Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Lyubina каза:

въпреки че стаята е много южна и без никаква сянка

За да има максимален ефект препоръчвам да засенчите стаята. Мога да помогна в тази област.:yes:

Публикувано:
преди 8 часа, Цвете каза:

За да има максимален ефект препоръчвам да засенчите стаята. Мога да помогна в тази област

Благодаря, ще я засенчваме. Мисълта ми беше, че е на високо и до там не стигат дърветата 🙂 

Но ще имам предвид предложението 🙂 

Да се приберем от последните пътувания за месеца и ще я мислим (за съжаление, и двамата сме по командировки, което не е за хвалба)

• Харесвам 1
Публикувано:

Искам да попитам за препоръка на бойлер.... до сега бях с Теси, и макар да е в гаранция се оказа, че не могат да ми го сменят защото вече не правят толкова тесни като модела който имам, а съм много ограничена откъм място.

Та трябва ми тесен бойлер, с диаметър не повече от 35-36см. 

Публикувано:
преди 10 минути , savagejo каза:

Явно нещо те гъбаркат, защото бърза справка в сайта на голяма верига за 80 и 100-литрови бойлери с диаметър 35-36 cm вади 3 модела и трите са именно на Tesy.

Публикувано:
6 minutes ago, chandni said:

Явно нещо те гъбаркат, защото бърза справка в сайта на голяма верига за 80 и 100-литрови бойлери с диаметър 35-36 cm вади 3 модела и трите са именно на Tesy. 

Само, че щом пише, че продуктът е изчерпан онлайн, означава, че почи няма бройки. Първия е на Тедан, а и двете Тесита са под 5 бр. Та са последни бройки.

Публикувано:

@savagejo, за кой град те интересува?

Това, означава, че може да бъде купен на изплащане, а не, че го има. Работя в тази верига точно. :) Та метнах едно око.

Т.е. има бройки, но са под количеството за поръчка онлайн.

Опитай да го добавиш в количката.

Публикувано:
преди 5 минути , aleksandrina каза:

@savagejo, за кой град те интересува?

Това, означава, че може да бъде купен на изплащане, а не, че го има. Работя в тази верига точно. 🙂 Та метнах едно око.

Т.е. има бройки, но са под количеството за поръчка онлайн.

Опитай да го добавиш в количката.

В София съм, но от гаранционния сервиз ми казват, че няма такава наличност, новите са 38 см и ми идва с един см по-голям. 

В смисъл не се опитвах да си купя нов, трябваше да ми го сменят с нов понеже е все още в гаранция. Утре трябва да дойдат, казаха че някакъв портокол ще ми дадат, с който да отида и да си взема нов от веригата от която съм го купила. Но това означава, че мога да си взема и друга марка.

Честно казано, не съм доволна от теси, това ми е 2-рия техен бойлер за по-малко от 10 години.

• Харесвам 1
Публикувано:

Правилно са ти казали от сервиза на Теси. От 3-4 години същият бойлер е с 38см диаметър, водосъдържателят е същият, но е с повишена изолация и диаметъра от 35см вече е 38см. Може и да има някъде останала бройка, но те съветвам направи всичко възможно и сложи новият модел, енергийната му ефективност е много по-добра. 

Публикувано:
преди 2 минути , Kamen каза:

Правилно са ти казали от сервиза на Теси. От 3-4 години същият бойлер е с 38см диаметър, водосъдържателят е същият, но е с повишена изолация и диаметъра от 35см вече е 38см. Може и да има някъде останала бройка, но те съветвам направи всичко възможно и сложи новият модел, енергийната му ефективност е много по-добра. 

Няма как... означава да къртя и да местя стена....

Публикувано:
преди 6 минути , savagejo каза:

Няма как... означава да къртя и да местя стена....

Трудно ще намериш 35см, защото за да изнасят в ЕС производителите трябва да отговарят на стандарти за енергийна ефективност. В най-лошият случай да ти го сменят и ще си имаш друг бойлер, но с остатъчната гаранция от стария бойлер/ако е бил с 5год и се е повредил на 4-та, на новия ще имаш гаранция 1 год./  

Публикувано:
преди 11 минути , aleksandrina каза:

А хоризонтален, не на мястото на стария, разбира се?

