Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 минути , cybersimo каза:

За мен лично широкоъгълната камера е доста по-нужна и ефектна от другата с 2х zoom.

При мен е точно обратното. :smile:

Хората сме много различни в предпочитанията си, затова и има толкова голямо разнообразие от телефони.

Важното е всеки да намери неговия си.

• Харесвам 3
Публикувано:

преди 9 минути , cybersimo каза:

Аз лично не препоръчах MAX моделите, защото разликата с 11 например е само една камера - тази която дава двойно приближаване. А ценово разликата е доста голяма.

Например айфон 11 срещу 11 про - разлика 1 камера и 500 лв. На практика айфон 11 е с две камери (нормална и широкоъгълна), а 11 про е с три камери. За мен лично широкоъгълната камера е доста по-нужна и ефектна от другата с 2х zoom.

11 про макс е същия като 11 про, но с по-голям дисплей.

Останалите харасктерстики на телефоните като процесор, ефекти на камерите, обработки на снимките и тн са абсолютно идентични.

Разбира се ако можеш да си позволиш про макс, който е сигурно към 2500 лв - давай. Но според мен 11 не отстъпва с нищо пред него.

Дисплейът на Iphone 11 обаче е със смешна резолюция. 

Публикувано:

Да взема да пусна в гугъл търсене на айфон 11 про макс, че от вчера ми мигат реклами на разни слушалки и взеха да ми писват. Да поразнообразя малко викам 🤣

• Смея се 4
Публикувано:
преди 15 минути , bad kid каза:

Дисплейът на Iphone 11 обаче е със смешна резолюция. 

Смешна резолюция на днешно време е 320х200

Докато 1792х828 си е съвсем нормална резолюция. Не намирам нищо смешно, след като качествтото на снимките и клиповете ми е 1:1 с тези от по-скъпите модели с "перфектна" резолюция. На 4к телевизора ми и на монитора ми си изглеждат идеално (все едно са снимани с 11 про/макс)

Публикувано:

Е това си е жива досада. Вчера купувах учебници и сега само това излиза. А аз ги купих и не ми трябват повече. Винаги е така

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 29 минути , Mary каза:

При мен е точно обратното. :smile:

Хората сме много различни в предпочитанията си, затова и има толкова голямо разнообразие от телефони.

Важното е всеки да намери неговия си.

+1

За съжаление Дядо Коледа не уцели моя - Самсунг А50

Смених си Sony Compact z5 тъй като батерията на сонито започна да държи все по-малко. Първо - само 3 дни и накрая - 2 дни.

Е, този, новия държи точно 2 дни. Освен това е с 3-4 сантиметра по-голям. Както е тръгнало след 1-2 години телефона ще ми е по-голям от ……..

Както и да е. Чакам да построят тази високата сграда в Лозенец - срещу японския хотел и ще го засиля от там.

• Смея се 7
Публикувано:

На мен пък не ми харесват тия сума камери в телефоните. То човек като му потрябват тия неща ползва фотоапарат... 

И мен като ме мързи да нося фотоапарат снимам с телефона и после имам милиони снимки, които никога не поглеждам

преди 5 минути , ven62 каза:

Смених си Sony Compact z5 тъй като батерията на сонито започна да държи все по-малко. Първо - само 3 дни и накрая - 2 дни.

Спокойно, два дни си е ок. Моя новия държи 1 ден... А стария към 2 часа. Ама то си зависи как се ползва

• Харесвам 2
Публикувано:

