Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
16 minutes ago, Lyubina said:

Вече втори път в рамките на по-малко от два месеца по някаква причина ми изчезват всички контакти от телефона.

Спонтанно (или поне така ми се струва).

Ако има значение, телефонът е Alcatel ....някакъв, на две години, но (по мое лично мнение) доста смотан, но служебен. Има ли някакво решение, или пак трябва да си ги набирам на ръка?

Има настройки за показване на номерата. Не изчезват- просто трябва да се избере "Показване на всички контакти", което включва в сим, в телефона и google акаунта.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , dimitrov6 каза:

Ако се запишат върху СИМ картата ,тя събира към 200 контакта .При местене в друг телефон се пазят и те.

Да де, но първо трябва да ги запиша 🙂 

преди 14 минути , aleksandrina каза:

Има настройки за показване на номерата. Не изчезват- просто трябва да се избере "Показване на всички контакти", което включва в сим, в телефона и google акаунта.

Оххх, къде да ги търся, много е тъп тоя телефон. :dash1:

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, Lyubina said:

Обикновено като се отворят "Контакти" и там все някъде има настройки, или 3-те точки една под друга и там "настройки" или "Управление на контактите", "Предпочитания за показване"... Нещо такова търси.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Да де, но първо трябва да ги запиша 🙂 

https://www.webcafe.bg/id_1813701625_Sutreshen_newscast_Zashto_Robi_Uilyams_ot_nad_10_godini_ne_polzva_mobilen_telefon

ето ти решение 😂

Това в кръга на шегата

Като отидеш на акаунти и влезнеш в гугъл акаунта би трябвало да имаш синхронизация да дадеш

• Харесвам 4
Публикувано:

Докато гледах софийското летище на Google Maps, мернах ей това и се зачудих що е то.  Засега предположенията ми са, че са отпечатъци от самолет, останали след пръскане срещу обледеняване, или от Гугъл са опитвали да замажат нещо по някаква причина. Някой по-запознат ще ме светне ли, че няма да мога да спя сега 😄

Capture.JPG.bc9a767f8e997939b2ac2cf8d4097ab2.JPG

• Харесвам 1
Публикувано:

Поръчвам си доста често музикални носители в нета, но за първи път ми дойде повреден. Днес дойде DVD /поръчано от Италия и пуснато по поща с приоритет и проследяване за което платих 30лв/ беше опаковано само в картонена опаковка, но цялата опаковка бе мокра и самото DVD е цялото мокро и вътре при дисковете и отвън кутията му, която е картонена и е скъсана. Платено е с Пейпал и сега не знам мога ли да отправя рекламация и към кого...ако пусна към Пейпал те ще отворят иск към продавача, а той в случая няма вина защото ми изпрати снимка как е опаковано и в какво състояние е. Тъпите пощи някъде са се ос...и и съм сигурен,че нашите тук са виновни. И да ида при тях едва ли ще върнат парите или ще се трогнат...най-тъпото е,че мен ме нямаше в офиса и колегата прие пратката, която за първи път ми носят до адрес обикновенно си я вземам от пощенския клон

Публикувано:

Отговорността пратката да отговаря на описанието е на продавача, независимо какво се е случило при транспорта, за което си има и застраховки по принцип, но това си е негов проблем.

Можеш да говориш с продавача и ако не се разберете да пуснеш иск в Paypal "Significantly Not as Described" и ще ти върнат парите, като обикновено трябва да го изпратиш обратно и да си платиш за това.  

И не ти е работа ти да се занимаваш с това кой е виновен и кой не, тези отношения са ясно установени с посредници като PayPal.

• Харесвам 3
Публикувано:

Значи имам снимки от продавача в какво състояние е и после как е опаковано....сега получавам пратката чисто мокра и ясно е че не се е намокрила при транспорта защото щеше да е исъхнала, а тя си има вода вътре...според мен е вина на куриера на бг пощи който ми я остави..тук днес вали...сега изпукал ли я е не ме интересува...ходих до централна поща да се разправям намериха човека, който я е доставил и утре ще дойде да се разберем /не вярвам да извади пари от джоба и да ми даде/....ако ли не да си пусна рекламация към тях....най-вероятно ще ми покрият разходите...и човека от пощата ми излиза с извинение 'ми то техните колички са малко калпави където разнасят'

Публикувано:

Ти можеш да правиш каквото си искаш, това си е твое решение, аз ти казах как стоят нещата по принцип и на кого е отговорността независимо къде, какво и как се е случило докато стигне до теб... толкова по този въпрос.

