Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , savagejo каза:

Някой връщал ли е дефектна стока на търговец в ebey.co.uk? Нещо не съм наясно каква е процедурата: трябва първо да говоря с него или направо диспут? И ако му върна стоката, само с проследяващ номер, каква ми е гаранция, че ще ми върнат парите?

Пиши му най-напред. В зависимост от отговора ще са действията.

Иначе начина, който се признава в Ибей е диспут - остава черно на бяло в тяхна среда.

Публикувано:
преди 1 минута , Таньо каза:

Пиши му най-напред. В зависимост от отговора ще са действията.

Иначе начина, който се признава в Ибей е диспут - остава черно на бяло в тяхна среда.

Пише да му върна стоката, но... какво следва след това... 

Осъзнавам, че мога да отворя диспут и на по-късен етап, ако не ми върне парите, но като не ми се е случвало, малко се шашкам.

Публикувано:
На 2.02.2020 г. в 21:52, Eva eva каза:

Моят син обожава скариди. В тази връзка се замислих - къде по света може да са най-хубавите и евтини скариди? Ей така искам да седнем в някоя кръчма и да си поръчаме по 5-6 порции на човек от най-вкусните, огромни скариди, без да се плаша, че няма да мога да платя сметката 🙂 

Има много видове скариди, които се различават по вид, размер, вкус и ценово най-вече. Със сигурност най-евтините са някъде из Азия или Централна/Южна Америка.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , savagejo каза:

Пише да му върна стоката, но... какво следва след това... 

Осъзнавам, че мога да отворя диспут и на по-късен етап, ако не ми върне парите, но като не ми се е случвало, малко се шашкам.

Пише в платформата на ибей, нали. Това остава като следа ако има проблем с невърнати пари или неподменена стока.

Диспут не е задължителен, но все пак ...

Ако търговеца е регистриран в държава, в която е версията на сайта не бих се безпокоил много, но ако доставката е от Китай .. например, бих отворил диспут. Последния няма да навреди с нищо на търговеца, защото не е публичен. Просто ибей следи как се изпълняват ангажиментите на регистрирания при него търговец и носи споделена отговорност в някакви граници.

Иначе - първото опира до добра воля и по-трудно се ползва намесата на ибей.

• Харесвам 2
Публикувано:

Може би първо без диспут, като връщаш стоката вземи документ, че си я пратил. И следи датата, до която може да отваряш диспут, ако не се разреши въпроса дотогава задължително отвори, че после няма да можеш

• Харесвам 1
Публикувано:

Зависи по каква причина връщаш стоката. Ако стоката не отговаря на описанието или е дефектна може да отвориш диспут и да ти върнат парите дори без да я пращаш обратно или да ти пратят замяна.

Виждал съм обяви където пише, че стоката не може да се връща и се доставя такава каквато е. Тогава може и да няма смисъл да я върнеш, освен ако не се разбереш предварително с изпращача.

Добре е за твоя сигурност кореспонденцията да минава през ибей.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , Климент каза:

Виждал съм обяви където пише, че стоката не може да се връща и се доставя такава каквато е.

Това е обикновено когато стоката в купуваш не от търговец, а от обикновен човечец. И пак може да се върне, ако не отговаря на описанието или е повредена. Просто не може да се връща поради причината, че не ти харесва или не ти става (ако е парцалки). 

Иначе трябва да си има бутонче някъде "return item" и оттам автоматично стават нещата. Ако няма такова бутонче, тогава има "contact seller", но мисля, че е задължително за търговците да приемат returns.

Dispute е следваща стъпка, ако по някаква причина търговецът откаже връщането на стоката.

• Харесвам 1
Публикувано:

Търговец е, приема връщане уж, ама се прави на ударен нещо. А стоката е телефон, който освен че не отговаря на описанието (продава се за нов, а не е), също така е и дефектен. 🤦‍♀️

Писала съм му, чакам да даде адрес за връщане, често казано само си искам парите, че вече му нямам доверие, не искам нищо за смяна.

Но понеже не ми се е случвало до сега да връщам нищо и малко се пообърках каква е правилната последователност, че да не стане някой гаф.

