Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Между другото, имаме ли поне някаква прилична статистическа извадка, че кражбите от безконтактни карти са проблем или говорим за градска легенда? Нали в най-добрия случай ще последва вълна от блокирани транзакции, а за издаването на ПОС се искат лични документи, банкови детайли и въобще следата не може да се скрие толкова лесно...

• Харесвам 1
Публикувано:

Просто градска легенда и някакъв мижав бизнес елемент прилепнал за нея.

И в тази връзка да си разкажа смешката, един познат полицай преди време ми се похвали с такава екстра, някой пуснал мухата в тяхната служба и всички дружно си накупили да се пазят... :dash1:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Скоро обсъждахме RFID защита на портфейли.

Току-що получих това:

https://www.ebay.com/itm/Grey-RFID-Blocking-Neck-Stash-Pouch-Passport-Holder-Security-Travel-Wallet-BG/153472465093?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Никога досега не съм ползвал нещо подобно, но вероятно ще ми трябва до края на годината. RFID protection-a ми е последна грижа. Идеята е да си нося паспорта, картите и парите в нещо, почти имплантирано в мен.

А и за под 10 лв. - струва ми се перфектно … ?

По-добре колан , нещо тЪковУ - https://www.amazon.com/Travel-Security-Belt-Hidden-Approved/dp/B07M7MVBR4/ref=sr_1_5?crid=21U0XKMTSJ6MB&keywords=travel+hidden+belt&qid=1564995291&s=gateway&sprefix=Travel+hidden+be%2Caps%2C133&sr=8-5

• Смея се 1
Публикувано:
преди 15 минути , stanislavpp каза:

По-скоро пояс ще ми трябва.:biggrin:

Преди 1 час, Георги каза:

Между другото, имаме ли поне някаква прилична статистическа извадка, че кражбите от безконтактни карти са проблем или говорим за градска легенда? Нали в най-добрия случай ще последва вълна от блокирани транзакции, а за издаването на ПОС се искат лични документи, банкови детайли и въобще следата не може да се скрие толкова лесно...

Да, за банковите карти очевидно не е голям риск.

Не съм наясно как една такава кражба може да повлияе на транспортни карти, карти за допуск, ...

Публикувано:
преди 11 минути , georgebg каза:

И Ташев правят такива коланчета, май най-голямата екстра е, че не е необходимо да се сваля при проверките на летищата ...

https://tashev.bg/store/bg/kolan-tashev-s-kesh-djob-110-sm-1283

Тия "Ташев" ще ми станат любимци. За Исландия от тях си купихме дъждобрани (нещо като яке, ама по-дълго и панталони). Те ги водеха защитно работно облекло.

-----------

Има едни теми, маркирани с една бяла звездичка на зелен фон - "Избрани"

Кой ги избира, по какви критерии.

Сигурно някъде е написано, но не съм го срещал.

Публикувано:
преди 49 минути , ven62 каза:

Има едни теми, маркирани с една бяла звездичка на зелен фон - "Избрани"

Кой ги избира, по какви критерии.

Сигурно някъде е написано, но не съм го срещал.

По спомени - Георги беше казал - целта е да не се затрупват интересни теми, които не винаги имаш време да четеш когато ги видиш в НовоСъдържание. Модераторите ги избират, то е ясно 🙂 

На мен ми допада идеята 🙂 

• Благодаря 1
Публикувано:

За избраните теми - точно 🙂

Имам и аз въпрос към опитните с наповските истории. Искам да си изкарам документ, който да показва целия ми деклариран доход през изминалата година (2018 в случая). Вадил съм преди много години такива за родителите ми, но не помня как се казваше точно, опитах с някаква декларация, която ми звучеше логично, но не улучих. 

Публикувано:
преди 53 минути , Niceday каза:

По спомени - Георги беше казал - целта е да не се затрупват интересни теми, които не винаги имаш време да четеш когато ги видиш в НовоСъдържание. Модераторите ги избират, то е ясно 🙂 

На мен ми допада идеята 🙂 

Мерси. На мен също ми харесва. Просто не го знаех. Мислех си да не е нещо автоматично.

Малко стана като в оня стар виц, дето животните били в една дупка и вълкът питал кой пръдна и накрая лъвът казал:

- Ми аз, и кво.

- :good:

• Смея се 1
Публикувано:
1 hour ago, Георги said:

Имам и аз въпрос към опитните с наповските истории. Искам да си изкарам документ, който да показва целия ми деклариран доход през изминалата година (2018 в случая). Вадил съм преди много години такива за родителите ми, но не помня как се казваше точно, опитах с някаква декларация, която ми звучеше логично, но не улучих. 

