Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Граф Вронски
Публикувано:
Преди 1 час, Яничка каза:

Някой може ли да препоръча езиков център в София, където е ходил и е останал доволен от преподаватели, преподаване и т.н.? Интересуват ме присъствени курсове по немски.

Яничка, аз знам за школата "Нов стандарт" на ул. Екзарх Йосиф, зад Халите. Там съм ходил на английски и на френски и бях доволен Чувал съм , че и по немски било добре. 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

Някой може ли да препоръча езиков център в София, където е ходил и е останал доволен от преподаватели, преподаване и т.н.? Интересуват ме присъствени курсове по немски.

Алианс провеждат началните нива на Гьоте институт (немски). Ходих там преди 100 години и бях очарован. Сега как са нямам представа, но ето сайт и проучи - http://www.alliance-bg.com/  

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, предварително се извинявам ако темата не е в подходящия раздел, но не намерих къде другаде да пусна този въпрос.

Искам да си купя пакет ebooks за подготовка за един изпит, които принципно са много скъпи, но случайно видях, че в един малайзийски сайт (Shopee Malaysia) са на многo изгодна цена. Проблемът е, че за да направя поръчка трябва да имам адрес и телефон в Малайзия. Та въпросът ми е дали някой има познат в Малайзия, който би могъл да направи поръчката и съответно аз да му платя на него, а той да ми изпрати материалите (тъй като става въпрос за ebooks, няма да има разходи за изпращане и доставка). Естествено ако стане схемата ще почерпя.

Граф Вронски
Публикувано:

Някой знае ли дали е възможно на Капитан Андреево да се остави кола на паркинг? Или някъде из района? Хората, които пътуват сега към Турция, ще минат граница и след няколко дни ще се върнат. Пътуват с кола, но не е разрешено да продължат в Турция с нея (целта е посещение на болница).

Публикувано:

Знаете ли какви са стъпките за поставяне на пътен знак и как да разбера дали отговаряме на условие за поставянето му? Става дума за знак за жилищна зона.

Screenshot_20200619_100311.jpg.d3001b67423c8792535cde3d5b49f16e.jpg

• Замислям се 1
Публикувано:
На 16.06.2020 г. в 10:24, Todor Milchev каза:

Здравейте, предварително се извинявам ако темата не е в подходящия раздел, но не намерих къде другаде да пусна този въпрос.

Искам да си купя пакет ebooks за подготовка за един изпит, които принципно са много скъпи, но случайно видях, че в един малайзийски сайт (Shopee Malaysia) са на многo изгодна цена. Проблемът е, че за да направя поръчка трябва да имам адрес и телефон в Малайзия. Та въпросът ми е дали някой има познат в Малайзия, който би могъл да направи поръчката и съответно аз да му платя на него, а той да ми изпрати материалите (тъй като става въпрос за ebooks, няма да има разходи за изпращане и доставка). Естествено ако стане схемата ще почерпя.

@DaBo

Публикувано:
On 6/16/2020 at 10:24 AM, Todor Milchev said:

Мога да дам реален адрес (не живеем вече там) и мобилен номер, който обаче вече е изключен или даден на друг потребител. Ако е за самата регистрация ок, но ако се получава смс или някакъв код на него, не става.

Публикувано:
58 minutes ago, DaBo said:

Мога да дам реален адрес (не живеем вече там) и мобилен номер, който обаче вече е изключен или даден на друг потребител. Ако е за самата регистрация ок, но ако се получава смс или някакъв код на него, не става.

Мерси, аз пробвах с реален адрес и телефон, не ми искаше смс код, но не ми прие данните на картата, предполагам, че и тя трябва да е малайзийска.

Публикувано:
26 minutes ago, Todor Milchev said:

Мерси, аз пробвах с реален адрес и телефон, не ми искаше смс код, но не ми прие данните на картата, предполагам, че и тя трябва да е малайзийска.

Разбирам. Не ми се е случвало да не ми приема картата в Малайзия, а съм пазарувала онлайн не само с локалната карта. Може би е някакво по-специално изискване на самия сайт.

Публикувано:
На 19.06.2020 г. в 15:21, Todor Milchev каза:

С PayPal няма ли възможност да се плати?

