Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

@funny @DaBo Много благодаря! Изглеждат чудесно, но много са ми високи като цена тези слушалки. За съжаление, моите избори имат само кабел или Bluetooth и затова трябва да избирам. Заръчах на сина ми - моят профи адвайзър - да ми намери смесени. 

Публикувано:
преди 12 часа, Rainy каза:

@miroslava кой е твоя модел? И нали са активно заглушаващи шума? Благодаря ти!

Да, с активно заглушаване са. 
BOSE QC35 II са слушалките. Последния модел на bose не ми беше удобен на главата и затова тествах , каквото имаше в магазина. Така се спрях на моите.

Публикувано:

Благодаря ви много, момичета. Имате прекрасни слушалки, много висок клас, но са над моя бюджет за такава техника.

Аз най-вероятно ще си взема от най-семплите, избрани от DJ 🙂 и ще заложа на кабела, защото евтините модели с Bluetooth едва ли имат качеството на вашите батерии, но все пак ще потърся и комбинирани с цена до £80, да видим какъв съвет ще получа.

https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-ZX110NA-Overhead-Cancelling-Headphones-Black/dp/B00N3WWM58/ref=asc_df_B00N3WWM58/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309952060520&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=11722058537570318279&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007195&hvtargid=pla-563190022310&psc=1

Публикувано:

Bluetooth означава, че ще има радиоизлъчване на милиметри от главата ти, в продължение на часове, което хич не ми харесва. Не стигат телефони и wifi, трябва ли зорлем да добавяш още...

• Харесвам 6
Публикувано:
18 minutes ago, Rainy said:

Благодаря ви много, момичета. Имате прекрасни слушалки, много висок клас, но са над моя бюджет за такава техника.

Аз най-вероятно ще си взема от най-семплите, избрани от DJ 🙂 и ще заложа на кабела, защото евтините модели с Bluetooth едва ли имат качеството на вашите батерии, но все пак ще потърся и комбинирани с цена до £80, да видим какъв съвет ще получа.

https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-ZX110NA-Overhead-Cancelling-Headphones-Black/dp/B00N3WWM58/ref=asc_df_B00N3WWM58/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309952060520&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=11722058537570318279&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007195&hvtargid=pla-563190022310&psc=1

В англ. амазон от този месец до края на февруари почват намаленията и то доста прилични. Ти предполагам знаеш, като дългогодишен обитател на острова🙂

И аз не бих дала повече от 150 лв. за нещо, което ще ползвам от дъжд на вятър🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , Rainy каза:

@Rainy, горещо ти препоръчвам ето тези слушалки на Bluedio, които в момента са на срамно ниска цена (28 долара при редовна 50 до 100). Могат да работят както през Bluetooth, така и на кабел. Имат active noise cancelation. Аз съм много доволна от тях. Единственият проблем е, че в момента черни има само в Австралия и не доставят нито до UK, нито до България, така че можеш да избереш единствено жълти или червени (аз лично не бих... 🙂 ), но можеш да погледнеш и нещо друго от портфолиото на Bluedio 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 37 минути , ДиянаВ каза:

В англ. амазон от този месец до края на февруари почват намаленията и то доста прилични. Ти предполагам знаеш, като дългогодишен обитател на острова🙂

И аз не бих дала повече от 150 лв. за нещо, което ще ползвам от дъжд на вятър🙂

Точно така! Затова набирам неща, от които имам нужда, за да си ги взема януари, но съм си наложила бюджетни рестрикции по ред причини, основната от които е приоритет на използване. Благодаря 🙂 

Публикувано:
преди 33 минути , chandni каза:

@Rainy, горещо ти препоръчвам ето тези слушалки на Bluedio, които в момента са на срамно ниска цена (28 долара при редовна 50 до 100). Могат да работят както през Bluetooth, така и на кабел. Имат active noise cancelation. Аз съм много доволна от тях. Единственият проблем е, че в момента черни има само в Австралия и не доставят нито до UK, нито до България, така че можеш да избереш единствено жълти или червени (аз лично не бих... 🙂 ), но можеш да погледнеш и нещо друго от портфолиото на Bluedio 🙂

Потвърждавам за тези! Един приятел си ги поръча преди месец и преди няколко дни му пристигнаха. Имах възможността да ги пробвам и останах впечатлен от тях. Струваха му 60.00 лева. Даже и аз смятам да си поръчам.

