Ех Пламене... Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Чакат ме на гости в ЮАР. Когато реша, все съм добре дошъл (отишъл). Гледам за двупосочни билети и започват от 600 Е. Има дори по 5000 Е с прекачване във Вашингтон . Та въпроса ми е може ли да се появят по-евтини от 600 Е и да знам да чакам такава цена. Или ако не излиза по-евтино да си знам, че е това цената и да си планирам едни две седмици. Предварително благодаря. 1 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Чакат ме на гости в ЮАР. Когато реша, все съм добре дошъл (отишъл). Гледам за двупосочни билети и започват от 600 Е. Има дори по 5000 Е с прекачване във Вашингтон . Та въпроса ми е може ли да се появят по-евтини от 600 Е и да знам да чакам такава цена. Или ако не излиза по-евтино да си знам, че е това цената и да си планирам едни две седмици. Предварително благодаря. Появяват се. Ако нямаш някакво конкретно решение за пътуване, ослушвай се, за Южна Африка са излизали добри цени. Ето ти примери, за да добиеш представа: Цък Цък Цък 1 Връзка към коментар
theo Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 евтино ,евтино -колко да е все човек ще пътува другото е чакане на Годо ... пък и щом е добре дошел 1 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 22 юли, 2016 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Аз тепърва ще се чудя кога да ходя - в смисъл по кое време на годината. Зачудих се за нашата зима - януари - февруари дали да не отидем с жената. Трябва да съобразя и децата кой ще гледа тук. Мисля две седмици за добър срок. Цените 250-470 Е си струват малко да почакам. А и ще почета из форума за визите как стоят нещата. P.S. Като за капак тия атентати и простотии (сега в Мюнхен)... жена ми само ме стрелна с поглед дали не съм луд да мисля за летища и самолети. Ама да живеем само с тия мисли пак не е оферта. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Qatar редовно имат оферти около 500 евро от София. 3 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Моите дъщери сега са там с билети за 380 евро от промоцията на Катар. И през сайтовете, известни нам. Януари - февруари е перфектно.Тъкмо ще паднат цените след Нова година. 3 Връзка към коментар
Isa Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Най-хубавото време за посещение на Ю.Африка е точно края на януари - началото на февруари. Пик сезонът им е декември-януари, а юли и август е най-нежелано за посещения, защото е студено и мрачно. За визите за Ю.Африка са ми искали повече документи, отколкото за където и да било другаде, но не са ми отказвали. Веднъж даже се срещахме с посланика, заради това, че ме бавеха и пак ми дадоха виза 1 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 22 юли, 2016 Автор Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 За визите за Ю.Африка са ми искали повече документи, отколкото за където и да било другаде, но не са ми отказвали. Веднъж даже се срещахме с посланика, заради това, че ме бавеха и пак ми дадоха виза И през ум не ми е минала при нашето лято да отида в Африка! Иначе ако стане работата мисля първо да купя билети и после да отивам за виза. Дано не излезе проблем. Че то 380 Е хич няма да го мисля. 1500 лв отиване и връщане за двама. Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 22 юли, 2016 Сподели Публикувано: 22 юли, 2016 Оххх моята страст, Южна Африка!! Аз бях точно през януари и февруари 2014 г - супер климат, все едно нашето лято, без да адска жега. Е, няма джакаранди цъфнали, но пък си е супер. Носталгично ми стана такова, ще гледам и аз да се поогледам за промоции Иначе, за визата си беше зор, искаха какви ли не документи, на края я получих... но аз бях частен случай, защото я вадих от Мадагаскар. Но предполагам и в София е същото. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 Когато се отива на гости е чудесен вариант за получаване на визи. Този, при когото отивате ви изпраща заверено в полицията копие на ID, банково извлечение, с което гарантира, че ще поеме разходите ви и декларация, че ще отседнете при него. Никакъв проблем с визите не сме имали. 3 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 (редактирано) Ние летяхме за същата цена, като децата на Clete пак с Катарците до Кейптаун тази година. Това е възможно най-ниската цена от София, която съм виждала. Бяхме в началото на март и времето беше перфектно. Ако не ви е спешно дебнете за техни промоции, често се случват. За кандидатстването за визите ще ви трябват самолетни билети. Ние бяхме с туристически визи и за издаването им искаха: такса, платена същия ден, в който кандидатствате, формуляр, попълнен задължително с черен химикал на английски, самолетни билети, хотелски резервации, банково извлечение за последните шест месеца на английски /може и само за единия от вас/ и служебна бележка на английски от местоработата. На сайта им пише всичко подробно. Успех! Редактирано 23 юли, 2016 от desislavna 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 юли, 2016 Сподели Публикувано: 23 юли, 2016 (редактирано) Оптималния месец от годината за посещение на Ю. Африка зависи от целта и местата за посещение. Аз до момента съм ходил или Май-Юни или Септември-Октомври (есен или пролет), като съм си поемал риска за не особено добро време в Кейп Таун (имахме късмет за слънчеви дни). Септември е идеален за сафари в Крюгер и прилежащите частни резервати (края на сухия сезон и все още нисък риск от малария), същото се отнася и за резерватите в КваЗулу Натал. Идеален месец и за Калахари - вече не е толкова студено сутрин, нито пък още много горещо през деня.