Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, Goal & Boss каза:

Гледай повече U-тата (UHS).

U-тата са от значение за видеозапис - ако една карта е U3 (минимум 30MB/s скорост на писане при видеозаснемане), то тя е достатъчно бърза за запис на 4К видео (UHD). За запис на 1080p (така нареченият HD формат) е достатъчно и U1. За снимки се гледа другото oзначение - клас 10 означава гарантирана минимална скорост 10MB/s на писане (наистина хубавите карти имат вече по 80-90 MB/s скорост на четене и писане, но малко от тях обявяват реално скоростта на писане. При повечето карти, на които гордо се мъдри 80 или 90 MB/s, това касае скорост на четене, а на писане е от порядъка на до 20-30-40 MB/s. При Александър има проблем със скоростта на четене, което говори за нискокачествена или дефектна карта или за китайско менте. Голяма част от картите си имат ментета, които се държат именно по описания от него начин, В интернет е пълно с клипове и статии как да се разпознае (понякога доста трудно) ментето от оригинала. 

Аз съм си патила от менте на SanDisk Extreme III Pro, закупена от ebay, но след като изпратих на продавача съобщение с доказателствата, че картата е фалшива, ми върна парите без да се разправя или да иска да му я връщам за моя сметка. След това си купих истинска - този път от Amazon.de и определено я препоръчвам!

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , chandni каза:

В интернет е пълно с клипове и статии как да се разпознае (понякога доста трудно) ментето от оригинала.

А понякога е по-трудно, отколкото можеш да си представиш, наистина.

IMG_20190919_172221[1].jpg

• Смея се 8
Публикувано:
преди 8 часа, chandni каза:

Аз съм си патила от менте на SanDisk Extreme III Pro, закупена от ebay, но след като изпратих на продавача съобщение с доказателствата, че картата е фалшива, ми върна парите без да се разправя или да иска да му я връщам за моя сметка. След това си купих истинска - този път от Amazon.de и определено я препоръчвам!

Преди няколко години, шматкайки се из Азия, с пет резервни карти-памет и 4 батерии, заради непрекъснатото ми щракане, от една сергия, вече не помня къде, се сдобих с някаква карта, с повече памет, за никакви пари.

Имайки предвид, мястото на купуване, мислех, че ще е калпава. Нищо подобно, работи си супер, като за моите изисквания:))))

Специалистите да кажат - може пък, да е истинско менте:)))))

5F575BCB-B6D2-468B-BB54-6798FB543A54.jpeg.668d635a2c8e6a086892b4df9e4c1392.jpeg

Публикувано:
преди 11 часа, Goal & Boss каза:

Клас 10 е вече остаряло понятие. Гледай повече U-тата (UHS).

https://www.expertreviews.co.uk/storage/1404380/how-to-choose-an-sd-card-class-and-speed-ratings-explained

А най-добре търси карти, на които в явен вид е записана скоростта на запис. Вярно, че нерядко е „up to“, но пак е нещо.

panasonic_sd_uhs.jpg?itok=C0W7VtrG

U-то беше 1.

За мен е някакво менте или е дефектна, старата карта, която има абсолютно същите данни на  клас и Ю, си върви перфектно. Не я пробвах на друг лаптоп, замина в коша, тия дни ще купувам пак..

Публикувано:
16 hours ago, chandni said:

U-тата са от значение за видеозапис - ако една карта е U3 (минимум 30MB/s скорост на писане при видеозаснемане), то тя е достатъчно бърза за запис на 4К видео (UHD)

4к HEVC 10bit 60fps може да стигне битрейт над 70Mbps така че е малко заблуждаваща поднесената информация 🙂 

Публикувано:
преди 18 часа, georgebg каза:

4к HEVC 10bit 60fps може да стигне битрейт над 70Mbps така че е малко заблуждаваща поднесената информация 🙂 

Затова написах 

На 18.01.2020 г. в 1:49, chandni каза:

При повечето карти, на които гордо се мъдри 80 или 90 MB/s, това касае скорост на четене, а на писане е от порядъка на до 20-30-40 MB/s.

и съм препоръчала SanDisk Extreme Pro U3, при която скоростта на писане е до 90 MB/s и е достатъчна да отговори и на най-взискателната техника, записваща във формат 4К.

• Харесвам 3
Публикувано:

Харесах си нещо в немския амазон, доставят го само до Германия. Досега не съм пробвала тези фирми, които предлагат адрес на склад във въпросната държава и после го доставят до страната. Поразгледах и си харесах dostaviam.com 3,40лв искат  за кг доставка, а и офиса им в София ми е удобен като адрес.

Някой дали ги е ползвал или да ми препоръча друга, изпробвана фирма. 

Публикувано:
преди 4 минути , bobole4e каза:

или да ми препоръча друга, изпробвана фирма. 

Aз ползвам Габиели (uktobg) за доставки от ОК (2 лв/кг) и Германия (3 лв/кг) и са изключително коректни и отзивчиви.

