Прескочи до съдържание

Искам да попитам...

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Темата е за общи въпроси, несвързани с пътешествията. Ако имате пътешественически въпрос, използвайте останалата част от форума :)

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Мари Николова каза:

Краката ми са брутално изгорели точно над пръстите.Обикновено се поливам от глава до пети с 50 SPF, но сега се разсеях и само до глезените🙂Не ми се е случвало досега, точно там и в такава степен, но  и тук на Крит много лесно се изгаря, предполагам заради вятъра.

Независимо, че ги мажа с охладен лосион за след слънце, болката става по голяма.Много идиотска ситуация, а утре искам да се разходим в Ретимно.Проблема е, че трудно ще ходя с чехли, сандали.Имаме в хладилника от известното критско овче кис.мляко, освен да го намажа.Моля, докторите и всички знаещи във форума, ако знаят бърз начин за възстановяване от слънчево изгаряне, да помагат.В краен случай ще обуя едни чорапи, върху тях чехлите, ама не искам да съм толкова модерна 😆

Благодаря предварително!

Имахме такъв случай  - едно момиче така изгоря, че ръба на дънките и направиха рани и направо не можеше да върви

.  Бяхме в Истанбул и влязохме в първата аптека. Изписаха и Hametol. Каза , че на 5тата минута е усетила облекчение. Аз сега го ползвам за всякакви изгаряния , не само слънчеви - върши страхотна работа.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

И аз го правя тоя номер, редовно ми изгарят краката и ушите първи ден на слънце..другият път си вземи крем Здраве....

• Харесвам 3
Публикувано:

Мари, на мен след изгаряне с мехури от слънце най-много ми е помагало кисело мляко с оцет. Но най-големият проблем всъщност не е самото изгяране, болка или нещо такова, а... сърбеж! Жесток, зверски сърбеж по гърба, който ме е докарвал буквално до оскотяване - стигал съм дотам да се дръгна като животво в твърда повърхност, да се търкалям по земята или да изпитвам неистовото желание да тичам, да тичам... до припадък. Подобни преживявания за повече от 20 години ме караха да изпитвам почти панически ужас от изгаряне на гърба. Докато миналата година не събрах 2 и 2 и не установих, че този зверски сърбеж всъщност е алергия. Взех ударна доза „Фенистил“ и дотам. Животоспасяващо откритие за мен.

Така че ако и при теб случаят е същият - повече сърбеж, отколкото болка, можеш да пробваш с антихистамин.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 часа, Ивайла каза:

Имахме такъв случай  - едно момиче така изгоря, че ръба на дънките и направиха рани и направо не можеше да върви

.  Бяхме в Истанбул и влязохме в първата аптека. Изписаха и Hametol. Каза , че на 5тата минута е усетила облекчение. Аз сега го ползвам за всякакви изгаряния , не само слънчеви - върши страхотна работа.

Hametol е като пантенол + хамамелис / лайка/ и наистина бързо успокоява. Но не знам, дали има в Гърция, че съм виждала само турски.

Дефламол е най- просто и има навсякъде. Може и Фенистил - гел. Веднага облеклава.

А от бабиния цяр - киселото мляко.

Много помага и алое вера, ако има крем . По аптеки и козметични магазини, със сигурност има.

В тая връзка, не знам дали е ставало въпрос:

От Канарските острови винаги носим крем с алое, точно, за такива случаи- веднага изчезва червеното.

Най-много харесваме на Tabajba и най- често купуваме от това:

D5ACA1E8-10B7-4CDD-82DA-B6557B526006.jpeg.da663ac0a33af26e7cf4d36946e25ce5.jpeg

Освен кремове имат и сапуни, гелове, пасти за зъби.

Който ходи натам, да се  загледа:)))))

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Hametol е като пантенол + хамамелис / лайка/ и наистина бързо успокоява. Но не знам, дали има в Гърция, че съм виждала само турски.

Дефламол е най- просто и има навсякъде. Може и Фенистил - гел. Веднага облеклава.

А от бабиния цяр - киселото мляко.

Много помага и алое вера, ако има крем . По аптеки и козметични магазини, със сигурност има.

В тая връзка, не знам дали е ставало въпрос:

От Канарските острови винаги носим крем с алое, точно, за такива случаи- веднага изчезва червеното.

Най-много харесваме на Tabajba и най- често купуваме от това:

D5ACA1E8-10B7-4CDD-82DA-B6557B526006.jpeg.da663ac0a33af26e7cf4d36946e25ce5.jpeg

Освен кремове имат и сапуни, гелове, пасти за зъби.

Който ходи натам, да се  загледа:)))))

Имат и кремове от банани, много лесно абсорбиращи, но по-трудно се намират.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , Alexander каза:

Имат и кремове от банани, много лесно абсорбиращи, но по-трудно се намират.

