Прескочи до съдържание

Около 2 седмици в Тайланд и Камбоджа

Препоръчани мнения

Поразрових малко .... инфото по-горе е остаряло.

За съжаление новините не са по-добри... :(

От 1 Октомври 2014 цената на туристическа VOA e скочила от 5 BHD на 25 BHD ( 65$ ) ...

В тоя ред на мисли какво ще стане ако се разсеем и някакси загубим представа за времето в салона на Дайнърс ?

Ще дойдат да ме изритат като мръсно коте ли? Или ще ме таксуват като за няколко 3 часови посещения?

Някой с по-богат опит със салоните и Дайнърс?

Георги Матеев , помагай с тоз Дайнърс! Ти си ми надеждата  :);)

Редактирано от baiKolio
Връзка към коментар

Това значи ли че може да седим 12 часа в тоя салон в бахрейн? :lol:

А да питам понеже сме двама та и двамата ли трябва да имаме дайнърс?

И двамата.

Може да изкарате допълнителна карта на името на другия, но към същата сметка. Условието за 500лв оборот за последните 90 дни важи за всяка карта поотделно.

А може след като единият е собственика на картата да вкара 1 гост срещу заплащане...

Редактирано от baiKolio
Връзка към коментар

И аз това питам. И в ризортите на Малдивите не приемат. Какво остава за някакви каспичански хотели. Трябва да се пробва и с авиокомпаниите.

Връзка към коментар

A добре де а каква е най-леката/лесната схема за да ги завъртиме тея 500лв? :)

Намери бензиностанция и някой супермаркет, които да приемат Дайнърс. Не мога точно да си спомня кои ги приемат, но не е като да няма. Пълниш до дупка резервоара на колата/колите и набухваш фризера с продукти, които може да консумираш месеци напред.

Големия майтап е, че кварталната бакалия (около 25 м2) под блока ми във Варна приема Дайнърс и се бях разбрал със собственика, че ако случайно не мога да ги навъртя тези 500 лв. (имах останали 2 дни до пътешествието) да ми чарджи картата, като ми пусне една "line of credit" от бакалията докато не оползотворя сумата. Не се наложи де...

Понякога може да се учудиш какви места могат да приемат Дайнърс карта, носи я със себе си и питай откъдето и да минаваш. Много често самите търговци или работещи не знаят, че тази карта им минава през ПОС терминала.

В краен случай може да платиш нещо през PayPal, мисля, че те вземат Дайнърс карта.

Отделен е въпроса дали наистина салоните си заслужават. На повечето места - сигурно си заслужават. Аз в Доха не можах да намеря причина да ползвам салона (забравих му името) - беше по-гъсто населен от обществените площи на летището. Има едно златно правило - едно нещо стане ли масово и лесно достъпно, просто няма как да е особено хубаво, и да е било такова, се разваля ;)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Ха и аз бях така изненадан с кварталната ми бакалия и Diners :)

Влез в my diners и може да вържеш картата за разни разплащания.

Наистина минава и в Пейпал.

Сещам се и за Теленор , ако имаш техни номера.

И купуване на самолетни билети разбира се.

Връзка към коментар

Благодаря на всички! По въпроса за плаващите пазари при по-задълбочено търсене действително открих доста неща, някои от които на съвсем прилични цени:

http://www.sightseeingbangkok.com/Floating_market.html

http://www.asia-discovery.com/Thailand/Bangkok/BKK-11N.htm

http://packages.asiatravel.com/packagebooking/package.search.aspx?lan=en-US&trck=at_cms&pid=506789

https://migrationology.com/khlong-lat-mayom-floating-market/,

включително това, което за момента ми e фаворит, тъй като става дума за не толкова туристически пазар и нетуристически начин за придвижване: https://www.withlocals.com/experience/weekend-floating-market-food-tour-4c94fc78/

lyusi, в крайна сметка на кой плаващ пазар се спря? 