Публикувано:
On 6/19/2020 at 3:48 PM, DaBo said:

Разбирам. Не ми се е случвало да не ми приема картата в Малайзия, а съм пазарувала онлайн не само с локалната карта. Може би е някакво по-специално изискване на самия сайт.

Може ли все пак да се възползвам от предложението ти за реален адрес и мобилен номер, да пробвам пак с тях (ако е удобно може направо на лично да ги пратиш). Предварително благодаря!

11 hours ago, Goal & Boss said:

С PayPal няма ли възможност да се плати?

Не

Публикувано:

От къде в София може да си купя тази книга? А ако някой от друг град може да ми я купи, изпращам пари и куриера за моя сметка.

Le Russe en 90 leçons et en 90 jours | Bookogs Database

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Mistela каза:

От къде в София може да си купя тази книга? А ако някой от друг град може да ми я купи, изпращам пари и куриера за моя сметка.

Le Russe en 90 leçons et en 90 jours | Bookogs Database

От чужбина да си е поръчащ вариант ли е?

https://www.amazon.de/RUSSE-EN-90-LECONS-Méthode/dp/2253008249

Публикувано:

Никъде вероятно, освен на някоя неизвестна сергия... онлайн се продават само английската и испанската версия.

Но пък можеш да си го свалиш на файл, има го в Интернет...

Публикувано:
2 minutes ago, Adventurer said:

Никъде вероятно, освен на някоя неизвестна сергия... онлайн се продават само английската и испанската версия.

Но пък можеш да си го свалиш на файл, има го в Интернет...

Да, и аз го намерих и пратих линк в съобщение. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , aleksandrina каза:

Да, и аз го намерих и пратих линк в съобщение. 🙂

Хубаво тогава... точно щях да правя същото... но се зачетох в писмото, което Чехов правил на млада актриса през 1900 г., същата която после му става жена... учебниците по езици понякога са забавни. :wink: 

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой с опит/препоръка за фирма за изкупуване/извозване на стари домакински уреди - става дума за готварска печка, пералня и телевизор, град София? 

Публикувано:
преди 2 часа, Фичо каза:

Някой с опит/препоръка за фирма за изкупуване/извозване на стари домакински уреди - става дума за готварска печка, пералня и телевизор, град София? 

Преди години бях използвала безплатната услуга на общината, но върши работа, ако не ти е спешно.

Къде да изхвърлим разделно старите си електрически уреди?

• Харесвам 2
Публикувано:
На 24.06.2020 г. в 19:10, Фичо каза:

https://waste.sofia.bg/information/

Звъни се на фирмата в работно време. Идват по график, при мен отне 3 седмици да дойдат да ги вземат нещата. Дават ваучери за Технополис - 10.00 лв. ми дадоха, важащи за 2г. напред. Ние им дадохме един стар радиатор, стар малък телевизор и разни дреболии от типа на кабели и тн. Може би за твоите неща ще дадат повече пари. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

В някоя от темите /може би ММТ, но не намирам в момента/ беше споделян софтуер, който прави десктопа да се ползва като мобилен телефон.

Моля за информация и с кой браузър се ползва добавката.

Благодаря предварително! 🙂

Публикувано:

Ако правилно те разбирам и питаш за андроид емулатор, то Nox Player (free download) е пример за такъв и си е приложение, не добавка за браузър. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 29 минути , Таньо каза:

В някоя от темите /може би ММТ, но не намирам в момента/ беше споделян софтуер, който прави десктопа да се ползва като мобилен телефон.

@Таньо, ей тук има нещо писано - въпроса на @Фичо. Прегледай, може да откриеш каквото търсиш.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 55 минути , Таньо каза:

Заповядай 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Майка ми си е счупила лошо телефона, а иска да си прехвърли контактите, Вайбър съобщения, СМС-и и т.н.Ако го занеса на сервиз има ли шанс да спасят нещо от данните или не? Всъщност дисплея е помлян,иначе телефона се включва.

Публикувано:
преди 23 минути , Мари Николова каза:

Майка ми си е счупила лошо телефона, а иска да си прехвърли контактите, Вайбър съобщения, СМС-и и т.н.Ако го занеса на сервиз има ли шанс да спасят нещо от данните или не? Всъщност дисплея е помлян,иначе телефона се включва.

Не е проблем по принцип, но може и сама да опиташ първо, с кабел и приложение за целта.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.