За Канарските ли говориш?

Че не съм виждала ,може ли да покажеш някаква снимка,на какъвто и да е продукт,моля!

Публикувано:
преди 6 минути , AlexandraKo каза:

За Канарските ли говориш?

Че не съм виждала ,може ли да покажеш някаква снимка,на какъвто и да е продукт,моля!

Да, имат различни неща, аз съм пробвал някои от тях, всичко е супер.

Това е фирмата

https://mussacanaria.co.uk/

Ето някои предложения

1.jpg.6fceb4c6ce1758add9acefe274c9df1a.jpg2.jpg.4e5f96f6598279bc8d2db6753fca01d7.jpg3.JPG.181bb1cbf135d5a00523982e6b412bf6.JPG4.JPG.0e187b0990910a142b719dbea19bde71.JPG5.JPG.0f53b4d0fd460a7c8d896f1bbb6a489e.JPG

• Харесвам 7
Публикувано:

Киселото критско овче мляко върши чудеса! Не ме боли така, но като ходя усещам едно придърпване и за да не насилвам късмета, ще почивам днес 🙂Много ви благодаря за съветите, ще ги ползвам и в бъдеще, ако се наложи! 🙂

А тази марка от Канарите предполагам, че може да се намери и в континентална Испания?

• Харесвам 2
Публикувано:

Не може, имат малка продукция и се продава само в Канарите, но пък сега видях, че продават онлайн и даже има опция изпращане  до България срещу 14 евро, а при покука над 75 евро е безплатна!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 33 минути , Мари Николова каза:

Киселото критско овче мляко върши чудеса! Не ме боли така, но като ходя усещам едно придърпване и за да не насилвам късмета, ще почивам днес 🙂Много ви благодаря за съветите, ще ги ползвам и в бъдеще, ако се наложи! 🙂

А тази марка от Канарите предполагам, че може да се намери и в континентална Испания?

Изключително ефикасно средство срещу изгаряне от всякакъв род е крем Здраве или Медико идеал. У дома открихме силата му след заливане на ръка с горещо олио. Веднага се слага на засегнатия участък без да се мокри или мие мястото. Слага се на много дебел пласт, да не попива в кожата, а да е цялото място в крем. След 15-20 мин болката спира, а мястото заздравява бързо. Кожата дори не се обелва. В последствие ползвах крема и при слънчеви изгаряния. Трудно е че трудно се размазва, но мястото просто трябва да се покрие с крем. Ако това се направи вечер, на сутринта зачервения/изгорял участък е вече със здравословен загар. По добро средство от този крем не съм открила. От тогава винаги го нося с мен и имам у дома. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

И аз много изгарям, дори вдигам температура понякога. Използвам висок фактор на детските слънцезащитни средства. 

Изпитано - Пантенол, Дефламол, детския крем Бочко. Кремовете с алое вера от Канарските острови също вършат добра работа.

• Харесвам 4
Публикувано:

Опитвам да добавя превозно средство на сайта vinetki.bg 
Някой зане ли  какво, по ангелите, трябва да въведа в полето наименование? :rolleyes:
image.png.504781d58080398a932b8e4a826e4e9b.png

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Фичо каза:

Опитвам да добавя превозно средство на сайта vinetki.bg 
Някой зане ли  какво, по ангелите, трябва да въведа в полето наименование? :rolleyes:
image.png.504781d58080398a932b8e4a826e4e9b.png

A защо използваш сайт посредник, а не сайта на bgtoll?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , chandni каза:

A защо използваш сайт посредник, а не сайта на bgtoll?

Хубав въпрос, може би защото като написах винетка в гугъл и излезе първо този сайт, отивам на bgtoll , бях забравил, че е официалиня сайт. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Покрай новото ни хоби да наблюдаваме птички, проявявам нетипичен интерес към блатистите зони и местата за почивка на птиците на Черноморието 🙂 Наближава времето птиците да започнат да се събират и подготвят да излитат. Но не знам нито кои видове, нито кога точно, нито къде може да се наблюдава това впечатляващо (надявам се) явление. 

Според дамата в музея на Сребърна, с която говорих по телефона от неспособност да намеря писмена следа какво и кога се наблюдава, пеликанчета и щъркелите си тръгват още в края на юли. Всички пеликани в Европа минават през Виа Понтика. Предполагам, че са достатъчно много, за да се забележат лесно, ако живееш или почиваш в района. 

