Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой знае ли, ако пътувам със служебна кола( на името на фирмата) и имам пълномощно на БГ да я карам какво ще ми трябва да отида с нея в Гърция. Малкия талон е от "новите", колата не е на лизинг, единственото, което ми хрумва е евентуално пълномощното да го преведа на английски и да го занеса на нотариус за заверка. Пропускам ли нещо?

Публикувано:
5 minutes ago, Jorro said:

Някой знае ли, ако пътувам със служебна кола( на името на фирмата) и имам пълномощно на БГ да я карам какво ще ми трябва да отида с нея в Гърция. Малкия талон е от "новите", колата не е на лизинг, единственото, което ми хрумва е евентуално пълномощното да го преведа на английски и да го занеса на нотариус за заверка. Пропускам ли нещо?

Изобщо нищо не ти трябва за Гърция. Аз като редактор на автомобилно списание поне 30 уикенда годишно разтривам тестови коли до Гърция и никога не са ми искали нито пълномощно, нито какъвто и да било друг документ освен талона на колата.

IMG_4748.JPG

IMG_2708.JPG

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Точно такъв въпрос ми се върти и на мен в главата. Възнамерявам да направя един дълъг уикенд там, но колата с която мисля да пътувам е лизингова. Така или иначе ще питаме преди да тръгнем, но винаги е добре да има повече инфо. 

Публикувано:
5 minutes ago, Lyubina said:

Точно такъв въпрос ми се върти и на мен в главата. Възнамерявам да направя един дълъг уикенд там, но колата с която мисля да пътувам е лизингова. Така или иначе ще питаме преди да тръгнем, но винаги е добре да има повече инфо. 

Няма нужда от никакви пълномощни в Гърция. Всичките ми лични коли, с които съм пътувал в Гърция, са били собственост на фирмата ми (тоест в талона пише  собственик: ХХХYYY ЕООД, а не името ми) и никога не съм си издавал пълномощно на себе си ... От 2005 година всяка година пътувам постоянно до Гърция, може би половината уикенди в годината и никога, ама никога не съм имал какъвто и да било проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой с впечатления от този  онлайн магазин? 
www.edigital.bg 

Че ми излиза много добра цена за един телевизор  (в plesio и на други места е 900лв. и нагоре, а при тия унгарци - 730лв :ohmy: )  
Чета различни отзиви в нета ...

А 170лв са си 170лв. и като ги обърна в самолетни билети и ...  сигурно ще ми стигнат до края на годината за европейски дестинации :grin: 

• Смея се 2
Публикувано:
4 minutes ago, Фичо said:

www.edigital.bg 

Че ми излиза много добра цена за един телевизор  (в plesio и на други места е 900лв. и нагоре, а при тия унгарци - 730лв :ohmy: )  

А 170лв са си 170лв. и като ги обърна в самолетни билети и ...  сигурно ще ми стигнат до края на годината за европейски дестинации :grin: 

Придобити са наскоро от емаг:

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/emag-dante-interneshunul-kupuva-konkurent-i-razshiriava-deinostta-u-nas

Купувал съм от тях -  не съм имал засега работа по гаранция.

Публикувано:
21 minutes ago, Фичо said:

www.edigital.bg 

Наскоро пазарувах от тях.

Пратката дойде малко по-късно от указания срок (+ че еконт не съобщават вече чрез смс за пратка, та стана доста по-дълго; поне като питах съпорта на edigital какво се случва, отговориха доста бързо).

Иначе другото беше наред.

• Харесвам 1
Публикувано:
42 minutes ago, Victoria said:

+ че еконт не съобщават вече чрез смс за пратка

Съобщават само, ако подателят заяви (и е платено). 

• Харесвам 2
Публикувано:

Приятели, 

имам  нужда от контакт с адвокат в областта на закона за противообществените прояви на непълнолетни.

Някаква голяма глупост, която беше по-скоро нещо смешно, докато прокуратурата не реши друго, затова се нуждая от помоща на адвокат 🙂  

За София става въпрос ....

Може и на лично съобшение.

Благодаря предварително !

Публикувано:
преди 10 минути , georgebg каза:

Приятели, 

имам  нужда от контакт с адвокат в областта на закона за противообществените прояви на непълнолетни.

