Прескочи до съдържание

С велосипед в Австрия


Hayasko

Препоръчани мнения

Напоследък ми се върти в главата една идея за велосипедна почивка в Австрия. Чувал съм оттук-оттам, че нещата за велосипедисти в Австрия били много добре организирани, но ще ми е полезно да споделите вашите впечатления от първа ръка. Идеята съвсем грубо е следната: с колата до Австрия, велосипедите на багажника /4 броя/, там 5-6 дена обикаляне на страната с велосипеди и връщане с колата до България. Най-добре ще е да оставим колата някъде на паркинг и след това да се върнем отново в тази точка. Има ли някакви готови маршрути за обикаляне с велоалеи? Можем да си позволим по около 30-40 км на ден, макс. 50, като нощувките ще бъдат или на палатка, но по-добре в хотел или в хостел, общо взето няма значение. Покрай тези велоалеи има ли възможност човек да се измие, изкъпе, да къмпингува, да похапне? Общо взето всякаква информация ще ми е полезна.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях писал някъде за Inn cycle path.Това е най-дългата велоалея в Европа по поречието на река Ин.Започва близо до Сен Мориц в Швейцария,продължава през Австрия,Германия и отново в Австрия свършва в Пасау.Общата дължина е около520км.,наклон около 10%,ниво на трудност 0,подходяща за малки деца.Цялото трасе е с асфалт или дребна сипица,т.е. не е проблем да се кара и в лошо време.

От две години се гласим със сина ми да направим пет-шест дена,но и тази година време не остана.В нета ще намериш доста инфо за трасето,етапите са по 50-60км,но са леки.Има направени готови програми какво да се гледа по пътя,къде да се спи,кръчми и др.

Ако не сте яки байкъри ще ви хареса.Дъщеря ми живее в Куфщайн и алеята минава под прозореца и.Гледките около реката са впечатляващи.

Редактирано от Emil Chakalov
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Общата дължина е около 550км.,наклон окло 10%,ново на трудност 0,подходяща за малки деца.Цялото трасе е с асфалт или дребна сипица,т.е. не е проблем да се кара и в лошо време.

Означава ли това,че няма изкачвания?

Връзка към коментар

Като цяло да.Движиш се по поречието на реката.В нета има графики по дни.Има и изкачвания,но като цяло е само спускане.

post-1326-0-18942600-1468777581_thumb.png

post-1326-0-00720400-1468777665_thumb.png

post-1326-0-18432100-1468777688_thumb.png

post-1326-0-88538400-1468777705_thumb.png

Редактирано от Emil Chakalov
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Много хубава идея! Австрия определено предразполага към такъв тип туризъм. Но по-впечатляващите места си искат и доста катерене :) Ето един нелош сайт с всякакви маршрути и трекове -> > http://www.salzkammergut.at/en/cycling-biking.html

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.