Публикувано:

Ако някой не ги бърза много, а много ги иска може да си ги поръча на моя адрес в Ау и да му ги донеса в началото на март в Бг. 🤣🤣🤣

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Тони каза:

Ако някой не ги бърза много, а много ги иска може да си ги поръча на моя адрес в Ау и да му ги донеса в началото на март в Бг. 🤣🤣🤣

А ако ги бърза още по-малко, може да ги получи при размяната на подаръци след 11 месеца :cool:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 13 часа, cybersimo каза:

Не е много ясно до кога ще го има изобщо този софтуер. Аз не бих рискувал с хУювЕЙ. 
Бих заложил на Нокиа или Google Pixel, ако е наложително да е андроид

Не би рискувал ,защото никога не си имал тази марка телефон или по други причини ?

Публикувано:
преди 48 минути , Василена каза:

Не би рискувал ,защото никога не си имал тази марка телефон или по други причини ?

По начало софтуерните обновявания на всички телефони, които не участват в Android One са малко по желание. Първата година със сигурност ще ги има, втората историята показва, че може да има забавяния.

Конкретно при Huawei не знам каква им е историята и дали обновяват по-стари телефони, но те са някаква разменна монета в текущото надцакване между САЩ и Китай и в определен момент може да им бъде спрян достъпът до гугълските приложения, което за един андроид телефон е почти равносилно на смърт. Не съм сигурен дали това може да се направи постфактум, т.е. да бъдат блокирани след като веднъж са качени, но това което е сигурно е че ако нещата ескалират телефонът ще спре да се обновява. 

В допълнение, много от андроид телефоните, които не са към one програмата, вървят по подразбиране с приложения, които в най-добрия случай са просто досадни, а в най-лошия почти вируси. 

Не са само пикселите и нокия в програмата One, има и други включени модели, но тези са най-широко представените:

https://www.android.com/one/

• Харесвам 2
Публикувано:

Вече съвсем се обърках и нямам идея какъв телефон искам. От един мобилен оператор ми казаха, че специално до този модел Huawai ще се ангажират с обновяването на приложенията му, но за по-нови модели вероятно ще има проблеми и няма да ги поддържат.

За да го взема на малко по-изгодна цена трябва да го реша и купя до края на месеца.

В ценови диапазон до 1500 - 1800 лв. на нашия пазар какво друго бихте препоръчали? Може и  IPhone да е.

Бях се настроила за Самсунга, ама оставам с впечатление, че вие и него не препоръчвате. 

Публикувано:
преди 7 часа, mililia каза:

1500 - 1800 лв

толкова пари за хуЮвеЙ? ужас

вземи си iPhone XR (модела е 2018) или iphone 11 (модела е 2019), който ти е по-изгоден ценово. iphone 11 е около 1350 за 64гб версия

ако искаш андроид - вече препоръчах - Нокиа или Google Pixel

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, mililia каза:

Вече съвсем се обърках и нямам идея какъв телефон искам. От един мобилен оператор ми казаха, че специално до този модел Huawai ще се ангажират с обновяването на приложенията му, но за по-нови модели вероятно ще има проблеми и няма да ги поддържат.

За да го взема на малко по-изгодна цена трябва да го реша и купя до края на месеца.

В ценови диапазон до 1500 - 1800 лв. на нашия пазар какво друго бихте препоръчали? Може и  IPhone да е.

Бях се настроила за Самсунга, ама оставам с впечатление, че вие и него не препоръчвате. 

Направо ме усмихна - разбирам те 🙂

Всички притежатели на Huawei сериозно си защитават телефоните (в това число и сина ми), защото имат много добри характеристики, Какво ще се случи с приложенията - наистина е въпрос на търговски войни, макар че все се надявам здравият разум да надделее. Вследствие от тези търговски войни, обаче, очаквам Huawei да стане все по-независим, което не е задължително добро качество, когато живееш в Европа (а не в Азия). Това са само разсъждения на глас. 

