Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

И в тази връзка, когато тези външни фирми не могат да смогнат с монтажите наемат подизпълнители, които са от всяка новопоявила се фирма или просто хора на граждански договор. Точно такъв беше случая с vimax, когато аз се интересувах от климатици, то и за това и там нещата са на късмет, и от време на време има и доволни клиенти зависи на каква група са попаднали.

Редактирано от Adventurer
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не работя в 1 магазин, а във верига от над 40. Фирмата за монтаж не е към веригата и не е една единствена, дори само в един магазин са поне 3, 4, 5. Имат график и работят според него. Не го сместват, за да монтират 20 климатика вместо 10. Съответно и екипа не е само 1 в дадена фирма.

В магазина те консултират за климатика (освен ако някой не те е консултирал в някой форум вече), а монтажа го правят монтажници, които само това правят. Имаш 2 отделни услуги тук. 

На сайта си пише колко е стандартния монтаж, другото се заплаща, а не че не ти монтират климатика. 

Но каквото и да напиша, вие ще си знаете вашето. Та спирам с тая тема аз. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 1 час, aleksandrina каза:

В магазина те консултират за климатика (освен ако някой не те е консултирал в някой форум вече)

Само едно уточнение, че тук лека ирония долових, във форума, за който говорим пишат освен всякакви хода, също и представители на повечето от фирмите, които продават и монтират климатици, дори и големите фирми пишат там, много от хората точно там са намерили точната фирма, от която са да си купят климатик. Някои от тези хора също така съдействат и за решаването на много проблеми дори и да не си си купил климатика точно от тях, така можеш да добиеш впечатления за тях самите. Много лесно може да се прецени кои са фирмите, от които има предимно доволни клиенти. Освен това някои от тях, както вече казах не продават климатици без (безплатен при някои) оглед, защото смятат, че е непрофесионално да "консултират" без да се запознаят на място с обстановката.  

Иначе аз лично бих се доверил на "консултант" за климатик в магазин, точно колкото бих де доверил и на "консултант" в туристическа агенция у нас, нямам проблем ако някой има желание да си общува с подобни "консултанти", аз това съм го пробвал и няма желание повече аз на тях да обяснявам разни неща.

Наистина спирам с темата, но ми е доста голям дразнител и нямаше как...  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Lyubinaразрази се спор с тези климатици, но ти побързай с покупката и монтажа, че юни-юли нито от външна фирма, нито от верига ще дойдат на монтаж😁 и накрая с вентилатор.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Квинтенсенцията е, че монтаж на климатизатор от верига е лоша идея. Защо? Ако един стандартен и качествен монтаж е 200лв, веригите плащат 150 лв на монтаж на външните фирми, които от своя страна нямат мотивация да пращат по-добрите монтажисти и/или да използват по-качествени материали.

Иначе “магариите “ за спестяване на пишман монтажистите са много : по-тънки медни тръби, по-къс тръбен път, монтиране на външното тяло, където им е по-удобно ( отнеме по-малко време), невакуумиране, недозареждане с фреон, ако изпусне при монтажа...

Връзка към коментар

Все си мисля че най-скъпото на монтажа е заплащането на работниците, а не медните тръби. 

Съответно , нормално е да се стремят да направят максимален брой монтажи за ден, както тези които продават климатици , така и тези които работят само монтаж.

Това че някой цял ден ще монтира един климатик също не ми се струва нормално, освен ако не е някакво специално изискване с копане на канали и т.н.

Връзка към коментар

Темата от помощ на магеланец тотално се разводни :biggrin: За мен лично не е определящо за колко време е бил извършен монтажа. Ако вече си монтирал 1000 климатика, то със сигурност монтажът ще ти отнеме по-малко време отколкото на някой, който прави 5-ти монтаж. При мен лично монтажът беше на 2 етапа: на първия монтираха тръбите в изкопаните канали (на огледа ни бяха казали къде и какви канали да се изкопаят), а след шпакловане на каналите монтираха и вътрешните тела. Монтажът на вътрешните тела беше по норматив за отрицателно време и климатиците вече 7-ма година вървят безпроблемно без нито една профилактика (реших, че няма да ползвам гаранцията на машините, съответно няма да викам всяка година техници за профилактика, защото забелязах, че в България колкото по-малко ръчички на техници пипат, толкова по-дълго работи съответната техника безпроблемно). Машините са Шарп от Acton. Така, че избирайте каквато машина ви харесва, защото нямате никаква гаранция кой точно техник ще дойде на монтаж :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 часа, Светославов каза:

