Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

ПЗа сметка на това в България до сега не ми е дало индикация за нито една камера, било тя мобилна или стационарна. 

И като стана дума за ограничения на скоростта, по междуградски пътища в Северна България, при условие че карам с 90-100, нямаше кола която да не ме изпревари. Та се чудя, моите уреди ли не работят или никой не спазва правилата. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, Rainy каза:

За мен е новост активното отразяване на камерите в Google Maps.

Новост си е, досега го имаше в  Waze, явно Гугъл прехвърлят функционалност към техните приложения (те купиха Waze преди време)

преди 38 минути , Lyubina каза:

За сметка на това в България до сега не ми е дало индикация за нито една камера, било тя мобилна или стационарна. 

Камерите май се съобщават от потребителите...

• Харесвам 3
Публикувано:

Може ли виното да замръзне в чекиран багаж при 12-часов полет.

Предварително благодаря за компетентните отговори.

------

Сигурен съм, че тук е точното място за този въпрос. :wink:

Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Може ли виното да замръзна в чекиран багаж при 12-часов полет.

------

Не,няма шанс,но бутилката може да се счупи и багажа ти да заприлича на картина на Кандински 🙂

• Смея се 5
Публикувано:
преди 10 минути , neuromancer каза:

не ми се е случвало да замръзне

И на мен не ми се е случвало, но само за 2-3 часа.

И сега се замислих, че при 12 часа може да е проблем.

А вкусовите му качества дали ще се променят?

преди 10 минути , Мари Николова каза:

Не,няма шанс,но бутилката може да се счупи и багажа ти да заприлича на картина на Кандински 🙂

Имам над 10-годишен опит в пакетирането на храни и напитки (лютеници, домати, сирене, баници, ракия, ...) за чекин багаж.  Досега нямам брак. Дано не се самоурочасам.:smile:

• Харесвам 2
Публикувано:

ами не, до Бразилия съм носил

на вкуса нищо му няма после, ама аз не съм експерт и онези красиви писания по етикетите за аромати, послевкус и прочие не ги разбирам

по принцип в багажното се превозват кучета и котки, така че надали са съвсем ужасни условията

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

ами не, до Бразилия съм носил

на вкуса нищо му няма после, ама аз не съм експерт и онези красиви писания по етикетите за аромати, послевкус и прочие не ги разбирам

по принцип в багажното се превозват кучета и котки, така че надали са съвсем ужасни условията

А аз си мислех, че е -10C.

Супер. Мерси.

Публикувано:
преди 42 минути , ven62 каза:

Може ли виното да замръзне в чекиран багаж при 12-часов полет.

------

Не,нищо не замръзва там.предвидените температури са  между 4 и  8 градуса

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , ven62 каза:

Имам над 10-годишен опит в пакетирането на храни и напитки (лютеници, домати, сирене, баници, ракия, ...) за чекин багаж.  Досега нямам брак. Дано не се самоурочасам.:smile:

Веднъж се случва и се помни цял живот 🙂

Ако е домашно вино или не държиш да е в оригиналната опаковка,може да си вземеш пластмасова бутилка от някой магазин,където продават наливно вино.Само празна бутилка и капачка,но без да я затваряш.Идеята е да налееш до горе виното без да оставяш  празно пространство по възможност, за да не се окисли и развали бързо и да го затвориш добре с капачката,докато щракне.Тази лента,която е под капачката  уплътнява добре,все едно си сложил неразпечатана бутилка мин.вода в багажа.

П.П.И не отваряш бутилката,преди да имаш сериозни намерения към нея,защото се къса лентата и  се губи смисъла на упражнението.😉

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
2 hours ago, Lyubina said:

ПЗа сметка на това в България до сега не ми е дало индикация за нито една камера, било тя мобилна или стационарна. 

И като стана дума за ограничения на скоростта, по междуградски пътища в Северна България, при условие че карам с 90-100, нямаше кола която да не ме изпревари. Та се чудя, моите уреди ли не работят или никой не спазва правилата. 

Хич не се чуди. Най-страшно е като почнах камиони и автобуси да те настигат, въпреки че караш около или леко над ограничението.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Victoria каза:

Хич не се чуди. Най-страшно е като почнах камиони и автобуси да те настигат, въпреки че караш около или леко над ограничението.

Настигат ме... Още по идиотско е, когато ми се случи докато минавам Хаинбоаз. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, Lyubina каза:

Основно не се спазват правилата. 100км/ч по тахомер са около 90-94км/ч. Хората знаят, че повечето камери имат толеранс и си карат с (поне) 110км/ч по тахомера, тъй като рискът от глоба е много нисък.

преди 1 час, Lyubina каза:

Мен там дори ме е изпреварвал камион. Зимата при напълно заснежен път. А не съм пъплил, защото бях с прилични гуми и 4х4.