Ползвам iPhone SE (заради малкия размер, доколкото го нося в джоба на дънките/панталона). Изключително стабилна откъм софтуер машина, като единственият недостатък, който съм забелязал при моя телефон за 3  години вярна служба е, че на студено умира (примерно има 70% заряд, вадиш го да правиш снимки на 0 градуса Целзий и го държиш на студа над 10 минути. Телефонът ти показва 20% заряд, после 10% и се изключва. Като го стоплиш той се стартира сам и виждаш, че примерно има 55% заряд - т.е. реално студът не убива батерията, а телефонът си се изключва for security reasons дет се вика). Обаче дебело трябва да подчертая, че съм магаре и никога не съм му ъпгрейдвал софтуера  откакто е купен - може пък и да са му я фикснали тази особеност. Прави отлични за мен снимки, GPS работи отлично. Относно снимките и облака - това е настройка. Всички снимки влизат в папка снимки, а ако искаш се синхронизират и в облака на епъл. Но ти се целиш в 256 GB, а най-тежката ми снимка със супер-дупер качество е към 4-5MB, така че смятай. Аз съм с 64 GB и не съм стигал до задръстване. Батерията все още държи 2 дена, а при много ровене до ден. При екскурзиите при правене на снимки (не ползвам отдавна фотоапарат) и GPS издържа ден. На нова година жената мина от Самсунг Sнякой си на iPhone 11 - отне около час да й обясня основните приложения (телефон и азбучник, СМС и т.н.) и още ден да си направи персоналните настройки по менютата. Сваляните приложения изглеждат почти, че да не кажа и еднакво при андроид и епъл. Всичко се прехвърли от самсунга с програма на епъл - телефони, СМС, календар ... Единствено трябваше ръчно да прехвърли бележките си (приложение Notes при епъл). На 11-ката единствено теглото и размера не ми харесват, но това си е единствено и само до моите лични предпочитания. Така, че не е драма да минеш към iOS, стига да си харесаш модел :good:

П.С. Слагам три снимки с различни панорами, за да придобиеш представа за качеството на снимките:

BE7A1E12-5BE2-4989-8817-0D724805AE71.jpeg.85a69c0cc3d9b8b7b0ad5bf801e54fdf.jpeg

FA7F019F-C799-4F37-A01F-DC4D9D1675AA.thumb.jpeg.ce61f094f86d032b70041290ccd35b1c.jpeg606199AB-DD07-4C92-A5AF-B4FE0CE30960.jpeg.03f558d0f6a3df39c498300c298b10ef.jpeg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , Oldkozel каза:

Изключително стабилна откъм софтуер машина, като единственият недостатък, който съм забелязал при моя телефон за 3  години вярна служба е, че на студено умира (примерно има 70% заряд, вадиш го да правиш снимки на 0 градуса Целзий и го държиш на студа над 10 минути. Телефонът ти показва 20% заряд, после 10% и се изключва. Като го стоплиш той се стартира сам и виждаш, че примерно има 55% заряд - т.е. реално студът не убива батерията, а телефонът си се изключва for security reasons дет се вика)

Не е от телефона или софтуера, по-скоро си е характеристика на батериите и измерването на капацитета им в днешно време. За старите батерии е доста типично подобно подскачане на оставащия заряд, като я изкараш на студ съвсем се омазва 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 55 минути , neuromancer каза:

Спокойно, два дни си е ок. Моя новия държи 1 ден... А стария към 2 часа. Ама то си зависи как се ползва

...и като пусна локация, както и ме е домързяло да взема апарат и снимам с телефона единствено, след 6 часа включвам зарядната батерия 😄

Роб съм на цивилизацията аз...

Публикувано:
преди 31 минути , Rainy каза:

...и като пусна локация, както и ме е домързяло да взема апарат и снимам с телефона единствено, след 6 часа включвам зарядната батерия 😄

Роб съм на цивилизацията аз...

преди 1 час, neuromancer каза:

На мен пък не ми харесват тия сума камери в телефоните. ...

Това, всичкото, му викат "прогрес".

И като всичко останало и самия прогрес прогресира и вече е проблем да се посрещне разговор на супер смарт "телефоните".

Публикувано:

E, aз по телефона говоря сумарно 3 минути седмично

Добре, че е тъпкан с джаджи и приложения, иначе няма никакъв смисъл да го разкарвам само за едните разговори

• Браво 1
Публикувано:

Лелей, майко мила, тук е станало е страшно😡.... 🙊🙈🙉........😉

Хубаво, че попитах, защото ме накарахте да се замисля върху неща, които изобщо не са ми били проблем до сега 😉, но и не  подозирах връзката им с идеята ми да си купя нов мобилен апарат.

Ще изчета всичко още веднъж и ще помисля върху написаното. Сигурно пак ще питам, но това е ситуацията.....

преди 3 часа, cybersimo каза:

Ама как така смартфон без мобилни данни? Такива планове изобщо съществуват ли?

