Прескочи до съдържание

Ре-рутиране на багаж между полети на 2 различни билета


Препоръчани мнения

Привет, 

 

Имам следния казус:

 

В рамките на доста дълго пътуване, имам планирани 2 последователни полета с различни авиокомпании както следва:

 

1. Дар-ес-Салам - Мумбай, с Emirates

2. Мумбай - Катманду, с друга АК (още непотвърден, но най-вероятно Jet Airways или Nepal Airlines)

 

Двата полета са на различни билети и непосредствено един след друг (същия ден). Проблемът е, че ще имам багаж за чекиране, а не бих искала да си вадя виза за Индия само и единствено, за да мога да си взема багажа след първия полет, за да го чекирам за втория. 

 

Въпросът ми е: Възможно ли е при чекирането в Дар-ес-Салам да помоля Emirates да ре-рутират багажа ми на следващия полет, т.е. до Катманду, за да не ми се налага да излизам в Мумбай (за което ще ми е необходима виза) само заради багажа? Пак повтарям, че полетите са на 2 различни билета и различни АК. 

 

И един производен въпрос: дори и да ре-рутират багажа, има ли вероятност да имам проблем при качването на втория полет, ако нямам виза за Индия (не знам, например ако е от друг терминал, или нещо такова)? 

 

Благодаря предварително! 

 

 

 

 

 

 

Връзка към коментар

http://www.emirates.com/bg/english/help/faq/392315/what-is-the-baggage-policy-when-travelling-on-emirates-and-connecting-with-other-airlines

 

 

Depending on how their tickets were purchased and systems available at the airport, passengers travelling on Emirates and connecting to another airline may or may not have their baggage checked through for their flights. Please check with your local Emirates office.

 

Индииците, като визова държава, са длъжни да предвиждат такива ситуации и не трябва да се налага да излизаш от транзитната зона. Лесно можеш да го провериш като видиш на кои терминали оперират Емиратите и другата авиокомпания. Като гледам, имат само един международен терминал, от които летят всички.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Благодаря, macf1an. 

И аз се канех да ходя другата седмица до местния офис на Emirates да ги питам.

По принцип нямам против и да си извадя виза, но ме притесняваше това, че видях на други места във форума (тук и тук) да се говори, че за нея е необходимо явяване на интервю в София, а аз не съм в България и това би ми усложнило плановете. 

Но май ще се окаже, че това с интервюто не важи за т. нар. e-Tourist Visa (която всъщност си е просто една VoA). Дано тази информация да се потвърди - ако е така, мисля да си извадя една такава за всеки случай (че индийската бюрокрация не се знае).. 

Връзка към коментар

Дали е възможно зависи най-вече от това дали има interlining agreement между двете компании. За съжаление не знам как се проверява, освен да се заровиш в сайта на компанията и да четеш, или да питаш по телефона. Освен това в някои случаи самата компания налага като правило да не прави прехвърляне на багаж при различни билети, без значение какви споразумения има. И последно, понякога на гишето просто ти отказват, дори да има споразумение или компаниите са в един алианс, по мои подозрения просто агента не знае как се прави.

Не помагам много, но най-добре питай, не им вярвай 100% каквото и да ти отговорят.

Чувал съм, че някъде им като услуга на летището да ти вземат багажа от лентата и да го чекират, не знам дали наистина има.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Благодаря, neuromancer, за информацията за interlining - това не го знаех. Според това, Emirates имат като interline partners и Jet Airways, и Nepal Airlines, но както ти каза, ще отида до офиса да попитам на място. 

 

Чувал съм, че някъде им като услуга на летището да ти вземат багажа от лентата и да го чекират, не знам дали наистина има.

 

Това също го мислехме като вариант - спътникът ми в случая не се нуждае от виза за Индия, и мислехме ако не стане това с ре-рутирането или виза на пристигане за мен (без да се налага да ходя на интервю в София), той да излезе да вземе багажите и да ги чекира след това на свое име (като доплати за допълнителен багаж). Обаче този вариант нещо не ми се нрави, нещо ми е съмнително да го пуснат да вземе чужд багаж и да се чекира с него нататък  :huh:

Редактирано от MCC
Връзка към коментар

А не може ли да чекирате и двата куфара на негово име още в Танзания? Много компании са гъвкави, когато двама пътници пътуват заедно и може да запишат куфарите само на името на единия. Попитай Emirates и за този вариант, защото това ти е най-гарантираният начин за успех. Тия неща с чекирнето на различни билети винаги в крайна сметка зависят от служителя на гишето и има прекалено голяма несигурност при тях. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.