Прескочи до съдържание

Транспорт от Рим до Париж


Препоръчани мнения

Приятели ,тамън си спретвам едно трипче за първи път до Рим и хоп гледам някой се постарал да ми спести време и кракоходене :) .Сега да си питам аз ,щото искам отхРим напряворда отида да си видя МОнапЛиза в Париж ,моля кажете кка да стигна по въздух или суша до Париж.

Връзка към коментар

Авиокомпании с лопата да ги ринеш. Най-евтино вероятно ще ти е с Ryanair от Чампино до Бове, по-конкретен отговор, когато е по-конкретно питането. Справка за необходимата информация тук

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм минавал този маршрут наобрано с влак, но с три нощувки в Марсилия, Ница и Флоренция. Беше доста приятно и ако не трябваше да съм в Рим на четвъртия ден, щях да добавя поне още една междинна спирка. Накратко:

1. Париж-Марсилия 3-4 часа с TGV. Нощувка в Марсилия.

2. Марсилия-Ница

По план въората нощ трябваше да е някъде в Италия, но сутришната "кратка" разходка до местните "фиорди" се превърна в половиндневно лутане и загубване, в крайна сметка заливи не видях, но пък не остана време и по принуда отседнах в Ница, която ме очарова. От Марсилия до Ница беше около 2 часа с влака до колкото си спомням.

3. Ница - Флоренция

Тук е най дългия участък от пътуването, поне като време, не и като километри. Тръгнах от Ница в 9.00 и стигнах във Флоренция в 21:30. Тук са включеми едни 2-3 часа пауза в Монако, и час в Генуа. По трасето няма високоскоростна линия и пътуваш с влак, който леко напомня нашите влакове и като скорост и като чистота + тумба румънски цигани с акордеон за цвят :). Иначе гледките по пътя си ги бива. Влака минава и през cinque terre, където определено си заслужава да отседнеш, стига да можеш.

4 Флоренция -Рим

Пътувах около 3 часа, но май имаше и по-бързи влакове.

 

Ако имаш време за губене и обичаш пътуването с влак, си заслужава. Можеш да го направиш и доста по бързо и да пропуснеш някоя от междинките, но тогава ще остане само пътя и не мисля,е си струва.

 

За самолетния вариант, както Георги е писал варианти бол и със сигурност по-евтино и много по-бързо.

Редактирано от Спас.
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.