Аз лично не съм фен на китайците - което се отразява на обективното ми мнение, както съм от недоволните от Самсунг - но това може би е от несполучливия модел (загряваше, изключваше и прочие дивотии) и системата Андроид, която много не ме кефеше.

Аз съм много доволна от IPhone - след преминаване от Самсунг направо мигах от удоволствие, но и на него ще намериш противници 🙂  Може би е добре, ако прочетеш различни технически ревюта, ще имаш добра идея какво би ти харесало. 1800 лева си е сериозна сума и би трябвало да си намериш добра машина. Телефонът - предвид пътуванията ни - е доста важна джаджа за нас. Успех! 

Публикувано:
преди 27 минути , Rainy каза:

Аз съм много доволна от IPhone - след преминаване от Самсунг направо мигах от удоволствие, но и на него ще намериш противници 🙂  Може би е добре, ако прочетеш различни технически ревюта, ще имаш добра идея какво би ти харесало. 1800 лева си е сериозна сума и би трябвало да си намериш добра машина. Телефонът - предвид пътуванията ни - е доста важна джаджа за нас. Успех! 

До сега винаги съм ползвала Андроид и чисто практически съм по-наясно с него. Още помня първият път, когато преминах от обикновен мобилен апарат на Андроид, как исках да го изхвърля и съжалявах, че съм го купила, защото не знаех как да го ползвам. 😂. Добре, че една колежка по-грамотна седна и ми обясни как да работя с него. Страх ме е и с IPhone да не стане същото. Иначе изобщо не възразявам срещу IPhone просто от наблюденията ми върху други, които го ползват, все нямат място за снимките, все нещо се налага да трият, снимките им отиват някъде си в облак и не знаят как да ги свалят, а мен това ми създава стрес. До сега не ми се е налагало да правя сметка на снимките си и никога не съм триела, за да освобождавам място на път. Така и не мога да разбера къде им отиват снимките. 😂 Та точно тези неща ме плашат, дали IPhone ще е удачен за мен. Отделно, че аз нямам мобилен интернет на тарифния си план, което с оглед горното ще се окаже абсолютен проблем, щото снимките ми не могат да идат никъде...🙄 и явно още първия ден ще задръстя апарата.

Опитвах се да чета технически ревюта, ама от човек скаран с техниката, който дори не знае кое понятие какво означава, нещата не стават по-лесни, а стигам до извода да си карам със стария телефон, щото главата ми бръмва.😀 Апаратът ми вече е 5 годишен и има вероятност да сдаде багажа всеки момент, пък и след изпускане GPS му спря да работи, а за мен това е проблем когато съм на път. Това са причините, които ме карат да търся нов апарат.

1800 лв. ми е над психологическата граница. 😂. Просто мобилни апарати с тази цена ще мога да закупя за около 1400 лв. И понеже сумата над 1000 лв. за апарат считам за висока 😀 , като ще се набутвам искам да е възможно най-доброто с оглед на това, за което ми трябва. Пак ще се опитам да прочета нещо техническо, ама кажи къде ти отиват снимките и как се оправяш с горния проблем😁.

Вероятно изборът ми между Huawei и Самсунг се основава на това, че само за тях съм чела сравняващо ги ревю с нагледни снимки като за тъпаци. Ако някой ми каже вземи еди-кой си модел, защото прави такива и такива снимки и има GPS, отивам и го купувам😂.

@cybersimo дава насоки, ама не казва защо ги харесва. Той разбира от софтуер и сигурно не ги ползва само за снимки и ориентация, та вероятно предимствата им ще останат скрити за мен, а нищо не мога да разбера относно снимките, които правят.

@Георги пък ме вкара в някаква си програма, за която идея нямам какво значи. Вероятно иска да каже, че там Андроид няма много вкарани приложения, което е ок за мен, тъй като така или иначе не знам приложно инсталираните такива за какво са.

Публикувано: (редактирано)

Всеки си хвали неговото обикновено и е трудно да се отсее обективна истина. А тя е, че повечето марки имат абсолютно приемливи предложения във всички класове. Някой имат по-голям натиск в премиум класа (айфон, гугъл пиксел), други по-скоро в по-ниския клас (xiaomi). По средата са напръскани други десетки, може и стотици да са вече марки. 

