Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , Adventurer каза:

Не е проблем по принцип, но може и сама да опиташ първо, с кабел и приложение за целта.

Силно поласкана съм, че смяташ, че съм наясно какво имаш предвид 🙂

Има приложение, което сваля информация от помлян телефон?Може би се инсталира на здрав телефон и с кабел се прехвърля? Моля те, да обясниш подробно?

Публикувано:
преди 4 минути , Мари Николова каза:

Силно поласкана съм, че смяташ, че съм наясно какво имаш предвид 🙂

Има приложение, което сваля информация от помлян телефон?Може би се инсталира на здрав телефон и с кабел се прехвърля? Моля те, да обясниш подробно?

Инсталираш си приложение на компютъра и свързваш помляния телефон с кабел към него, после е интуитивно...  

Има много такива приложение сигурно, но ето пример как стават нещата...

https://www.mobikin.com/android-recovery/recover-data-from-broken-android-phone.html

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря много, ще пробвам 🙂

Нямам идея къде да го постна това, може би тук ще го видят достатъчно хора.Ако сте абонат на Net1, може да ви изпратят анкета за "лоялни клиенти" на телефона и след като отговорите на 11 въпроса,има шанс да получите подарък - телефон.По принцип не се занимавам с такива "промоции", но миналата седмица се свързвах няколко пъти  заради различни техн.проблеми с Net1  и реших, че това е възможност да им върна фийдбек за обслужването.Твърде бързо "спечелих" телефона, което ме усъмни и звъннах на Net1 - оказа се, че нямат такава анкета.Някакъв вид скам е, спрях на въвеждането на данните на доставка, предполагам, че на следващ етап ще иска и данни на карта за плащане на доставка.😏 Всичко е изпипано, едно към едно, все едно отваряш сайта на Net1, с логото и характерното червено.Да знаете 🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:

Пробвай, но трябва да се поровиш за приложения тип Android Data Recovery и да видиш какво работи за съответната марка, много от тях са платени, но има и достатъчно безплатни версии, някоя от които може да свършат работа. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Привет, знам че предвид обстановката няма много пътуващи в момента, но въпреки всичко да попитам:

Трябва ми едно лекарство от Франция, оказва се, че не го внасят поради някакви причини в България. Та ако някой се прибира ор Франция в следващите 1-2-3 седмици и има възможност да го закупи, ще съм много благодарна и ще гледам да се реванширам някак 🙂 . Става въпрос за два ампули от Hexatrione 2%

Публикувано:
преди 44 минути , Мари Николова каза:

след като отговорите на 11 въпроса,има шанс да получите подарък - телефон

A отговорите да не са били с (много скъпи) SMS-и? 🙂

Публикувано:
В момента, chandni каза:

A отговорите да не са били с (много скъпи) SMS-и? 🙂

Ха-ха, не.Стандартна анкета - доволни ли сте от......Освен това, в браузера пишеше loyalty program, а нет1 действително имат такава програма, чрез която може да си закупиш различна техника на промо цени.

Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Благодаря много, ще пробвам 🙂

Нямам идея къде да го постна това, може би тук ще го видят достатъчно хора.Ако сте абонат на Net1, може да ви изпратят анкета за "лоялни клиенти" на телефона и след като отговорите на 11 въпроса,има шанс да получите подарък - телефон.По принцип не се занимавам с такива "промоции", но миналата седмица се свързвах няколко пъти  заради различни техн.проблеми с Net1  и реших, че това е възможност да им върна фийдбек за обслужването.Твърде бързо "спечелих" телефона, което ме усъмни и звъннах на Net1 - оказа се, че нямат такава анкета.Някакъв вид скам е, спрях на въвеждането на данните на доставка, предполагам, че на следващ етап ще иска и данни на карта за плащане на доставка.😏 Всичко е изпипано, едно към едно, все едно отваряш сайта на Net1, с логото и характерното червено.Да знаете 🙂

По едно време,ми излезе такова нещо за А1.

