Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , Capitan Morgan каза:

Друг вариант да ми препоръчате с тракинг номер и евентуално застраховка ? Бг пощи надеждни ли са ?

Бг пощи в момента не стават. Иначе доставят с тракинг номер и всичко е ОК. 

Screenshot_20200321-200356_Samsung Internet.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , seaell каза:

Бг пощи в момента не стават. Иначе доставят с тракинг номер и всичко е ОК. 

Screenshot_20200321-200356_Samsung Internet.jpg

Лошо. Като гледам с тези отменени полети и едно препоръчано писмо ще си е изпитание 🙄

Публикувано:

Щом е важно, с DHL, FedEx, TNT или каквото има в България, те си имат собствени полети.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , neuromancer каза:

Щом е важно, с DHL, FedEx, TNT или каквото има в България, те си имат собствени полети.

Ok. Благодаря 🙂

Публикувано:
преди 15 часа, Capitan Morgan каза:

Трябва да пусна едно писмо до Китай което трябва да пристигне на 100%, че иначе ще ме заболи доста, ако се загуби по пътя. Предполагам, че DHL ще свършат работа, но и цената ще им е весела. Друг вариант да ми препоръчате с тракинг номер и евентуално застраховка ? Бг пощи надеждни ли са ?

БП май са обвързани с EMS, така че защо не пробваш това?

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой знае ли къде има информация за помощите за фирми във връзка с Коронавируса ? Става въпрос за поемането на разходите за заплати и осигуровки 60/40 от Държавата .

Публикувано:
преди 3 минути , ivan69 каза:

Някой знае ли къде има информация за помощите за фирми във връзка с Коронавируса ? Става въпрос за поемането на разходите за заплати и осигуровки 60/40 от Държавата .

Засега мисля че няма няма нищо официално. Подобно решение би трябвало да мине през Държавен вестник според мен. Иначе неофициално - прозвъняване и питане по министерствата: на икономиката, на труда и социалните грижи, на финансите.

Ако си член на някоя камара - БСК, КРИБ и т.н. - можеш да питаш и там.

Публикувано:
преди 11 минути , ivan69 каза:

Виж това, ако ти е от полза, поне, за обща информация:

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/samo-izbrani-shte-poluchat-pari-za-da-ne-sukrashtavat-hora?fbclid=IwAR06qN752omhPIOQcS42HqYD1fFr1EpWSPovTqRFUTQwIKYcmRNMOxjexm4

Публикувано:
преди 4 минути , tch каза:

Приемам на драго сърце предложения за бюджетен телефон с Android до 300лв.

Nokia 6.2 сега или 5.3 следващия месец

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , cybersimo каза:

Nokia 6.2 сега или 5.3 следващия месец

6.2 е 400+лв. ще се радвам на друго предложение. Загледал съм Sony L3 или Самсунг А20е?

Публикувано:

Може да се намери поне на 350 дори и по-малко.

Със SONY и Samsung рискуваш телефона ти да е пълен с crapware и да не получаваш актуализации когато излизат - ако това те устройва - смело напред към някой от тези двата

Публикувано:

Малко се разочаровах от Нокиата, имам 7.1 и с пускането на Андроид 10 се появи бъг - на някои приложения като усилваш звука и стърже много гадно. Очаквах да го оправят с ъпдейт, но още не са, 3 месеца минаха....

Публикувано:
преди 42 минути , tch каза:

От кой сайт 😅 Най-евтиното, което намирам е 399

https://www.emag.bg/search/nokia+6.2

Аз го намирам точно за 350 лв :

https://www.expert.de/shop/unsere-produkte/telekom-navigation/handys-smartphones/smartphones/15075602184-6-2-dual-sim-ice.html?campaign=idealo%2Fse%2F15075602184-6-2-dual-sim-ice&campaignid&idealoid=2003241928290860688

• Харесвам 1
Публикувано:

Вчера си подреждах куфарите. (По-точно е да се каже - консервирах)

Най-малките раници от Декатлон (дето в момента стават за ръчен багаж)  в куфарите, ставащи за предишните размери на Wizz. Те от своя страна в класическите ръчни (тролей 55х40). Те пък в големите куфари.

Като матрьошки - една в друга. Свободното пространство го уплътнявам с хавлии, бански, разни парео на жена ми, плавници и … маските. 

Тия маски:

Untitled.jpg.0ae74469006014ea00f1af7fa974cdbf.jpg

И ми светна. Аз не мога ли да си я ползвам като респираторна маска.

Хем ще си плача от яд и ще си подсмърчам по Сейшелите. Хем няма да разпръсквам телесни течности, а ще си ги събирам в маската, хем и аз ще съм защитен от околните.

