Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
15 minutes ago, Marisha said:

Искам да помоля за помощ.

Къде мога да видя, колко закъснение е имал полет на Ryanair FR 1387, Порто Брюксел на 17 март 2019 г.?

9 мин :

image.png.31610b227038795bef2822f853bec31e.png

Публикувано:

привет, ще ми е полезно ако някой е имал опит /личен или с децата си/ с брекети, като в случая ме интересува кой вид ритейнъри след свалянето е по- за предпочитане - постоянни с метална нишка отвътре на зъбите или подвижни /вакуумни, прозрачни/? мнение и от @AlexandraKo или друг стоматолог /ако си имаме друг такъв тук, но чак на ортодонт не се надявам/ също много ми се иска да чуя, благодаря :smile:

Публикувано:

Признавам си, че нищо не разбирам от стоматология, от ортодонтия още по-малко. Моята дъщеря сложи брекети като пълнолетна (беше студентка) и се спасяваше сама ;). В Стоматологичния факултет, оставиха метална нишка. Кое е по-добро не мога да знам, но гледам че зъбите й са ок, и тя няма оплаквания.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

привет, ще ми е полезно ако някой е имал опит /личен или с децата си/ с брекети, като в случая ме интересува кой вид ритейнъри след свалянето е по- за предпочитане - постоянни с метална нишка отвътре на зъбите или подвижни /вакуумни, прозрачни/? мнение и от @AlexandraKo или друг стоматолог /ако си имаме друг такъв тук, но чак на ортодонт не се надявам/ също много ми се иска да чуя, благодаря :smile:

@antea, Ще се опитам да го обясня разбираемо.

1. Упражняваме сила върху зъба, който ще местим, в резултат на това, костта, в посоката на местене се стопява бързо/ резорбция/. Да, ама, зад него остава един вид, празно място. То трябва да се запълни / апозиция/, с пълноценна кост, която, да не му позволи да се върне в изходната позиция. Процесът на резорбция е много по-бърз, от този, на апозиция. Ако свалим ортодонтския апарат рано, това се случва - зъбите се връщат, частично или нацяло -  разместват се.

2. Фиксираме зъбите в новата позиция. Това става с ретенционните апарати.

Аз самата не се занимавам, но мога.

Двата вида  ретенция са различни. Това, с металната нишка ,е само за предните зъби. Гледам, че предимно на долните слагат. За мен това е добър индикатор, дали зъбите се местят, след лечението. Започне ли, тази метална нишка да се отлепя често, значи, зъбите не са стабилно фиксирани в новата позиция.

А освен това, за нощем си носят и другите, за останалите зъби. И колкото по- дълго се носят, толкова по-добре, за трайното фиксиране на новата позиция.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , AlexandraKo каза:

@antea, Ще се опитам да го обясня разбираемо.

благодаря ти 🙂 и аз, с четене, стигнах до извода, че май най-добре ще бъде комбинация от двата вида, поне за известно време

Публикувано:

А как стои въпросът с устната хигиена с брекети? Мисля си, че с брекети неизбежно се създават труднодостъпни за почистване места и там ще се задържат остатъци от храна.

• Харесвам 2
Публикувано:

Има едни специални четчици като твърда нишка, с която може да се достигне навсякъде. Страшна врътня е де.

Публикувано:
Преди 1 час, vorbis каза:

А как стои въпросът с устната хигиена с брекети? Мисля си, че с брекети неизбежно се създават труднодостъпни за почистване места и там ще се задържат остатъци от храна.

зъбен душ е решението ,например нещо като WaterPik - https://www.waterpik.com/

• Благодаря 1
Публикувано:

Искам да попитам: купени билети за концерт, с места, съответно цена. Днес информират притежателите им, че секторът е затворен и трябва да се преместят някъде на по-лоши места и с неясна перспектива, дали няма да ги вдигнат и от там.

На кого могат да се оплачат или да потърсят компенсация?

Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 5 минути , Lyubina каза:

Искам да попитам: купени билети за концерт, с места, съответно цена. Днес информират притежателите им, че секторът е затворен и трябва да се преместят някъде на по-лоши места и с неясна перспектива, дали няма да ги вдигнат и от там.

Единствено могат да си потърсят правата от организатора на концерта и то само, ако изрично не е упоменато за промяната предварително.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

Има специални четки за зъби, с поставенина тях брекети.

Набързо, каквото намерих в нета:

D55F3F3D-05ED-43B2-996E-E47C946C3A5C.png.935bb91862d3a899b12ff9b1dcea6e42.png0723533B-C802-442C-B471-4CCCAA0D2667.jpeg.130f6289f9368b2a78e858132844d0c0.jpeg7529158C-971F-4A10-9FE0-64C13BCE6090.jpeg.f2a3ebe56082ce0ff52c10661c4bcf28.jpeg

Преди 1 час, antea каза:

зъбен душ е решението ,например нещо като WaterPik - https://www.waterpik.com/

Само с него не става. Трябва си и механично да се изчисти, после с душа.

Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

Ами на дъщеря ми й дадоха комплект за устна хигиена там, където й слагаха брекетите. И конкретни указания кое, как и кога.

Публикувано:
преди 8 часа, Lyubina каза:

Ами на дъщеря ми й дадоха комплект за устна хигиена там, където й слагаха брекетите. И конкретни указания кое, как и кога.

Така би трябвало да се прави. У нас не е баш тъй:)))))

Публикувано:
преди 14 часа, Lyubina каза:

Ако мястото, където ви преместят е с по-ниска цена на билета от вашия , може да претендирате за разликата в цената.

На мен ми се случи преди години на концерта на Бон Джоуви в София- имах билет за седящо място, отивайки на стадиона се оказа че въобще няма такъв ред, всичко беше пълно  и стоях права. На следващия ден сутринта изпратих снимки на билета и оплакване и ми върнаха разликата между седящо и правостоящо място до 10 дни по банка.

• Харесвам 1
Публикувано:

Предадох и обясних, но дъщерята се отказа да претендира. Просто споделя възмущението си от лоша организация. 🙂 

Йосиф Милчов
Публикувано:
преди 1 минута , Lyubina каза:

Предадох и обясних, но дъщерята се отказа да претендира. Просто споделя възмущението си от лоша организация. 🙂 

За съжаление всички сме попадали на лоша организация на концерт. Включително и аз като организатор съм имал лоши организации на концерти, по независещи от мен причини и в началото докато се учех как се случват нещата.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 4.07.2019 г. в 13:50, wiliko каза:

Здравейте искам да помоля за малко съдействие за проучване за дипломна теза на дъщеря ми... Който има желание да отдели 5-10 минути, ще съм много благодарна 

?

Това е проучването :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9FeDTYCCxyFEbAEvv-Yy_dldieD8oEpDdD-Sc22TPJVrgOQ/viewform

Включих се и аз. Успех сега и за напред!

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой да разбира от Нетфликс?

Имам бразилска сметка, тук в хотела в щатите се логнах през телевизора и излизаше като в къщи, с португалски. И по някое време сменихме стаята и там няма португалски, само английски и испански...

Ако е компютър щях да пробвам прокси, ама на телевизора не мога да го бъзикам толкова.

Някакви идеи?  (Естествено не е за мен, на мен английския ми е по-добър от португалския)

Публикувано:

Искам да попитам, как си запазвате маршрути в гугъл, които може да се ползват по-късно? Изобщо възможно ли е? Искам да си направя карти за пътуването ни в Исландия, ден по ден, които да пускам на навигацията в деня на пътуването, но никъде не намирам опция да ги запазя за по-късно ползване. А не ми се иска всяка сутрин да пиша по десетина обекта и да ги мисля, искам да си ги подготвя сега. Пробвах с My maps, пак на гугъл, обаче там съвсем се оплетох. Слоеве, карти, накрая не намерих изобщо мога ли да го пусна това на навигацията или си стои просто като карта....

Публикувано:

Друг вариант е след като  създадеш маршрута да си го пратиш , през меню "споделяне или вграждане на карта" или 'изпращане към телефон'.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой да си е правил хайфу лифтинг да сподели? Гледам снимките в нета...много добре изглежда ама колко е трайна и какви са негативите?

Публикувано:

В бгмама има на дъъълго и на широко за всякакви подобни, включително и за хайфу- лифтинга. Аз, като доктор, гледам скептично, точно на него. Който има представа от анатомия, ще разбере защо.

То, на снимка, с фотошоп  и хър Маджести изглежда перфектно:))))

Ние тука, всички сме  хубави, позитивни и млади и още не сме опряли до разкрасителни процедури:))))))))))))

• Харесвам 3
  • Браво 5
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
On 7/16/2019 at 10:08 AM, chandni said:

Можеш да използваш MyMaps на Google, да си създададеш карта, обекти, маршрути...

image.png

Такива карти създадох, запазих, но не намирам как после да ги вържа с навигацията, тоест да отворя картата, да дам старт и да започне упътване. 

On 7/16/2019 at 11:30 AM, Климент said:

Друг вариант е след като  създадеш маршрута да си го пратиш , през меню "споделяне или вграждане на карта" или 'изпращане към телефон'.

Преди съм си изпращала към телефона, но нещо, което ми трябва на момента. Ако изпратя десет карти сега, остават ли някъде запазени за по-късно ползване? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.