Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 34 минути , Фичо каза:

Някой има ли представа каква е разликата между  videos и movies в Google Photos / Albums ?  :scratch_one-s_head:

image.png.6050ce8f3717a6b9a7eae712d43fa6d6.png

Videos са "сурови" видеоклипове, заснети с телефона или получени чрез Viber или друг IM.  Movies e сбор от различни клипове, снимки, анимации, към които е добавена и музика, теми и т.н... 

Ето тук има инструкции как се прави movie на различни устройства (Android, компютър, iPhone&iPad).

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Взех си "двойна" флашка. От единия край Type A (нормален за компютър), от другия Type C (за телефони). Само, че като я набухам в телефона няма никаква индикация ще се разпознава. Телефонът е с Андроид 8. Къде е грешката в телефона или във флашката?

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Взех си "двойна" флашка. От единия край Type A (нормален за компютър), от другия Type C (за телефони). Само, че като я набухам в телефона няма никаква индикация ще се разпознава. Телефонът е с Андроид 8. Къде е грешката в телефона или във флашката?

А компютъра разпознава ли я?

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

Телефоните като цяло не разпознават флашки по този начин, като хост. Различно е много от модел до модел, а мисля че и самата флашка трябва да поддържа OTG.

https://www.makeuseof.com/tag/what-is-usb-otg-5-cool-ways-use-android/

• Харесвам 1
Публикувано:

Виж си дали телефона поддържа USB OTG, картата май няма значение каква е (с FAT32 да е форматирана).

Публикувано:
преди 1 час, tch каза:

Да

Ами, стандартното мога да препоръчам - форматираш флашката, проверяваш дали се вижда в My Files, пробваш я на друг телефон.

Публикувано:

Когато гледаме презентация в Зум, как да си включа микрофона, като искам да задам въпрос?

• Харесвам 1
Публикувано:

Долу, в ляво има картинка на микрофон. Кликваш върху нея и става активен, кликваш втори път-неактивен(зачеркнат с „ / ”)

• Харесвам 4
Граф Вронски
Публикувано:
преди 15 минути , AlexandraKo каза:

Когато гледаме презентация в Зум, как да си включа микрофона, като искам да задам въпрос?

преди 10 минути , Zara каза:

Долу, в ляво има картинка на микрофон. Кликваш върху нея и става активен, кликваш втори път-неактивен(зачеркнат с „ / ”)

Мисля, че и натискането на space бутона също включва/изключва . 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Zara каза:

преди 3 минути , Граф Вронски каза:

Мисля, че и натискането на space бутона също включва/изключва . 

Благодаря ви!
Ще пробвам и двата начина.

• Харесвам 1
Публикувано:

Утре пътувам моля за мнение личната карта я леко днес пукнах дали ще ми направят проблем притеснявам се нямам време за нова много несе личи

Публикувано:
преди 10 минути , Vera Mateva каза:

Утре пътувам моля за мнение личната карта я леко днес пукнах дали ще ми направят проблем притеснявам се нямам време за нова много несе личи

Ако не липса очевидно парче, няма да има проблем. Моята беше доста спукана по дължина около номера, но нямаше проблем при две пътувания. После я смених, за да не се разпадне, че тогава има глоба.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Ако не липса очевидно парче, няма да има проблем. Моята беше доста спукана по дължина около номера, но нямаше проблем при две пътувания. После я смених, за да не се разпадне, че тогава има глоба.

Аз имам приятелка, на която й липсваше парче, но го намери и залепи. Летя си до Италия и Германия и в Гърция беше минавала с колата. 

На друг приятел му се счупи по средата, в Германия първо този бил казал, че не може да го пусне, после се чудил, чудил, но го пусна. Но имаше преди това глоба при проверка на документи в София (20.00 лв.). Полицаят му казал, че може да си лети с нея, но тая глоба била за повредата по негова вина. Ходи разбери. Ще мине вероятно без проблем.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

При опит да влезна в една служебна abv.bg поща излиза следното съобщение: 
image.png.f16a7a002cb5caee3224a1758d991b94.png

А иначе abv-то явно работи, защото в личната ми abv-поща си влизам.

Къде може да е проблемът? 