За съжаление също не е вариант 😞

преди 1 минута , Kamen каза:

Трудно ще намериш 35см, защото за да изнасят в ЕС производителите трябва да отговарят на стандарти за енергийна ефективност. В най-лошият случай да ти го сменят и ще си имаш друг бойлер, но с остатъчната гаранция от стария бойлер/ако е бил с 5год и се е повредил на 4-та, на новия ще имаш гаранция 1 год./  

Ами мисля, че на Аристон има такъв и май Елдом?

Публикувано:
преди 14 минути , savagejo каза:

За съжаление също не е вариант 😞

Ами мисля, че на Аристон има такъв и май Елдом?

Съмнявам се заради изложените причини. Теси да ти подменят поне бойлера ако е в гаранция.

Публикувано:
преди 22 минути , Kamen каза:

Съмнявам се заради изложените причини. Теси да ти подменят поне бойлера ако е в гаранция.

Подмениха го с такъв който не ме устройва, това ми е драмата 🙂

Според тях няма наличен такъв който ме устройва и ще ми дадат някакъв документ с който да ми приспаднат пари за нов от някой магазин. :dntknw:

Публикувано:
преди 9 часа, savagejo каза:

Искам да попитам за препоръка на бойлер.... до сега бях с Теси, и макар да е в гаранция се оказа, че не могат да ми го сменят защото вече не правят толкова тесни като модела който имам, а съм много ограничена откъм място.

Не знам дали ще има твоя размер, но провери все пак - Stiebel Eltron. По-скъпи са, но всяка стотинка отгоре си струва според мен. Офиса им е на ул.Козяк в  горен Лозенец.

Публикувано:
преди 8 часа, savagejo каза:

Според тях няма наличен такъв който ме устройва и ще ми дадат някакъв документ с който да ми приспаднат пари за нов от някой магазин. :dntknw:

Тук изглежда го има в наличност - https://www.tehnomix.bg/boyler-tesy-ssv-80-35-30-b12-tsr 

Провери и другите технота : ТехноАрена, Техника, ТехноХоум, ТехноСтайл, ТехноХит.....

Публикувано:
преди 17 часа, savagejo каза:

Свържи се с Теси и поискай замяна с модела с неръждавейката, той продължава да се работи със старите размери на 35 см. Договорете се за цената, защото реално е близо два пъти по-скъп, но след като не могат да ти осигурят закупения..........

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте

Колко според вас струва изработка на интернет сайт . Нещо от реда на ucha.se , но да речем само в една област . Ясно е че може да струва 2 и 200 , но все пак някаква ориентировъчна цена бихте ли споделили

Благодаря предварително

Публикувано:
On 6/19/2019 at 1:53 PM, savagejo said:

Аз препоръчвам Шишков. Категорично. След като патих от какви ли не (вкл. и скъпи Щибел-елтрон), накрая се родих с тези на Шишков. Неръждаеми и вечни. Имам 3 бойлера в къщата и просто забравих какво е проблем с бойлер вече 10 години. Не са евтини, но си струват. А и гаранцията и сервизното обслужване са перфектни - на един от бойлерите прокапа нагревателят, 2 часа след като се обадих дойде човек на място в Кокаляне, смени нагревателя не взе и 1 лев. А бойлерът беше на 4 години. И забележи - това се случва в събота срещу неделя ВЕЧЕРТА! В 20 часа в събота се обадих, в 22 часа дойде техник,  в 23 часа всичко беше приключило.

• Харесвам 2
Публикувано:

Няколко пъти вече съм съдействал на роднини да си купуват бойлери и съм се убедил, че токова нещо като качествен бойлер у нас е почти невъзможно да се намери, но си вземи нещо с метален водосъдържател и 10 г. гаранция поне да има шанс да изкара малко по-дълго.

Колкото до българските чудеса на Светлю Шишков, провери дали има някой друг "производител", който да предлага 10 години гаранция за водосъдържателя, но само 1 година за електрическата част, която между другото е пълен боклук и е все едно си купуваш комплект "направи си сам", също е добре да се по-интересува човек, каква им е изолацията...

При всички положения, както и друг път съм казвал това не е правилният форум за този тип въпроси, така че поразгледай съответните по-специализирани форуми, ако евентуално има избор за това, което търсиш.  