Някаква голяма глупост, която беше по-скоро нещо смешно, докато прокуратурата не реши друго, затова се нуждая от помоща на адвокат 🙂  

За София става въпрос ....

Може и на лично съобшение.

Благодаря предварително !

Имам изключителна приятелка, криминален адвокат. Тя е от изчезващата порода, брутално честна - и искрена. И много добра в професията си. Но живее в Пазарджик. Не че не е пътувала до София. Давам ти го като резервен вариант... 

Публикувано:

уф наскоро съученици на сина ми се опитаха да си оставят подписа (графити) за сбогом с училището, и по медиите го изкараха едва ли не световно престъпление...

Публикувано:
преди 3 часа, antea каза:

уф наскоро съученици на сина ми се опитаха да си оставят подписа (графити) за сбогом с училището, и по медиите го изкараха едва ли не световно престъпление...

Световно , не е но е престъпление спрямо ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ. Навън от Бг  глоба на родителите и да боядисат подписите си . И ако им стиска пак да се подпишат 😀

• Харесвам 4
Публикувано:

А преди просто им бяха оставили на децата оградата около "седмокрилия пето...." като платно за рисуване...

Публикувано:

Айде тук нали е за всякакви въпроси :smile3: 
Някой да подскаже дали/къде  могат да се намерят чорапи на "Фазан" - Русе, че нещо много трудно се намират. а този модел са от малкото, които отговорят на две съществени условия - 100%памук и горе да не са толкова стегнати, че да правят вдлъбнатина на кожата и да ти спират кръвообръщението ...

fazan.thumb.jpg.2bd0a18ca1bb4ac8265dcdfd2d47df65.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, Фичо said:

Някой да подскаже дали/къде  могат да се намерят чорапи на "Фазан" - Русе, че нещо много трудно се намират. а този модел са от малкото, които отговорят на две съществени условия - 100%памук и горе да не са толкова стегнати, че да правят вдлъбнатина на кожата и да ти спират кръвообръщението ...

В Кауфланд предлагат чорапи на Фазан.

А в София- магазини Дар също.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.06.2019 г. в 23:01, antea каза:

Да си оставят подписите (графити) и да мацат по общинска собственост са доста различни неща.

При всички положения обаче е повод са сериозно порицание, защото точно подобни прояви са извор на най-грозните и нелицеприятни гледки в градски условия.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Фичо каза:

Има чорапи без ластик в края. Също 100%,памук. Моите са немски, купени у нас.

Публикувано:
преди 1 час, Фичо каза:

Фичо, аз на такива, им изваждам по някой ред от ластика.И стават по- малко стегнати.

Публикувано:
9 minutes ago, AlexandraKo said:

Фичо, аз на такива, им изваждам по някой ред от ластика.И стават по- малко стегнати.

Аз  пък винаги подгъвам лентата с ластика надолу върху чорапа - така "омекотявам" всякакви стягания 🙂 и даже без такова подгъване чорап не търпя ...

Публикувано:
11 minutes ago, georgebg said:

Аз  пък винаги подгъвам лентата с ластика надолу върху чорапа - така "омекотявам" всякакви стягания 🙂 и даже без такова подгъване чорап не търпя ...

А мен най ме кефи като видя германски турист със сандал и 3/4 чорап изпънат почти до коляното😆

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

А мен най ме кефи като видя германски турист със сандал и 3/4 чорап изпънат почти до коляното😆

Ееееее,ми това е класика в жанра!С къси гащи,непременно.

Ама,не само те, по ФренЦко, също съм виждала, така пременени,местни господа:))))

Сега се сетих,че преди време един руски депутатин,искаше да се гласува закон,да не може сандали на бос крак,че било грозно.Задължително с чорапи, босите да ги глобяват.Ама не се сещам за развитието на предложението:)))

• Смея се 4
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Има чорапи без ластик в края. Също 100%,памук. Моите са немски, купени у нас.

Ето това имам предвид

IMG-eb93aab89c67dda353c1868eb9da3e4e-V.jpg

IMG-1d48fd86b63870fe803cce8ca7b31b9e-V.jpg

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.