Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

В момента, tch каза:

The first Wizz Air flight from Sofia took off in September 2005. Since then, the airline has become the market leader carrier in Bulgaria and has carried over 7.5 million passengers from and to the capital, while constantly expanding its low-fare route network.

Леле, откога е било... Дали мога да намеря разписанието тогава? Дали всеки ден? Много благодаря!

Връзка към коментар
преди 4 минути , Rainy каза:

Леле, откога е било... Дали мога да намеря разписанието тогава? Дали всеки ден? Много благодаря!

Не знам как да го разбирам това изречение, че първо са летяли Будапеща-София и след това са дошли Лондон и т.н.

Wizz Air first started serving Sofia in September 2005 from its base at Budapest before flights from London and Rome began in 2006. Dortmund was added in October 2007

https://www.anna.aero/2010/05/25/wizz-air-celebrates-6th-birthday-with-expansion-in-sofia/

Връзка към коментар

Аз го разбирам , че първите полети от София са били до Лондон и Рим , изпълнявани от самолет базиран в Будапеща.

Редактирано от stanislavpp
Връзка към коментар
преди 3 минути , tch каза:

Не знам как да го разбирам това изречение, че първо са летяли Будапеща-София и след това са дошли Лондон и т.н.

Wizz Air first started serving Sofia in September 2005 from its base at Budapest before flights from London and Rome began in 2006. Dortmund was added in October 2007

https://www.anna.aero/2010/05/25/wizz-air-celebrates-6th-birthday-with-expansion-in-sofia/

И аз не го разбирам, затова и реших да попитам. 

Защото като прочете някой: Ана ХХХ хвана самолет еди кой си през 2008 г. - със съответния ампломб де 🙂 а такъв самолет няма, и целият роман отива по дяволите... 

Затова помагам в проучване на фактологията.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Защото като прочете някой: Ана ХХХ хвана самолет еди кой си през 2008 г. - със съответния ампломб де 🙂 а такъв самолет няма, и целият роман отива по дяволите... 

Значи 2006 до Лондон, 2010 до Пловдив 🙂

Връзка към коментар
преди 3 минути , stanislavpp каза:

Аз го разбирам , че първите полети от София са били до Лондон и Рим , изпълнявани от самолет базиран в Будапеща.

Има логика, защото в статията се говори за откриване на бази и стациониране на самолет. Но не става ясно кой е първият полет...

Връзка към коментар
преди 1 минута , tch каза:

Ако не държи задължително да е с low-cost

http://idaacs.net/2005/add_arrival.htm

Ще предам! 🙂 Аз вече я посъветвах за British Airways, но не знам дали хвана дикиш. Писателска му работа 😄 

Връзка към коментар
преди 1 минута , tch каза:

Много е mainstream BA

Когато си на зор и те гони полиция - примерно - няма значение mainstream 😎 Импровизирам... ахаххаа... 

Помня аз си купувах на юруш билет (2011), точно Бритиш ползвах. Не ме гонеше полиция де 🙂 Няма да казвам цената, че... 🙂 

Връзка към коментар
On 2/4/2019 at 6:52 PM, ven62 said:

А има ли такива, дето мият прозорци и тупат килими.

При малко късмет … ще ми остане само гладенето.

:dance2:

Ей тези правят всичко и даже и гладят 😉

5514633_105048633_medium.jpg

Ама са малко по-скъпи за поддръжка от китайските роботчета 🙂

Връзка към коментар
3 hours ago, tch said:

Аз го разбирам София - Будапеща - септември 2005 г.

София - Лондон и София - Рим - 2006 г.

Дортмунд - октомври 2007 г.

И понеже ми стана любопитно, тръгнах да се ровя и аз и попаднах на:

https://money.bg/business/wizz-air-puska-poleti-sofiya-rim-sled-prisaedinyavaneto-ni-kam-es.html

Wіzz Аіr зaпoчнa дa oпepиpa в Бългapия пpeди eднa гoдинa, ĸoгaтo aвиoĸoмпaниятa зaпoчнa пoлeти мeждy Coфия и Бyдaпeщa и нaпpaви дocтъпни зa бългapcĸитe пътници peдицa eвpoпeйcĸи cтoлици чpeз cвъpзвaщитe cи пoлeти.