Септември-Октомври цъфтят джакарандите в Претория и Дърбан, но пък плажния сезон по източното крайбрежие още не е започнал. Като правило (с разни изключения) доброто време в Кейп Таун е обратно на по-голямата част от страната. За повече инфо - южноафриканеца Домосед. П. П. Юни-Август има шансове за сняг в планините Дракенсберг, че даже из Free State, по същото време може и да се карат ски в Кралство Лесото. Редактирано 23 юли, 2016 от FlyTraveler 5 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 31 юли, 2016 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Някой може ли да сподели най-прясна информация за визи - цени, къде, процедури? Подобни въпроси ми се въртят и за ваксините. Чудя се, като сме в Африка, не може ли да си спретнем и някакво африканско преживяване - например някакво сафари. Ама има ли сафарита само за обиколка (гледане и снимки), без да трепеш животни?!? Съответно как се резервира, трябва ли предварително или може и на място, като си реши човек. Чудя се и колко струва?!? Приемам и други идеи за типични местни преживявания . P.S. Приятелката ми, която е там трудно отделя време да си пишем фермани и докато отговори на висчките ми въпроси, ще мине доста време. А аз съм нетърпелив да планирам . Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Шегуваш се. Погледни в раздел Африка. Има тонове конкретна информация за сафаритата. 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 (редактирано) Някой може ли да сподели най-прясна информация за визи - цени, къде, процедури? Подобни въпроси ми се въртят и за ваксините. Чудя се, като сме в Африка, не може ли да си спретнем и някакво африканско преживяване - например някакво сафари. Ама има ли сафарита само за обиколка (гледане и снимки), без да трепеш животни?!? Съответно как се резервира, трябва ли предварително или може и на място, като си реши човек. Чудя се и колко струва?!? Приемам и други идеи за типични местни преживявания . P.S. Приятелката ми, която е там трудно отделя време да си пишем фермани и докато отговори на висчките ми въпроси, ще мине доста време. А аз съм нетърпелив да планирам . FlyTraveler е дал толкова обилна, подробна и ценна информация за всякакви видове наблюдения на животни из африканските паркове, каквато никъде другаде не можеш да намериш.Просто трябва да я прочетеш в секция Африка.Не видях, че Стенк вече е казал това. Редактирано 31 юли, 2016 от AlexandraKo 3 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Някой може ли да сподели най-прясна информация за визи - цени, къде, процедури? Подобни въпроси ми се въртят и за ваксините. http://www.dirco.gov.za/sofia/consularservices.html Това е сайтът на посолството на Република Южна Африка в България. Има подробна информация за всички видове визи, банковата сметка, работно време, документи и т.н. Формулярът за кандидатстване за виза е най-отдолу. Цената е 65 лева. Относно ваксините - не се изискват, освен ако не пътувате от страна, където има жълта треска. 3 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 31 юли, 2016 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 FlyTraveler е дал толкова обилна, подробна и ценна информация за всякакви видове наблюдения на животни из африканските паркове, каквато никъде другаде не можеш да намериш.Просто трябва да я прочетеш в секция Африка. Не видях, че Стенк вече е казал това. Аз само си отворих моята тема. По-късно почвам да чета и да чертая схеми. Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 3 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Нямам много опит със самолети. Провокиран от някои цени по-горе, проверих за комбинация със самолет до някъде в Европа и от там към Южна Африка. Излезе ми комбинация през Барселона за 380 Е, което е доста под 600 Е директен от София. Правилно ли е да се притеснявам и да гледам да съм в Барселона от предния ден? Това значи 1 нощувка и навръщане пак, което ще изяде от спестяванията от тази гиманстика, но ми дава възможност да разгледам Испания. И времето за цялостното пътуване се увеличава така - което най ме притеснява... Въобще този начин на пътуване ОК ли е? Не са ли много рисковете със закъснения и прочие?!?! 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 август, 2016 Сподели Публикувано: 3 август, 2016 Ако оставиш няколко часа за връзката (или направо нощувка), риска намалява значително. Много хора пътуват така. Също трябва да вземеш предвид и багажа, за Барселона - Йоханесбург ще имаш примерно 23 кг включени, ако до Барселона летиш с Уиз ще трябва да си платиш за багажа (ако искаш повече от ръчен де). Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 4 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Четох темата на Георги за рисковете от такива упражнения. Замислих се че е февруари. То отдавна нашите зими не са страшни ама знае ли човек... точно тогава да затворят летището?!? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 август, 2016 Сподели Публикувано: 4 август, 2016 Четох темата на Георги за рисковете от такива упражнения. Замислих се че е февруари. То отдавна нашите зими не са страшни ама знае ли човек... точно тогава да затворят летището?!? Трудно може да го предвидиш. Е оная вечер имаше отменени и отклонени полети към София, по средата на лятото... Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 4 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 4 август, 2016 (редактирано) Не знам, не ми се трепери и да ме е страх. Сигурно ще се надявам на някоя промоция и без тия гимнастики.Макар 400 Е да са си пари. То от снощи съм видял грешно така или иначе. Редактирано 4 август, 2016 от Ех Пламене... Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 6 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 6 август, 2016 Може ли някой да даде съвет в кои 3-4 сайта има смисъл да проверявам ден - през ден за някакви промоции за билет до Йоханесбург/Кейптаун? В смисъл в кои е най-вероятно да се случи? От обща култура си знам momondo.com и гледам там, както и в сайта на катарските авиолинии. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 6 август, 2016 Сподели Публикувано: 6 август, 2016 Абонирай се поне за английските и немските. Те покриват повечето неща http://magelanci.com/topic/4617-как-да-открием-и-споделим-топ-оферта-за-самолетн/#entry102025 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 6 август, 2016 Автор Сподели Публикувано: 6 август, 2016 Абонирай се поне за английските и немските. Те покриват повечето неща http://magelanci.com/topic/4617-как-да-открием-и-споделим-топ-оферта-за-самолетн/#entry102025 Само за английските се бях абонирал, добавих и немските сега. Благодаря. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега