Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , домосед каза:

Някой знае ли как се превежда официално canvas print на български и фирма в България, която го прави.

Това са разпечатки на снимки/образи върху някакъв вид платно (не е задължително върху брезент за гюрук на джуган)

Фотосинтезис на бул. В. Левски. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , домосед каза:

Някой знае ли как се превежда официално canvas print на български и фирма в България, която го прави.

Това са разпечатки на снимки/образи върху някакъв вид платно (не е задължително върху брезент за гюрук на джуган)

Печат на/върху канава

Публикувано:

Според мен се превежда печат върху текстил

бързо търсене в интернет показва това j-point

Не съм ги ползвал  и нямам мнение за тях като качество / цени на услугите.

Публикувано:
1 hour ago, домосед said:

Тия, които правят билбордите, не правят ли точно това? Даже май няма нужда и от превод. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, koliob каза:

Печат на/върху канава

Според мен, отиди в професионално фото студио и там ще получиш отговор 🙂

Виждала съм във фото студио такива пана и предполагам ги изготвят. Попитай

4a648f5c54105804b9da963380c454c8f6b04b5c_simple-canvas-detail-4_3-620.jpg

преди 3 часа, koliob каза:

Печат на/върху канава

https://canvas.bg/product-category/картини-с-ваша-снимка/

Заповядай

Публикувано:
преди 5 часа, домосед каза:

canvas print на български и фирма в България, която го прави.

Вече са отговорили: печат върху канава. Всяко едно принт студио с широко форматен принтер би трябвало да се справи със задачата. Иди на място и поискай да видиш мостри на техни разпечатки- за да се ориентираш за цветовете, колко едра е канавата и дали е това, което искаш като краен продукт.

• Харесвам 1
Публикувано:

За приема не съм съвсем сигурна, че доста трябва да изпиеш, но преди години, когато нямаше репеленти, използвахме ампула витамин В2, отворена в детската количка. Това така вони, че гони всичко. 🙂 

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 12 минути , Lyubina каза:

За приема не съм съвсем сигурна, че доста трябва да изпиеш, но преди години, когато нямаше репеленти, използвахме ампула витамин В2, отворена в детската количка. Това така вони, че гони всичко. 🙂 

добре, че бебета не умеят да ходят/ бягат 😄

не знаех за това, за първи път чувам за този трик. 

• Смея се 1
Публикувано:

Бях чела нейде, че има места в нета, които предлагат безплатно облачно пространство. Ползва ли някой подобно нещо и кой сайт/ платформа бихте препоръчали? / Става дума за папки, които са обемни и съдържат неща, които са ми важни, но не чак толкава, че да режа вени,  ако се затрият :girl_haha:. / 

Публикувано:
преди 20 минути , ven62 каза:

Вярно ли е, че прием на витамини B (B комплект, B комбин, …) действа като репилент срещу комари.

Чак репелент не  е, но от наличието на витамин В в кръвта зависи колко ще те хапят комарите и колко от тях ще привличаш. Сигурно знаеш, че едни хора комарите ги хапят повече, а други по-малко. Причината за това е наличието на този витамин.  Но като цяло там където се изисква репелент е хубаво да има такъв независимо, че човешката кръв може да е обогатена с много витамин В. 

При определен вид анемия има недостиг на този витамин и тези хора са застрашени от повече ухапвания от комари. 

• Благодаря 1
Публикувано:

От един хотел в Гърция ме застреляха с предупреждението, че към момента на настаняване личната ми карта трябва да е валидна поне още шест месеца. След запитване от моя страна, уточняват, че това е важно при преминаването на границата, а не за тях. Та, въпросът ми е, важи ли и за личните карти това правило с шестте месеца, както при международните паспорти? (в деня на заминаването до края на валидността и на личната карта, и на международния паспорт, ще остават 6 месеца без 1 ден 😄 )  В сайта на МВнР не пише нищо за подобно изискване.

• Шок 1
Публикувано:
преди 31 минути , Ann каза:

Бях чела нейде, че има места в нета, които предлагат безплатно облачно пространство. Ползва ли някой подобно нещо и кой сайт/ платформа бихте препоръчали? / Става дума за папки, които са обемни и съдържат неща, които са ми важни, но не чак толкава, че да режа вени,  ако се затрият :girl_haha:. / 

Ползвам https://www.dropbox.com/ 

от години и досега нищо не се е затрило.  2GB на акаунт са безплатни. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , mililia каза:

Чак репелент не  е, но от наличието на витамин В в кръвта зависи колко ще те хапят комарите и колко от тях ще привличаш. Сигурно знаеш, че едни хора комарите ги хапят повече, а други по-малко. Причината за това е наличието на този витамин.  Но като цяло там където се изисква репелент е хубаво да има такъв независимо, че човешката кръв може да е обогатена с много витамин В. 

При определен вид анемия има недостиг на този витамин и тези хора са застрашени от повече ухапвания от комари. 

