Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

През годините CableTel, Blizoo и сега A1, проблеми не съм имал никакви, използвам им всичките услуги и съм доволен и от качеството и от цените, които ми предлагат. Единствено известните номера на А1 с включените непоискани пакети са дразнещи, но не са достатъчна причина да ги сменям, а и вече са ми ясни. Освен това използвам и мобилните услуги на Vivacom и Telenor и не бих казал, че предпочитам някой от трите като цяло. По офисите на никой от тях не ходя и не знам какви практики имат, но и не ме интересува честно казано, това отдавна не е начина за връзка с тях, особено ако търсиш адекватна реакция.  Даже не знам в офис на кой от трите се обърках та влязох преди време и отговора беше "ами то ние не ги знам тия работи, я се обадете на кол центъра те там всичко знаят".

Но ако вече си натрупала достатъчно негативен опит с А1, пробвай с друг, ако не друго поне за разнообразие...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Lyubina каза:

Ам .... като ще питаме, имам чуденка кой доставчик на интернет/TV да си изберем. Чуденката се дължи на следните факти, натрупани като "скромен" опит:

А1 - не съм доволна от политиката им, наблюдавам някои лоши практики (по офисите им основно), освен това - някои конкретни канали, които интересуват съпружето не ги предлагат (дори и при допълнително заплащане, което да си призная с времето става все повече като "извиване на ръце")

Net1 - изглежда приемливо като оферта, нямам опит с тях, познати са доволни. Само че се твърди, че за инсталация се чака известно време (не че ми е спешно, ама.... )

Ценово изглеждат еднакво, или поне в тесен ценови диапазон.

За Вива.... там каквото и да беше нямам никаква информация, никакви наблюдения.

Други предложения? Става дума за западните райони на София.

А, и не искам стационарен телефон, нито някакви други екстри, закачени за пакета.

Нет1 пакет тв+нет от 7 години - никакви грижи. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, oli_mali каза:

Аз пък друго да попитам - някой да препоръча майстор на перални в София?

Тази фирма ми ремонтира моето горение - http://djotex.com/. Дойдоха за диагностика в уречения час, ремонтираха в срок и за уговорените пари. Единственият минус: след диагностика ти казват цена и срок за ремонт. Ако си съгласен вземат уреда за ремонт в офиса (поне при мен не беше възможен ремонт на място). Понеже техникът е бил сам (бабата беше вкъщи, аз съгласувах по телефона), при свалянето на уреда са били нанесени драскотини и леки деформации по корпуса. При мен пералнята е в мокро и външният вид не ми е проблем, но на някой може да му е важно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, Lyubina каза:

Ам .... като ще питаме, имам чуденка кой доставчик на интернет/TV да си изберем. ...

А1 (близу), Виваком, Нет1 ...

Вече всичките големи  са добри. Имам предвид че качеството на услугите им е добро.

Гледай кое ти е най-евтино/изгодно.

В къщи съм с Близу. При мен Интернета увисва понякога в полунощ за около 2-3 минути, но договорът ми е от 4-5 години и ми е супер изгоден (15 лв. - 3 телевизора с 3 СА модула около 80-100 програми, 20-на от които HD, интернет и телефон - него не го ползвам).

Имам впечатления и от Виваком. Безупречни са. За 17 лв. Интернет и 40+ програми. Хубавото му е, че може да гледаш неща със задна дата.

Колеги са много доволни от Нет1.

Така че гледай цената и това е.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Аз също съм с НЕТ1 и прекъсванията за тези 3 години са краткотрайни и добре комуникирани, не бих ги сменил на този етап. Бях залитнал по възможността за превъртане на програми, предлагани от другите оператори, но вече и НЕТ1 го предлагат, а и за телевизията която конкретно ме интересува (Диема Спорт) функцията не се поддържа. 

Голямо техно предимство, което до сега не е споменато е липсата на кодирани канали в стандартните пакети. Това води до 2 неща:

- няма нужда от допълнително устройство, дистанционни и кабеляци.