Молбата ми е всички да си спомнят за голямото ми желание да видя птиците, ако ги срещнат някъде, и да споделят във форума. Благодаря предварително 🙂 

И тези ужасно трудни за снимане приятелчета-пчелояди ще ни напуснат през август. Та ако видите някаква голяма група някъде и ми кажете, ще сме много, много щастливи 🙂

108138300_10218666734522394_8910356190080752769_o.thumb.jpg.81efa5e3c58869fe0ac3987a8885a542.jpg108214963_10218666734482393_688104164364575367_o.thumb.jpg.97bc67e6abe7aefaeadd8f584efe5ff7.jpg108286009_10218666734602396_80634520454945015_o.thumb.jpg.8acf5ecc4f1712497937b99ab32597e7.jpg

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Покрай новото ни хоби да наблюдаваме птички, проявявам нетипичен интерес към блатистите зони и местата за почивка на птиците на Черноморието 🙂 Наближава времето птиците да започнат да се събират и подготвят да излитат. Но не знам нито кои видове, нито кога точно, нито къде може да се наблюдава това впечатляващо (надявам се) явление. 

Според дамата в музея на Сребърна, с която говорих по телефона от неспособност да намеря писмена следа какво и кога се наблюдава, пеликанчета и щъркелите си тръгват още в края на юли. Всички пеликани в Европа минават през Виа Понтика. Предполагам, че са достатъчно много, за да се забележат лесно, ако живееш или почиваш в района. 

Молбата ми е всички да си спомнят за голямото ми желание да видя птиците, ако ги срещнат някъде, и да споделят във форума. Благодаря предварително 🙂 

И тези ужасно трудни за снимане приятелчета-пчелояди ще ни напуснат през август. Та ако видите някаква голяма група някъде и ми кажете, ще сме много, много щастливи 🙂

108138300_10218666734522394_8910356190080752769_o.thumb.jpg.81efa5e3c58869fe0ac3987a8885a542.jpg108214963_10218666734482393_688104164364575367_o.thumb.jpg.97bc67e6abe7aefaeadd8f584efe5ff7.jpg108286009_10218666734602396_80634520454945015_o.thumb.jpg.8acf5ecc4f1712497937b99ab32597e7.jpg

Не съм никакъв специалист по птиците, но като за начало можеш да си набавиш някой български полеви определител на птиците в България. Там трябва да има информация за миграционния им период.

Второ, пробвай да се свържеш с информационния център Пода до Бургас. Там работят (поне преди) хора, които професионално се занимават с птици и ще могат да ти отговорят компетентно на въпросите ти. Преди години един мой състудент работеше там, но вече съм изгубил контактите му. Между другото, там преди се организираха доброволчески акции за преброяване на птиците, на които може да ти е интересно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой които е ползвал Viber Out може ли да ми дали правилно се ориентирам? Гледам тарифите и според  обаждане то България е 3,5с/мин. Това означава ли че няма значение дали се намирам в Азия или в Африка, ако имам закупени кредити, ще ми струва само 4 стотинки за минута? Също така предполагам, че все пак ще ми трябва някакъв интернет за такова обаждане?

Публикувано:

С Viber out обаждането ти е през интернет, а не през телефонната линия. Няма значение в коя държава се намираш, а само коя избираш

• Благодаря 1
Публикувано:

Спомням си, че преди време съм ползвал сайтове, на които можеше  по номер от баркода (на определен продукт) да се изведе информация за продукта.  Като че ли един такъв сайт се казавше barcodepedia , обаче сега го няма ...
С гугъл нещо не се справям да намеря такива сайтове ...
Някой да поскаже?

Публикувано:
преди 15 минути , Фичо каза:

Спомням си, че преди време съм ползвал сайтове, на които можеше  по номер от баркода (на определен продукт) да се изведе информация за продукта.  Като че ли един такъв сайт се казавше barcodepedia , обаче сега го няма ...
Някой да поскаже?

Директно баркода в Гугъл не става ли? Излизат ми някакви неща на мен, но не знам дали е това, което ти трябва.

• Замислям се 1
Граф Вронски
Публикувано:
преди 57 минути , Фичо каза:

Някой да поскаже?

За хранителни продукти ли става дума? 

Публикувано:

barcodelookup.com
ean-search.org
barcodespider.com

barcode.bg

bgbarcode.bg

Такива сайтове сигурно има много... оттам нататък е въпрос на база данни.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имам лична драма 🙂 Подариха ми много готини безжични слушалки и искам да си ги ползвам. От години ползвам такива с кабел, само защото мога да слушам радио през телефона - кабелът служи за антена. Тъй като с безжичните не мога да го слушам, се чудя някой имал ли е същия проблем и има ли някакъв app, който би служел като заместител? Предимството за мен при радиото е, че мога да си сменям радиостанциите от копчето на кабела т.е. не ми върши работа онлайн радио, а нещо което да обединява няколко станции. Не знам дали има въобще такъв app...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.