Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Георги, предлагам ти да се свържеш с Фондация за социална промяна:

https://www.facebook.com/fscibulgaria/

Младежките често се изнасят от защитените жилища и имат нужда от всякакви мебели за квартирите си, тъй като наемат възможно най-евтините и необзаведени. Ще направиш голямо добро!

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
34 minutes ago, Георги said:

А лесно и бързо ли става от твоя опит? Общо взето искам да ги разкарам нещата до края на седмицата, запазени са, пари не искам. Ама не искам 2 месеца да търкалям обяви. 

Много. Даже учудващо бързо. Но смятам, че се дължи на факта "почти без пари". Та мисля, че бързо ще се отървеш, още повече, ако напишеш "Подарявам". 🙂

Аз се изумих, че за дограмата ми се обадиха и писаха още същия ден 4-5 човека, а дори не предполагах, че и тя може да се продаде... 🙂

А предложението на @bimbo пък е чудесно!

Публикувано:

Ние като сменихме дограмата на апартамента с PVC,старите дървени прозорци ги изнасях всяка вечер по един до контейнера за стъкло и на другия ден ги нямаше.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

А лесно и бързо ли става от твоя опит? Общо взето искам да ги разкарам нещата до края на седмицата, запазени са, пари не искам. Ама не искам 2 месеца да търкалям обяви. 

Пусни ги за по 10лв. Днес е подходящо. Аз продадох за 1 ден преди години с атрактивна цена.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Георги каза:

Аз преди няколко години така продавах стари неща на символична цена - 10/20 лв, като условието беше те да си натоварят нещата от апартамента и да си организират транспорт. За 2-3 дни всичко беше разпродадено. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.02.2020 г. в 15:58, AlexandraKo каза:
На 25.02.2020 г. в 15:42, ven62 каза:

Колко да искам?

Или да питам жена ми. Ама тогава може да се окажем в ситуация да няма кой да плати.:grin:

Ееее,мииии, според колкото си докачЕн:)))))))

В далеееечното минало (по соца) група колеги германци си правят нудистки плаж на плажа на къмпинг Веселие. Минават милиционери и ги глобяват по 5 лева. На следващия ден питат нас (българите) какво са нарушили. Намираме наредбата,  превеждаме им нарушението, глобата е от 5 до 20 лева. Единият германец спонтанно пита: На мен защо ми взеха само 5 лева ? Колежка спонтанно му отговаря: На толкова са те оценили.

Тааа,  аз подкрепям съвета за извънсъдебно споразумение, тихо и дискретно, че не знаеш кой какви критерии за оценка има. 😉

• Смея се 6
Публикувано:

Имам въпрос за алиекспрес, никога не бях поръчвала от там нищо, преди месец-два реших да пробвам с нещо съвсем дребно (две неща от двама различни търговци), и се хванах за главата... Дотук съм с тази платформа... Но имам въпрос, единият търговец ми твърди, че стоката му била дефектна и като "добър търговец" не можел да ми я прати, понеже му било съвестно, и иска да канселирам аз, пък той щял да ми върне парите. Не съм хич запозната (имам опит само с ибей и амазон, където тези неща са добре уредени), и има ли вероятност да не ми върнат парите? Те са абсолютно смешна сума и изобщо не ми пука за тях, но държа на принципа. Другият търговец пък има наглостта да ми прати нещо съвсем съвсем различно и да твърди, че била станала малка грешка и дали не искам да получа частичен рифънд и да задържа изпратеното (как ли пък не). Повече от две седмици се обясняваме с този и накрая цъкнах на "dispute" и сега чакам бай Али да се намеси.

Публикувано:
преди 6 минути , searus каза:

Имам въпрос за алиекспрес, никога не бях поръчвала от там нищо, преди месец-два реших да пробвам с нещо съвсем дребно (две неща от двама различни търговци), и се хванах за главата... Дотук съм с тази платформа... Но имам въпрос, единият търговец ми твърди, че стоката му била дефектна и като "добър търговец" не можел да ми я прати, понеже му било съвестно, и иска да канселирам аз, пък той щял да ми върне парите. Не съм хич запозната (имам опит само с ибей и амазон, където тези неща са добре уредени), и има ли вероятност да не ми върнат парите? Те са абсолютно смешна сума и изобщо не ми пука за тях, но държа на принципа. Другият търговец пък има наглостта да ми прати нещо съвсем съвсем различно и да твърди, че била станала малка грешка и дали не искам да получа частичен рифънд и да задържа изпратеното (как ли пък не). Повече от две седмици се обясняваме с този и накрая цъкнах на "dispute" и сега чакам бай Али да се намеси.

