Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Георги said:

2 и 200. Съжалявам, но конкретен отговор няма да намериш, знам че е дразнещо и изнервящо, но няма как иначе. Трябва да си направиш първо план дали искаш да ползваш готова платформа или ще ти се пише от нулата. Готовата платформа излиза по-евтино (макар и wordpress да е безплатен, то инсталация, сървър, поддръжка и доработки не са), но в един момент можеш да удариш ограничения или да я няма фукнционалността, която търсиш или да трябва да се пише плъгин специално за теб, което пак ще надуе разходите.

Ако се прави сайтът от нулата, разходите ще са доста по-големи, но ще имаш цялата гъвкавост, която ти е нужна сега и за напред - естествено, разходите при всяка допълнителна фукнционалност, която искаш също ще са значителни. При този вариант трябва да имаш много добро техническо задание, ако не ти, то някой да ти го направи. 

Имайки предвид, че питаш много основен въпрос, то си по-скоро за безплатна платформа. Например wordpress + learnpress плъгин за начален старт е безплатно. Като няма посещения хостинга може да е 5-10лв на месец. Домейн - 10-ина долара на година. Инсталация от някой гладен младеж (професионални услуги не изглежда да ти трябват на тоя етап) е 20-30лв. Това ще е колкото да имаш нещо. 

И все пак най-основните разходи ще са създаването на съдържание, кой ще ги води тия курсове, кой ще ги снима, с каква техника...

Просто за да се даде отговор на въпроса ти трябва да е доста по-конкретен и прецизиран.  

Мерси , аз си нямам хабер от wordpress + learnpress плъгин и останалите термини , идеята е да се направи сайт в който срещу абонамент да могат да се гледат видеа , решават тестове и т.н. 

Воденето на курсовете и снимането на видеата ще го прави детето  Свързала се е с една фирма и са я оферирали 11 000 лв , на мен малко множко ми се струват , но може и да е реална цената....

Публикувано:
На 19.06.2019 г. в 13:53, savagejo каза:

Искам да попитам за препоръка на бойлер.... до сега бях с Теси, и макар да е в гаранция се оказа, че не могат да ми го сменят защото вече не правят толкова тесни като модела който имам, а съм много ограничена откъм място.

Та трябва ми тесен бойлер, с диаметър не повече от 35-36см. 

Ще препоръчам Ariston velis, скъпички са, но са доста тесни.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , ivan69 каза:

Мерси , аз си нямам хабер от wordpress + learnpress плъгин и останалите термини , идеята е да се направи сайт в който срещу абонамент да могат да се гледат видеа , решават тестове и т.н. 

Воденето на курсовете и снимането на видеата ще го прави детето  Свързала се е с една фирма и са я оферирали 11 000 лв , на мен малко множко ми се струват , но може и да е реална цената....

Много зависи какво е включено. Ако включва всичко от-до до ключ и е професионално направено, включително заснемането, компресията и да речем хостването на видеоклиповете за определен период от време, то цената даже може и да е ниска. Ако искате да пробвате нещо любителско, може и много по-лесно и евтино. 

Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

Готовата платформа излиза по-евтино (макар и wordpress да е безплатен

Защо Wordpress? В списъка на Softaculous има петнайсетина предложения за eLearning и Course Management System, които са написани точно за целта, която видях, че се гони - онлайн обучение. Като си купи човек хостинг, получава тия предложения безплатно и наготово. А ако му се рови - може да потърси в мрежата и още възможности.

Друг вариант е направо да се направи канал в YouTube и там да се качват клипчетата. И едва след като си изясни какво точно иска да прави, как да го прави и дали изобщо иска да го прави - да премине на собствен домейн и платформа.

Публикувано:
1 hour ago, Goal & Boss said:

Защо Wordpress? В списъка на Softaculous има петнайсетина предложения за eLearning и Course Management System, които са написани точно за целта, която видях, че се гони - онлайн обучение. Като си купи човек хостинг, получава тия предложения безплатно и наготово. А ако му се рови - може да потърси в мрежата и още възможности.

