Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

преди 21 минути , Rainy каза:

Нямам грам идея. Третирай ме като човек с нулви познания 🙂 Ползвам само Chrome.

http://hola.org/

От тук трябва да стане, просто инсталираш 🙂 Ако все пак се появят въпроси, питай

Връзка към коментар
На ‎12‎.‎3‎.‎2019‎ г. в 13:14, Емика каза:

А и в метрото контрола минава веднъж на няколко месеца.

Контрола в метрото минава редовно. Проверяват си ме ежедневно.

Връзка към коментар
На 12.03.2019 г. в 13:14, Емика каза:

Аз досега не съм виждала някой да иска документ за регистрация на куче в метрото или др. обществен транспорт. А и в метрото контрола минава веднъж на няколко месеца. Купете му билет, чекирайте го на машината и дотам. Ако е голямо сложете му намордник. 

Билети и намордник и според мен е достатъчно. 

П.П Учудващо и за мен, виждал съм в Южния парк да спират хора и да им искат документ за регистрация в общината, паспорт на кучето с номер на чипа и  годишни ваксини.

Аз също като притежател на куче, не съм го регистрирал в общината, поради някаква неразбория в район Триадица, а сега има глоба ако си го придобил и ли изпуснал срока за регистрация. . 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Някой да знае фирма, която изкупува комппютри/принтери за скрап в София? Става дума за един десктоп-компютър и един принтер, основното е да дойдат на място, пък ако дадат и 5-10лв. - няма лошо.  
Гледах разни обяви в нета, ама или са стари обяви, или не вдигат телефон, или едни ми казаха че са заети сега и да се обадя след 2 седмици, та някой ако е ползвал скоро.

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
преди 8 минути , Фичо каза:

Някой да знае фирма, която изкупува комппютри/принтери за скрап в София? Става дума за един десктоп-компютър и един принтер, основното е да дойдат на място, пък ако дадат и 5-10лв. - няма лошо.  
Гледах разни обяви в нета, ама или са стари обяви, или не вдигат телефон, или едни ми казаха че са заети сега и да се обадя след 2 седмици, та някой ако е ползвал скоро.

Имам контейнер за електронни отпадъци в офиса. Мога да пратя шофьор да ги вземе, но пари не мога да дам. Ако не намериш друго решение свиркай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Jorro каза:

Някой знае ли приложение или сайт, в който може да си отбелязваш градовете, в които си бил? Нещо като магеланската карта, но не само с държави ами и с градове?

Евентуално това от Tripadvisor, но се изисква регистрация: https://www.tripadvisor.com/TravelMap-a

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Jorro каза:

Някой знае ли приложение или сайт, в който може да си отбелязваш градовете, в които си бил? Нещо като магеланската карта, но не само с държави ами и с градове?

Трипадвайзор

даже е интегриран с форума, цъкни на иконката на трипадвайзор под моя аватар

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Jorro каза:

КАРТА

Това е моята карта

• Харесвам 1
Връзка към коментар
48 minutes ago, Jorro said:

Аз съм си свалила на телефона Countries Been - с държави и градове е. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
4 hours ago, yordanov said:

Евентуално това от Tripadvisor, но се изисква регистрация: https://www.tripadvisor.com/TravelMap-a

4 hours ago, neuromancer said:

Трипадвайзор

даже е интегриран с форума, цъкни на иконката на трипадвайзор под моя аватар

4 hours ago, dimitrov6 said:

КАРТА

Това е моята карта

3 hours ago, aleksandrina said:

Аз съм си свалила на телефона Countries Been - с държави и градове е. 

Благодаря Ви, направих си и аз :))))

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Чета насам натам програмите на разни мегаланци с по 15 нощувки и се чудя освен хора без работа от къде толкова дни имат на разположение че то отива една отпуска само за едно пътуване през януари примерно ами до края на годината какво се прави? Не че нещо държа сметка на някой ама ми е интересно. Аз също искам една такава почивка да си направя, но като се замисля, че в тези 15 дена мога да вместя поне 5 пътувания и горе долу та...😂

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
13 minutes ago, Ivko said:

Чета насам натам програмите на разни мегаланци с по 15 нощувки и се чудя освен хора без работа от къде толкова дни имат на разположение че то отива една отпуска само за едно пътуване през януари примерно ами до края на годината какво се прави? Не че нещо държа сметка на някой ама ми е интересно. Аз също искам една такава почивка да си направя, но като се замисля, че в тези 15 дена мога да вместя поне 5 пътувания и горе долу та...😂

Ами за другите не знам , аз съм човек със работа :), но на по-свободен режим, има хора пък със собствена работа 😉 , но пък аз да попитам  хората с деца-ученици - как успяват да пътуват с/без деца ... куриоза е, че детето ми последната година пътува повече и по-далеч от мен, а аз успях в негово отсъствие да наместя само  една Йордания за 4 дена ... 🙂 

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар

Пускаш си отпуска около априлските и майските празници, 7 дни отпуска - 17 дни пътуване 😉 Иначе зависи от професията колко дни отпуска ще имаш, това че хората пътуват по 2 седмици не значи, че не работят. А тези, които са на свободна практика или сами са си шефове са доста по-гъвкави в това отношение.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , Ivko каза:

Аз съм от хората пътуващи по две седмици в началото на годината и годишна отпуска от 20 дни. От миналата година имам и допълнителна отпуска в дните от Коледа до Нова година, които не съм наясно точно как ще ги използвам, че тогава цените на полетите не предразполага много да ползваш самолети. Миналата година беше Йордания, но тази нямам идея. 