Публикувано:

Най-добре се обади на поддръжката, предполагам че служебната поща не е от вида xxx@abv.bg, а xxx@company.domain .

Възможно домейн регистрацията да е изтекла.

Публикувано:
преди 16 минути , Климент каза:

предполагам че служебната поща не е от вида xxx@abv.bg, а xxx@company.domain .

Не, точно от вида xxx@abv.bg е , става дума за малка фирма.
Благодаря, писах на съпорта, нямам отговор, но след около половин час се оправи проблемът. 

• Харесвам 1
Публикувано:
30 minutes ago, домосед said:

Какво значи руски обем?

IMG_20200517_135858.thumb.jpg.ee7911a4a603c5053f21bab6ec867772.jpg

Заинтригува ме с този надпис, та гугълнах да видя що е то. @Светославов, много си прав. 🙂

Техниката 3D/руски обем не се различава много от техниката косъм по косъм. Това е най-новата техника за постигане на още по-драматичен поглед.

Метода на поставяне е същия с разликата, че вместо залепянето на един изкуствен косъм към естествения, се прави снопче от поне три (от където идва и наименованието – 3D), много по фини косъмчета и това снопче се прилепя към всяка една естествена мигла.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 17 минути , домосед каза:

Какво значи руски обем?

Спойлер

"Техниката 3D/руски обем не се различава много от техниката косъм по косъм. Това е най-новата техника за постигане на още по драматичен поглед.

Метода на поставяне е същия с разликата, че вместо залепянето на един изкуствен косъм към естествения, се прави снопче от поне три (от където идва и наименованието – 3D), много по фини косъмчета и това снопче се прилепя към всяка една естествена мигла.

Другата опция е за поставяне на повече от три броя косъмчета, като ефектът се нарича – 4D (четири броя), 5D (пет броя) и т.н. в зависимост от броя на косъмчетата, от които се прави едното снопче.

При метода косъм по косъм дебелината на косъмчетата е по-голяма, и самите косъмчета са по-плътни от естествените и на всяко око се поставят между 100-150 косъмчета.

При 3D/руски обем метода се използват много фини косъмчета, (които отново могат да бъдат синтетични и естествени косъмчета),от които се оформя снопче и по този начин се поставя на окото, като на всяко око могат да се поставят по този начин 200 до 900 косъмчета.

Естествено както се подразбира при тази техника обема на миглите е много по-богат и плътен."
http://www.miglapomigla.com/3d-ruski-obem/

Чакай да изпъкна с познания 🙂 Проучването проверих и потвърдих при професионален киногримьор!

По същество техника за поставяне на изкуствени мигли върху естествени такива. Различното е, че върху една мигла се поставят 3-4-5  (съответно термините са 3D, 4D, 5D). А е "руски", защото в България придобива популярност от руската нова традиция в разкрасяването. Китайците (естествено) са "предложили" първо техниката. 

Абе като с "руската салата", която всъшност е френска.

преди 31 минути , домосед каза:

Съществуват ли други национални обеми?

Поне в България е само "руски". За сега.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 26 минути , Светославов каза:

Самый объёмный в мире

Абсолютно вярно 🙂

"If your motto is ‘the bigger, the better’ then Russian Volume is for you! Similar to SVS, fans are created and applied to each lash, but instead of 3 lashes to each fan, this technique creates up to 8, resulting in exactly what it says on the tin- Volume!" (от тук)

@домосед  наименованието Руски обем (англ. Russian Volume) e възприето явно не само у нас. Сиреч по-големи обеми няма!

• Смея се 1
Публикувано:

Да питам и аз нещо, ако може?... 😇😇

Някой да има някакво инфо за "airfree пречиствател". Нещо умувам дали да си взима, но все още се чудя 🙃 какво да избера и дали е ефикасно?

Аз лично съм се спрял на няколко варианта:

1-ви

2-ри

3-ти

Благодаря 😉

Публикувано:
8 minutes ago, Иван Попов said:

и дали е ефикасно

Който използва този уред, казва, че е ефикасен. Близки си взеха -струваше около 900 лв. и споделиха, че има положителен ефект (детето е с някави алергии и се налагаше да вземат). А и те самите са доволни от въздуха вкъщи. 
За тази конкретна марка нищо не мога да кажа. 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.