Публикувано:

Не си спомням точно как беше за ибей, но трябва да има някакъв срок, за да отговори, ако го премине, тогава ще замесиш ибей. Понякога и търговците почиват, обикновено са го написали някъде, но има и достатъчно измамници, така че ще прецениш за конкретния случай. Можеш да разгледаш и отзивите и оценките за него.

Също така, обикновено, когато си цъкнеш на "return item", адресът за връщане автоматично си ти излиза...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 минути , savagejo каза:

Търговец е, приема връщане уж, ама се прави на ударен нещо. А стоката е телефон, който освен че не отговаря на описанието (продава се за нов, а не е), също така е и дефектен. 🤦‍♀️

Писала съм му, чакам да даде адрес за връщане, често казано само си искам парите, че вече му нямам доверие, не искам нищо за смяна.

Но понеже не ми се е случвало до сега да връщам нищо и малко се пообърках каква е правилната последователност, че да не стане някой гаф.

След като ситуацията е такава може би е по-добре директно с диспут. Ако е търговец с опит и рейтинг, това не би трябвало да се случва, ако е търговец от скоро в сайта или  с малко продажби диспута е силно препоръчителен.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Георги каза:

Някой знае ли пиано бар в София, в който не се пуши?

Така ..., то не е точно пиано-бар, но понеже е подобно и често има жива музика, да го спомена - в Студио 5, например, не се пуши. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Георги каза:

Някой знае ли пиано бар в София, в който не се пуши?

По-добре за пушенето на публични места да беше пуснал жалба вместо за паркиране. Но и за пушенето и за паркирането каузите ще са загубени предполагам. Законите са писани така, че да може и да се пуши и да се паркира безнаказано

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес една колежка ми вика:

- Ven62, ама ти вярно си отслабнал.

И ме обхожда с изучаващ поглед на лицензиран оценител, като си задържа погледа на място, където, ако наистина съм отслабнал - голяма трагедия.

Сега, да си представим, обратната ситуация. Мъж казва на жена нещо такова. Това си е сексуален тормоз и обида, нали?:

- Ако е била с леко наднормено тегло и сега с нормално - А-а-а, ти май ми казваш, че съм била дебела.

- Ако е била с нормално тегло, а сега е кльощава. - А-а-а, ти май ми казваш че съм някакъв грозен чироз.

Да не говорим за погледа на мъжа. Не стига, че е изучаващ, ами и да се спре, примерно, на бюста.

Та, въпроса ми е :

Да я съдя ли?

:grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 4 минути , ven62 каза:

Да я съдя ли?

Не, докажи ѝ, че не си отслабнал!
Ако се обади пак г-жа ven62 да пита за теб, пак ще кажа (като оня път :grin:)  че играем  у нас табла. :yes:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Днес една колежка ми вика:

И ме обхожда с изучаващ поглед на лицензиран оценител, като си задържа погледа на място, където, ако наистина съм отслабнал - голяма трагедия.

Сега, да си представим, обратната ситуация. Мъж казва на жена нещо такова. Това си е сексуален тормоз и обида, нали?:

- Ако е била с леко наднормено тегло и сега с нормално - А-а-а, ти май ми казваш, че съм била дебела.

- Ако е била с нормално тегло, а сега е кльощава. - А-а-а, ти май ми казваш че съм някакъв грозен чироз.

Да не говорим за погледа на мъжа. Не стига, че е изучаващ, ами и да се спре, примерно, на бюста.

Та, въпроса ми е :

Да я съдя ли?

:grin:

По- добре, направи извънсъдебно споразумение, да дава кинтите веднага и друг път да мисли:))))))))

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

По- добре, направи извъсъдебно споразумение, да дава кинтите веднага и друг път да мисли:))))))))

Колко да искам?

Или да питам жена ми. Ама тогава може да се окажем в ситуация да няма кой да плати.:grin:

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 15 минути , ven62 каза:

Колко да искам?