Договорът ми е комбиниран /телевизия, домашен интернет, домашен и мобилен телефон/, като ползвам само 1-2 програми на телевизията, интернета и мобилния телефон, защото на другия звънят само измамници. Сключен е много отдавна с А1 още от времето, когато мобилните данни се предлагаха само като платена услуга, сигурно преди 8-9 години. Понеже тогава Мтел се изкушаваше да ми праща ММS, които след това да ме кара да си ги плащам, отидох и помолих изцяло да ми спрат мобилните данни. Та имам мобилни данни, но те са платени, поради което съм блокирала  използването им чрез А1, а не през апарата.  Ползвам и служебен телефонен номер с мобилни данни от новите планове, поради което хич не чувствам липсата на мобилни данни и  успешно отбивах напъните на А1 да ме накара да си сменя плана. Дотолкова ги ядосах, че ми прегледаха договора с лупа и миналата година най-после установиха, че са ми взимали през всичките тези години само половината от стойността на месечната такса. Е вдигнаха ми таксата най-накрая на 25 лв. и съгласно вече  сключения договор, но се отказаха да ме привличат за нов план. Имах и няколко правни спора с тях и разясняване на въпроси кой какви задължения и права има по договора, като се възползвах от познанията си по право и лични данни. Спечелих ги, но имам чувството, че са ме означили по някакъв начин при тях си, защото няколко пъти ми се обаждат само мениджъри да поправят гафове на собствени служители. Малко е въпрос на чест да не сключа нов договор, но пък мога и да се предам😀.

преди 4 часа, Георги каза:

О, да, определено имаш нужда от мобилни данни в плана си. Това може да се каже ще е най-добрата екстра, която можеш да си позволиш. Никакви найсе камери и гигабайти рам няма да подобрят ежедневнието ти така както биха го направили мобилните данни. 

Добре, де, за снимки - мобилни данни не ми трябват, за GPS с мапс.ми  - също. Почти навсякъде вече има Wi-Fi, а в метрото мога да си гледам ФБ и от служебния мобилен номер. Шегувам се, но наистина до момента не съм осъзнала никаква нужда от допълнителни мобилни данни.

преди 4 часа, chandni каза:

Лично според мен, ако нямаш мобилен интернет към тарифния си план и 400 лв са много за телефон. Не за друго, ами за да бъде този телефон наистина smart и да може да разгърне възможностите си, му е необходим интернет... за всичко.

Вероятно си права, но smart-а го усещам и с Wi-Fi , а иначе по цял ден съм в офис пред лаптоп и някак си ми беше все тая..... Не е финансов проблем да ида да сключа нов договор, по скоро не ми се занимава, че  А1  пак ще ме ядосат с някоя издънка, а друга нужда от мобилни данни освен, за да си купя по читав мобилен апарат, както вие казвате, чисто практически не виждам....... излъгах ...... работодателят ми се е погрижил да ми спира мобилните данни в роуминг и когато обикалям Европейската общност практически съм без интернет.

Ей, голяма грижа е било това да имаш нова скъпа придобивка, Ще изчета и за Айфоните и за тия Нокии.....не съм много сигурна, ама май първия ми мобилен телефон беше марка Нокия /преди повече от 20 години/ и изобщо не мога да си се представя пак с такъв. Майка ми ползва още една такава тухла 😀. Вярвам в това, което сте написали, просто ми е трудно да разбера технологията, но май ще трябва.......

Докато писах се сетих как преди време след като си смених стария лаптоп с нов,  се появиха проблеми с качването на снимки във форума. Без да направя връзката тормозех @Георги, че много трудно качвам снимките и той опитва, опитва, ръчка какво ли не няколко дни, но накрая се предаде, защото просто нямаше какво повече да направи от негова страна ..... После, след време, имах проблем с телевизията у дома и викнах онези от А1 да оправят нещата. Та тогава техникът седна на домашния лаптоп да го настрои към новото устройство и остана безкрайно учуден как въобще съм ползвала домашен интернет след като новият ми лаптоп изобщо не е бил настроен да го ползва😂. Човекът го оправи и снимките започнаха да се качват за секунди. Та смятайте що за познания имам по модерните технологии.............

• Харесвам 4
Публикувано:

по-лошото на тези нови придобивки е че се свиква с тях и после като спре по някаква причина си като без ръце

та ако караш успешно без тях, май по-добре дръж фронта

ама като те чета ти имаш мобилни данни по служебната линия, така че не може да кажеш, че нямаш...

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз смятам скоро да приключа с андроидстването си и да мина в ябълковите градини като една поредна стъпка към придобиване на още по-голямо величие от нескромната ми персона!