Мерси.

Аз питам за Перу - джунглата.

Ясно, без мазила няма да минем.

------------------------

преди 37 минути , Ann каза:

Дискутирахме преди време подобен въпрос.

Повече от 10-15 GB трудно ще докараш безплатно. (Dropbox, Google Drive, OneDrive, …) Но може ситуацията да се е променила в последните месеци.

Аз с изненада открих, че А1 дават 100 GB ако си техен клиент (може би нов).

Прехвърлих телефона на тъщата от BOB на A1 (тъй и тъй аз го плащам) и тя ми "разреши":thank_you: да ползвам тези 100 GB:dance2:

• Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , Lirea каза:

Та, въпросът ми е, важи ли и за личните карти това правило с шестте месеца, както при международните паспорти? 

Нито за личните карти важи,  нито за паспортите. В хотела са застинали някъде в 90-те. В ЕС,  а и в някой други държави изискването е документът да е валиден за срока на пребиваването. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Повече от 10-15 GB трудно ще докараш безплатно. (Dropbox, Google Drive, OneDrive, …) Но може ситуацията да се е променила в последните месеци.

Ако е 10-15  - добре е, че 2 малко ми се чинят.

преди 3 минути , ven62 каза:

Аз с изненада открих, че А1 дават 100 GB ако си техен клиент (може би нов).

Прехвърлих телефона на тъщата от BOB на A1 (тъй и тъй аз го плащам) и тя ми "разреши" да ползвам тези 100 GB:dance2:

На нашите gsm оператори нещо им нямам вяра...

• Харесвам 2
Публикувано:
На ‎18‎.‎8‎.‎2019‎ г. в 19:12, домосед каза:

https://snimkitevi.com/bg/42-fotokartina

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Ann каза:

Ако е 10-15  - добре е, че 2 малко ми се чинят.

На нашите gsm оператори нещо им нямам вяра...

Dropbox ми се вижда най-френдли. Може да си дигнеш малко GB-айтите като поканиш "приятел" (с по 500 МБ на покана)

Един ден се циганих и сега имам около 5GB, но си е играчка...

Това на A1 изглежда ОК. Реално е disk.bg, което вероятно си е тяхно. Сега видях - и те дават 10 GB free.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, Lirea said:

От един хотел в Гърция ме застреляха с предупреждението, че към момента на настаняване личната ми карта трябва да е валидна поне още шест месеца. След запитване от моя страна, уточняват, че това е важно при преминаването на границата, а не за тях. Та, въпросът ми е, важи ли и за личните карти това правило с шестте месеца, както при международните паспорти? (в деня на заминаването до края на валидността и на личната карта, и на международния паспорт, ще остават 6 месеца без 1 ден 😄 )  В сайта на МВнР не пише нищо за подобно изискване.

Въобще не е вярно. За нас няма визи за влизане в Гърция. Може да се влезе и излезе от Гърция, както с валиден паспорт, така и с лична карта, без значение дали остават по-малко от 6 месеца до изтичането й. 

Отговорено е, но както и да е. Поне отговорът е един и същ 😀

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, Ann каза:

Почти всички облачни услуги имат безплатен план също. Много хора като им свърши мястото в едната услуга, минават към другата и джуркат една камара профили. На мен лично би ми дошло нанагорно да помня кой файл къде ми е 🙂

Освен споменатите, мога да те посъветвам да погледнеш и Office 365, където освен лиценза за офис получаваш и 1TB облачно пространство. Аз имам отстъпка от фирмата ми, но мисля че и иначе цените са прилични - home лиценза е 190лв на година за до 6 устройства (няма проблем да се споделя с други хора, може да си разделите таксата за лиценза, всеки получава по 1ТБ).

Бекъпвам всички мои снимки там, включително raw и става лесно през уиндоус-а. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Lyubina каза:

За комарите в джунглата само сериозен репелент! 

Идеи за "сериозен" репелент.

Или да се мажем с разтворен счукан чесън в ампула витамин B

Публикувано:

Aко имаш мейл в Гугъл, имаш Гугъл драйв, ако имаш в outlook, имаш място там. Не знам дали ти стига безплатното място де. Жената беше нагласила всички снимки от телефона да се качват в Dropbox и свърши за нула време, но работни файлове, ако не са видео не заемат толкова много място.

• Харесвам 1
Публикувано:
8 minutes ago, ven62 said:

Виж темата за ваксините - май там @AlexandraKo беше коментирала разликите на репелент с DEET и с Пикаридин.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Виж по темите за заразни болести, нещо съдържащо Икаридин или Deet (последното не е толкова за препоръчване, защото разтваря пластмасата и може примерно телефона или фотоапарата ти да почнат да лепнат, ако не внимаваш).

Тия репеленти вършат работа, но не 100%. Ако например пропуснеш да намажеш ушите или кокалчетата на пръстите, както често става, комарите ще те нахапят точно и само там.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.