Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

По-скоро разгледай в емаг и на навсякъде другаде, че в сайта за втори употреба цените не изглеждат добре, нито пък изборът.
https://www.emag.bg/search/kindle+калъф/sort-priceasc
https://kalyf-za-chetec-za-e-knigi.pazaruvaj.com/

Нали знаеш, че ако го вземеш от aliexpress ще има елемент на очакване и изненада, и накрая съра може да се окаже с калъф за костюм вместо за киндъла, но пък да е по-доволен. :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , Adventurer каза:

По-скоро разгледай в емаг и на навсякъде другаде, че в сайта за втори употреба цените не изглеждат добре, нито пък изборът.
https://www.emag.bg/search/kindle+калъф/sort-priceasc
https://kalyf-za-chetec-za-e-knigi.pazaruvaj.com/

Нали знаеш, че ако го вземеш от aliexpress ще има елемент на очакване и изненада, и накрая съра може да се окаже с калъф за костюм вместо за киндъда, но пък да е по-доволен. :grin:

Благодаря ти!

Такива неща купувам от Амазон или Ибей, обаче, нямам време, трябва ми до няколко дни.

Аааа, аз съм редовен клиент на Алиекспрес и до сега сърът няма костюм. Някой път, дрехите не ми стават, ама заминават по низходяща линия, при снахи и унуци, някой път не пристигат, ама то - за тия пари, хич не се разправям.

• Смея се 1
Публикувано:

Да попитам - не е ли правилно да се пише прЕкачване? Поне пет пъти последния месец го срещнах написано "прИкачване", включително и днес в една статия /в смисъл на смяна на полети/.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 51 минути , Eva eva каза:

Да попитам - не е ли правилно да се пише прЕкачване? Поне пет пъти последния месец го срещнах написано "прИкачване", включително и днес в една статия /в смисъл на смяна на полети/.

С" Е" е правилното, някъде из темите @Фичо го беше разяснил подробно.

Не ги гледай статиите, толкова неграмотност има из писанията на  медиите, като цяло, че е просто, ужасяващо.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

прЕкачвам - сменям превозното средство

прИкачвам - закачвам нещо върху друго нещо

• Харесвам 4
Публикувано:

Не съм много веща в търсенето, явно не задавам правилните думи в търсачките. Или те не ме харесват и упорито крият  гова, което търся  :girl_haha:

Имаше една тема за малко известни, но интересни места по света. Пробвам няколко пъти, но не откривам. Някой сеща ли се за нея?

Публикувано:

Ако пътувам в страна от ЕС и реша да съм с паспорт, а не с ЛК пак ли важи условието за 6 месеца валидност? Имам полет петък, но паспорта ми изтича октомври дали ще е проблем?

Публикувано:

Добре де, след като пътуването е в ЕС защо не си носиш ЛК ? Всички главоболия дали изтича паспорта или не ги игнорираш...друг е въпроса ако изтича и тя 🙂 . Не съм 100 % сигурна, но мисля , че 6 месеца ги има като условие. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

За ЕС трябва да имаш валиден документ за самоличност към датата на прибирането... други условия няма.

Днес научих нещо, благодаря

Публикувано:
Преди 1 час, stebal каза:

Добре де, след като пътуването е в ЕС защо не си носиш ЛК ? Всички главоболия дали изтича паспорта или не ги игнорираш...

Преди 1 час, Климент каза:

Паспорта спестява висене на опашките за граничен контрол, на много летища вече.

А определено ще има такива сега за почивните дни 🙂

Публикувано:

Трябва да върна едни дефектни слушалки, купувани от ebay,co.uk, съответно ми разпечата етикет за безплатно връщане през royal mail, ама аз съм в БГ 🙄, има ли някой опит как да процедирам в случая ? 

Имам време до 10.10.2019.

Публикувано:
2 hours ago, georgebg said:

Трябва да върна едни дефектни слушалки, купувани от ebay,co.uk, съответно ми разпечата етикет за безплатно връщане през royal mail, ама аз съм в БГ 🙄, има ли някой опит как да процедирам в случая ? 

Имам време до 10.10.2019.

Пиши на търговеца и го питай

Публикувано:

Безплатно не знам как би станало, ама аз така съм връщал стока в Англия и най-евтините беше с български пощи. За три дни беше стигнала пратката и за още няколко парите ми бяха върнати от търговеца.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой с отзиви за ozone.bg? Обмислям да поръчам телевизор от там. Ще дойде ли цял и има ли проблеми при евентуална повреда и връщането на стоката? Ясно, че по закон имаш минимум 2 седмици без да даваш обеснения, ама теория и практика не винаги се препокриват 🙂

Публикувано:
30 minutes ago, tch said:

Някой с отзиви за ozone.bg? Обмислям да поръчам телевизор от там. Ще дойде ли цял и има ли проблеми при евентуална повреда и връщането на стоката? Ясно, че по закон имаш минимум 2 седмици без да даваш обеснения, ама теория и практика не винаги се препокриват 🙂

Само книги и учебници съм поръчвал и идваха навреме, за разлика от другите онлайн "книжарници" ... (особено учебниците)

Правото на връщане по закон е 14 дена, вече всеки търговец решава дали и колко над този срок. И за уточнение - това е срока в който трябва да уведомиш търговеца, че ще връщаш стоката, а не момента на самото връщане!

Публикувано:
преди 21 минути , georgebg каза:

Само книги и учебници съм поръчвал и идваха навреме, за разлика от другите онлайн "книжарници" ... (особено учебниците)

Правото на връщане по закон е 14 дена, вече всеки търговец решава дали и колко над този срок. И за уточнение - това е срока в който трябва да уведомиш търговеца, че ще връщаш стоката, а не момента на самото връщане!

За двете седмици го знам, даже при тях е 30 дена, но ще им прегледам по-подробно общите условия, преди да реша дали да има дам 1000лв. Че някои тук правят околосветски пътешествия за тия пари.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.