Хардуерът в различните класове, също е почти еднакъв. Може и да има дребни разлики - едни да ползват по-добър процесор, други по-икономичен, но разликите обикновено не се забелязват при нормална употреба, а само от разни синтетични тестове. Производителите на процесори, видео карти, екрни и т.н. хич не са много, със сигурност много по-малко от марките и заравяйки се в технически детайли сама можеш да видиш, че на десетки телефони карантията е почти еднаква. 

Стараейки се максимално да се абстрахирам от лични предпочитания, обърни внимание на следното:

1.  Какъв ти е досегашния телефон и имаш ли намерение да сменяш екосистемата на приложенията? Минаване от Андроид към Епъл винаги ще отнеме известно време на привикване, готова ли си да го инвестираш? До колко например си обвързана с приложения като Google Maps, Chrome, Gmail и т.н. Не, че ги няма същите и за iOS, но има разни разлики във функционалността, нововъведенията винаги първо се доставят за андроидите. 

2. До колко държиш на "чист" софтуер? Андроид е система, която производителите си взимат и надграждат както им е кеф. Обикновено промените са в ключови приложения и интерфейс - например първоначалния изглед, софтуер за камерата и т.н. От една страна, често възгледите на даден производител за оптимален интерфейс може да съвпаднат с твоите, ако например цял живот си карала със Самсунг, то вероятно си свикнала на техният интерфейс и има резон да продължиш да го ползваш. На много хора "голия" андроид не им допада и им се струва ограничен, защото може да липсват разни gestures или организацията на известията е по-различна и т.н.. От друга страна, тези "надграждания" от производителите често водят до различни проблеми:

- Бъгави са, чисто и просто. Може да има спонтанни рестарти, забивания и т.н. Мисля, че с годините тези неща се поизчистиха. 

- Заемат ресурси. Всяко подобно надграждане над базовата система предполага допълнтелна функционалност, която пък изисква допълнителен ресурс. Т.е., колкото по-ниско се целиш в даден клас, толкова си по-чувствителна на тема ресурси. Твоя бюджет е по-скоро в горния клас, така че не мисля че това те засяга много. 

- Играят по тънката лайсна с личната информация на потребителите. Много често такива андроидски надграждания изпращат информация как се използва устройството и т.н. на компанията майка. Спирайки всички подобни утечки, ако те притесняват, може да отнеме време, ако въобще е възможно. 

- Бавят ъпгрейдите. Когато бъде пусната нова операционна система на Андроид, обикновено минава време, докато всичките тези системни надграждания, които производителите си слагат бъдат адаптирани, тествани и пуснати към потребителите. Забавянията са толкова хронични, че често ъпдейтите се бавят с години, а често и въобще не пристигат - производителя пуска нов модел телефон, с новата система, а стария бива оставен на доизживяване. Ако това е сериозен недостатък за теб, можеш да се фокусираш основно в 2 посоки: 

а) споменатият Android One. Това са телефони с чист или почти чист андроид с гарантирани ъпдейти за 3 години напред от пускането на модела. Ъпдейтите също така се получават сравнително бързо, защото ги няма всички тези приложения от производителите. В тази графа влизат всички телефони на самия гугъл (серията Pixel), както и всякаквите разновидности на Nokia. 

b) да избереш Епъл. При тях няма такива проблеми - новите ъпдейти на iOS почти веднага стигат до всички поддържани устройства. iOS имат предимство, че се пишат само за епълския хардуер и не е нужно да поддържат всякаквите разновидности на хардуер, големини на екрани и т.н., които ги има в андроид екосистемата. Съвместимостта между хардуер и софтуер в техния случай е много засилена. 

При Уиндоус лаптопите го има същото - често ХП, Делл и Леново си идват с една камара приложения, които уж нещо мониторират, уж нещо оптимизират, в крайна сметка са предимно досадни и на всеки нов лаптоп първата ми работа е пълен формат и инсталиране на чист уин.