Друг вариант е направо да се направи канал в YouTube и там да се качват клипчетата. И едва след като си изясни какво точно иска да прави, как да го прави и дали изобщо иска да го прави - да премине на собствен домейн и платформа.

Мерси на всички 

3 hours ago, ivan69 said:

Публикувано:

Да се надявам,че говорят английски, че им пиша във фейсбук и имейли и само на френски ми вдигат рамена. Става въпрос, че си бях поръчал три плочи от тях на pre-order на цена 28 евро и в последсвие явно като са ги получили на по-висока цена и сега е 43 евро и сега се дърпат с основание,че имало проблем с плащането и да ъпдейтна картата,слагам нова и пак същото ми пишат и ако искам да канселирам поръчката и да я пусна на ново хаха сигурно на по-високата цена.

Публикувано:

Кой софиянец ще ми каже къде се намира това? Не съм сбъркала темата. Просто искам да знам. Опитах се с Гугъл изображения но нямаше отговор. Точно в тази част на София като че ли не съм била. Някъде около Плиска...…, в този район. 

38A66018-4431-457E-89B2-56B68CFC71AB.jpg

• Смея се 1
Публикувано:
На 21.06.2019 г. в 11:22, Goal & Boss каза:

А, LMS-и бол. Просто давах пример, а не че препоръчвам конкретно тази комбинация. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.06.2019 г. в 9:51, seaell каза:

Ще препоръчам Ariston velis, скъпички са, но са доста тесни.

И ние сме с такива, супер са.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте. Имате ли наистина сериозен майстор за баня или малка фирма, на които мога да разчитам за ремонт на баня в София и имат желание да/отговарят сериозно на мейли (защото няма да присъствам)? Ще съм благодарна. 

Публикувано:
преди 7 часа, Rainy каза:

Здравейте. Имате ли наистина сериозен майстор за баня или малка фирма, на които мога да разчитам за ремонт на баня в София и имат желание да/отговарят сериозно на мейли (защото няма да присъствам)? Ще съм благодарна.  

http://bghandyman.bg/ - Малко скъпички са, но работят качествено и са съвестни хора.

• Харесвам 3
Публикувано:
8 hours ago, Rainy said:

Да дам и моите 5 стотинки- 99% от качествените майстори са вече заети. Пазарят се още зимата, дори есента за следващите пролет- лято, когато е сезона на ремонтите.

Публикувано:
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Да дам и моите 5 стотинки- 99% от качествените майстори са вече заети. Пазарят се още зимата, дори есента за следващите пролет- лято, когато е сезона на ремонтите.

Добре де, аз не мога ли да ги ползвам догодина също? Работата не е на живот и смърт 🙂 

Преди 1 час, oli_mali каза:

http://bghandyman.bg/ - Малко скъпички са, но работят качествено и са съвестни хора.

Благодаря!

Публикувано:
Just now, Rainy said:

Добре де, аз не мога ли да ги ползвам догодина също? Работата не е на живот и смърт

А, чудесно, ако е така. Може и есента, когато посвършат всичко планувано. Утре започваме вкъщи и ние. Но ще е друго (само банята няма да пипаме). :)

Публикувано:

Как мога да си платя  пътният данък , като не съм си платил данъка на имота? Въвели са явно от тази година платените данъци да покриват най-старите задължения . Някой ако се  е сблъсквал с този проблем и е успял да си плати данъка на колата без да плаща стари данъци за имоти( или друго ) да сподели.

Благодаря предварително

Публикувано:
1 minute ago, ivan69 said:

Как мога да си платя  пътният данък , като не съм си платил данъка на имота? Въвели са явно от тази година платените данъци да покриват най-старите задължения . Някой ако се  е сблъсквал с този проблем и е успял да си плати данъка на колата без да плаща стари данъци за имоти( или друго ) да сподели.

Благодаря предварително

Лично аз успях при сходна ситуация с онлайн-плащане с Транскард. Регистрираш различните партиди (МПС, имоти и т.н.) и отбелязваш за плащане само това, което искаш да платиш. Функционира.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.