- каналите като цяло се превключват по-бързо

Кодирани са само допълнителните пакети (HBO, Спорт, 18+), но те могат да се разкодират и с CA Модул и пак се избягва нуждата от външното устройство. За мен това е огромен плюс. Вече, ако възможността за превъртане назад, пауза и т.н. ти е водеща, без допълнително устройство няма как да се мине. 

Във форума на Сетком имаше доста напоителни дискусии, кои оператори колко компресират сигнала, особено на HD каналите и мисля, че НЕТ1 също бяха добре в това отношение. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Георги каза:

Аз също съм с НЕТ1 и прекъсванията за тези 3 години са краткотрайни и добре комуникирани, не бих ги сменил на този етап. Бях залитнал по възможността за превъртане на програми, предлагани от другите оператори, но вече и НЕТ1 го предлагат, а и за телевизията която конкретно ме интересува (Диема Спорт) функцията не се поддържа. 

При интерактивната ТВ на Виваком се поддържа и за Диема спорт функцията .

Ползвал съм А1, Близу, Булсатком и Виваком. В доста дълги години заради спортните програми по 3Тв едновременно.  Най-доволен съм от Виваком. За 10 години само веднъж ми спря Нета, тъй като някой от комшиите бе прерязал кабела по нощите. Имат и много добра техническа помощ. Два три пъти ми се налага да идват заради стационарния телефон и проблеми с дистанционни и решават всичко експедитивно.

Поне на този етап не бих ги сменил и съм поверил на тях и Тв, и интернет, и телефони. И в къщи, и в офиса ми.

• Харесвам 1
Публикувано:

От няколко години ползвам нет1 (само за интернет). Като цяло рядко прекъсват, но тая година ме държаха няколко дни без интернет и като цяло комуникацията със съпорта беше доста тегава.

По подробно. Върнах се от Турция и нямах интернет. Звънях. Правихме някакви врътки, при които по едно време за малко се появи. Обаче в стандартния сетъп пак нямаше. Момчето ме убеждаваше, че ако проблемът е при мен и дойде човек, ще платя някаква такса. Затова проиграх сума ти варианти и нищо не стана, включително при сетъпа, в който се беше появил. Казах да викнат екип. На другия ден никой не беше минал. Звънях. Щели на другия ден. На деня след това ми се звъни през деня - човекът не можел да влезе във входа, а аз съм на работа, разбира се. После го пуснала някаква съседка, която му се била карала нещо (той така ми обясни по телефона) и поогледал, ама не било при тях проблемът. Каза, че без достъп до вкъщи няма как. Говорихме на другия ден да ме запишат първи адрес за 9:30. Чаках над час. Никой не дойде. Звъня им на съпорта (където като цяло звъниш и после ти връщат обаждане по някое време). Първия път без да исках затворих... Айде отначало. Чухме се. Оказа се, че час изобщо не ми е записван. Записаха ми за другия ден (все пак на работа трябваше да ходя). Дойдоха. Първо провериха вкъщи, видяха, че интернет няма. Почовъркаха във входа и се оправи. Може би съм уцелила греда с някой некадърник, който и не ми е записал час, ама:

- след първото викане на екип 1 ден никой не беше дошъл

- това че нямаш директна връзка със съпорта е доста кофти. Може би и по другите места е така, не знам.

Публикувано:

Аз съм много доволен от А1 (бившото Близу). Юли месец при гръмотевична буря ми изгоря захранването на модема. На следващия ден след разговор в кол центъра, в рамките на няколко часа пратиха човек на място и го смени. За последните 2 години, за втори път имам проблем с интернета и се отзовават веднага. Единствено малко мудно става свързването с кол центъра, защото нямат свободни оператори. 

Имах и друг казус с тях април месец, свързан с починал роднина, който е техен абонат. Нямаше никакви спънки при прекратяването на договора и всичко мина гладко, за разлика от Виваком, при които имаше проблеми и разправии.

Публикувано:
преди 7 часа, ven62 каза:

За 17 лв. Интернет и 40+ програми

При нас проблемът е гръцка телевизия (т.е. да говорят гръцки).

Почти никой друг не ги предлага, независимо от цената на пакета и броя програми, които предлагат. У нас спорт не се гледа, за сметка на това всякакви там National Geographic, Viasat History и подобни.... и новинарски канали от сорта на BBC world, Euronews, ....