И по принцип не винаги ти можеш да пуснеш оплакване за повреден пакет, а при някои куриери само изпращача, и имай предвид, че при "български пощи" говорим за "жалба", което е жанр от други времена и може да отнеме време и да няма резултат.

https://www.bgpost.bg/bg/13

Съгласно т. 59 от „Общите условия” „Български пощи” са длъжни в срок до 1 месец от предявяване на рекламация за вътрешните пощенски пратки и парични преводи и 3 месеца за международните пощенски пратки да уведомят подателят на рекламацията за резултата. При уважаване на рекламацията обезщетението се изплаща в едномесечен срок от датата на уведомлението.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 часа, Lirea каза:

Докато гледах софийското летище на Google Maps, мернах ей това и се зачудих що е то.  Засега предположенията ми са, че са отпечатъци от самолет, останали след пръскане срещу обледеняване, или от Гугъл са опитвали да замажат нещо по някаква причина. Някой по-запознат ще ме светне ли, че няма да мога да спя сега 😄

Capture.JPG.bc9a767f8e997939b2ac2cf8d4097ab2.JPG

Отпечатъци от пръскане срещу обледеняване няма как да е, първо - защото пръскането не е като вертикален дъжд, че да остави такава следа и второ - защото си има определени площадки за целта  (  PAD - Platform for Aeroplane De-icing ),  на Летище София те са съответно западна и източна:

image.png.3d929df5dc1a813741826c3bafb69d7b.png

А иначе това, което те смущава, си е образ на самолет, можеш да го видиш като минеш в 3D-изглед, прилича ми да е ATR 72.  

image.png.4b29935e4493657499b187cda81234cc.png

А защо се е получил такъв "призрачен" ефект и дали са заличавали нещо, не мога да кажа със сигурност, бих предположил, че е по-скоро някакъв (д)ефект, получен в резултат на това, че софтуерът, който произвежда изображенията, прави комбинация от няколко (да не кажа множество) снимки. 

А иначе още един подобен "призрак" има и на стоянка №23:

image.png.2086c04095dd2700a3868b536870fe1f.png

image.png.647c827441156f18b86d516d8a4f663f.png

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Алгоритъмът за "зашиване" на снимките от сателит една за друга го прави този ефект на "призрачните" самолети. Има го на доста летища.

• Харесвам 3
Публикувано:

Но пък наоколо се виждат нормални самолети, т.е. дефектът при "зашиването" се проявява при някаква част и при определени условия. 

Благодаря за поясненията ☺

Публикувано:
Публикувано:
Публикувано:

В "Алпи" също - различни размери, но са на Ферино и цената може да не те устройва. За качеството гарантирам - 2 от големите торби изкараха околосветско на мотор и още се ползват.
https://www.alpibg.com/трекинг/трекинг-раници-чанти/суха-торба-aquastop-?limit=1000

Публикувано:
9 minutes ago, Ivko said:

Някой ако си поръчва неща от щатите чрез посредник може ли да сподели с кой?

ggbg имат. Ползвам ги за европейски поръчки и са точни.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 18.11.2019 г. в 10:24, savagejo каза:

Тази изглежда много добре, но не мога да се свържа с представител на фирмата, за да ги попитам дали продуктът изглежда така, както е на снимката.

На 18.11.2019 г. в 13:14, Niceday каза:

В "Алпи" също - различни размери, но са на Ферино и цената може да не те устройва. За качеството гарантирам - 2 от големите торби изкараха околосветско на мотор и още се ползват.
https://www.alpibg.com/трекинг/трекинг-раници-чанти/суха-торба-aquastop-?limit=1000

Този модел е без презрамка, която на мен ми е необходима. За съжаление снимката не е актуална, въпреки че имат наличност.

Публикувано:
преди 6 минути , Guinness каза:

Тази изглежда много добре, но не мога да се свържа с представител на фирмата, за да ги попитам дали продуктът изглежда така, както е на снимката.

Този модел е без презрамка, която на мен ми е необходима. За съжаление снимката не е актуална, въпреки че имат наличност.

А тези гледал си ги:
https://www.decathlon.bg/suha-torba-40-l-id_8529130.html

Има и други, доста по-скъпи.

ПС: Докато се сетя къде съм ги виждала скоро на живо 🙈

Публикувано:

От къде си купувате телефони?В последните години използвах промоционалните цени на моя мобилен оператор при добавяне на тел.номер или интернет или някаква друга услуга,но вече няма какво да добавя 🙂

Публикувано:
преди 28 минути , Мари Николова каза:

От къде си купувате телефони?В последните години използвах промоционалните цени на моя мобилен оператор при добавяне на тел.номер или интернет или някаква друга услуга,но вече няма какво да добавя 🙂

От ebay.co.uk от регистриран търговец в UK с доставка на адрес в UK.

Възможно е до някоя фирма там, която доставя стоки до България с предварителна уговорка.

Публикувано:
преди 2 минути , Таньо каза:

От ebay.co.uk от регистриран търговец в UK с доставка на адрес в UK.

Възможно е до някоя фирма там, която доставя стоки до България с предварителна уговорка.

А защо точно от там?По-евтино ли излизат?

Публикувано:
В момента, Мари Николова каза:

А защо точно от там?По-евтино ли излизат?

По-добро качество, реални намаления и много често моделите, които предлагат са "глобална версия", т.е. работят навсякъде.

Трябва да се гледа гаранцията - понякога е една година, за разлика от България.

Много хора купуват от ebay.de и други европейски версии по подобни причини, но аз нямам опит.

В тази тема беше споменавано за успешни покупки от китайски сайтове - @Marisha ако не греша.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.