• Харесвам 6
Публикувано:
На 17.01.2020 г. в 21:15, Lyubina каза:

Мда, еднакви източници и писане по едно и също време 😉

Спокойно. Това често се случва в magelanci.com

Публикувано:
преди 18 минути , bobole4e каза:

Харесах си нещо в немския амазон, доставят го само до Германия. Досега не съм пробвала тези фирми, които предлагат адрес на склад във въпросната държава и после го доставят до страната. Поразгледах и си харесах dostaviam.com 3,40лв искат  за кг доставка, а и офиса им в София ми е удобен като адрес.

gabco.org - много съм доволен

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, bobole4e каза:

И аз ползвам Габиели от много години, доволна съм.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, bobole4e каза:

Аз съм ги ползвала, малко са по-скъпи от другите доставчици, но офисът им е точно до нас и ползвам тях за доставки от Англия. Отнема около 2 седмици докато си получа поръчката, май при другите става малко по-бързо, но мен ме устройва.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря! Офиса на Габиели в София ми е много неудобен, не искам и за куриер после да плащам. Габко ми се струва неудачно за Германия, препраща ме към сайт на фирма партньор и се започват едни сметки... грубо излезе около 50лв. 

Публикувано:
преди 59 минути , bobole4e каза:

Габко ми се струва неудачно за Германия, препраща ме към сайт на фирма партньор и се започват едни сметки... грубо излезе около 50лв.

Няма такова нещо. И за Германия и за Англия си имат адрес където да отидат пратките ти. След това си ги взимаш от техни офиси в София или с куриер - както ти е по-удобно

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , cybersimo каза:

И за Германия и за Англия си имат адрес където да отидат пратките ти.

Прав си , сега погледнах пак - аз съм гледала асистираните поръчки и стана страшно... Иначе първо Габко гледах, че само тях бях чувала.

Публикувано:
35 minutes ago, bobole4e said:

Прав си , сега погледнах пак - аз съм гледала асистираните поръчки и стана страшно... Иначе първо Габко гледах, че само тях бях чувала.

Ползвам Габко от 6-7 години,преди да имат още Германия като възможност, над 100 пратки без нито един проблем, дано така продължават 🙂 ...

Публикувано:
Преди 1 час, Цвете каза:

Препоръчайте ми арр, с който да събера всичките си карти /billa, Omw, аптеки и т.н./ с iOS съм. 

преди 57 минути , cybersimo каза:

Stocard

461955EC-9A61-45C9-9513-21B056F4A7B0.png

Аз ползвам Phyre, но предвид въвеждането от тяхна страна на месечни планове (засега имат безплатен) stocard си е супер алтернатива.

• Харесвам 1
Публикувано:

Искам да помоля за съвет. 
Става дума за следното - винаги когато пътувам в чужбина, държа да съм с два телефона (и две сим-карти), за всеки случай - ако единият се счупи/повреди, изгуби или ми го откраднат . 
Главно заради това продължавам да поддържам два абонамента(номера) - един основен с A1 и един резервен от Виваком, който практически въобще не ползвам. Започвам да се чудя обаче дали има смисъл да плащам всеки месец по 5лв., колкото ми е таксата (по някакъв древен договор) за вивакомския номер, или няма да е по-удачно да се прехвърля на някаква предплатена карта без месечна такса? 
Уж прегледах това, което се предлага от операторите, но нещо от затъпяване ли, от одъртяване ли (или и от двете :biggrin:) не съм сигурен че добре се ориентирах, та затова молбата ми е за съвет в това отношение какво би било подходящо за нуждата, която описах. 

Публикувано:

Аз/ние съм/сме в подобна ситуация. Имаме един, обикновено е в благоверната, към виваком с нормален договор. На мен мобилен не ми трябва, но точно за дълбока резерва имам един с предплатена карта, вкарвам на година по 10-20 лв. Само като ходих към Непал заредих 40лв  и си артисаха. 

Ама съм си много олд скул.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Фичо каза:

от затъпяване ли, от одъртяване ли (или и от двете :biggrin:) не съм сигурен че добре се ориентира

@Фичо, не е нито от едното, нито от другото.  И мисля, че добре  си  се ориентирал. Аз се интересувах преди година от предплатена сим-карта.  Оказа се, че вече всички оператори в България не предлагат предплатени  сим карти за разговори, а само с интернет трафик.

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Последно и аз като гледах всичките предплатени имаха много кратък срок на действие и кредитът им изтичаше. Много яко беше като заседнах в асансьора и натиснах новия бутон за спешно повикване, а в него се разнесе глас "Моля заредете ваучер или посетете магазин на Виваком". Подозирам, че едно 90% от системите за спешна връзка в асансьорите в момента са на същото положение. 

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

@Фичо, днешните предплатени планове са с идея за включен някакъв приличен брой минути и/или мегабайти и срок на валидност на кредита от 60/90 дни, а вече първоначално включените услуги и бонусите са с по-кратък срок на валидност от 10-30 дни с цел да зареждаш по-често.

Това, което ти търсиш е точно асансьорен вариант, виж дали още продават VIVA Стандартен пакет, който би трябвало да е от онези стари пакети, при които валидност на кредита нямаше и можеш да си го трупаш, като удължаваш валидността на картата с ваучер (от 4 лв. ?) веднъж годишно, което също трябва да провериш.  

https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/predplatena-karta/viva-standarten-paket
https://www.vivacom.bg/bg/residential/polezni-syveti/chesto-zadavani-vyprosi#smetki-i-plashtanija-za-mobilna-predplatena-usluga

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.