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка бях много ограничена откъм време (една седмица ми стига без топла вода в тези жеги), откъм магазин от който да закупя нов (поради остатъчната гаранция на новия) и откъм място, което е наистина много тясно и абсолютно няма как да се разшири. Така че се сдобих с Елдом и междувременно, ще мисля как евентуално ще може да се сложи някакъв хоризонтален след това, като се има предвид, че явно по-тесните бойлери, вече не са толкова по-тесни 😞

Да не говорим, че нещата при мен са много на късмет и то не в добрия смисъл :grin:

преди 2 часа, Adventurer каза:

Няколко пъти вече съм съдействал на роднини да си купуват бойлери и съм се убедил, че токова нещо като качествен бойлер у нас е почти невъзможно да се намери, но си вземи нещо с метален водосъдържател и 10 г. гаранция поне да има шанс да изкара малко по-дълго.

Колкото до българските чудеса на Светлю Шишков, провери дали има някой друг "производител", който да предлага 10 години гаранция за водосъдържателя, но само 1 година за електрическата част, която между другото е пълен боклук и е все едно си купуваш комплект "направи си сам", също е добре да се по-интересува човек, каква им е изолацията...

При всички положения, както и друг път съм казвал това не е правилният форум за този тип въпроси, така че поразгледай съответните по-специализирани форуми, ако евентуално има избор за това, което търсиш.  

Да, знам че не е "специализиран" форум, просто исках някакво мнение кой какво ползва (Не че знам кои са специализираните форуми за бойлери) 

Публикувано:
преди 11 часа, ivan69 каза:

Здравейте

Колко според вас струва изработка на интернет сайт . Нещо от реда на ucha.se , но да речем само в една област . Ясно е че може да струва 2 и 200 , но все пак някаква ориентировъчна цена бихте ли споделили

Благодаря предварително

2 и 200. Съжалявам, но конкретен отговор няма да намериш, знам че е дразнещо и изнервящо, но няма как иначе. Трябва да си направиш първо план дали искаш да ползваш готова платформа или ще ти се пише от нулата. Готовата платформа излиза по-евтино (макар и wordpress да е безплатен, то инсталация, сървър, поддръжка и доработки не са), но в един момент можеш да удариш ограничения или да я няма фукнционалността, която търсиш или да трябва да се пише плъгин специално за теб, което пак ще надуе разходите.

Ако се прави сайтът от нулата, разходите ще са доста по-големи, но ще имаш цялата гъвкавост, която ти е нужна сега и за напред - естествено, разходите при всяка допълнителна фукнционалност, която искаш също ще са значителни. При този вариант трябва да имаш много добро техническо задание, ако не ти, то някой да ти го направи. 

Имайки предвид, че питаш много основен въпрос, то си по-скоро за безплатна платформа. Например wordpress + learnpress плъгин за начален старт е безплатно. Като няма посещения хостинга може да е 5-10лв на месец. Домейн - 10-ина долара на година. Инсталация от някой гладен младеж (професионални услуги не изглежда да ти трябват на тоя етап) е 20-30лв. Това ще е колкото да имаш нещо. 

И все пак най-основните разходи ще са създаването на съдържание, кой ще ги води тия курсове, кой ще ги снима, с каква техника...

Просто за да се даде отговор на въпроса ти трябва да е доста по-конкретен и прецизиран.  

Публикувано:
преди 7 минути , savagejo каза:

Да, знам че не е "специализиран" форум, просто исках някакво мнение кой какво ползва (Не че знам кои са специализираните форуми за бойлери) 

Сетком е такъв форум. Макар че там извън ТВ секцията (преди време беше наистина добра, сега не знам как е) и климатиците (където е 80% лаф моабет между хора от различните фирми и 20% наистина ценна информация, която можеш да отсееш от плявата с много упоритост) като цяло е постничко. 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Сетком е такъв форум. Макар че там извън ТВ секцията (преди време беше наистина добра, сега не знам как е) и климатиците (където е 80% лаф моабет между хора от различните фирми и 20% наистина ценна информация, която можеш да отсееш от плявата с много упоритост) като цяло е постничко. 

Да, погледнах там... имаше една "смислена" тема за бойлери и тя беше :wacko:

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.