Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой да е правил някъде в София подобно декоративно пано от своя снимка? Да препоръчате място, където сте доволни?

1.jpg.6978808b4b4d38802b978867ec6944df.jpg

Публикувано:
17 minutes ago, Яничка said:

Някой да е правил някъде в София подобно декоративно пано от своя снимка? Да препоръчате място, където сте доволни?

1.jpg.6978808b4b4d38802b978867ec6944df.jpg

Здравейте, преди години си поръчах пано . На всички фирми на които звънях можеше да изпратя снимка по мой избор без оскъпяване

• Благодаря 1
Публикувано:
На ‎10‎.‎4‎.‎2020‎ г. в 18:07, oli_mali каза:

Искам да попитам дали има някой магеланец-адвокат или да ми препоръчате някой познат (може и на лично). Става въпрос за разглеждане на договора ни с Частната детска градина и потенциално да си търсим правата и съответно възстановяване на заплатени суми по време на извънредното положение. Те категорично отказват да върнат всякакви средства, въпреки че не са предоставили услугите, за които сме заплатили. Ясно е, че е извънредно положение и никой договор няма такава точка, ама доколкото прочетох по ЗЗД можем да си търсим правата. 

Както разбирате, принципен е въпроса. Не ми е за парите, ама ми писна от извиване на ръце и т.нар. "български" бизнес и отношение...

Съгласен съм с посоченото от Eva eva. Ето и моето допълнение:

Със Заповед №РД-01-142 от 13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването (точка 3) временно се преустановяват посещенията на детските ясли и детските градини. По силата на заповедта детските ясли и детските градини следва да затворят и да не работят. Това означава, че те временно не могат да изпълняват задълженията си по договора, който сте сключили с тях. Неизпълнението е от тяхна страна. Неизпълнението им е вследствие на разпореждане на административен орган, което от своя страна има нормативен характер и важи по отношение на всички субекти в страната. Във връзка с неизпълнението си те нямат право да изискват от вас изпълнение, защото това би означавало те да се обогатят неоснователно, при положение, че те не са изпълнили насрещното си задължение. В този смисъл е и чл.306, ал. 4 – „Докато трае непреодолимата сила, изпълнението на задълженията и на свързаните с тях насрещни задължения се спира.“ Сумите по договора за детската градина ще се дължат едва след отмяна на действието на Заповедта на министъра и то само занапред (тоест за периода след отмяната на извънредните мерки), но не и за времето, през което Заповедта е била в действие. В прав текст – Детската градина е в неизпълнение на задълженията си по договора поради форсмажорни обстоятелства, поради което и несрещната престация (заплащането на таксата) не се дължи.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Много тривиален въпрос - трябва ми работещ обущар. Не стига че половината магазини са затворени, ами и обущарите не работят.

Някой трябва да ми смени капачките на пролетните обувки, при условие че не мога да си купя нови.

Он-лайн обувки не купувам.

Публикувано:
преди 16 часа, Lyubina каза:

Много тривиален въпрос - трябва ми работещ обущар. Не стига че половината магазини са затворени, ами и обущарите не работят.

Някой трябва да ми смени капачките на пролетните обувки, при условие че не мога да си купя нови.

Он-лайн обувки не купувам.

+359887765182 Янко,

намира се срещу Военна болница,втората успоредна пряка ул.Предел,която е една глуха улица и сигурно е най късата уличка около 25м дълга.

Аз съм се чул с него,но няма нищо ангажиращо в това.Просто помоли ако решиш, първо да зв по телефона и да кажеш,че е от мое име го търсиш.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, EliDion каза:

къде? Домашни чехли, НЕ пролетни обувки. 

Ами на работа.

Не ме пускат да си седя у дома, нито да работя от в къщи. Шефа каза "Пускаш си отпуска и си я караш на работа"

@Branko, благодаря, направо ще ходя да търся, наблизо ми е. Няма смисъл да го безпокоя човека по телефона 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Lyubina каза:

Ами на работа.

Не ме пускат да си седя у дома, нито да работя от в къщи. Шефа каза "Пускаш си отпуска и си я караш на работа"

@Branko, благодаря, направо ще ходя да търся, наблизо ми е. Няма смисъл да го безпокоя човека по телефона 🙂 

Не,обади му се,защото работи на заключена врата,поради вируса и е хубаво да се разберете предварително,така каза,ако решиш.Ателието му е до входа на блока,пише ДюкЯнец.То са два блока залепени по продължението на цялата уличка,която започва от оградата на дет.градина и спира точно до тротоара на Гешов,но е затапена точно преди него.

Много е читав,прави ортопедични обувки и дълго време работеше за ортопедията в Горна баня.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 31.03.2020 г. в 15:52, Rainy каза:

Добре съм, благодаря ти! :wub: 

Имах силни лични турболенции последните два месеца, засега успях да овладея ситуациите. И малко се дистанцирах от хората...

Да благодаря на магеланци, които ми писаха - искрено се трогвам от такава човечност и лоялност! Наистина!

Ще ме умориш - лични турболенции - веднага си те представих, кат една хала съща:))))

Само да си жива и здрава, нали видя, че другото се нарежда, едно по едно:))))👄👄

На 31.03.2020 г. в 15:37, aleksandrina каза:

Аз се чудя какво става с една магеланка- @Емика ! Това е първото ми "живо" запознанство с магеланец. Гледам, че отдавна не е влизала и се надявам да е така не заради нещо лошо/страшно!

Много пъти питах за @Емика, загуби се от много време. Но, явно, никой, нищо не знае.