Но иначе доста хора ми хвалят като цена/качество (a и като производителност от андроидски машини) Xiaomi, @mililia, що не им хвърлиш едно око.

Публикувано:
преди 2 часа, mililia каза:

Та смятайте що за познания имам по модерните технологии.............

Според мен, харесай си няколко модела и говори с приятели или познати, които имат такива. Да ти покажат какво може всеки един модел, да видиш как ще ти седи в ръката, доколко ти е интуитивен, какви снимки прави (на тъмно, в движение, отблизо и т.н.). Ако трябва в една табличка си напиши плюсовете и минусите според теб, и тогава ще можеш да отсееш какъв точно смартфон ще ти върши работа.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 2 часа, mililia каза:

Ще изчета и за Айфоните ...

Моят телефон е android, но ако си решила да минаваш на iPhone погледни тази оферта от немския amazon, под бюджета ти е

iPhone XS

в момента не е наличен, но от 18 януари отново ще бъде.

• Харесвам 1
Публикувано:

Лекинко ще  напомня с какво айфон превъзхожда всички останали апарати :

- супер , ама наистина е супер user friendly 

- софтуер
- всеки премиум апарат от другите марки превъзхожда айфон в някой от параметрите , но никой друг апарат няма комплексните възможности на айфоняка

А и да не забравя - Сайбърсимо съм го виждал само айфон да ползва 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, cybersimo каза:

Смешна резолюция на днешно време е 320х200

Докато 1792х828 си е съвсем нормална резолюция. Не намирам нищо смешно, след като качествтото на снимките и клиповете ми е 1:1 с тези от по-скъпите модели с "перфектна" резолюция. На 4к телевизора ми и на монитора ми си изглеждат идеално (все едно са снимани с 11 про/макс)

Ами не е 'нормална' , защото предишната ми Моторола за 460 лв беше Full HD, а това е устройство за 1600 лв...

Виждал съм го на живо и 11 и XR, дисплеите им са супер зле.. how dare you, Apple?

Публикувано:

Не я разбирам  аз тази мания с телефоните и най-вече с техните камери ... аз още съм с OnePlus One, купен на сина ми още като излезе 2014та. Здраво желязо, даже ъпдейтнат до Андроид 9. 

Смених му го с Oneplus 5T и оттогава аз ползвам единицата 😉

Сега спечели някакво състезание и си избра като награда някакъв самсунг и аз ще "наследя" петицата 🙂 .

Иначе не бих сменил първия, но имам няколко приложения, които активно отказват да работят на телефон без пръстов отпечатък ...

Пък какъв бил хардуера, пък колко интуитивен бил не ме вълнува особено, важното е работа да върши.

Между другото, пак ли има някакъв нов ъпдейт с роумига в ЕС, защото сега гледам че имам в роуминг 9660 МВ, докато 2019 ми даваха 7500. То както е тръгнало ще почнат в роуминг да дават повече от местния... не че знам с какъв план съм де ...

Публикувано:
На 6.01.2020 г. в 11:11, Rainy каза:

Благодаря ви много, момичета. Имате прекрасни слушалки, много висок клас, но са над моя бюджет за такава техника.

Аз най-вероятно ще си взема от най-семплите, избрани от DJ 🙂 и ще заложа на кабела, защото евтините модели с Bluetooth едва ли имат качеството на вашите батерии, но все пак ще потърся и комбинирани с цена до £80, да видим какъв съвет ще получа.

https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-ZX110NA-Overhead-Cancelling-Headphones-Black/dp/B00N3WWM/ref=asc_df_B00N3WWM58/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309952060520&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=11722058537570318279&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007195&hvtargid=pla-563190022310&psc=1

Имам точно такива и съм доволна. Рядко ги ползвам извън полет, че кабела ме дразни и съжалих, че не съм си взела без кабел. Не ми харесва само, че кожата леко поизбеля, а не съм ги ползвала много. 

Като една истинска блондинка изгледах подозрително батерията, с която дойдоха и я метнах на някъде. След време ми попадна упътването и видях, че всъщност е много важна и определено има разлика като се включи, без нея са си просто обикновени слушалки 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
On 1/6/2020 at 11:11 AM, Rainy said:

Благодаря ви много, момичета. Имате прекрасни слушалки, много висок клас, но са над моя бюджет за такава техника.