Πpeз мapт 2006 cтapтиpa диpeĸтния пoлeт Coфия-Лoндoн. Oт мaй тaзи гoднa ĸъм мpeжaтa нa Wіzz Аіr бяxa дoбaвeни ceзoнни пoлeти oт Лoндoн и Бyдaпeщa дo Бypгac. Caмo зa eднa гoдинa oт пъpвия пoлeт нa 18 ceптeмвpи 2005, Wіzz Аіr e пpeвoзилa 80 000 пътници пo бългapcĸитe cи мapшpyти.

Още нещо, което може да е полезно - https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2005/09/21/233012_lou_kost_polet_do_budapeshta/

Редактирано от Victoria
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Rainy каза:

Кога точно започват да оперират първите нискотарифни полети на Ryanair и Wizzair в България, а също и в Румъния? 

Гарантирано първият полет на Wizz до България беше на 2005-09-18. Будапеща-София. Имах удоволствието да бъда на него - my.flightradar24.com. (Лекичко да си вдихна акциите сред толкова пътешественици тук. 😉)

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, Guinness каза:

Интересува ме има ли някой съфорумец, който да разбира от WordPress или пък да е програмист? Имам нужда от малко помощ за няколко настройки в моя сайт. До момента удрям на камък в търсенето и реших да попитам тук. Приемам и препоръки на хора срещу заплащане на услугата, разбира се. 🙂 

Пиши какво точно те интересува. Нито съм програмист, нито мега разбирач, но зависи и какво точно искаш да постигнеш 🙂

Връзка към коментар

Взех си ТВ около коледните празници от Технополис, който пускам рядко, като последно не бе пускан около 2 седмици и съответно бе изключен от ел.мрежата и снощи го пускам и има проблем /излизат черти/, който го има само в менюто на самия ТВ иначе като пусна цифровата да гледам всичко е ок. Някой има ли на идея какво може да е?

1.jpg

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
7 minutes ago, Ivko said:

Взех си ТВ около коледните празници от Технополис, който пускам рядко, като последно не бе пускан около 2 седмици и съответно бе изключен от ел.мрежата и снощи го пускам и има проблем /излизат черти/, който го има само в менюто на самия ТВ иначе като пусна цифровата да гледам всичко е ок. Някой има ли на идея какво може да е? 

1.jpg

Ще питам и ще ти драсна. ОК?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Ivko каза:

1.jpg

Щом е смарт значи има връзка с интернет. Включи го към нета и му дай да си актулизира  firmware-a (обнови или актулизиране на софтуера) в настройки. Би трябвало да се оправи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Bore каза:

Щом е смарт значи има връзка с интернет. Включи го към нета и му дай да си актулизира  firmware-a (обнови или актулизиране на софтуера) в настройки. Би трябвало да се оправи.

Опитах това, но като тръгнах да ъпдейтвам ми изписа,че е с последната версия и не дава ъпдейт

Връзка към коментар

Може ли някой да каже за електронните винетки:

При закупуването им през интернет, е необходимо да се впише 3D кода.

Като че ли виждам само две опции - чрез токен и чрез sms.

А аз имам такъв код, който съм си го създала, към сметката. Не виждам как мога да го напиша. Не изкача онзи прозорец както обикновено, когато плащам сметки на теленор или виваком. Ползвам карта виза електрон. Като че ли няма такава опция.

Моля, ако някой е запознат.

Редактирано от rdd
Връзка към коментар

Идея, от къде може да се намери малък ъглов диван (или както и да го наричат по мебелните фирми и магазини). Като казвам малък имам предвид да е до 2.00-2.10 метра дължина. Не искам кухненски ъгъл, а нещо за дневна. Търся малко, заради пространството, но ходейки по сайтове и магазини виждам само някакви огромни дивани с още по-огромни подлакътници, които заемат до около 40 см площ, които са ми излишни. И не мога да разбера, всички дизайнери ли гледат един от друг или крадат чужди идеи?

И в ИКЕА гледах, но там пък са модулни и често подвижни, което не ми е много на сърце.

Вече и към цената нямам особени претенции.

Връзка към коментар
преди 23 минути , Lyubina каза:

Идея, от къде може да се намери малък ъглов диван (или както и да го наричат по мебелните фирми и магазини). Като казвам малък имам предвид да е до 2.00-2.10 метра дължина. 

https://www.rudi-an.com/bg/Ъглови-дивани/c3.html

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.