Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, aleksandrina каза:

Има, разбира се.

Ето и страничката, където може да се провери и направи update: https://www.lg.com/bg/poddryjka/software-firmware

И чат има даже. 😉

Много благодаря. 

Телевизорът може да се ъпдейтва , но въпросът е как да стане. Ще се свържа с чата и ще питам. 

преди 3 часа, Георги каза:

Зависи колко е стар телевизора, но в общия случай няма да е възможно. Прегледай менюто на самия телевизор дали има някъде за търсене на обновления, мисля че LG бяха с WebOS, но като цяло производителите не са много заинтересовани да харчат ресурси за да могат телевизорите им винаги да са на гребена на вълната. 

Не е много стар,   цветове , картина и другите Смарт приложения са си ОК. Надявам се да успея да преодолея  тозпроблем с четенето на видеофайлове,  без да се налага да се  набутвам за нов ТВ. 

преди 2 часа, ven62 каза:

Питай в сервиз или LG България (ако има такова нещо).

Има вероятност да го "вкамениш" ако се впуснете сами в това приключение.

Аз от това се опасявам най-много. В краен случай ще го нося за малко тунинг в сервиз :).

ПС. Ще пиша после за резултата.

Благодаря Ви!

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, liliya каза:

Телевизорът може да се ъпдейтва , но въпросът е как да стане.

Виж и тук. Може пък да се престрашиш. Всъщност достатъчно е да настроиш актуализациите да бъдат извършвани автоматично, и всичко ще се случи без твоя намеса.

• Харесвам 1
Публикувано:
32 minutes ago, Eva eva said:

Здравейте! Къде ли е това? Надявам се, че си задавам въпроса на правилното място 🙂

RYcTb.jpg

Само поглед и веднага се разбира, че е Швейцария. :)

Публикувано:
преди 9 минути , Eva eva каза:

Да, и на мен ми е Швейцарско 🙂  Интересно ми е кое е населеното място. 

Опитах се да отгатна. В началото сметнах, че е Kleine Scheidegg, но по-скоро е сякаш Grindelwald. Стената, която се вижда, мисля е любимият ми Eiger ❤️ 

Публикувано:
преди 27 минути , Rainy каза:

Опитах се да отгатна. В началото сметнах, че е Kleine Scheidegg, но по-скоро е сякаш Grindelwald. Стената, която се вижда, мисля е любимият ми Eiger ❤️ 

Не е ли Юнгфрау, щом е в тая област, по-скоро е той. 

Публикувано:
преди 12 минути , T.E.Lawrence каза:

Не е ли Юнгфрау, щом е в тая област, по-скоро е той. 

Принципно Юнгфрау e малко по-отвътре в масива - където е стрелката.

image.png.5d1662a79b61a126592f137483128eb7.png

Според мен се вижда изумителната Северна стена на Айгер (снимката е моя), a гледката на снимката на @Eva eva е от дъното вляво, Гринделвалд - където е звездичката. Това е само мое мнение 🙂 

image.thumb.png.859f9c0421ecf147ae5cd550794fa2d9.png

Публикувано:
преди 2 часа, aleksandrina каза:

Само поглед и веднага се разбира, че е Швейцария. 🙂

Такива гледки има навсякъде в Алпите. Класика е. 

Спретнати къщички с цветя по балконите. Рязка денивелация на долината долу със суровите и високи планини наоколо. 

Навярно Гугъл е прав, но нещо подобно може да се види навсякъде. И в Австрия и в Северна Италия и във Франция. 

Може би ако имаше швейцарска крава с надпис щях да се съглася 😀.

• Харесвам 3
Публикувано:
19 minutes ago, ivooo said:

Такива гледки има навсякъде в Алпите. Класика е. 

Спретнати къщички с цветя по балконите. Рязка денивелация на долината долу със суровите и високи планини наоколо. 

Навярно Гугъл е прав, но нещо подобно може да се види навсякъде. И в Австрия и в Северна Италия и във Франция. 

