Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, Цветелин каза:

Моят телефон е android, но ако си решила да минаваш на iPhone погледни тази оферта от немския amazon, под бюджета ти е

iPhone XS

в момента не е наличен, но от 18 януари отново ще бъде.

Офертата е добра, но за тези пари или дори и по-малко може да се купи 256гб модел, ползван 2-3 месеца, неразличим от нов. 
Зависи от предпочитанията

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

Къде бих могъл да дам(подаря) едни книги?

Донякъде зависи от книгите, графе. Освен на читалище, можеш да ги дариш на библиотека - общинска, градска, училищна, болнична ако щеш, също можеш да ги оставиш по ония къщички за книги, дето ги има в някои градове. Във FB съм виждал инициатива за даряване на книги, май я движеше някой си Падалски.

Но от хора, които са се опитвали да даряват книги, знам, че не винаги даренията им се приемат. Един го мързи да описва заглавията, друг иска само бестселъри и разни вървежни неща, трети пък не знам какво си...

• Благодаря 1
Публикувано:

Наистина книгите трябва да се сортират по критерии, според предназначението и потенциалните читатели. У наше село 2 пъти годишно инициативни люде организират събиране на книги я за училищни библиотеки, я за читалища, я за домове за възрастни хора или деца без  родителски грижи. Една търсачка и лесно се намира най-близия подобен пункт. 

А Димо Падалски не е „някой си”. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Zara каза:

А Димо Падалски не е „някой си”. 

Не става въпрос въобще за Димо Падалски, а човека просто е със същата фамилия Падалски и е от русе. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Граф Вронски каза:

Къде бих могъл да дам(подаря) едни книги?

В Читалнята в градската градина в София. Те ги сортират и разпределят към читалища и библиотеки.

http://www.chitalnyata.bg

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря на всички за включването. 
Прегледах си ги и горе-долу вече имам идея как ще ги разделя:

• имам техническа литература - нея ще я дам на библиотеката на университета ми (ТУ-София), преди 2 години им бях дал, но явно са ми останали някаква част;
  • имам едни пътеводители на National Geographic - първо ще ги пусна в темата на форума, ако някой съфорумец би има имал нужда от тях.
  • останалите ще ги споделя във ФБ групата. 
  • Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:

Имам странен проблем с нова мемори карта за фотоапарат. Предната взе доста често да дава грешка когато е в апарата и реших да си купя нова.

Купих от Техномаркет една 16ГБ, сложих я в апарата, нямаше проблеми, направих 300-400МБ снимки и когато вчера реших да ги прехвърля на лаптопа се оказа, че това се случва супер бавно. Няколко пъти спирах и пак започвах отначало и едвам се влачеше трафика, посотяно изчисляваше коллко време му трябва, седеше на 0кб/с, после тръгваше пак с много ниска скорост и отне поне 15 мин за източването.

След това реших да я форматирам с бавен и бърз формат, не даде грешки.

Копирах 100-на снимки в картата пак около 400мб, стана с нормална бързина за 20-30 секунди, но след това при опит за връщане към лаптопа, пак с копиране  се случи същото или му трябваха над 15 минути.

Пробвах със старата карта, там и запис и четене си е бързо, както е било.

Явно има някакъв проблем с новата карта при източване, не съм срещал нещо подобно. Да я хвърлям ли, понеже не пазя бележка, а и не вярвам да ми уважат проблема или има начин да се оправи и да работи нормално?

Публикувано:
преди 27 минути , Alexander каза:

Имам странен проблем с нова мемори карта за фотоапарат. Предната взе доста често да дава грешка когато е в апарата и реших да си купя нова.

Купих от Техномаркет една 16ГБ, сложих я в апарата, нямаше проблеми, направих 300-400МБ снимки и когато вчера реших да ги прехвърля на лаптопа се оказа, че това се случва супер бавно. Няколко пъти спирах и пак започвах отначало и едвам се влачеше трафика, посотяно изчисляваше коллко време му трябва, седеше на 0кб/с, после тръгваше пак с много ниска скорост и отне поне 15 мин за източването.

След това реших да я форматирам с бавен и бърз формат, не даде грешки.

Копирах 100-на снимки в картата пак около 400мб, стана с нормална бързина за 20-30 секунди, но след това при опит за връщане към лаптопа, пак с копиране  се случи същото или му трябваха над 15 минути.

