Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 2.10.2019 г. в 23:16, Георги каза:

С поръчване на техника онлайн, особено телевизор, винаги трябва да внимаваш дали няма да ти доставят нещо висяло с години в шоурум и въртяло демо клипчета до посиняване. Всеки телевизор някъде из системните менюта има информация колко време е работил, проучи как се влиза за конкретния харесан модел и ще се справиш да го пробваш още в 15-те минути, докато куриера е там. 

Законово имаш право да го върнеш и след това, но ако е с ненарушен търговски вид, запазена цялост на опаковката и т.н. Което дава много възможности за различни тълкувания и интерпретации. Аз лично бих разчитал само на 15-те минути за преглед и тест. 

Да дам малко обратна връзка. ТВ-то беше поръчано, но не успяхме да намерим от къде се вади total usage. И тъй като беше 25-30% по-евтин от другите оферти в момента не сме го връщали. Освен това е модел 2018, така че реално и да е въртал 1 година клипчета би трябвало да не е толкова фатално, просто не се търси "върха на сладоледа"

Публикувано:

искам да попитам..наваля ме силен дъжд в Лондон паспорта ми беше в джоба на раницата, но въпреки това се навлажни малко.страницата със снимката си седи без промяна единствено има едно като петънце което може да го видите на първата снимка която съм качил.

дали паспорта е валиден и няма да проработи на някои от електронните пунктове при сканиране ?

IMG_20191019_194320.jpg

IMG_20191019_194309.jpg

IMG_20191019_194345.jpg

Публикувано:

Мисля, че страницата със снимката и данните е ламинирана точно за такива цели. Машинното четене също не би трябвало да бъде афектирано, то чете чип, а не текста по страницата. 

Като цяло мисля, че нямаш никакъв проблем, но си запазвам правото да бъркам, че с паспорти винаги нещата са деликатни. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 часа, MatriXa каза:

дали паспорта е валиден и няма да проработи на някои от електронните пунктове при сканиране ?

Нищо му няма!

Няма да има проблем на електронните пунктове.

Но даже и на парцал да беше станал, ако всички страници са на място, не са трити печати и визи нарочно и информацията е четлива от човек (!) и снимката е разпознаваема от човек (!) остава валиден. Електронните скенери са само за удобство на служителите. Ако не минава, трябва да въвеждат данните ръчно.

• Благодаря 1
Публикувано:

При закъснял полет над 4 часа директно на авиокомпанията ли се пише за компенсация 600 евро ? Трябва ли да се добавя и някой друг към мейла ? В моя случай пътувах с Бритиш , но поради закъснял полет в Брюксел изпуснах връзка в Лондон. Дадоха ми др. билети за Американ Еърлайнс където пък поради техн. проблем стигнах крайната точка с 24 часа закъснение. От кой да си търся обезщетението или да пиша и на 2те компании ? 😁

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, MatriXa каза:

дали паспорта е валиден

IMG_20191019_194320.jpg

IMG_20191019_194309.jpg

IMG_20191019_194345.jpg

От личен опит споделям, че е валиден. Имахме случай с тотално намокрен украински паспорт, на който ламинатът се беше повдигнал и снимката се беше отлепила. Единственият проблем беше, че навсякъде ни бавеха, защото го проверяваха дали е фалшив. Включително на летището в Истанбул ровиха с едно ножче под снимката, явно да проверят дали има друга отдолу. 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 40 минути , Mimka каза:

От личен опит споделям, че е валиден. Имахме случай с тотално намокрен украински паспорт, на който ламинатът се беше повдигнал и снимката се беше отлепила. Единственият проблем беше, че навсякъде ни бавеха, защото го проверяваха дали е фалшив. Включително на летището в Истанбул ровиха с едно ножче под снимката, явно да проверят дали има друга отдолу. 😄

е чак такъв не е малко се намачка но няма да се занимавам да вадя нов

мерси на отзовалите се 

аз питах главно заради петното дето се вижда, да не ми се изцепи някой нелицеприятен служител с паспорта e невалиден когато не съм y Европа , че тогава ще е забавно..