• Харесвам 3
Публикувано:
1 hour ago, Lyubina said:

Точно за едно мое пътуване там си мислех като го писах това...

Публикувано:

Малко, леко поизпуснах Сонито, и визьора поизлезе.... та ми трябва препоръка за сервиз на фотоапарати Сони. Видях официалните сервизи, но фотоапарата е доста стар и далеч от гаранционен, а и ми се иска да го занеса на някое читаво, препоръчано място... Та ако имате препоръки.....  :give_rose:

Публикувано:
преди 51 минути , savagejo каза:

Малко, леко поизпуснах Сонито, и визьора поизлезе.... та ми трябва препоръка за сервиз на фотоапарати Сони. Видях официалните сервизи, но фотоапарата е доста стар и далеч от гаранционен, а и ми се иска да го занеса на някое читаво, препоръчано място... Та ако имате препоръки.....  :give_rose:

На ул. Искър (не помня номера) веднага след СМГ. Сервизът се занимава и с дронове - на витрината има няколко - по това може да се ориентираш.

Там ми оправиха едно канонче - джобно, което запецваше, когато се опитваше да си извади обектива или да фокусира, та му помагах с ръка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Официалните сервизи далеч не ремонтират само гаранционни стоки. Даже по- добре в сервиз на Сони, че би трябвало да разбират повече. Нищо, че е старо фотото. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Предложението на @ven62 се казва Бушона :grin:, имат си сайт, един път носих там нещо гаранционно, нямаше проблем, но друго не мога да кажа.

Иначе "официален сервиз" звучи добре на думи, но у нас това са едни малки фирмички, които е добре да провериш и да прочетеш какви отзиви имат, защото иначе можеш само да си загубиш времето и парите. Вариантът с изпитания сервиз независимо дали е официален или не е по-добър. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , aleksandrina каза:

Официалните сервизи далеч не ремонтират само гаранционни стоки. Даже по- добре в сервиз на Сони, че би трябвало да разбират повече. Нищо, че е старо фотото. 

Така е, но срещнах някои негативни мнения за част от тях и затова реших да попитам за препоръки.

преди 4 минути , Adventurer каза:

Предложението на @ven62 се казва Бушона :grin:, имат си сайт, един път носих там нещо гаранционно, нямаше проблем, но друго не мога да кажа.

Иначе "официален сервиз" звучи добре на думи, но у нас това са едни малки фирмички, които е добре да провериш и да прочетеш какви отзиви имат, защото иначе можеш само да си загубиш времето и парите. Вариантът с изпитания сервиз независимо дали е официален или не е по-добър. 

Точно

Публикувано:
On 10/28/2019 at 7:38 AM, ven62 said:

А аз си мислех, че е -10C.

Супер. Мерси.

На по-новите самолети (от около 40 години) им херметизират и темперират багажните - няма проблем за виното. Само гледай да го сложиш в центъра на куфара и около него да няма твърди предмети. Позволеното количество е 2 бутилк. 

Мисля, че само едното багажно (може би предното) е с условия за превоз на животни.

Ставал съм свидетел как една пътничка вдигна скандал на летището във Виена как можело Фокер-ите да нямат херметизирани багажни - тя как щяла да си пренесе домашния любимец...

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
38 minutes ago, Adventurer said:

Иначе "официален сервиз" звучи добре на думи, но у нас това са едни малки фирмички, които е добре да провериш и да прочетеш какви отзиви имат, защото иначе можеш само да си загубиш времето и парите.

И е така, и не е. Все пак зависи и от стоката. А ако пък е гаранционна, за без пари нямаш избор. Както и да е. Иначе Бушона си е известен сервиз. 

Публикувано:
На ‎29‎.‎10‎.‎2019‎ г. в 14:33, savagejo каза:

стоя сервиз е Стемарк много пъти съм ги ползвала и не мисля че ще сгрешиш ако се довериш на услугите им

• Харесвам 2
Публикувано:

Вече втори път в рамките на по-малко от два месеца по някаква причина ми изчезват всички контакти от телефона.

Спонтанно (или поне така ми се струва).

Ако има значение, телефонът е Alcatel ....някакъв, на две години, но (по мое лично мнение) доста смотан, но служебен. Има ли някакво решение, или пак трябва да си ги набирам на ръка?

Публикувано:
преди 11 минути , Lyubina каза:

Вече втори път в рамките на по-малко от два месеца по някаква причина ми изчезват всички контакти от телефона.

Спонтанно (или поне така ми се струва).

Ако има значение, телефонът е Alcatel ....някакъв, на две години, но (по мое лично мнение) доста смотан, но служебен. Има ли някакво решение, или пак трябва да си ги набирам на ръка?

Ако се запишат върху СИМ картата ,тя събира към 200 контакта .При местене в друг телефон се пазят и те.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.