фиксиран нереален курс в гугъл. XE мисля че винаги са били точни. 

Това ми беше последният път, на който безрезервно и глупаво се осланям на Google, когато материята ми е важна...

Връзка към коментар
В момента, Георги каза:

Между другото, в твоя скриншот на графиката вдясно, курсът по y-оста си е точен, около 0.007.

Кой ти гледа графика, когато цифрата те стресира. И дори не ми хрумна да проверя друг източник! Изумявам се понякога от наивността на възприятията ни... 

Връзка към коментар

В момента съм в дилема дали имам винетка или не... Знам, че не е по темата, но не намерих никоя подходяща. Имам от старите винетки, валидна до 02.02.2019 г. Трябва ли да я конвертирам или да си карам така докато изтече? Толкова много глупости се казаха и изписаха по темата, че малко му изтървах края... Моля, някой администратор да направи нова тема или да ми премести писанията в по-подходяща тема. 

• Смея се 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, ACM said:

В момента съм в дилема дали имам винетка или не... Знам, че не е по темата, но не намерих никоя подходяща. Имам от старите винетки, валидна до 02.02.2019 г. Трябва ли да я конвертирам или да си карам така докато изтече? Толкова много глупости се казаха и изписаха по темата, че малко му изтървах края... Моля, някой администратор да направи нова тема или да ми премести писанията в по-подходяща тема.  

Темата е Искам да попитам.

Връзка към коментар
Преди 1 час, ACM каза:

След като имаш редовно закупена хартиена винетка, значи имаш. И да искаш, вече не можеш да я конвертираш. Конвертирането беше свалено от сайта на bgtoll заради тарикатлъци. Бай Ганьо реши, че като има хартиена винетка до 01.03.2019 (примерно), при конвертирането може да си я въведе с валидност до 30.11.2019 (примерно), понеже няма никаква проверка и не те карат нито да качиш снимка на винетката, нито на квитанцията от закупуването ѝ.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

И аз имам въпрос, преди да се задълбая в нета в търсене на иначе напълно ненужна информация (т.е. от чисто любопитство питам), някой знае ли как точно функционират този тип "електронни писалки" от детски игри:

IMG_20190120_113620.jpg.69b3c85d972699244817629463bec2c4.jpg

А питам, защото открихме, че чудото се скъсва да пищи, ако детето си го натисне с пръстчета, а ни звук, ни стон при други хуманоиди (засега само под формата на майка и баща). Открих, че писка при допир с метал (но не всякакъв), ама чак пък толкова да ни е жеуезно синчето...

Редактирано от searus
Връзка към коментар
На 18.01.2019 г. в 9:54, EliDion каза:

Някой може ли да ми препоръча читав куриер за изпращане на документи до Франция без да ми отреже главата от кръста.

EMS (праща се в клон на БГ пощи), DPD (праща се през Спиди).

С EMS ще отнеме около 3 дни, с DPD около седмица.

Редактирано от Sju
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 20.01.2019 г. в 13:45, searus каза:

И аз имам въпрос, преди да се задълбая в нета в търсене на иначе напълно ненужна информация (т.е. от чисто любопитство питам), някой знае ли как точно функционират този тип "електронни писалки" от детски игри:

IMG_20190120_113620.jpg.69b3c85d972699244817629463bec2c4.jpg

А питам, защото открихме, че чудото се скъсва да пищи, ако детето си го натисне с пръстчета, а ни звук, ни стон при други хуманоиди (засега само под формата на майка и баща). Открих, че писка при допир с метал (но не всякакъв), ама чак пък толкова да ни е жеуезно синчето...

Преди време в една фирма бяха намерили сензорен екран, който по никакъв начин не реагираше на допир от женски пръсти.

Казах им да патентоват откритието и да го инсталират като част от защитата на хладилници, в които ще се съхранява бира.

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 20 часа, noshtna_ptica каза:

Аз се интересувам дали в София знаете кино, в което е забранено яденето?

Ами, аз не знам такова. Знам друго, в което е много удобно спането, тъй като столовете стават на легла. В напълно легнало положение е трудно да се яде, но не всички ги опъват, така че и там има хрупащи😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , plamenk каза:

Случвало ми се е няколко пъти да бъда на ВИП кинопрожекция (разбирайте сам в салона) и тогава не е имало кой да яде около мен 🙂

Вчера бяхме 3-ма, но единият беше озверял от глад, а филмът си заслужаваше и се побърках...

Все се заричам повече да не ходя в кино, но съм със слаба воля, явно

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.