Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Телефонът ми от няколко дни е много топъл, а на моменти чак пари. Батерията се разрежда за час-два без да го ползвам, а при изключени мобилни данни за около 3 часа отново без да го ползвам. Дали има лечение?🤔

Samsung Galaxy S6 edge

Android 7.0

2600 mAh капацитет на батерията

Връзка към коментар
преди 10 минути , Емика каза:

Телефонът ми от няколко дни е много топъл, а на моменти чак пари. Батерията се разрежда за час-два без да го ползвам, а при изключени мобилни данни за около 3 часа отново без да го ползвам. Дали има лечение?🤔

Samsung Galaxy S6 edge

Android 7.0

За нова батерия е, ако съдя по това което даваш като симптоми

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 28 минути , Емика каза:

Samsung Galaxy S6 edge

Android 7.0

Със сигурност е от батерията. И моят Самсунг го имаше същия проблем.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

най-вероятно е батерията, ама за да си сигурна виж дали нямаш постоянно пуснато някое приложение, което харчи много, примерно навигация

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Емика каза:

Samsung Galaxy S6 edge

Android 7.0

Батерия и според мен. Имах го същия проблем преди време. В официален сервиз си я смених за около 50лв. Модела беше Galaxy S6 без edge

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , neuromancer каза:

виж дали нямаш постоянно пуснато някое приложение, което харчи много

Нямам никакво. Ясно, дал е фира:yes:

преди 6 минути , bad kid каза:

мале, по колко години ги ползвате тия смартфони? 

До последно. За да има за ходене насам-натам, нагоре-надолу🌍

• Харесвам 3
Връзка към коментар
17 minutes ago, bad kid said:

мале, по колко години ги ползвате тия смартфони? 😀

Моя е от 2014 г. ама съм му сложил Андроид 9 и си върви перфектно. Познайте що е то 🙂 ?

Връзка към коментар
В момента, stanislavpp каза:

Не случайно написах “официално”. От такива страници и линкове може да сложиш 9.0 на почти всяко устройство. Което не го прави по-малко бъгаво. Представям си какво влачене ще падне на 2014 г процесор с андроид 9. Освен ако не е специално орязана и оптимизирана версия за него

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

мале, по колко години ги ползвате тия смартфони? 😀

А поради що да сменяме работещ уред, освен ако сам не ни принуди? 🙂 Моят Самсунг Galaxy 5s го ползвах 4.5 години - докато накрая не ми писна от проблемите му и смених платформата 😄 Но можех още да го ползвам... Сега го взимам за резервен при пътуване. 

Връзка към коментар

Абе принуждават много гадно

старите версии на приложенията спират да бачкат, а новите не работят на тази версия на ОС...

и остава само за телефон и интернет да се ползва

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , neuromancer каза:

старите версии на приложенията спират да бачкат, а новите не работят на тази версия на ОС...

и аз съм така, в момента ползвам (наследен) един OnePlus,, който като параметри беше изпреварил много времето си, и сега все още държи фронта перфектно, но просто вече не се ъпдейтва андроида и едно по едно приложенията спират да работят или не го правят правилно 😞

Връзка към коментар
34 minutes ago, neuromancer said:

Проблема не е в софтуера - винаги може да се намери алтернативен/неофициален ъпдейт, освен ако телефона не е съвсем неизвестна марка.

Но основния проблем е , че повечето телефони са еднодневки и не издържат на нормалното ползване повече от 1-2 години.

Моя е OnePlus One - ползвам го от 2014та без протектори, една батерия съм сменил досега и андоридите му 🙂 , сина ми е с 5Т и му чупи втори екран, а моя не да не съм го изпускал - просто като първи телеон на марката се оказа, че са се престарали при проектиране/изработка 🙂 .

Да по едно време малко ми дотегна - признавам, но купеното уж топ незнам си какъв телефон издържа 6 месеца в ръцете ми, та се върнах на класиката . ..

И понеже част от работата ми е  в силно "priority женска" среда и съм се нагледал на всякакви топ боклуци - половината от мацките си ползват разни айфони със счупени екрани 🙂 

@antea, решение до последния от последния андроид си има и работи чудесно ...