Пробвах със старата карта, там и запис и четене си е бързо, както е било.

Явно има някакъв проблем с новата карта при източване, не съм срещал нещо подобно. Да я хвърлям ли, понеже не пазя бележка, а и не вярвам да ми уважат проблема или има начин да се оправи и да работи нормално?

Купил си евтина карта с ниска скорост. Няма как да се оправи проблема. Купувай само class 10 / UHS-I, но все пак гледай и скоростта на четена/запис.

Бавните 16гб са по 6-7-10 лв

Бързите 16гб 20+ лв

Друг е въпроса, че 32гб са на същите цени.

А за 64гб бавните са по 15 лв, а бързите по 20-25 лв

Публикувано:
преди 3 минути , cybersimo каза:

Купил си евтина карта с ниска скорост. Няма как да се оправи проблема. Купувай само class 10 / UHS-I, но все пак гледай и скоростта на четена/запис.

Бавните 16гб са по 6-7-10 лв

Бързите 16гб 20+ лв

Друг е въпроса, че 32гб са на същите цени.

А за 64гб бавните са по 15 лв, а бързите по 20-25 лв

Пише същото както на другата която си върви или HC I, след това има едно като чаша, вътре има една единица и след това кръгче и вътре 10.

А къде да гледам за тези две скорости?

Публикувано:

На някой по-специализиран сайт, защото по магазините не ги пишат нарочно, за да си продават евтините боклуци

Виж тук:

https://www.jarcomputers.com/Karti-pamet_cat_63.html?ref=c_62

скоростта на запис е важна, гледай да е поне 40-50мб

• Харесвам 2
Публикувано:

Абе дори да е бавна карта, пак не би трябвало да виси на 0кб/с, има си друг проблем според мен. Освен това в повечето случаи проблемите на бавните карти не са в четенето, а в записването. Просто не ми звучи като нормално поведение на бавна карта. 

На първо време можеш да пробваш картата дали копира и чете добре от друг компютър. 

Малко авантюристично, но ако имаш антивирусна пробвай да я спреш. Случва се антивирусните да затормозяват копиране и трансфер на файлове от външен носител. Това естествено пак не обяснява защо със старата карта нямаш проблеми. 

Иначе ако проблемът е в картата, не подлежи на ремонт, в коша и следващата, консуматив са си. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако на картата е правен опит за запис на твърде висока скорост (снимане на HD видео или поредица от снимки), картата не само не е направила записите коректно, но и след това четенето ще "овисне".

Решението е форматиране. Ако и след това картата се държи по същия начин, значи отива в коша за боклук.

Публикувано:

Няма видео, нито много снимки една след друга, макар и много бавно и със зависвания всички снимки се трансферираха успешно.

Няма никаква антивирусна, освен стената на Уиндоус 10, форматирана е 2 пъти без резултат

Май ще отлита към коша...

Утре ще пробвам на друг компютър от любопитство

Публикувано:
8 hours ago, vorbis said:

Ако на картата е правен опит за запис на твърде висока скорост (снимане на HD видео или поредица от снимки), картата не само не е направила записите коректно, но и след това четенето ще "овисне".

Решението е форматиране. Ако и след това картата се държи по същия начин, значи отива в коша за боклук.

Не е точно така. Има междинен буфер който се флъшва на картата, ако той се препълни, ще има насичане и т.н. на крайния резултат, но записа върху картата е постоянен и е на маскимано възможната за нея скорост. Но разгледан като сруктура на файла и разположение, си е абсолютно последователно и без проблеми т.е. нормален бинарен файл...

Иначе при такива проблеми е логично да се хвърли ...

Публикувано:
преди 11 минути , BlackArt77 каза:

Някой знае ли България Еър Чартър какви самолети използват? @akair @Topfly

Ако се вярва на сайта им: Airbus A320 и McDonnel Douglas-MD82

Мда, еднакви източници и писане по едно и също време 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Не помня, от Техомаркет беше, гледах да е уж клас 10

Клас 10 е вече остаряло понятие. Гледай повече U-тата (UHS).

https://www.expertreviews.co.uk/storage/1404380/how-to-choose-an-sd-card-class-and-speed-ratings-explained

А най-добре търси карти, на които в явен вид е записана скоростта на запис. Вярно, че нерядко е „up to“, но пак е нещо.

panasonic_sd_uhs.jpg?itok=C0W7VtrG

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.