Или да питам жена ми. Ама тогава може да се окажем в ситуация да няма кой да плати.:grin:

Ееее,мииии, според колкото си докачЕн:)))))))

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 32 минути , ven62 каза:

Ако точно така е формулирала изречението,това значи,че с други колежки са обсъждали тялото ти :rolleyes:Демек те са и казвали"Ven62 е отслабнал",а тя не е повярвала.И сега като те е видяла,вече констатира или пък директно те предизвиква:blum3:

Аз те съветвам да изчакаш,за да събереш доказателства (похотливи погледи и подмятания,нескрит интерес към определени части на тялото ти)и от други колежки,защото при колективна вина и размера на иска за обезщетение се увеличава 🙂🙃😉

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Ако точно така е формулирала изречението,това значи,че с други колежки са обсъждали тялото ти :rolleyes:Демек те са и казвали"Ven62 е отслабнал",а тя не е повярвала.И сега като те е видяла,вече констатира или пък директно те предизвиква:blum3:

Аз те съветвам да изчакаш,за да събереш доказателства (похотливи погледи и подмятания,нескрит интерес към определени части на тялото ти)и от други колежки,защото при колективна вина и размера на иска за обезщетение се увеличава 🙂🙃😉

Ясно,

Ще трябва да се консултирам с Гешев. Но,... това си е "престъпна група".

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 29 минути , ven62 каза:

Ясно,

Ще трябва да се консултирам с Гешев. Но,... това си е "престъпна група".

Недей, че ще ги запре, ще легнат на гърба на народа, а ти парИци няма да видиш.:))):fans:

Директно почвай с пазарлъка:))))

• Смея се 1
Публикувано:

Някой ползвал ли е услуга за изнасяне на стари мебели от вкъщи? Понеже разчиствам мазето с цел да стане гараж за велосипеди, имам един матрак (който всъщност си е добре, просто ни беше неудобен като се нанасяхме, а и едно от задължителните ни неща беше като си намерим жилище първата ни работа да е нов матрак, който си бяхме харесали), един офис стол и един топ матрак.

Това, което намирам като препоръки е да го изнеса до контейнера за боклук и да го оставя на ентропията, потресаващо. Никой не ти казва какво се случва ако завали и ентропията не поиска да го вземе и ще цапа сигурно със седмици. Намирам услуги, които уж идват, взимат и изнасят всичко, цената е що-годе поносима, но много от тях после захвърляли нещата където намерят за добре. И това не искам - да си платя за да ми изхвърлят те нещата до контейнерите. Сайтовете им гордо рекламират почистване след клошари, където цената е на, цитирам "кубик мизерия".

Уж имало дни, в които минават големи камиони на сметосъбиращите фирми, ама и това не успях да го намеря като изчистена процедура - на едно място пише график вторник-петък, на друго понеделник-сряда-петък, на трето всеки ден, сайтове необновявани от години.

Разните хамалски услуги също предполагам могат да свършат работа, ама и там имало една камара изнудвачески истории и непубликувани таксички по-зле от първите години на НТА-тата. 

Без лична препоръка явно няма да се мине. И така, някой ползвал ли е, стабилна, рентабилна услуга от този тип, която си спазва ангажиментите без дребни номерца? Касова бележка задължителна.  

• Харесвам 1
Публикувано:
5 minutes ago, Георги said:

Някой ползвал ли е услуга за изнасяне на стари мебели от вкъщи?

Ако всичко това е запазено и все пак става за ползване, пускай го в olx  за по някой лев- малко, колкото да се отървеш и някой да го изнесе. Всичко разпродаох покрай нашия ремонт лятото и не толкова да изкарам пари, колкото да не се чудя къде да го изхвърлям. И всъщност събрах сума за 2 хубави офис стола. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , aleksandrina каза:

Ако всичко това е запазено и все пак става за ползване, пускай го в olx  за по някой лев- малко, колкото да се отървеш и някой да го изнесе. Всичко разпродаох покрай нашия ремонт лятото и не толкова да изкарам пари, колкото да не се чудя къде да го изхвърлям. И всъщност събрах сума за 2 хубави офис стола. 🙂

А лесно и бързо ли става от твоя опит? Общо взето искам да ги разкарам нещата до края на седмицата, запазени са, пари не искам. Ама не искам 2 месеца да търкалям обяви. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.