Обикновено пътувам 2 седмици през февруари и 2 седмици през октомври/ноември. В останалото време използвам уикенда и ако имам късмет през някаква поредица от празници, каквито има през тази година доста. 

Всеки сам преценява как да си разпредели наличното време. И аз се чудя как някой пътува всеки месец, а аз два пъти годишно, но това е положението... един за дълго 2 пъти, друг за кратко 12 пъти 😉

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Няма нищо толкова за чудене, тези които пътуват за по-дълго време , или не са с фиксирана работна седмица или просто работят за себе си. Познавам и няколко човека, които работят за фирми предимно от дома си с лаптоп. В моят случай, аз мога и искам да отсъствам, и повече от 2-3 седмици, но ме “натиска” сериозният месечен наем  за къщата  САЩ, в която живея (3000$) и не мога да си позволя финансово да избягам за повече от две седмици.

• Харесвам 5
  • Шок 1
Връзка към коментар

И моето обяснение /за себе си/ е, че ако работиш където и да си он лайн можеш повечко да отсъсташ от фиксираното работно място.

Но интересно е виждането по въпроса на дъщеря ми - ученичка в 3-ти клас, когато бяха грипна ваканция, времето се затопли около 10-12 градуса и навън в работно време беше пълно с хора, които определено не бяха ученици - тя смята, че всички са учители. Така, че @Ivkoти като живеещ в България можеш да станеш учител, при това се търсят такива и ще имаш голяма отпуска😉

Редактирано от ДиянаВ
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Ще се купува климатик с основно предназначение - охлаждане на две стаи с обща площ около 27 квадрата плюс малко коридорче - има - няма 2 квадрата. Основният проблем пред който сме изправени е, че външното тяло трябва да се монтира на балкон с размери 1 м на 3 м, на тясната стена. Спряхме се на версия 18, но от прочетеното и споделеното тук-там се твърди, че това е голям за тази площ климатик. От друга страна, съществува известна вероятност да няма достатъчно място за външното тяло. Нямам друго място, където да се монтира. Разбира се, имаме и финансов лимит до около 1300 - 1500 лв.

Давайте идеи - много ми станаха въпросите май.

Връзка към коментар

Щом е само за охлаждане 12-ка ще е Ок. Ние ползваме 18-ка за 40 кв.м. Ще влезете в цената дори за марков, защото няма нужда да е инвертор. Стената ще стигне.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Lyubina каза:

Ще се купува климатик с основно предназначение - охлаждане на две стаи с обща площ около 27 квадрата плюс малко коридорче - има - няма 2 квадрата. Основният проблем пред който сме изправени е, че външното тяло трябва да се монтира на балкон с размери 1 м на 3 м, на тясната стена. Спряхме се на версия 18, но от прочетеното и споделеното тук-там се твърди, че това е голям за тази площ климатик. От друга страна, съществува известна вероятност да няма достатъчно място за външното тяло. Нямам друго място, където да се монтира. Разбира се, имаме и финансов лимит до около 1300 - 1500 лв.

Давайте идеи - много ми станаха въпросите май.

За меродавен съвет за подходящ климатизатор,  трябва по-точна информация :

- изложение и етаж

- изолация има ли ,ако да вътрешна и външна ли

- обща кубатура, а не квадратура на помещенията

- климатични условия (район в Бг или питате за Белгия)

- ще ползвате ли климатизаторите в междинните сезони за отопление

- какво е основното отопление ( имам няколко познати,които искаха климатизаторите само за охлаждане, след време и за отопление, но беше късно)

- качествените 9 са с мощност (а и цена) на 12, качествените 12 с мощност на 18 и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 минути , stanislavpp каза:

За меродавен съвет за подходящ климатизатор,  трябва по-точна информация :

- изложение и етаж

- изолация има ли ,ако да вътрешна и външна ли

- обща кубатура, а не квадратура на помещенията

- климатични условия (район в Бг или питате за Белгия)

- ще ползвате ли климатизаторите в междинните сезони за отопление

- какво е основното отопление ( имам няколко познати,които искаха климатизаторите само за охлаждане, след време и за отопление, но беше късно)

- качествените 9 са с мощност (а и цена) на 12, качествените 12 с мощност на 18 и т.н.

Изложение изток, последен етаж, има външна изолация

обща кубатура - нямам представа колко е височината, но предполагам че е обичайна за строителство от 80-те години, България (в Белгия климатиците и по-точно външно тяло не се позволява). Имам ТЕЦ, така че за отопление е много малко вероятно да се ползва.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.