Лично за мен охлаждане с климатик и спалня в едно изречение... Но може да е от нефотогеничното ми ЕГН 🙂 Изпитаните методи като засенчване и щори не помагат ли? 

...плюс таванен вентилатор, достатъчно мощен, за да работи на ниски обороти и да не шуми.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Goal & Boss каза:

...плюс таванен вентилатор, достатъчно мощен, за да работи на ниски обороти и да не шуми.

Мразим вентилатори 😉 , особено пък таванни. То, аз и климатици не обичам много, но любимият не може да живее на топло. За него........ 🌁 полярният кръг е най-доброто място за живеене  😉 

• Смея се 1
Връзка към коментар

На телефона ползвам Lite версията на Facebook Messenger-a по различни причини. От предишните ъпдейти насам обаче при получаване на ново съобщение, ако не го видя веднага при пристигането, след известно време изчезва нотификацията и мога да видя, че имам нови съобщения, само ако вляза в Messenger-a.

Messenger.png.61cc77e22333ab7598d5e8fdf6d4e929.png

Вчера направих нов ъпдейт с идеята да се оправи това нещо. То пък сега освен че си остана стария проблем, при получаване на ново съобщение имам само вибрация без звук. Преди поне звук имаше...

Някой да е имал такава драма?

Връзка към коментар

Здравейте!

Някой дали може да ми препоръча паркинг около Интер ЕКСПО център, искам да оставя колата за няколко часа, а оттам с метрото да се придвижваме в София 🙂

Връзка към коментар
преди 19 минути , Erin каза:

Някой дали може да ми препоръча паркинг около Интер ЕКСПО център, искам да оставя колата за няколко часа, а оттам с метрото да се придвижваме в София 🙂

Даже не наоколо, а при самата спирка на метрото има специален буферен паркинг точно за ползващите метрото, като с билета/картата от метрото, първите два часа са безплатни - цък

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 58 минути , Фичо каза:

Даже не наоколо, а при самата спирка на метрото има специален буферен паркинг точно за ползващите метрото, като с билета/картата от метрото, първите два часа са безплатни - цък

Нямах представа, че съществува такъв паркинг, това е много добре, предполагам, че ще пристигна около 10.30-11.00 ч, по това време намират ли се места или вече всичко е заето?

Връзка към коментар
преди 19 минути , Erin каза:

Нямах представа, че съществува такъв паркинг, това е много добре, предполагам, че ще пристигна около 10.30-11.00 ч, по това време намират ли се места или вече всичко е заето?

Аз персонално не съм го ползвал, но съм чувал даже критики, че не се рекламира достатъчно и стои по-скоро празен..., пък и е за 2000 коли. 
Все пак нека някой, който има преки впечатления, да каже.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

Аз персонално не съм го ползвал, но съм чувал даже критики, че не се рекламира достатъчно и стои по-скоро празен..., пък и е за 2000 коли. 
Все пак нека някой, който има преки впечатления, да каже.

Ползвах го 2 пъти миналата година. Беше почти празен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

2000 коли...мисля, че ще се намери едно място и за моята кола 😉

А може ли малко напътствия как да го открия - досега не съм шофирала до София, само са ме возили и имам известни притеснения 🙄 как да го въведа в навигацията, като метростанция Интер ЕКСПО център или друго?!?

Връзка към коментар
преди 13 минути , Erin каза:

2000 коли...мисля, че ще се намери едно място и за моята кола 😉

А може ли малко напътствия как да го открия - досега не съм шофирала до София, само са ме возили и имам известни притеснения 🙄 как да го въведа в навигацията, като метростанция Интер ЕКСПО център или друго?!?

Буферен паркинг, има и табела преди него.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.