Прескочи до съдържание

Ла Гомера-Канарски острови


Alexander

Препоръчани мнения

Отметнах и този остров, посетихме го за два дни, като отседнахме в Valle Gran Rey. Този път взехме фериобот и отидохме с колата.

Останах учуден, че има  две фирми с общо 5-6 ферибота на ден, като ферибота на едната фирма-Naviera е много голям, почти колкото ферибота, който ходи до континента. Въпреки това, имаше много хора, автобуси и коли. Пътя е кратък-1 час, тръгва се от Лос Кристианос и се слиза в столицата  С.С. де ла Гомера.

На слизане и излизане от пристанището се получава леко задръстване, но след това из острова е много спокойно, трафика е горе-долу както в Ла Палма.

Успяхме да минем две пътеки в парка им Гарахонай, който заема централната част на острова. На вид е идентичен с Анагата от Тенерифе, но няма толкова влага и облаци. От много места се вижда Тенерифе в далечината.

В парка Гарахонай е пълно с пътеки за ходене, имаше доста хора, като в средата на гората видяхме  място, където може да се къмпингува -Ел Седро.

IMG_3753.jpgIMG_3761.jpgIMG_3764.jpgIMG_3771.jpgIMG_3775.jpgIMG_3772.jpgIMG_3782.jpgIMG_3787.jpgIMG_7531.jpg


Въпреки, че бях подготвен горе-долу, отново случайно попаднах на ресторант кацнал на върха на една скала, на известния ни арх. Сезар Манрике. Лошото е, че беше затворен без обяснение..

 

http://www.holaislascanarias.com/espacios-naturales/la-gomera/mirador-del-palmarejo/

Долу е Valle Gran Rey, която стига до плажа.

 

IMG_3788.jpg

 

Второто по големина село, след селото-столица е именно  Valle Gran Rey, имаше доста туристи от цяла Европа, като повечето бяха млади и на средна възраст. Като цяло е доста оживено място с много кръчми и апартаменти под наем.

 

IMG_3808.jpgIMG_3809.jpgIMG_3810.jpgIMG_7476.jpg


Малко странична информация-Меркел е била на почивка 4 пъти в Ла Гомера за последните 10 години, явно й допада.

По кръчмите и баровете в Valle Gran Rey, цените бяха доста завишени, може би това е най-скъпото място от Канарските острови. По другите места, включително по разни ресторанти с гледки от сорта на този на Сезар Манрике, цените бяха съвсем нормални към ниски, както си е навсякъде в тази част на света.

 

Столицата си е едно симпатично село, което се вижда за час-два.

 

IMG_3896.jpgIMG_3869.jpgIMG_3879.jpgIMG_3885.jpg



Пак там уцелихме страхотна кръчма с хубав  изглед, местна храна и много ниски цени.

 

IMG_7466.jpgIMG_7467.jpgIMG_7468.jpgIMG_7470.jpg

 

 

 

От края на Гарахонай надолу е сухо и пусто, подобно на Тенерифе, а в северната част има повече села и е зелено. Най-красиви са долините, където обикновено са и селата.

Плажовете не са много интересни, пясъка е черен и много ситен на места, за първи път видях черни вълни в близост до брега. Пясъка просто се смесва с водата и прилича на кална вода, като се минат няколко метра навътре е добре вече. Лагуната charco de Conde в края на снимките, беше най-интересния плаж, намира се до Valle Gran Rey.

 

Стъкления "кафез"  е мирадора Абрантес, над селцето Агуло с Тенерифе и Тейдето отзад.

 

 

 

 

 

IMG_3822.jpg

IMG_3837.jpg

IMG_3841.jpg

IMG_3858.jpg

IMG_7526.jpg

IMG_7489.jpg

IMG_7495.jpg

  • Харесвам 17
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.