Връзка към коментар

Още не съм се спряла:) Последните две седмици зарязах всичко и се отдадох тотално на разпускане на морето, за да изцедя достойно последните дни отпуск. От вчера съм в работен режим и бавно завъртам всички колела, включително и с организацията за Тайланд. Ще споделя ъпдейт в програмата като вляза в ритъм :)

Връзка към коментар

Отделих новината за поскъпване на тайландската visa on arrival в нова тема: http://magelanci.com/topic/7373-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-voa-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4/

Връзка към коментар

Такааа, да докладвам, че почти всички вътрешни полети вече са купени, така че отивам на програма максимум, ще се ходи и до Чианг Май :). Разликите в цените на билетите доведоха и до леко разместване в програмата - ще летим от Чианг Май до Пукет на 05.03 вечерта с късния полет на AirAsia, вместо на 06.03 сутринта.

Остана ми само полетът от Сием Риап до Чианг Май (на практика, тъй като няма директен, са два полета - до Банког и оттам до Чианг Май) във връзка с които имам въпроси.

Първо не разбирам защо цената на AirAsia e по-висока като задам като крайна точка Чианг Май, отколкото ако търся същите полети на отделни билети /ясно, че ще пренесат куфарите от единия самолет до другия, но има разлика и в цените без чекиран багаж/. 

Също така не ми е ясно ако купя двата полета на един билет, коя ще ми е входната точка в Тайланд - Банкок /където каца първият полет/ или крайната дестинация Чианг Май, съответно къде ще се наложи да минем през визови формалности. /По принцип имам намерение да взема reentry permit при излизането от Тайланд в посока Камбоджа, но  ако нещо се обърка или времето не стигне, VOA ми е резервен вариант при връщането, та ми е важно да предвидя съответното време между двата полета, в случай, че ще трябва да я вземаме в Банкок/.

И последен въпрос, колко време да предвидя за процедурата по VOA съответно на DMK и BKK ? / Има вариант вместо с AirAsia през DMK да летим с Thai Smile до BKK /пристига в 11 ч./ и оттам в 15,30 ч. до Чианг май, но в този вариант няма как да ги купя на един билет/.

Връзка към коментар

аз имах подобен полет, но беше от Краби през Банкок до Сием Реп. Мислехме си, че в Банкок ще трябва да минем през визовите формалности, ама не стана така. Ние даже бяхме минали проверките на багажа и бяхме на гейта, когато дружелюбните хора от AirAsia обявиха, че трябва да идем на бюрото за чекиране. Ние отидохме. Една готина служителка ни преведе през всички гишета за проверка, някакви скрити вратички и от там на самолета. При кацането в Банкок, друга служителка ни превежда през други гишета и така до гейта. Много организирано всичко. Нещо ни бяха дали, за да се отличаваме от другите пътници и да ни намерят по-лесно, ама не си спомням какво беше :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, на един билет бяха. Еми, много бързо стана, защото бяхме група от около 6-8 човека - не повече от 20мин. Но аз бях в обратна посока и визата за Камбоджа си я вадих на камбоджанското летище. Не знам за тайландската VOA колко време ще отнеме и дали обикакянето по гишетата няма да е по-бавно

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Промоцията на Ibis за Тайланд е от днес до 31.08 , като цените почват от 45 лв./ нощ.