Пак в червено,пак обещаваше ай фон .

Ама,не се занимавах, безплатните неща са ми винаги мега-съмнителни.

• Харесвам 3
Публикувано:

На летище София връчват ли неплтени фишове и изискват ли веднага плащане ? От познати на познати чувам, че и там са почнали тази процедура но не мога да го потвърдя на 100 %.

• Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, Capitan Morgan каза:

На летище София връчват ли неплтени фишове и изискват ли веднага плащане ?

За летище София нямам лични впечатления, защото вече точно 4 месеца не съм го посещавал:sorry:, но по принцип се изисква да се плащат само глоби по актове и фишове, които вече са ти били връчени, а не по такива, които (евентуално) ще ти връчат в момента на проверката. 

И взимайте пример от Жоро, той е наша гордост!:smile3:

С пожелание за много километри безфишово, безактово и най-вече безаварийно шофиране!:smile3:

• Харесвам 5
Публикувано:

Някой чувал ли е за куриерска фирма, която да разнася лаптопи из Европейския съюз за частни клиенти (по-точно от Германия до Англия)? Всички големи куриери от рода на DHL, UPS, DPD (тези не пипат острови, иначе изглежда може до някои страни) искат да си фирма и никой не приема "опасни предмети" с батерии...

Публикувано:
преди 30 минути , searus каза:

Някой чувал ли е за куриерска фирма, която да разнася лаптопи из Европейския съюз за частни клиенти (по-точно от Германия до Англия)? Всички големи куриери от рода на DHL, UPS, DPD (тези не пипат острови, иначе изглежда може до някои страни) искат да си фирма и никой не приема "опасни предмети" с батерии...

За UPS сигурна ли си? Според този сайт те изпращат батерии, когато те са съставна част от уред.

https://www.paketda.de/verschicken/batterie-akku-gefahrgut.html#vorschriften-international

И по-точно. 

-Капацитет на батерията под 100 Wh

-Тегло на изпращаните батерии под 5кг

-Батериите да съставна част от уреда.

Тогава не влизат в градата опасен товар. И трябва да се следват само предписанията на IATA

https://www.ups.com/assets/resources/media/de_DE/pack_ship_batteries.pdf

• Харесвам 4
Публикувано:

На UPS ще им звъня утре, защото от това, което прочетох с дребния шрифт не ми стана много ясно, а всъщност не ми прие онлайн заявката, въпреки че има опция да избера от менюто  "батерии като съставна част от уред" (когато накрая трябваше да се съглася с условията им, изрично пишеше, че не доставят пратки с такива батерии 🙄)

Публикувано:

Да докладвам за заинтересованите, наистина е почти невъзможно да пратиш дори миниатюрен смарт уоч с куриери из Европа (вчера си загубих няколко часа да чета). Повечето просто не приемат, освен ако не си им голям фирмен клиент (каква дискриминация!). UPS наистина пишеше, че приемат, но при няколкото опита с онлайн формуляра им (плюс 2-3 плащания, за които сега не знам дали ще си върна обратно без напомняния или висене на телефона им, но ще изчакам) получавах все грешка, че поради "security reasons" не можели да ми обработят пратката. След 10 минутно чакане на линията им най-после ми беше обяснено, че просто трябва първо да се регистрирам на сайта им и тогава ще може. Е, можа. Обаче никъде не беше спомената тази елементарна стъпка и си изхабих бая нерви... Сега да видим дали при занасяне пратката на място няма да направят проблем...

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, bad kid каза:

откъде до къде искаш да пратиш?

Аз съм написала по-горе - от Германия до Англия. Същото е за всички Европейски страни. Наясно съм, че има камиони, които носят всичко до България, но мен не ме устройва...

Публикувано:
преди 4 минути , bad kid каза:

Знам че има и камиони за Англия....вероятно ще е сложно и бавно, но ...Германия-БГ-Англия....?

