Прескочи до съдържание

Обиколка на Скандинавия..????

victorstoyanoff

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Казвам се Виктор,нов съм във форума и се надявам на много полезна информация и съвети от пропътували земята магеланци :)

Обиколен тур на Скандинавия е моя мечта от доста време и тъй като имам традиция да посрещам една важна за мен дата(27 октомври)в чужбина искам да ви питам---как е времето в края на октомври по тези земи?Отначало мислех да пътуваме до Малмьо с разглеждане и на Копенхаген,после дойде идеята и за отскачане до Стокхолм..А колкото повече разглеждам темите във форума,толкова повече места набелязвам-главно в Норвегия.Струва ли си да почвам планове за октомври или Норвегия да остане за другото лято?

Публикувано:

Здравей :) Само да кажа, че 27 октомври не е лято в Норвегия. Туристическият сезон се закрива в края на август. Не, че се затваря държавата, разбира се :) Но времето си е откровено зимно (не е личен опит, но е лесно проверимо), плюс мъгли, дъждове... Няма да е приятно за обикаляне, а и някои места може да са затворени за посещения. Говоря принципно, без да знам конкретните ти планове.

Поздрави.

П.П. Аз в края на Октомври бих отишла в Сицилия или Севиля :) 

Публикувано:

Аз бях по фиордите съвсем в края на Септември и по високите места валеше сняг. В ниското беше есенно и много красиво, малко студено.

Всички къмпинги, хостели и прочие бюджетни места затварят обаче. Иначе ако се придържаш към големите градове (Стокхолм, Копенхаген) трябва да си ок.

В Стокхолм бях декември и е доста интересно с късия ден.

Публикувано: (редактирано)

Тъй като и за мен една октомврийска дата е толкова значима, колкото за теб, а и по стечение на обстоятелствата имам наблюдения за това как се движи времето точно тогава, с уговорката, че времето е непредсказуемо, ще кажа да се подготвите за мокро време, дъжд и сняг.

В края на октомври в Осло и Стокхолм ви се отнемат част от вариантите за разглеждане на градовете откъм вода. Много от лодките не вървят.

Иначе денят тогава не е чак толкова къс. Почти като е България е.

П.С. Занимаваш ли се с музика или само има съвпадение в имената (ако въпросът е нахален, не отговаряй на женското ми любопитство

Редактирано от Сю_
Публикувано:

Според мен остави Норвегия за лятото, или поне за по-ранна есен. Самолетните билети не са чак толкова скъпи до там, дори с нормалните компании (съотнесено към цялостните разходи в Норвегия), така че няма смисъл с един билет да комбинираш по-голямо пътуване. В Норвегия красотата е в природата, а тя може да бъде сериозно повлияна от лошо време. Градовете могат по-лесно да поемат дъжд, вятър и сняг при разглеждане :)

Разбира се, нищо не пречи сега да отидеш и да поразгледаш Осло, пък отделно фиордите другото лято, кой е казал, че само веднъж трябва да ходиш там :)

Публикувано:

И според мен октомври е по-добре за градски туризъм - Копенхаген, Малмьо, Стокхолм, Хелзинки, пак може да си направиш едно по-дълго пътуване, но както всички вече са казали - подготви се за всякакво време.

Публикувано:

Благодаря за отговорите,мисля Норвегия да остане за догодина,през лятото....и май се насочваме към Холандия-Амстердам+околности.Смятам да прочета внимателно темата за Airbnb че голяма скъпотия по хотелите там :) Сю_  не се занимавам с музика,явно има съвпадение....

Публикувано:

To и там си е до късмет.

Аз от края на октомври до пролетта избирам само някъде на юг от типа на Италия , Испания и подобни.

На север ако е за до 2-3 дни мога да рискувам :)

Най-вече всичко ми е едно сиво ,като няма зеленина и цветове.

Публикувано:

А на мен ми се ходи в Норвегия през зимата, но не съм критерий като става въпрос за туризъм. :rolleyes:  Там и през лятото си вали, разликата е в температурите. Според мен може смело да се пробваш октомври с по-топли дрехи или да оставиш за лятото, когато пак ще ти трябват топли дрехи. :)

Публикувано:

Ние бяхме през август 2015.Времето беше супер.Слънчево,топло с две думи всичко беше идеално,но едни мой приятели бяха през юли 2015 и ми каза,че си е валяло така,че всичко си е на късмет. :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.