Не се притеснявай,  точни са точно колкото Ибей. Китайските търговци често се правят на много умни, но от сайта не им позволяват своеволия. Изобщо не се разправяй с тях, пускай директно деспут. Когато стоката е дефектна или не отговаря на описанието снимаш и качваш в диспута. Връщат парите до стотинка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , searus каза:

Винаги можеш да откажеш поръчката преди да е изпратена, Али ти връща парите в някакъв срок. Но и търговеца трябва да потвърди, че е съгласен. Обикновено няма проблем, макар че някои се правят на тарикати и казват, че пратката вече е изпратена. Същото важи и ако търговеца не изпрати стоката в срока който му е даден, тогава Али автоматично затваря поръчката и ти връща парите. slujitel ти е отговорила за втория случай.

А отностно Ебей... аз наскоро имах голям проблем с един търговец там, който се оказа китаец, та... май предпочитам бай Али, там като че ли ги държат по-изкъсно търговците и много рядко, да не кажа изобщо, съм имала проблем, а поръчвам често.

• Харесвам 3
Публикувано:

Тарикатлуват и още как, този, който разправя, че било дефектно, сега ми обяснява, че вече го нямало този продукт, а аз много ясно виждам, че го има, и то даже 189 бройки от него, та просто не схващам какво цели?!? Затова се чудя дали да канселирам аз, както иска. Той не може ли да канселира, че трябва аз? 

Публикувано:
преди 1 минута , searus каза:

Тарикатлуват и още как, този, който разправя, че било дефектно, сега ми обяснява, че вече го нямало този продукт, а аз много ясно виждам, че го има, и то даже 189 бройки от него, та просто не схващам какво цели?!? Затова се чудя дали да канселирам аз, както иска. Той не може ли да канселира, че трябва аз? 

Доколкото знам имат някакви наказания, ако го направят те. А това, че още го има в продажба за съжаление нищо не значи, може и просто покрай коронавируса, да им е намаляла наличноста и да иска да го пусне на по-висока цена. 

Публикувано:

И аз първо си помислих за цената, но то все още си е на същата цена като отпреди месец и половина, така че и тук не виждам никаква логика... Ще си побъбрим още малко и ще видя какво ще стане, но ми се струва, че си заслужава "наказанието"...

Публикувано:
преди 3 часа, searus каза:

И аз първо си помислих за цената, но то все още си е на същата цена като отпреди месец и половина, така че и тук не виждам никаква логика... Ще си побъбрим още малко и ще видя какво ще стане, но ми се струва, че си заслужава "наказанието"...

В момента на нашите пощи от около 3 седмици им е забранено да получават пратки от Китай,  така, че не знам как ще получиш нещо. Той няма да канцелира, ти трябва да отвориш деспут.

Публикувано:
преди 11 минути , slujitel каза:

В момента на нашите пощи от около 3 седмици им е забранено да получават пратки от Китай,  така, че не знам как ще получиш нещо. Той няма да канцелира, ти трябва да отвориш деспут.

Не съм в България, иначе чух за пощите. Не виждам как да отворя диспут за момента, защото времето за доставка още не е изтекло, не намирам бутончето никъде... Ще си почакам малко, както казах, не ми е за парите 😁

Публикувано:

Преди 1 час, slujitel каза:

Аз прочетох преди време, че Български пощи спират да приемат пратки за Китай, а не от Китай. 

Сега намерих отново тази информация. 

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/04/4025218_bulgarski_poshti_vremenno_spirat_priemaneto_na_pratki/

За пратки от Китай говорят за закъснения. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, desislavna каза:

Аз прочетох преди време, че Български пощи спират да приемат пратки за Китай, а не от Китай. 

Сега намерих отново тази информация. 

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/04/4025218_bulgarski_poshti_vremenno_spirat_priemaneto_na_pratki/

За пратки от Китай говорят за закъснения. 

На мен ми го каза служителя,  който ни носи пощата, имали заповед.