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 1 минута , georgebg каза:

Проблема не е в софтуера - винаги може да се намери алтернативен/неофициален ъпдейт, освен ако телефона не е съвсем неизвестна марка.

Но основния проблем е , че повечето телефони са еднодневки и не издържат на нормалното ползване повече от 1-2 години.

Моя е OnePlus One - ползвам го от 2014та без протектори, една батерия съм сменил досега и андоридите му 🙂 , сина ми е с 5Т и му чупи втори екран, а моя не да не съм го изпускал - просто като първи телеон на марката се оказа, че са се престарали при проектиране/изработка 🙂 .

Да по едно време малко ми дотегна - признавам, но купеното уж топ незнам си какъв телефон издържа 6 месеца в ръцете ми, та се върнах на класиката . ..

И понеже работя в силно "женска" среда и съм се нагледал на всякакви топ боклуци - половината от мацките си ползват разни айфони със счупени екрани 🙂 

@antea, решение до последния от последния андроид си има и работи чудесно ...

сподели ми,моля те, решението, защото и аз съм точно rс OnePlus One, беше си флагман навремето и ето пета година дори батерия не му е сменена при нас, но с андроида не мога да се справя 🙂

Връзка към коментар

като изключим батерията, никакъв проблем не съм имал с хардуера

може да е поочукан, ама какво от това

ОС на Епъл не знам да може да се ъпдейтва алтернативно

иначе жената е с андроид и сигурно ще се намери нещо, ама пак не е 100% решение

ще трябва да купя на жената нов, а аз да взема нейния и да го хакна явно

Връзка към коментар

На практика производителите на ОС и на апликации задават темпото - ако не поддържат backward compatibility (на фронт енд, бекенд, РПЦ библиотеки, ...), потребилите се намират принудени да обновят хардуера.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имаме ли тема във форума, където да е събрана информация за мобилен интернет/телефония за различите държави, където магеланци са ползвали мобилен интернет/телефония и са останали доволни? Нещо като препоръка, така че преди да тръгнеш на път да видиш в коя страна какви опции има за мобилен интерент/телефония.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз да попитам магеланките - домакини, които ползват за домашни цели оливерник със спрей за зехтин или друга подправка. Доволни ли сте, почиства ли се лесно, при дълго ползване, помпичката може ли да се почиства от остатъчната миризма на олио, удобен ли е за ползване, при поставяне върху салати на масата за хранене? Не се ли изпръсква всичко  на масата? Попрочетох тук-там. Но аз имам доверие само на вас, магеланки-домакини (ако има такива). 

Редактирано от rdd
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Yavor каза:

Имаме ли тема във форума, където да е събрана информация за мобилен интернет/телефония за различите държави, където магеланци са ползвали мобилен интернет/телефония и са останали доволни? Нещо като препоръка, така че преди да тръгнеш на път да видиш в коя страна какви опции има за мобилен интерент/телефония.

Няма систематизирана тема, има препоръки тук-там за конкретна дестинация, сещам се за теми за САЩ и Йордания. А и трудно ще се поддържа актуална такава тема. Можеш да мяташ едно око на https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Prepaid_SIM_with_data

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам нов телефон и за съжаление пак се сблъсквам с ужаса прехвърляне и синхронизация от стария на новия. Уж трябва да е лесно и елементарно, ама не ми се получава много добре. Прехвърли някои приложения, други не. Как го реши кои да подбере-нямам идея (например имам уиз , но не и райън). Но най-голямата ми драма е едно приложение с което пишех на бдс а не на фонетика. И сега не го намирам( приложението) в маркета, за да го сваля отново и всъщност въобще не откривам приложение за писане на бдс. Възможно ли е такова нещо? Направо съм потресена. Та питането ми е -някой може ли да ме насочи към такова приложение за андроид или наистина няма вече. И как да прехвърля липсващите приложения от единия телефон  другия( явно през акаунт, облак и т.н. не става).

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.