Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 3 минути , Lyubina каза:

Което ми напомня лаф от "Армагедон": American components, Russian components...... All  made in Taiwan  😉 

Ами така е! Преди 11-12години, когато купувах всички уреди за ново жилище, един опитен майстор от сервиз ми каза, когато го питах коя марка да взема: купувай която и да е, гледай функции и програми - почти нямат разлика. 

Послушах го, много бързо избрах от уредите на промоция в един магазин. Всички работят и до сега (ПУ, пу!) Пък и да се счупят, ще си купя нови и няма да се ядосвам колко са били скъпи. 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

От друга страна, повечето от уредите е желателно да сменят максимум на десетина години - една сушилня от среден и висок клас използва три пъти по-малко енергия, подобно е положението и при пералните , климатизаторите и хладилниците. Затова и Миле спряха да произвеждат перални с живот 30години, абсолютно безсмислено е...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой беше питал в темата за киносалон в София, в който няма пуканки, чипсове и т.н. Дали не беше @aleksandrina?

Вчера бях в зала Люмиер в малкото НДК (сега се води кино Люмиер-Лидл) и мисля, че най се доближава до търсеното. Има кафе и продават напитки и малък избор от хрупанки, но със сигурност не е толкова масово колкото по молските кина. Като гледах програмата, филмите не са от най-модерните авенджъри-мавенджъри, но не са и да кажеш само европейски арт например. Основния фокус тия дни бяха "Бохемска Рапсодия" и "Роди се звезда", които са си достатъчно хитови, макар и поостаряли вече. 

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

По темата за храната - вчера посетих прожекция във Фестивалния комплекс във Варна, където внасянето на храни и напитки в киносалона беше забранено. Та явно има и такива места.

Редактирано от seaell
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам един странен  въпрос, но мисля, че ще ми помогнете. 

Продавам един телфон в ОЛХ. Преди малко ми писа някакъв щатски тномер на Watsapp с желание да го купи. Иска да го изпратя на синът в UK с DHL. Иска ми банкова сметка, за да преведе парите и имената ми и мейл. Аз поисках мейл - даде някакъв. И адрес за доставката също изпрати. Притеснено ми е да не се бухна сама в някакв измама и моля за съвет. 

Връзка към коментар
преди 5 минути , Цвете каза:

Продавам един телфон в ОЛХ. Преди малко ми писа някакъв щатски тномер на Watsapp с желание да го купи. Иска да го изпратя на синът в UK с DHL. Иска ми банкова сметка, за да преведе парите и имената ми и мейл. Аз поисках мейл - даде някакъв. И адрес за доставката също изпрати. Притеснено ми е да не се бухна сама в някакв измама и моля за съвет. 

Ако първо ще получиш парите по сметката, не виждам проблем да го изпратиш. Но ако иска да го изпратиш и тогава да ги преведе си е измама някаква. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , Цвете каза:

Едва ли телефона, който продаваш е невъзможно да бъде закупен/открит в UK.

След като искаш съвет: Не се занимавай.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Таньо каза:

Едва ли телефона, който продаваш е невъзможно да бъде закупен/открит в UK.

След като искаш съвет: Не се занимавай.

Точно това реших да направя. Много е странна цялата ситуациия и за мен е някакъв scam. Благодаря!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Цвете каза:

Точно това реших да направя. Много е странна цялата ситуациия и за мен е някакъв scam. Благодаря!

Класически скам, същуствува в олх от години 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 29.01.2019 г. в 23:17, DaBo каза:

То оферти има, ама не доставят дотук в повечето случаи. В малкото пък цената на доставката е леле-мале. Страната не е в ЕС, оттам идват многото затруднения с пазаруването от европейски сайтове, на каквото и да било. Да не говорим и за последващото обмитяване на по-скъпи стоки, за което още не мога да се ориентирам след каква сума е. Вариант остава да я шипна до БГ и при следващо прибиране (което не знам дали ще е прди лятото) да я домъкна тук, ама си е рисково в самолета. Затова е най-добре да взема нещо, което е налично на пазара.