Ако имаш ПИК, влизаш в портала за електронни услуги на НАП - физицески лица - услуги - декларации, документи или данни, подавани от физически лица - декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ - справки /най вдясно/.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Искам да си изкарам документ, който да показва целия ми деклариран доход през изминалата година (2018 в случая).

Официален документ - само от НАП - Декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ
За лична употреба - с КЕП или ПИК в сайта на НАП.  Задължени лица / Физически лица / Георги / Декларации, документи или данни, подавани от ФЛ / Декларации по ЗДДФЛ / Декларация по чл. 50 / Справки / PDF / 

* писали сме едновременно 🙂

Ако искаш да си видиш осигурителния доход от всички места, като от месторабота можеш да видиш и бруто дохода - Предоставяне на данъчна и осигурителна информация / Осигурителен доход

• Харесвам 3
Публикувано:

Супер. То аз данъчна декларация не съм подавал, доходите са ми само от заплата, но видях справката по осигуретелен доход и мисля, че ще свърши работа 🙂

Публикувано:
25 minutes ago, Георги said:

Супер. То аз данъчна декларация не съм подавал, доходите са ми само от заплата, но видях справката по осигуретелен доход и мисля, че ще свърши работа 🙂

Дано свърши работа. Понякога има разлика между осигурителния доход и заплатата. Например, ако си осигурен на максималния осигурителен доход, а заплатата ти е по-голяма.

Успех с документацията!

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Понякога има разлика

Има разлика, разбира се, затова и колоните са 2 броя - Осигурителен доход и Начислен месечен облагаем доход.

На  Георги му трябва втората колона 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз да се включа с разлино питане. Трябва ми майстор за ремонт на една стая. Полагане на CR90, грунд, шпакловка, латекс. Все удрям на камък с майсторите  досега. Имам чуството че не искат да хващат малък обект или не знаят как се работи с CR90-хидроизолация. Едни пък ми искаха сума като за цял апартамент. Та ако някой има доверен и печен майстор и може да съдейства ще черпя на следващата сБирка. Вече стана спешно. Освен това ми трябва и бригада за ремонт на къща доста различни дейности.

Публикувано:
преди 15 минути , oli_mali каза:

Аз пък друго да попитам - някой да препоръча майстор на перални в София?

Моя опит показва - Технополис, Техномикс, Зора,  … с максимално дълга гаранция.

Вервай ми! Жена ми щом я види (пералнята) и я включва.

• Харесвам 2
Публикувано:

Дискусията за пресичането на тунела:

Да напомня пак, че тази тема е за питания несвързани с пътувания 🙂

Публикувано:
преди 1 минута , Георги каза:

Дискусията за пресичането на тунела:

Да напомня пак, че тази тема е за питания несвързани с пътувания 🙂

Е сега вече ще я призная ( @AlexandraKo ), … ако успее да пресече тунела. :wink:

:biggrin: (Дано не счупих тънкия лед, по който ходя) :biggrin:

Публикувано:

Хубаво е да дойдат от оторизирания сервиз (в случая Булсервиз), за да може, ако трябва някоя част да я поръчат. Иначе всеки майстор на перални може да я погледне. Много ли е стар модела?

• Харесвам 1
Публикувано:

Ам .... като ще питаме, имам чуденка кой доставчик на интернет/TV да си изберем. Чуденката се дължи на следните факти, натрупани като "скромен" опит:

А1 - не съм доволна от политиката им, наблюдавам някои лоши практики (по офисите им основно), освен това - някои конкретни канали, които интересуват съпружето не ги предлагат (дори и при допълнително заплащане, което да си призная с времето става все повече като "извиване на ръце")

Net1 - изглежда приемливо като оферта, нямам опит с тях, познати са доволни. Само че се твърди, че за инсталация се чака известно време (не че ми е спешно, ама.... )

Ценово изглеждат еднакво, или поне в тесен ценови диапазон.

За Вива.... там каквото и да беше нямам никаква информация, никакви наблюдения.

Други предложения? Става дума за западните райони на София.

А, и не искам стационарен телефон, нито някакви други екстри, закачени за пакета.

Публикувано:

Преди няколко години имахме Виваком на два адреса,вбесиха ме няколко пъти с поддръжката и го сменихме с Net 1.От тях сме доволни.Може да са оправили нещата вече във Виваком,нямам скорошни наблюдения.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.