Аз най-вероятно ще си взема от най-семплите, избрани от DJ 🙂 и ще заложа на кабела, защото евтините модели с Bluetooth едва ли имат качеството на вашите батерии, но все пак ще потърся и комбинирани с цена до £80, да видим какъв съвет ще получа.

https://www.amazon.co.uk/Sony-MDR-ZX110NA-Overhead-Cancelling-Headphones-Black/dp/B00N3WWM58/ref=asc_df_B00N3WWM58/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=309952060520&hvpos=1o1&hvnetw=g&hvrand=11722058537570318279&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007195&hvtargid=pla-563190022310&psc=1

Тези са съвсем базов модел с 30мм драйвер, бих заложил че в този клас някой китайски ще звучат по-добре. През мен , макар да не съм специализирал професия "ухо" 🙂 , са минали доста слушалки, като започнем от китайските, най-добрите от които са ми Meizu, през различни модели на Sony и Sennheiser, някой подарени 😉 , някой слушани при приятели. Последния тест специално за noicecanceling го правих в един магазин Sarturn, където освен че ги има всички във високия клас Sony,Bose (вкл. и новите NC700), Sennheiser, е и супер шумно 🙂, така че теста беше на точното място. Най-добре за моя си слух, макар и да чета и ревюта, се справиха Sony 1000XM3, та в семейството сега си делим едни такива по "братски" - взима ги който тръгва напът, ако аз не съм в същото време 😎 

И накрая естествено непоискан съвет - вкъщи имам 5-6 броя слушалки, които като цена минават многократно сонито,все купувани заради ограничения в бюджета - всеки път :), но за за пътуване по-добро засега няма, макар и към тях да имам някои забележки. За Hi-Fi  звучене за мен марката е друга - Sennheiser, но пък те за телефон не стават ...

И сега най-интересното 😉 - Sony 1000XM3 предпочитам да си ги слушам с кабел, както и интернета си го ползвам с кабел когато това е възможно ...

Публикувано:
преди 30 минути , georgebg каза:

Тези са съвсем базов модел с 30мм драйвер, бих заложил че в този клас някой китайски ще звучат по-добре.

...но със сигурност са по-добри от самолетните, които ползвам обикновено 😄 

Слушалките не са ми приоритет като бюджет. Над £100 трудно ще дам, а £230 - няма как да стане по никой начин. Ако сметна колко часа ще ги ползвам - само по време на полети, и колкото и да пътувам - дай Боже повече, пак ще е грозно разхищение. На работа ходя с кола - няма удобен градски транспорт и не са ми нужни за него; у дома как не съм сложила слушалки, а на работа нося слушалки, ама други 😞  

Просто имах огромни колебания дали с кабел (Сони-то) или без (Филипс) и защото тук всички са пътуващи, се питах кои са по-удобни. Не съм почитател на китайските марки - лично отношение (знам къде се произвеждат всички останали, да).

Поръчах си ги. С кабел. 🙂 Благодаря!

Публикувано:
На 6.01.2020 г. в 16:12, Георги каза:

По начало софтуерните обновявания на всички телефони, които не участват в Android One са малко по желание. Първата година със сигурност ще ги има, втората историята показва, че може да има забавяния.

Конкретно при Huawei не знам каква им е историята и дали обновяват по-стари телефони, но те са някаква разменна монета в текущото надцакване между САЩ и Китай и в определен момент може да им бъде спрян достъпът до гугълските приложения, което за един андроид телефон е почти равносилно на смърт. Не съм сигурен дали това може да се направи постфактум, т.е. да бъдат блокирани след като веднъж са качени, но това което е сигурно е че ако нещата ескалират телефонът ще спре да се обновява. 

В допълнение, много от андроид телефоните, които не са към one програмата, вървят по подразбиране с приложения, които в най-добрия случай са просто досадни, а в най-лошия почти вируси. 

Не са само пикселите и нокия в програмата One, има и други включени модели, но тези са най-широко представените:

https://www.android.com/one/

Аз на Huawei знам каква им е историята, защото пета година съм с тази марка . Историите , които се носят са просто мит , който обаче , помага да си купиш много добър телефон за малко пари .  Много зависи и къде се намираш , по простата причина ,че в Западна Европа никой не купува и  използва  OnePlus One и Sony . Sony тук погина от преди години . Нищо , че камерите на  Huawei са Leica . Нищо за подценяване . Батерията държи до три дни и няма никакви оплаквания. И можете да попитате фотографите в България каква марка телефони ползва , също е от значение.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.