Затова се спрях на NET1, при тях има ERT.

А, интернетът ми е важен (наистина от значение) обикновено 2 дни в месеца, когато имам да получавам и трябва да изпратя в срок някои неща.

Публикувано:
На 7.08.2019 г. в 21:10, Oldkozel каза:

Тази фирма ми ремонтира моето горение - http://djotex.com/. Дойдоха за диагностика в уречения час, ремонтираха в срок и за уговорените пари. Единственият минус: след диагностика ти казват цена и срок за ремонт. Ако си съгласен вземат уреда за ремонт в офиса (поне при мен не беше възможен ремонт на място). Понеже техникът е бил сам (бабата беше вкъщи, аз съгласувах по телефона), при свалянето на уреда са били нанесени драскотини и леки деформации по корпуса. При мен пералнята е в мокро и външният вид не ми е проблем, но на някой може да му е важно.

Докладвам какво стана - дойде на място един младеж, извади 5 стотинки от филтъра, взе ми 30лв. и всичко е точно - вече пералнята не трака. Мерси за препоръката 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 часа, oli_mali каза:

Докладвам какво стана - дойде на място един младеж, извади 5 стотинки от филтъра, взе ми 30лв. и всичко е точно - вече пералнята не трака. Мерси за препоръката 🙂

Хехе, дошъл ви е фокусТник, дето превръща 5 ст в 30 лева:))))))))

• Харесвам 3
  • Смея се 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Случайно някой да притежава или да има наблюдения върху тази бутилка - клик? Искам да си взема някаква подобно, дори да не е точно тази. Приемам всякакви препоръки.

• Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 33 минути , Guinness каза:

Случайно някой да притежава или да има наблюдения върху тази бутилка - клик? Искам да си взема някаква подобно, дори да не е точно тази. Приемам всякакви препоръки.

Питай @Rainy, тя е експерт.

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 24 минути , Goal & Boss каза:

Питай @Rainy, тя е експерт.

Абе аз подозирах, че ме мразиш, ама сега стана ачик ачик ясно, че искаш да ме баннат :grin: Оттеглям се в тъжно мълчание 😎

Публикувано:
2 hours ago, Guinness said:

Трябва да напишеш - "Искам да взема някаква подобна за подарък на @Георги" и така ще имаш отделна тема за бутилки 😉 

Така се прави 🙂 ...

Публикувано:

И какво сега, ще си мълчим за тази бутилка ли? А е даже 30,99$. Ние две страници за предните от 5-6£ изписахме, а за тази дума да не се каже. Не е справедливо за един магеланец едно, а за друг - друго.

Кажи @Guinness каква бутилчица и за какви цели ти трябва? 🙂 Да си слагаш плодчета, за алкална вода, за офис, спорт, на открито, закрито...

• Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, georgebg каза:

Трябва да напишеш - "Искам да взема някаква подобна за подарък на @Георги" и така ще имаш отделна тема за бутилки 😉 

Така се прави 🙂 ...

Така се прави, ама не с такива бутилки, а с пълни дамаджанки 🙂 

Майтапа настрана, ползваме подобни бутилки вкъщи от klean kanteen. Вършат работа, с добро уплътнение са капачките. Детето доста и дава за душата, но освен бойни рани, друго няма. Не съм сигурен как са позиционирани ценово, мисля че са от по-скъпите, ама има някакви намаления чат-пат. 

image.png

Публикувано:
преди 12 часа, ДиянаВ каза:

Кажи @Guinness каква бутилчица и за какви цели ти трябва? 🙂 Да си слагаш плодчета, за алкална вода, за офис, спорт, на открито, закрито...

Хареса ми цялостната визия и най-вече възможността да слагам резенчета лимон, листенца мента и т.н. Друго важно нещо е, че мога да добавям лед през лятото или пък да я ползвам като термос с чай през зимата. Трябва ми само и единствено за далечните ми пътувания. 

Публикувано:

Някой знае ли как се превежда официално canvas print на български и фирма в България, която го прави.

Това са разпечатки на снимки/образи върху някакъв вид платно (не е задължително върху брезент за гюрук на джуган)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.