Само не знам какъв дезинфектант/материя да натикам в шнорхела.

Жена ми предложи маджун, добре разбъркан с С-200.

@master_of_germs, някакви идеи?  А и с това предложение на жена ми (тя вече две седмици си е в доброволна изолация) трябва ли да се притеснявам за психичното й здраве или по-скоро за моето физическо.

-----

Сега, като споменах "Декатлон" се сетих, че мога и някой лев да изкарам. Ще им се обадя да отделят нещо от рекламния си бюджет, а аз ще лепна в долната част на маската "Закупено от Декатлон".

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Вчера си подреждах куфарите. (По-точно е да се каже - консервирах)

Най-малките раници от Декатлон (дето в момента стават за ръчен багаж)  в куфарите, ставащи за предишните размери на Wizz. Те от своя страна в класическите ръчни (тролей 55х40). Те пък в големите куфари.

Като матрьошки - една в друга. Свободното пространство го уплътнявам с хавлии, бански, разни парео на жена ми, плавници и … маските. 

Тия маски:

Untitled.jpg.0ae74469006014ea00f1af7fa974cdbf.jpg

И ми светна. Аз не мога ли да си я ползвам като респираторна маска.

Хем ще си плача от яд и ще си подсмърчам по Сейшелите. Хем няма да разпръсквам телесни течности, а ще си ги събирам в маската, хем и аз ще съм защитен от околните.

@master_of_germs, някакви идеи?  А и с това предложение на жена ми (тя вече две седмици си е в доброволна изолация) трябва ли да се притеснявам за психичното й здраве или по-скоро за моето физическо.

-----

Сега, като споменах "Декатлон" се сетих, че мога и някой лев да изкарам. Ще им се обадя да отделят нещо от рекламния си бюджет, а аз ще лепна в долната част на маската "Закупено от Декатлон".

Италианците се сетиха преди тебе. 😄  Вчера си го споделих в социалните мрежи. Иначе и ние имаме същите маски от Декатлон. Само трябва да се направи един преходник (с 3D принтер)и стават да те вклчючат в системите за кислород даже. 😉 

https://dgiluz.wordpress.com/2020/03/23/its-working/?fbclid=IwAR3UgLKbzAMraRO7do_j6ehHEW3uS-2XPi2jEONKeqCYRgNDmfpcHb0b2mY

А Клъвдий IV Бух се присети още преди два месеца. И както виждаш - дезинфекцира с алкохол! 😉 

maskabuh2.jpg.bad99b10ec9b0e0fa806e331fc0bf101.jpgmaskabuh1.jpg.116e5e42be50029464c15fd347e0afde.jpg

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 38 минути , ven62 каза:

Съветвам те веднага да дадеш на жена си всичките си кредитни карти и с най-милата си усмивка и глас пълен с нежност да и предложиш да ги изпразни за каквото си иска и след това бързо да се отдалечиш на безопасно разстояние.Моловете не работят,затова много известни марки предлагат безплатна доставка в тези тежки времена.😜Мога да дам насоки,но съм сигурна,че и сама ще се справи чудесно.🤗

преди 45 минути , ven62 каза:

трябва ли да се притеснявам ............. по-скоро за моето физическо.

Трябва.Много и е дошло на жената.🤪

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Искам да попитам: това можем ли да го сложим в темата „хумор“? 

„От Панама до Мексико - зиг-заг ....“ през балкона и обратно вкъщи... 

image.png.7d138b9183bb28e19a519505a977359d.png  

• Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , master_of_germs каза:

Италианците се сетиха преди тебе. 😄  Вчера си го споделих в социалните мрежи. Иначе и ние имаме същите маски от Декатлон. Само трябва да се направи един преходник (с 3D принтер)и стават да те вклчючат в системите за кислород даже. 😉 

https://dgiluz.wordpress.com/2020/03/23/its-working/?fbclid=IwAR3UgLKbzAMraRO7do_j6ehHEW3uS-2XPi2jEONKeqCYRgNDmfpcHb0b2mY

Не, аз нямам претенции за авторство.

Но мисълта ми е все в тия маски. Няма ги по аптеките.

Едни викат - не трябват за здравите хора (безсмислени са). Други викат слагайте ги т.е. на човек му идва да си нахлупи поне две.

Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Не става, неблагодарни скръндзи са :grin: , аз колко пъти им пращах линка от тази тема - отначало с деликатни намеци, а накрая с явни подсещания .... нищо братче, даже една маска не ми подариха, ей така, символично поне. :sad: :grin:

• Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Снимка на Antonio Cañadas.

Снимка на Antonio Cañadas.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.