Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 32 минути , Иван Попов каза:

Да питам и аз нещо, ако може?... 😇😇

Някой да има някакво инфо за "airfree пречиствател". Нещо умувам дали да си взима, но все още се чудя 🙃 какво да избера и дали е ефикасно?

Аз лично съм се спрял на няколко варианта:

1-ви

2-ри

3-ти

Благодаря 😉

Ние имаме Xiaomi. Приятелят ми е много доволен. Аз честно казано не мога да усетя никаква разлика, но според него има. Все си представях, че трябва да пречиства въздуха от прах и прах да не се натрупва по мебелите. Еми не е такъв случаят 🙂 Още си имаме прах. Сигурно пречиства до известна степен, защото когато сменяме филтъра има натрупан прах. Веднъж стана пожар в съседния блок и машинката веднага го усети  🙂 Също като си пръсна дезодорант и започва да работи.

• Благодаря 1
Публикувано:

Да попитам в стил бг мама. Вие спестявате ли за децата си и по какъв начин? Наскоро попаднах на една детска застраховка и се зашудих има ли смисъл в това. Или може би има по-подходящи продукти за целта. Ще се радвам да споделите  🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Алекс каза:

Да попитам в стил бг мама. Вие спестявате ли за децата си и по какъв начин? Наскоро попаднах на една детска застраховка и се зашудих има ли смисъл в това. Или може би има по-подходящи продукти за целта. Ще се радвам да споделите  🙂

В темата за инвестиции @Topfly беше написал за алтернативен начин за детски спестявания. Ако се интересуваш, пускам линк към него.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Алекс каза:

Аз мога да споделя, да, имаме застраховка на детето. Първо беше на голямото, за 12 г , така бяхме преценили че като стане на 18 да има за училище. Е, така и стана. Нямаме притеснения за университета.

Сега с другото дете по същия начин спестяваме.

Да направя отклонение, че само така спестяваме, всичко отгоре харчим за пътувания 🤭

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 33 минути , Mistela каза:

Аз мога да споделя, да, имаме застраховка на детето. Първо беше на голямото, за 12 г , така бяхме преценили че като стане на 18 да има за училище. Е, така и стана. Нямаме притеснения за университета.

Сега с другото дете по същия начин спестяваме.

Да направя отклонение, че само така спестяваме, всичко отгоре харчим за пътувания 🤭

А коя е застраховката, ако е удобно да попитам 

Публикувано:
преди 7 часа, Mistela каза:

Писах ти на лично.

@Mistela, би ли споделила тук коя е застраховката, моля! Едва ли Георги ще сметне това за реклама. Все пак става въпрос за бъдещето на дечицата!

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Roje каза:

@Mistela, би ли споделила тук коя е застраховката, моля! Едва ли Георги ще сметне това за реклама. Все пак става въпрос за бъдещето на дечицата!

И на внучетата. И  аз питам.

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой да препоръча браузър, който да върви на Windows XP и да поддържа Google Meet? Че не ми върви на стария компютър, а не ми се ще да инсталирам нов уиндоус, че сега върви като пушка, а после кой знае ..

Някакъв Линукс също може, ако се поддържа Google Meet

Публикувано:
На 18.05.2020 г. в 15:31, Иван Попов каза:

Да питам и аз нещо, ако може?... 😇😇

Някой да има някакво инфо за "airfree пречиствател". Нещо умувам дали да си взима, но все още се чудя 🙃 какво да избера и дали е ефикасно?

Аз лично съм се спрял на няколко варианта:

1-ви

2-ри

3-ти

Благодаря 😉

Темата е много дълга, то е като да питаш как да си избереш климатик - има особено значение от местоположение, кубатура и т.н. Тези трите неща, които си линкнал упорито си спестяват най-елементарни технически спецификации и при това положение е трудно да бъдат препоръчани. Общо взето кажи за какво помещение ти трябва (спалня, хол, кухня), какъв размер и т.н. Кажи и какви са ти очакванията - ако си мислиш, че изведнъж ще почнеш да дишаш чист планински въздух или че прахът ще изчезне ще останеш разочарован 🙂 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 5 часа, neuromancer каза:

Някой да препоръча браузър, който да върви на Windows XP и да поддържа Google Meet? Че не ми върви на стария компютър, а не ми се ще да инсталирам нов уиндоус, че сега върви като пушка, а после кой знае ..

Някакъв Линукс също може, ако се поддържа Google Meet

http://www.oldapps.com/os/Windows_XP

http://www.oldversion.com/windows/mozilla-firefox/

Но не знам дали ще поддържат Google meet. Ако си харесаш някоя версия например на Firefox и я намериш в портативен (poratble) вариант, ще можеш да пробваш как е.

Другото е е по-лек Linux. Може би Ubuntu Mate или Vector Linux и там вече - Firefox или Brave.