3. Новата мания с камерите не съм сигурен до колко не е рекламен шум. Да, телефоните стават по-добри, но мисля, че промените са инкрементални с годините, а това с 3-4-5 камери ми напомня на мегапикселовите войни. Преди време беше цел на всеки производител всеки следващ телефон да има колкото се може повече мегапиксели на камерите...обаче повечето мегапиксели помагат само до време, в един момент почват да вредят, защото грубо казано, пикселите почват да си пречат един на друг. Това обаче оставаше за ситния шрифт и производителите масово слагаха 10, 12, 20 мегапиксела по рекламните билборди, щото нали повече уж е по-добре. Грънци. Нещо такова мисля, че се случва и с бройката камери в момента, но не съм дълбал в тази посока. 

В резюме:

- Ако новия интерфейс, адаптиране към малко по-различни приложения не те притесняват - може да погледнеш в посока епъл. Имай предвид, че голяма част от бюджета ти ще отиде в такса "куул бранд", не че го няма това и при самсунгите, но при епъл е най-засилено

- Ако не ти се учат нови неща и държиш да останеш в андроид кръга следват малко разклонения:

а) ако искаш чист андроид - гледай Нокия или Гугъл Пиксел. Нокия открай време са известни с камерите си, поне в маркетинга наблягат на това и при новите си модели телефони - не знам до колко е оправдано. 

б) ако не те притесняват добавките на производителите - избери си нещо по дизайн, ориентировъчно в цената която е приемлива за теб. Честно. За да филтрираш до конкретен избор ще иска много четене на ревюта, най-вече за да хванеш дребните разлики във философиите на различните производители и до колко тези философии се приравняват с твоите. Дали държиш на жак за слушалки и т.н.

Успех!

Моя личен избор е Нокия, по причина че не исках да давам пари за премиум модел, което автоматично елиминира всички епъли. Освен това държа на чист софтуер (виж какво писах за чистия уиндоус по-нагоре), което за добро или за зло редуцира доста избора ми. Като производител са доста проактивни в предоставянето на ъпдейти и оправянето на бъгове, телефонът ми цамбурна в едно исландско топло изворче, прекара 5 минути на 1м дъблочина в топла вода, след изсушаване си работи безпроблемно. Но както казах, не ме слушай мен, всеки има тенденция да си хвали неговото. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , mililia каза:

Отделно, че аз нямам мобилен интернет на тарифния си план

преди 10 минути , mililia каза:

мога да закупя за около 1400 лв

Лично според мен, ако нямаш мобилен интернет към тарифния си план и 400 лв са много за телефон. Не за друго, ами за да бъде този телефон наистина smart и да може да разгърне възможностите си, му е необходим интернет... за всичко.

Отделно, че за толкова пари е по-добре да си купиш един ултрабук 13 инча и да си го разнасяш него на път, а телефонът да е по-евтин. Все пак може да се изпусне, счупи и т.н.... лично мнение.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз харесвам iPhone поради две основни и много важни за мен причини - софтуер (безспорно най-доброто на пазара е когато един производител прави и хардуера и софтуера), получаването на най-новите актуализации веднага след като те бъдат пуснати официално (дори и за телефони над 6+ години) - това не го предлага никоя друга компания. 
И второ и не по-маловажно - сигурност. Всеки андроид телефон се пробива за минути и достъпа до системните му файлове го правят доста несигурен спрямо iPhone. Поради същата причина за айфон не съществуват вируси. 
Да, ще имаш период на свикване с айфон. Снимките къде отиват и защо е въпрос на личен избор - повечето хора или не четат какво им пише на екрана или не разбират езика (айфон няма българско меню засега). 
Иначе за андроид Георги ти е казал - избираш модел от Android One програмата и няма да имаш проблем. 
Характеристиките на андроид (процесор, памет и т.н) често се изтъкват като силна страна, но на практика нямат никакво значение. 
Може да намериш достатъчно тестове в интернет, които показват например как двуядрен айфон с 2гб памет бие по произвпдителност в ежедневието шест ядрен андроид с 4гб памет. Ключа е един - софтуера в много оптимизиран защото се прави от компанията производител на хардуера. 