Дано да е добре.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте,  имам проблем с BEKO WML 15050 KL. Слагам прах, слагам дрехите (умерено количество), избирам програма и давам старт но пералнята си стои така. Търсих из интернета някакви начини да й направя ресет или да я вкарам в сървис мод поне да определя какво се  е скапало но уви не намирам нищо за този модел. Някакви идеи какво да пробвам преди да престъпя към викането на майстор?

Публикувано:
Преди 1 час, Марин каза:

Здравейте,  имам проблем с BEKO WML 15050 KL. Слагам прах, слагам дрехите (умерено количество), избирам програма и давам старт но пералнята си стои така. Търсих из интернета някакви начини да й направя ресет или да я вкарам в сървис мод поне да определя какво се  е скапало но уви не намирам нищо за този модел. Някакви идеи какво да пробвам преди да престъпя към викането на майстор?

Възможно ли е да си мисли, че вратичката е отворена и затова не тръгва? Решението е да притиснеш вратата и да пуснеш  програмата. Като се заключи спираш да натискаш.

Публикувано:
преди 1 час, Марин каза:

Ами почни от най-простото:

Провери си кабела, контакта, в който е включена, бушона. Да не е причина, извън пералнята. Провери, дали не се задръстила - това също може да е причина, имахме една пералня Miele, дето не тръгваше, ако  не е почистено, явно, някаква защита сработваше. Има ли вода? Ако е спряла водата, няма как да тръгне.

Ако всичко извън пералнята е в ред, опитай различни програми, ако нито една не работи, няма какво да направиш.

• Браво 1
Публикувано:
9 minutes ago, AlexandraKo said:

Ами почни от най-простото:

Провери си кабела, контакта, в който е включена, бушона. Да не е причина, извън пералнята. Провери, дали не се задръстила - това също може да е причина, имахме една пералня Miele, дето не тръгваше, ако  не е почистено, явно, някаква защита сработваше. Има ли вода? Ако е спряла водата, няма как да тръгне.

Ако всичко извън пералнята е в ред, опитай различни програми, ако нито една не работи, няма какво да направиш.

За какво почиставне става дума?

Публикувано:
преди 21 минути , Марин каза:

За какво почиставне става дума?

Ами, събират се разни боклучета и всяка пералня има едно капаче, което се отваря , за да се почисти.

Примерно, обикновено, се намира тук:

fs_ref_tech-40.jpg.37f4ebcb11dca98cd20bb35bfe1e76a4.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Марин said:

уви не намирам нищо за този модел.

Моделът е доста стар и може просто да ѝ е дошло времето. Но иначе попровери това, което са ти писали Алекс и Мирослава. Роял електроникс е официалният сервиз на Беко, но и всеки друг сервиз за бяла техника може да свърши работа. Не знам как стоят сега нещата с посещенията на адрес...

Публикувано:
27 minutes ago, AlexandraKo said:

Ами, събират се разни боклучета и всяка пералня има едно капаче, което се отваря , за да се почисти.

Примерно, обикновено, се намира тук:

fs_ref_tech-40.jpg.37f4ebcb11dca98cd20bb35bfe1e76a4.jpg

не помогна за съжаление 

• Харесвам 1
Публикувано:

Не знам как да потърся информация къде може да се направи снимка на зъб в София през почивните дни или вечер след 19. Дали случайно някой знае?

Публикувано:
4 minutes ago, Stryper said:

Не знам как да потърся информация къде може да се направи снимка на зъб в София през почивните дни или вечер след 19. Дали случайно някой знае?

Поликлиниката в Младост 3 мисля, че е денонощна. Т.е. денталната клиника. ето сайта им: https://mladostdent.com/

Най- добре да звъннете. И на ХМС в Младост 1 правят снимки, но дали и те работят сега...

пс Сега в сайта им виждам, че са едно. "Снимките" на ХМС работят до 20:00 ч.

Публикувано:
Преди 1 час, Stryper каза:

В София не знам, но тук се правят само панорамни или на две половини - лява и дясна, в зависимост, каква ни трябва. Сегментни не се правят, заради вируса. И рентгенът, който ползвам, си работи.

Вероятно и в София ще има работещи, при положение, че доста кабинети си работят.

Намерих нещо:

https://www.dental-xlab.com/

Уважаеми пациенти и лекари по дентална медицина,

от 13.04.2020 г. всички лаборатории „Dental X Lab” ще работят с нормално работно време от
понеделник до петък от 8.00 до 19.30 ч.
събота от 10.00 до 17.00 ч

• Харесвам 1
Публикувано:

Абе хора, сигурно ми е гига тъп въпросът, ама от доста време се чудя:

Какво означава това:

D8418F21-CE59-4426-A23D-D4DCDF1A7A15.jpeg.9fe42be4b901f4e648bbefba56759263.jpeg

Мислех си, че е траурна лентичка. А пък, гледам, че някои са го сложили, вместо снимка на профила си, из социалните мрежи.

Може ли, някой да ми обясни, моля, моля!

Публикувано:
1 minute ago, AlexandraKo said:

Мислех си, че е траурна лентичка. А пък, гледам, че някои са го сложили, вместо снимка на профила си, из социалните мрежи.

Точно траурна лентичка е. Обикновено се слага, когато някой много близък си отиде. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , aleksandrina каза:

Точно траурна лентичка е. Обикновено се слага, когато някой много близък си отиде. 

Благодаря ти!Явно, само за мен е неразбираемо.:(((
За мен, скръбта е много лично, много съкровено нещо и никога не бих я споделила, с кой да е:(((

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Абе хора, сигурно ми е гига тъп въпросът, ама от доста време се чудя:

Какво означава това:

D8418F21-CE59-4426-A23D-D4DCDF1A7A15.jpeg.9fe42be4b901f4e648bbefba56759263.jpeg

Терасата на комшията отсреща. В памет на всички починали в пандемията. 

IMG_20200417_115948.jpg

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.