Да, ползвали сме много пъти английските камиони и това ми беше като последен резервен вариант 🤣 но никак не ми харесваше 😁

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 36 минути , bad kid каза:

За мен тва е супер вариант ако имате време и кой да се занимава с пренасочването в София...

Не е проблем пренасочването, но нито ще излезе по-бързо, нито по-евтино, ако няма друг вариант обаче, става...

Публикувано:

Краката ми са брутално изгорели точно над пръстите.Обикновено се поливам от глава до пети с 50 SPF, но сега се разсеях и само до глезените🙂Не ми се е случвало досега, точно там и в такава степен, но  и тук на Крит много лесно се изгаря, предполагам заради вятъра.

Независимо, че ги мажа с охладен лосион за след слънце, болката става по голяма.Много идиотска ситуация, а утре искам да се разходим в Ретимно.Проблема е, че трудно ще ходя с чехли, сандали.Имаме в хладилника от известното критско овче кис.мляко, освен да го намажа.Моля, докторите и всички знаещи във форума, ако знаят бърз начин за възстановяване от слънчево изгаряне, да помагат.В краен случай ще обуя едни чорапи, върху тях чехлите, ама не искам да съм толкова модерна 😆

Благодаря предварително!

• Харесвам 1
Публикувано:

Бърз начин за възстановяване не знам, но за облекчаване на болката поливане с алкохол помага много. (не пиене , а мазане на изгорялото с алкохол). Иначе аз като се изгоря при готвене се мажа с масло, но не съм пробвала при слънчево дали помага.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Краката ми са брутално изгорели точно над пръстите.Обикновено се поливам от глава до пети с 50 SPF, но сега се разсеях и само до глезените🙂Не ми се е случвало досега, точно там и в такава степен, но  и тук на Крит много лесно се изгаря, предполагам заради вятъра.

Независимо, че го мажа с охладен лосион за след слънце, болката става по голяма.Много идиотска ситуация, а утре искам да се разходим в Ретимно.Проблема е, че трудно ще ходя с чехли, сандали.Имаме в хладилника от известното критско овче кис.мляко, освен да го намажа.Моля, докторите и всички знаещи във форума, ако знаят бърз начин за възстановяване от слънчево изгаряне, да помагат.В краен случай ще обуя едни чорапи, върху тях чехлите, ама не искам да съм толкова модерна 😆

Благодаря предварително!

Вземи си Пантенол от някоя аптека и мажи. Вариант е да се намажеш и с оцет или бучки лед (но това ще е временно) ако имаш под ръка, ако не, мажи смело с млякото или алкохола, дано те облекчи.

Пс. Потърси и някоя алтернатива на дефламол.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , Мари Николова каза:

Независимо, че ги мажа с охладен лосион за след слънце, болката става по голяма.Много идиотска ситуация, а утре искам да се разходим в Ретимно.Проблема е, че трудно ще ходя с чехли, сандали.Имаме в хладилника от известното критско овче кис.мляко, освен да го намажа.Моля, докторите и всички знаещи във форума, ако знаят бърз начин за възстановяване от слънчево изгаряне, да помагат.В краен случай ще обуя едни чорапи, върху тях чехлите, ама не искам да съм толкова модерна 😆

Благодаря предварително!

Винаги ползвам кисело мляко под ръка. Облекчава сърбежа, а изгорялата кожа няма как да се възстанови "бързо".

• Харесвам 2
Публикувано:

Намокреното място обилно се покрива с готварска сол и се стои макс.време(с изсъхването солта се рони и пада, няма проблем с болка или нещо подобно, стига да няма охлузване, разбира се). Мед също помага-обилно и стоиш макс.време, дори няма да остане червено петно, лично изпробвано, но след заливане с гореща супа, за след слънце незнам, но поне няма да навреди докато намерите медикамент. Но трябва възможно най-бързо след изгарянето да се прилага.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.