• Харесвам 6
Публикувано:

О, да, определено имаш нужда от мобилни данни в плана си. Това може да се каже ще е най-добрата екстра, която можеш да си позволиш. Никакви найсе камери и гигабайти рам няма да подобрят ежедневнието ти така както биха го направили мобилните данни. 

Публикувано:

Нещо много важно, за телефоните с Андроид One, е че дават безплатно неограничено синхронизиране  на снимките и клиповете в Google photos с висока резолюция, като Pixel 1,2, 3 имат неограничено качване в оригинална резолюция без загуби в качеството. 

Та моята препоръка е https://mobilebulgaria.com/telefoni/google/pixel-3--77848 получаваш страхотна камера, чист андроид с ъпгрейд до 12 версия ( есента на 2021 г), остатъка от бюджета ще ти остане за ъпгрейд след година-две, когато повечето телефони ще са по-добри от това, което се предлага на пазара в момента.

Нокиите не са лош вариант, но според мен снимките не са толкова добри, иначе са издържливи и вършат работа.

Публикувано:

Еми, аз съм отявлен фен на iPhone и не бих го сменила за друг.

Но май никога не съм имала друг вид и нямам голяма база за сравнение. Когато и да съм отваряла телефон с Андроид ми е доста трудно да се ориентирам, та предполагам и обратния вариант ще е същото и ще ти трябва време да свикнеш.

Със сигурност снимките ми не отиват в облак, защото така съм го задала на телефона. Съвсем скоро, когато си сменях телефона разчиствах снимки - имах над 40000 снимки и паметта не беше запълнена и на 1/3, но и телефона ми има много памет, затова го карам мързеливата и свалям снимките рядко.

В момента съм с iPhone 11 Pro Max и намирам разлика с предишния ми iPhone Xs Max. И двата надвишават определения ти бюджет, затова не ти ги рекламирам.

Правят хубави снимки, но и доста от споменатите тук телефона правят също хубави снимки и доста по-ярки, затова гледани от телефон изглеждат много добре. Вече когато гледаш снимките на компютър се виждат разликите повече.

За мен е важно телефонът да е с голям екран, за да мога и по време на път да си върша някаква работа от него.

Но телефонната индустрия доста бързо се развива, та може да съжаляваш за дадените днес много пари, предвид че "утре" ще излезе по-нов и с по-добри параметри.

Аз бих се вслушала в съветите на @cybersimo, защото разбира и с това се занимава.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз лично не препоръчах MAX моделите, защото разликата с 11 например е само една камера - тази която дава двойно приближаване. А ценово разликата е доста голяма.

Например айфон 11 срещу 11 про - разлика 1 камера и 500 лв. На практика айфон 11 е с две камери (нормална и широкоъгълна), а 11 про е с три камери. За мен лично широкоъгълната камера е доста по-нужна и ефектна от другата с 2х zoom.

11 про макс е същия като 11 про, но с по-голям дисплей.

Останалите харасктерстики на телефоните като процесор, ефекти на камерите, обработки на снимките и тн са абсолютно идентични.

Разбира се ако можеш да си позволиш про макс, който е сигурно към 2500 лв - давай. Но според мен 11 не отстъпва с нищо пред него.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 49 минути , chandni каза:

Лично според мен, ако нямаш мобилен интернет към тарифния си план и 400 лв са много за телефон. Не за друго, ами за да бъде този телефон наистина smart и да може да разгърне възможностите си, му е необходим интернет... за всичко.

Отделно, че за толкова пари е по-добре да си купиш един ултрабук 13 инча и да си го разнасяш него на път, а телефонът да е по-евтин. Все пак може да се изпусне, счупи и т.н.... лично мнение.

И моето мнение е същото... 

Изненада ме, че нямаш мобилни данни, но не се шашкам, защото аз самата имам смарт телефон от есента на 2013 година - злощастният Самсунг, който влачих 4.5 години. Накрая прегърнах идеята за iPhone, но то беше вследствие пътуванията ми с @Mary и нейните фокуси с телефона 😄

А точно пък за съхранение на снимките си в грешка. Паметта им е колосална. Аз имам загуба на снимки от тъпо изтриване, а не от системна грешка.  

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.