Може би ако имаше швейцарска крава с надпис щях да се съглася 😀.

Може, но аз швейцарските веднага ги разпознавам. Някак се различават от другите алпийски... Не знам- усет може би. :)

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

untitled.png.358117af735b2c530cae12758adde0f9.png74695295.jpg.b656bbd79a787b209fc7bdbfa66f44ef.jpg

Изтоник:

https://www.booking.com/hotel/ch/jungfrau-lodge.html

Сега кой ще ме заведе там... Един пожелание … Или да посочвам...

:grin:

преди 4 минути , bulpa каза:

Ми, този твърди, че е фотографа, снимал от балкона

Тоя пък с неговия балкон - фукльо.

А дори не е остъклен.

• Харесвам 2
  • Браво 3
  • Смея се 5
Публикувано:

Запазил съм си хотел с включена закуска, но ще напускам рано сутринта към 6:45 и се съмнявам дали ще е сервирана закуската. 

За да не мъча хората с моя посредствен, пасивен английски ...:blush:, дайте моля малко помощ с няколко думи на инглиш как да попитам/помоля дали ще мога да се възползвам от закуската в този час, или пък дали могат да ми приготвят нещо пакетирано, което да си взема. 
Хем да си го имам като шаблон и за други подобни случаи :wink:

Публикувано:

Аз бих написала това: 

"Dear Sir/Madam,

As I am having an early flight, I have to check-out around 6.30 am.

Could you please inform me if I could get an early breakfast or a take away one."

• Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 минути , aleksandrina каза:

Can I

I guess you can... but you may not! :grin:

P.S. Хем се шегувам, хем не... 🙂 В щатите като ме попиташе някой "Can I..." получаваше отговор "I don't know... Can you?" При което се усещаха и сменяха на "May I..." :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
5 minutes ago, chandni said:

P.S. Хем се шегувам, хем не... 🙂 В щатите като ме попиташе някой "Can I..." получаваше отговор "I don't know... Can you?" При което се усещаха и сменяха на "May I..." 🙂

ОК, нека е с may 🙂на "Can I" досега не са ми отказвали. 🙂

Но си напълно права, ъв корс. 😉

Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

P.S. Хем се шегувам, хем не... 🙂 В щатите като ме попиташе някой "Can I..." получаваше отговор "I don't know... Can you?" При което се усещаха и сменяха на "May I..." :grin:

Това ми беше първият езиков шок в Кралството 🙂 Грубо казано, още от гимназията съм "закърмена" с разликите между can и may. Когато започнах да употребявам may в комуникационна работна среда, ме гледаха мега странно. Всеки употребява can. Всеки. И аз свикнах... 

По темата, аз бих употребила следния израз:

Dear host, due to my early check out, can I kindly request for a breakfast option at 6.30 am, please? Greatly appreciated! 

Публикувано:
преди 27 минути , Rainy каза:

Това ми беше първият езиков шок в Кралството 🙂 Грубо казано, още от гимназията съм "закърмена" с разликите между can и may. Когато започнах да употребявам may в комуникационна работна среда, ме гледаха мега странно. Всеки употребява can. Всеки. И аз свикнах... 

А така! Ето, значи, защо така грубо шкартираха Ванеса!

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 56 минути , Rainy каза:

По темата, аз бих употребила следния израз:

Dear host, due to my early check out, can I kindly request for a breakfast option at 6.30 am, please? Greatly appreciated! 

Преди време се позачетох точно по този въпрос и доста нейтив спийкърс казваха, че may е вече отживелица.

Публикувано:
преди 26 минути , T.E.Lawrence каза:

Преди време се позачетох точно по този въпрос и доста нейтив спийкърс казваха, че may е вече отживелица.

Точно. Никога не съм чувала фразата “May I”. Общувам със средната класа. Фразите, които се използват често, са: you may wish; you might want, но те имат по-различен контекст от “може ли”. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.