Публикувано:

Аз днес ходих до пощата и рафтовете бяха наполовина празни, обикновено е така само в средата на лятото, иначе преливат...

Публикувано:

Бих искала да попитам за препоръка за художествена литература (на български или руски) с авиационна тематика. Бих искала да разнообразя дните на боледуващ бивш механик с някакво леко четиво. Предимство би било да се продава в настоящето, за да мога сравнително бързо да я набавя.

Благодаря! 

Публикувано:

"Летище" на Артър Хейли и "Въздушна клопка" на Майкъл Крайтън

Ама не знам сега дали се продават, както и дали ги е чел, те са доста популярни май

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 часа, Sju каза:

Бих искала да попитам за препоръка за художествена литература (на български или руски) с авиационна тематика. Бих искала да разнообразя дните на боледуващ бивш механик с някакво леко четиво. Предимство би било да се продава в настоящето, за да мога сравнително бързо да я набавя.

Благодаря! 

Бих препоръчал най-добрия писател сред пилотите и най-добър пилот сред писателите - Сент-Екзюпери: "Южна поща",   "Земя на хората",  "Нощен полет". 

• Харесвам 4
Публикувано:

„Мейдей“ на Нелсън Демил и Томас Блок

„Полет 800“ на Нелсън Демил

„Параграф 22“ на Джоузеф Хелър... но това не е леко четиво, а върхът на мизантропията

Невил Шут (Nevil Shute) от своя страна е авиомеханик (участник в разработването на дирижабли, по-късно - собственик на авиостроителна компания). На български май има само една негова книга преведена („На брега“, изобщо не е леко четиво), на руски намерих две: http://lib.ru/INPROZ/SHUT/piedpipe.txt   http://lib.ru/INPROZ/SHUT/on_beach.txt

Това е пак на руски - от някой си Рихтхофен 🙂 - https://www.litres.ru/manfred-fon-rihthofen/krasnyy-istrebitel-vospominaniya-nemeckogo-asa-pervoy-mirovoy-voyny/  Струва под два лева, можеш да я свалиш в PDF и да я разпечаташ... Или ако ти се намира под ръка електронен четец - още по-добре 🙂

Цитат

Мы немного поговорили, и он задал мне коронный вопрос: «Вы когда-нибудь сбивали самолет?» Как я уже сказал, он, видимо, не понял, как меня зовут. Поэтому я ответил беззаботно: «О да. Время от времени я это делаю». Он спросил: «Да что вы говорите! Может быть, вы сбили даже два?» Я ответил: «Нет. Не два, а двадцать четыре». Он улыбнулся, повторил свой вопрос и дал мне понять, что когда он говорит «сбить самолет», то имеет в виду не «стрелять в самолет», а «попасть в него» так, чтобы он упал на землю и там остался. Я тут же постарался убедить его в том, что полностью согласен с его трактовкой слов «сбить самолет».

Безценно!! 😃

• Харесвам 2
Публикувано:

някой знае ли как седят нещата с блокирането на банкови карти след грешен ПИН? имам една карта, на която очевидно съм забравила ПИН-а и два пъти въведох грешен /на банкомат/, сега само един опит ли ми остава да пробвам друг, след което ако е грешен, картата ще я прибере ли банкоматът? или трите опита са някакви последователни, и примерно след  24 часа мога да пробвам пак три пъти?

• Харесвам 1
Публикувано:

Освен ако за различните карти е различно, с времето не се нулират грешните опити. Трябва да въведеш правилно, за да се нулират.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
30 minutes ago, antea said:

някой знае ли как седят нещата с блокирането на банкови карти след грешен ПИН? имам една карта, на която очевидно съм забравила ПИН-а и два пъти въведох грешен /на банкомат/, сега само един опит ли ми остава да пробвам друг, след което ако е грешен, картата ще я прибере ли банкоматът? или трите опита са някакви последователни, и примерно след  24 часа мога да пробвам пак три пъти?

Аз тъпо и упорито пролетта си блокирах една карта на ОББ като мислех, че е на ПИБ, така три последователни пъти, докато се усетя🙂. Не я “глътна” банкомата. Отидох в клона на ОББ, казаха ми, че след два часа всичко ще е ОК. 

Да, има го моментът след блокиране и разблокиране да въведеш правилния ПИН.

Редактирано от ДиянаВ

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.