Публикувано:

Темата за глобите ме подсети:

Понеже в чужбина, все сме с наета кола и вече ми писна да плащаме глоби за превишена скорост, имам питане:

Има ли, програма за навигация, дето да предупреждава, колко е скоростта? Че ние си имаме навигация на телефоните, ама, или я няма тази опция, или, аз не я знам.

Нали го играя навигатор, реших, че трябва да се заема сериозно.:crazy::crazy:

• Харесвам 1
Публикувано:
19 minutes ago, AlexandraKo said:

Понеже в чужбина, все сме с наета кола и вече ми писна да плащаме глоби за превишена скорост, имам питане:

Има ли, програма за навигация, дето да предупреждава, колко е скоростта? Че ние си имаме навигация на телефоните, ама, или я няма тази опция, или, аз не я знам.

Вариант е да си носите ваша навигация- не заема много място в багажа. Гармин със сигурност имат за скоростта и само тин-тинкат, когато се превиши. Тъкмо личната навигация няма да изисква интернет като телефоните.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, aleksandrina said:

Вариант е да си носите ваша навигация- не заема много място в багажа. Гармин със сигурност имат за скоростта и само тин-тинкат, когато се превиши. Тъкмо личната навигация няма да изисква интернет като телефоните.

За телефони си има чудесни навигации в офлайн режим като IGo, here WeGo, Sygic. Други полезни са Maps.me  и OsmAnd+.

За предупреждения за радари и камери - radarbot .

Публикувано:
7 minutes ago, georgebg said:

За телефони си има чудесни навигации в офлайн режим като IGo, here WeGo, Sygic. Други полезни са Maps.me  и OsmAnd+.

За предупреждения за радари и камери - radarbot .

Може, но предпочитаме gps. Въпросът е да отмерва скоростта. Всъщност май и Google навигацията имаше за скорост...?

• Харесвам 1
Публикувано:

Трябва да има, то е въпрос на софтуер. 

Приложението Waze е навигация и предупреждава за радари.

• Харесвам 3
Публикувано:

Точно така, Google Maps имат измерване на скорост + че могат да се използват и оффлайн. 

ПС. доколкото знам Waze изисква интернет. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , aleksandrina каза:

Имаме си, хем, доста класна навигация, ма вече не я мъкна и нея, като си има на телефона.

Смешното е, че понякога, като пусна и двата телефона, дават различни съвети, още малко, ще се сбият:yahoo:

преди 3 минути , vorbis каза:

@AlexandraKo Погледни тази тема. Сигурен съм, че в нея ще намериш твоето приложение за телефон.

Благодаря ти!

Ама, друго си е, препатил да даде акъл.:yahoo:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Имаме си, хем, доста класна навигация, ма вече не я мъкна и нея, като си има на телефона.

Смешното е, че понякога, като пусна и двата телефона, дават различни съвети, още малко, ще се сбият:yahoo::yahoo:

Алекс, никога, ама никога няма да забравя в Матера как 8 магеланци в един джип - плюс още двама в кола зад нас - не знаехме в посока да поемем 😄

Моята кака (GPS) казва едно, телефонът на @Mary казва друго, а пред нас знак, който сочи ненамсикакво. Коментарът на @Георги Матеев ни изкърти, а колко още последваха, не е истина! 😄

Лигльовци, едно изгубване не можете да преживеете! :wub:

Публикувано:

ееее

ми то различни хора да питаш различни отговори ще получиш

на картата никога не е само един път, много са

защо да не ти дават различни съвети

аз рядко позвам навигация, защото съм ориентиран човек, ама понякога като попадна в задръстване се сещам "ако бях пуснал навигацията щях да знам да не минавам оттука"

пък е тъпо като някакво роботче да се движиш и някоя машинка да те командва "сега наляво, сега надясно"

Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

От доста време ползвам само google maps.

