Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

27 minutes ago, bobole4e said:

Имам нов телефон и за съжаление пак се сблъсквам с ужаса прехвърляне и синхронизация от стария на новия. Уж трябва да е лесно и елементарно, ама не ми се получава много добре. Прехвърли някои приложения, други не. Как го реши кои да подбере-нямам идея (например имам уиз , но не и райън). Но най-голямата ми драма е едно приложение с което пишех на бдс а не на фонетика. И сега не го намирам( приложението) в маркета, за да го сваля отново и всъщност въобще не откривам приложение за писане на бдс. Възможно ли е такова нещо? Направо съм потресена. Та питането ми е -някой може ли да ме насочи към такова приложение за андроид или наистина няма вече. И как да прехвърля липсващите приложения от единия телефон  другия( явно през акаунт, облак и т.н. не става).

Аз ползвам SwifKey, сега видях че има и БДС, за приложенията наистина съм нямал проблем и се прехвърлят, но пък аз съм прехвърлял тип "облак" само на един и същ телефон след като съм сменил генерално версията на Андроид. Иначе във PlayStore->My apps & games -> Library се намират всички приложения, които някога си инсталирала и оттам може да си търсиш кои да си инсталираш пак. 

За "еднокъмедно" възстановяване ползвам Titanium Backup, но той работи само при руутнати устройства и въпреки това не можах да излъжа банкапп-а на ЦКБ, та се наложи едно ходене по офиси след последния ми ъпдейт на старото желязо до А9...

За пароли както на компютър така и на Андроид, ползвам Lastpass - платен е, но пък си заслужава, така и не се научих да помня пароли от по 30 символа, ако има повече от 5 препинателни знака 😄 

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар

Приложенията за писане се наричат клавиатури/keyboards и като потърсиш в Google Play ще намериш стотици и вероятно всяка от по-популярните ще ти свърши работа.

Иначе най-популярната клавиатура, която си идва инсталирана на устройства с чист Android e клавиатурата на Google - Gboard и е и първата която бих пробвал, от там нататък има много други с различен фокус, SwiftKey е една от тези други, собственост на Microsoft от известно време.  

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря, оправих се вече(поне с клавиатурата). Свалих 4 различни приложения, отделно изчетох и гледах снимки на още десетина- БДС не намерих. Клавиатурата в телефона е само фонетика.

SwiftKey ми свърши идеална работа ⌨️😀

Връзка към коментар

За Gboard конкретно отиваш в Настройки/Системни/Езици за въвеждане/Виртуална клавиатура/Gboard/Езици/български/БДС

EDIT: Ето го с картинки:

https://tunecomp.net/add-another-input-language-android-8-7-6/

Редактирано от Adventurer
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
24 minutes ago, bobole4e said:

Супер! Справих се и с това, и телефончето вече пише на БДС от всякаква клавиатура . Дано не го забравя до следващата смяна на телефон. 😀

Ако забравиш, сети се, че е обсъждано в магеланци. 😁

• Смея се 1
Връзка към коментар

Хммм, какви са тия странни кръгчета на папамобила ..., така де - на папасамолетът над Сърбия (Лясковец) ? 
Да не би много да е избързал и за да кацне по графика според програмата да прави така ? :rolleyes:

image.png.9767baa612614e42f9432c49a9f30b3d.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

напомням, че таззи тема е за неща, несвързани с пътувания, както е написано в зеленото съобщение най-горе

Въпросите за багажа са тук: 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Попадали ли сте на полета с макове около София през този месец? Освен единични групички от 2-3 мака не срещам макове в изобилие. Днес търсихме около Кремиковци и Долна Малина, но с неуспех.

Връзка към коментар
преди 1 час, Sju каза:

Попадали ли сте на полета с макове около София през този месец? Освен единични групички от 2-3 мака не срещам макове в изобилие. Днес търсихме около Кремиковци и Долна Малина, но с неуспех.

Същият въпрос, но търся и добър химик 😂

• Смея се 9
Връзка към коментар

Каква е причината определени сайтове понякога да не могат да се отварят ? След време проблема изчезва от само себе си. Разбира се мога да отварям през advanced,  но откъде се появява проблем със сигурността при сайтове,  които до този момент са си работили безпроблемно? 

Screenshot_2019-05-21-19-12-21-485_com.android.chrome.png

Връзка към коментар
преди 7 минути , stanimir каза:

Каква е причината определени сайтове понякога да не могат да се отварят ? След време проблема изчезва от само себе си. Разбира се мога да отварям през advanced,  но откъде се появява проблем със сигурността при сайтове,  които до този момент са си работили безпроблемно? 

В случая SSL сертификата на сайта е expire-нал преди 2 дни и трябва да се поднови, тъй като не е валиден повече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, stanimir каза:

Преди няма и година се прие на европейско, че май и световно ниво, че всичко, което не е https, автоматично се докладва от браузъра като несигурно. Другото ти го е казал yordanov.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, antea said:

може ли micro-SIM карта да бъде изрязана като nano-SIM или това няма как да стане "саморъчно" и трябва да се вземе нова от мобилния оператор?

От оператора. Старите ставаха от голяма на микро (рязала съм), но новите не стават.

Връзка към коментар
преди 5 минути , antea каза:

може ли micro-SIM карта да бъде изрязана като nano-SIM или това няма как да стане "саморъчно" и трябва да се вземе нова от мобилния оператор?

Абе става, но зависи колко ти е точна ръката, че се реже по ръба :grin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , antea каза:

никак не ми е точна, особено ако няма контури :smile: значи в най-лошия случай - нова от оператор

Моето ръкоделие по темата беше сполучливо, но очертах картата като наложих нано сим-а на мъжа ми и писле рязах . 

Не беше естетична накрая но пък още работи ( а бях се зарекла при първото минаване през магазин на оператора да си я подменя 🙂 )

Връзка към коментар
преди 58 минути , antea каза:

никак не ми е точна, особено ако няма контури :smile: значи в най-лошия случай - нова от оператор

Ето ти шаблон

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искам да попитам ... за препоръка за хубаво суши 🍣 ... преди си поръчвах от Кабуки/Асса.ме, но затвориха кепенци (преди около година май) и сега не мога да си намеря читаво суши :cray:...  не знам защо на повечето места слагат разни сосове, майонези... а аз искам най-обикновено суши  :girl_cray2:

Връзка към коментар

Искаме да сложим скоба на отсрещният тротоар срещу нашият гараж.Причината е,че улицата е тясна и когато някой паркира там,не можем нито да влезем,нито да излезем с колата.Имаме ли право въобще да поставяме каквото и да било?Не става въпрос за платена зона,а за тиха квартална софийска улица,с така напаркирани коли,че трудно се минава.Вероятно трябва да се обърнем към общината?Някой дали има опит?

Връзка към коментар
преди 21 часа, antea каза:

От А1 ти сменят картата безплатно:)

преди 2 часа, savagejo каза:

Искам да попитам ... за препоръка за хубаво суши 🍣 ... преди си поръчвах от Кабуки/Асса.ме, но затвориха кепенци (преди около година май) и сега не мога да си намеря читаво суши :cray:...  не знам защо на повечето места слагат разни сосове, майонези... а аз искам най-обикновено суши  :girl_cray2:

Суши експрес пробвали ли сте ги?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.