В къщите на майка ми и брат ми има Румба. Ние се спряхме на китайче, което на половин цена върши същата работа. За да го установя обаче, взехме робот за проба за няколко дни. За протокола - Ilife7v, разчертава си движението. Може да пробваш и ако те устройва, тогава да купиш - https://dedal-robot.com/spl/572543/Testovi-roboti 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@jul, много благодаря, но не сме в БГ. Няма как да взема тестово-роботче тук. За тук се спряхме на китайче Xiomi, само остава да решим кой модел. По-всяка вероятност ще е Roborock, но все пак ще отидем да ги видим на живо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , DaBo каза:

@jul, много благодаря, но не сме в БГ. Няма как да взема тестово-роботче тук. За тук се спряхме на китайче Xiomi, само остава да решим кой модел. По-всяка вероятност ще е Roborock, но все пак ще отидем да ги видим на живо.

Ние имаме Роборок от китайците и сме много доволни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Алекс каза:

Ние имаме Роборок от китайците и сме много доволни.

А на каква цена се продават?

Че сега погледнах в Алиекспрес, скъпички ми се видят 400 - 500 долара.

Или е нормално?

Връзка към коментар
преди 2 часа, jul каза:

... Ние се спряхме на китайче, което на половин цена върши същата работа. ...

А има ли такива, дето мият прозорци и тупат килими.

При малко късмет … ще ми остане само гладенето.

:dance2:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , ven62 каза:

Има! Има и машини за гладене. Даже мога да ти продам една чисто нова, щото аз не гладя 🙂

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Има за прозорци, ама първо да се уредя за пода. 😉 То кой знае колко прозорци при нас няма, та ще ги мисля чак на пролет. При нас Роборок-ът е към 450 долара, но има 2 години гаранция. Тук вносът от Европа е труден и по-добре някой друг долар отгоре и двегодишна гаранция, отколкото да го взема (изключително трудно) от европейски склад и после да се чудя какво да го правя в случай на нужда от ремонт.

Ако има нещо, което да глади само, казвайте кое е бързо! 😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , DaBo каза:

Ако има нещо, което да глади само, казвайте кое е бързо! 😀

За такова и аз се записвам. За сега си взех "такова"😂н а пара. От Лидъл. Много съм доволна. Мразя ги тези маси, или на масата одеало, че чаршаф, че ютия, ауууу откачам, ако изобщо може повече🤣

Редактирано от EliDion
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ven62 каза:

@ven62Венчо, таман, днеска се чудех, къде се затри! Залипсвал си ми, начи!:girl_cray:

А ти си бил зает, с важни, държавни дела:))))))))

Кат в оня виц - помагам на жената с готвенето, щото, тя ще ми помогне с прането.:)))

Редактирано от AlexandraKo
  • Смея се 4
Връзка към коментар
На ‎4‎.‎2‎.‎2019‎ г. в 17:03, AlexandraKo каза:

А на каква цена се продават?

Че сега погледнах в Алиекспрес, скъпички ми се видят 400 - 500 долара.

Или е нормално?

Мисля че към 300 евро беше тогава, но я взехме на някаква промоция. Доставиха я от ЕС склад и не трябваше да я внасяме.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Интересува ме има ли някой съфорумец, който да разбира от WordPress или пък да е програмист? Имам нужда от малко помощ за няколко настройки в моя сайт. До момента удрям на камък в търсенето и реших да попитам тук. Приемам и препоръки на хора срещу заплащане на услугата, разбира се. 🙂 

Връзка към коментар

Един леко смешен въпрос, обаче след много сериозно ровене реших да се допитам до вас 🙂 

Кога точно започват да оперират първите нискотарифни полети на Ryanair и Wizzair в България, а също и в Румъния? 

Правя услуга на колега писател, трябва й достоверност на образ в роман 😁

Връзка към коментар
преди 31 минути , Rainy каза:

Един леко смешен въпрос, обаче след много сериозно ровене реших да се допитам до вас 🙂 

Кога точно започват да оперират първите нискотарифни полети на Ryanair и Wizzair в България, а също и в Румъния? 

Правя услуга на колега писател, трябва й достоверност на образ в роман 😁

The first Wizz Air flight from Sofia took off in September 2005. Since then, the airline has become the market leader carrier in Bulgaria and has carried over 7.5 million passengers from and to the capital, while constantly expanding its low-fare route network.

http://news.plovdiv24.bg/181975.html

За Румъния не ми се търси 😂

Редактирано от tch
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.