Публикувано:

ами аз като разгледах About на файърфокса пише, че е последната поддържана версия за XP, така че май няма смисъл. 52.9.0 e

не мога да намеря никъде коя версия трябва за Google Meet

Ще трябва да слагам линукс май, надявам се въобще да се поддържа Google Meet под Linux 😀

То на тоя лаптоп едно време вървеше някакъв CentOs на виртуална машина, ама всичко съм затрил

Публикувано:
преди 44 минути , neuromancer каза:

Ще трябва да слагам линукс май, надявам се въобще да се поддържа Google Meet под Linux

Поддържа се, прясно изпробвано с Ubuntu Mate 20.04 LTS + браузъри Firefox и Brave. А предполагам, че и гугълската фамилия браузъри ще са оптимизирани да поддържат роднината по произход.

Публикувано:
На 18.05.2020 г. в 15:43, aleksandrina каза:

Който използва този уред, казва, че е ефикасен. Близки си взеха -струваше около 900 лв. и споделиха, че има положителен ефект (детето е с някави алергии и се налагаше да вземат). А и те самите са доволни от въздуха вкъщи. 
За тази конкретна марка нищо не мога да кажа. 

Благодаря ти за информацията :smile:

На 18.05.2020 г. в 15:43, aleksandrina каза:

За тази конкретна марка нищо не мога да кажа.

То тази марка много я хвалят в интернет 

На 18.05.2020 г. в 16:00, Алекс каза:

Приятелят ми е много доволен

Браво

То проблемът е, че и аз бях на алерголог :cool: след което се оказа, че имам някакви алергии....

На 18.05.2020 г. в 16:00, Алекс каза:

Веднъж стана пожар в съседния блок и машинката веднага го усети  🙂 Също като си пръсна дезодорант и започва да работи.

Аха е това за дезодоранта не го знаех. Значи уредът е много чувствителен..... 

преди 16 часа, Георги каза:

Темата е много дълга, то е като да питаш как да си избереш климатик - има особено значение от местоположение, кубатура и т.н. Тези трите неща, които си линкнал упорито си спестяват най-елементарни технически спецификации и при това положение е трудно да бъдат препоръчани. Общо взето кажи за какво помещение ти трябва (спалня, хол, кухня), какъв размер и т.н. Кажи и какви са ти очакванията - ако си мислиш, че изведнъж ще почнеш да дишаш чист планински въздух или че прахът ще изчезне ще останеш разочарован 🙂 

Темата е наистина е много дълга и деликатна. 

Местоположението е гр. Сандански (казват, че въздухът е добър в града ама знае ли се)

Трябва ми за спалнята, квадратурата е 24 кв. метра, целта ми е докато спя да съм на чист въздух.

Очакванията са ми поне малко от малко въздухът да пречиства. 

То аз се надявам с чистия въздух и с хапчетата :rolleyes: алергиите да изчезнат ама не знам. 

Публикувано:

Здравейте,

искам да си взема Canon m50 НО батерията му идвала малка. Не може да се зарежда през USB така че, опцията ми е втора батерия. Оригиналните са доста скъпи (100лв.). В момента се оглеждам за "3th party" батерии. 

Въпрос:

Някой ползвал ли е тези https://enexter.com/lp-e12? Надежни ли са?

Ако някой е ползвал друга и е довелен съм отворен за предложения.

Публикувано:
На 20.05.2020 г. в 14:20, Иван Попов каза:

То аз се надявам с чистия въздух и с хапчетата :rolleyes: алергиите да изчезнат ама не знам. 

Ако няма да излизаш навън, може и да ти изчезнат алергиите 😉

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Клавиатурата на лаптопа е странно устроена - Ctrl ми е втори бутон, след Fn, а не първи и просто не успявам да направя нищо от първия път. Има ли как да ги разменя и като натискам Fn да се разбира като Ctrl или трябва да се мъча? 

Публикувано:
преди 36 минути , Lindt каза:

Клавиатурата на лаптопа е странно устроена - Ctrl ми е втори бутон, след Fn, а не първи и просто не успявам да направя нищо от първия път. Има ли как да ги разменя и като натискам Fn да се разбира като Ctrl или трябва да се мъча? 

цък

В зависимост от марката може да има разлики - как да влезеш в BIOS (напр. с F2) и в менюто

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 25.05.2020 г. в 16:14, Lindt каза:

https://www.makeuseof.com/tag/create-custom-keyboard-layout-windows/

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22339

Публикувано:

Търся сгъваем плажен чадър или сгъваема олекотена тента. Да могат да се носят в куфар с размери на ръчен багаж. Плюс е и UV защита. 

Публикувано:
4 minutes ago, lesy said:

Търся сгъваем плажен чадър или сгъваема олекотена тента. Да могат да се носят в куфар с размери на ръчен багаж. Плюс е и UV защита. 

Чадър ми се струва трудна работа, но тенти с UV защита има в olx (нови) и цените според размера са 17- 23 лв. Може и да влязат в куфар за ръчен багаж.

Публикувано:

Търся специално изпробвано, като пръчките да са леки, да се поставят една в друга и да става компактно. Целта е при преход до див плаж да го носим. По-професионално. 

Публикувано:
2 hours ago, lesy said:

Търся специално изпробвано, като пръчките да са леки, да се поставят една в друга и да става компактно. Целта е при преход до див плаж да го носим. По-професионално. 

https://www.olx.bg/ad/plazhna-tenta-sgavaema-palatka-za-plazh-s-chanta-tenta-za-plazh-CID618-ID8cEkD.html#40a0243d7d

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.