Мен в чужбина не ме глобяват. Жена ми изключва гласовите команди и тя изцяло поема тези функции, включително и предупрежденията за превишаване на скоростта.

Изключено е да не се подчиня.

Хем секси, хем безапелационно...

:grin:

Забравих и нещо много важно

Дори и да объркаме пътя (а ние никога не го объркваме) … не аз съм виновен.

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 17 минути , neuromancer каза:

аз рядко позвам навигация, защото съм ориентиран човек, ама понякога като попадна в задръстване се сещам "ако бях пуснал навигацията щях да знам да не минавам оттука"

пък е тъпо като някакво роботче да се движиш и някоя машинка да те командва "сега наляво, сега надясно"

...което ми напомня командировка в Англия с един мега интелигентен англичанин - инженер перфекционист. Кълве го щъркела, демек 😁 Той шофираше и не ползваше навигации. Връчи ми едно тесте карти под форма на книга и с усмивка попита: Нали ще ме навигираш?

Е, ти като знаеш пътченцата в дълбоката английска провинция, създай си представа за продължението... аргггххххх 🙂 

(П.П. Бях отстранена от длъжността навигатор 😁)

Публикувано:

Ми не е като да не съм карал в английската провинция

А преди 15 години нямаше навигация или поне аз нямах...

Хартиена карта и това е.

Преди 2 години допуснах грешката да не погледна картата като ходихме на море с идеята "ми то нали има навигация". Да ама децата изхабили батерията на телефоните, пък аз бях забравил да взема зарядното за запалката...

Сигурно минах 20-30 км повече отколкото е необходимо, ама не се загубихме. Усещането да не знаеш къде си е кофти обаче

А, като програмист съм свикнал аз да командвам машинките. И да почне телефона да ми казва накъде да ходя няма да стане тая

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Rainy каза:

Алекс, никога, ама никога няма да забравя в Матера как 8 магеланци в един джип - плюс още двама в кола зад нас - не знаехме в посока да поемем 😄

Моята кака (GPS) казва едно, телефонът на @Mary казва друго, а пред нас знак, който сочи ненамсикакво. Коментарът на @Георги Матеев ни изкърти, а колко още последваха, не е истина! 😄

Лигльовци, едно изгубване не можете да преживеете! :wub:

А да сте забелязалии някъде там две бабички?

Цитат

Голям градски джип минава през забутано селце, завива със замах по потънала в кал уличка и пропада в дерето. Две баби го наблюдават:
- Глей Гицке, още един с навигация....

• Смея се 4
Публикувано:
преди 28 минути , Goal & Boss каза:

А да сте забелязалии някъде там две бабички?

Хахаххахахаххахахаа... В Италия не сколасах, че беше много цивилизован маршрута, но @Mary има няй-ярки спомени за бабичките и къде съм я навирала с навигацията - особено в Шотландия (дерета и прочие) :grin:

Публикувано:
On 10/24/2019 at 11:49 AM, AlexandraKo said:

Те повечето казват, ама понякога информацията им е грешна, така че трябва да се има едно наум.

Публикувано:
Преди 1 час, Victoria каза:

Те повечето казват, ама понякога информацията им е грешна, така че трябва да се има едно наум.

Права си 🙂 Но се оказа, че Google Maps е много точна в съветите си. Това е карта на камерите на част от маршрута Sao Paulo - Sao Sebastiao. Кротко припаднах. До една бяха точни - гледах. Дано не е имало повече... 

За мен е новост активното отразяване на камерите в Google Maps. Забелязах го още в Англия, но тук ми беше мега полезно. Използвах online апликация, ако е от значение.

9F15448C-EE1B-4606-9BF1-152208C0B7B8.png.99ff44cb527892eba00e36fdca0ff497.png

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.