Подробности в сайта на Accor.

http://m.accorhotels.com/gb/promotions-offers/offer-booking-engine.shtml?data-id=004378-001

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте! Един въпрос и от мен, надявам се, че Lyusi няма да се сърди, че ползвам темата, но да не отварям нова. Ще пътуваме за 2 седмици през януари до Тайланд и Камбоджа, сега сме на етап резервации на хотели и организиране на превозите между градовете, които ще посетим. Конкретно за отсечката Банкок – Сием Рип, решихме да пътуваме със самолет и започнах да следя цените на AirAsia и други авиокомпании, които летят по маршрута. В AirAsia в момента ми излиза цена 1840 бата еднопосочен билет, като се добавят 515 бата за чекиран багаж и 90 бата за такса за плащане с кредитна карта (надявам се, че правилно съм разбрала допълнителните такси, не съм купувала преди билети от тях), цената излиза около 63 евро на човек. Виждам, че сте писали, че често има промоции, някои са си купили и доста по евтини билети от това. Може ли по-запознатите да ми дадат идея – има ли шанс според вас да намерим по-добра цена занапред, имайки предвид, че до датата на полета има доста време? И въобще как ви се вижда тази цена? Да не вземе пък да се качи. Чудим се в момента какво да правим, да купуваме или да изчакаме. Все пак имаме доста време, около 5 месеца до полета.

По-нататък ще имам сигурно още въпроси, но да не ставам нахална от самото начало. :) 

Връзка към коментар

Няма проблем който иска да пише в тази тема, още повече, че въпросът ти е съвсем по темата :) Аз купих преди около месец отсечката за която питаш за общо 68 евро за двама, с един чекиран багаж, но преди това около месец всеки ден следих цените и като видях, че тази отсечка падна, купих. В момента продължавам да дебна за връщането от Siem Reap до Чианг Май, че нещо не ми харесва цената - по мои наблюдения си седи такава от около два месец. Според мен имаш време да почакаш /стига не просто да чакаш, де, а да проверяваш редовно/. 

Редактирано от lyusi
Връзка към коментар

аз мисля че това е цената...и аз бях гледал и излизаше около 250евро за двама и то на няколко пъти....демек не мърда тая цена....затова ние май ще изберем с рейса защото там е 150лв за двама което е 3 пъти по-евтино

68 eвро за двама? Демек 136 евро двупосочен за двама?

В момента цената за ноември е 122 евро на човек....

Вие кога пътувате?

Връзка към коментар

Аз купих билети за началото на февруари DMK-REP-DMK без чекиран за 215 евро за двама с всички таксички, манджи, превалутирането на пиб и т.н.

Багажа смятаме да оставим на летището, проверих - на DMK има багажно, май 2 евро на 12 часа беше или нещо подобно.

Така или иначе после отново минаваме от там за Ко Тао, ще си го забършем пътьом...

Връзка към коментар

Хм. И на мен не ми харесва много тая цена, ама честно казано, с рейса поне за тази отсечка не ми се пътува. Може би ще се наложи за другите отсечка, та поне една да е със самолет. Ще видим, може би ще я следим още известно време, и ако не се промени, ще купуваме.

Lyusi, ти си ги взела около двойно по-евтино, за което браво.  :) но пък твоите дати са по-късно, през февруари, може би и това има значение.

Гледам сте обсъждали reentry за Тайланд. Ние мислим да си извадим визите предварително и аз останах с впечатление, че още при изваждане на визата от България, мога да си заявя reentry.Така ли е, или нещо не съм разбрала? Ще ми се всичко, което може предварително да се направи, да го направя, така ще съм по-спокойна. (че и без това доста изкуквам всеки път като организирам пътуване и се шашкам за всякакви глупости :blush: )

Edit: baiKolio, като гледам твоите билети са горе-долу на същата цена, само без чекиран багаж. Май и ние ще се ориентираме скоро да купуваме, то се е видяло.

Редактирано от Narya
Връзка към коментар

68 eвро за двама? Демек 136 евро двупосочен за двама?

В момента цената за ноември е 122 евро на човек....

Вие кога пътувате?

Да 68 евро за двама с един чекиран багаж за 28 февруари еднопосочно. Следя ги всеки ден - цената за дълго време беше по-висока - в момента, в който видях, че падна /явно е било някакво промо съвсем за кратко/, купих тази отсечка. Обратната не съм я купила още, тъй като на връщане искам да отидем до Чианг Май /на практика са два полета - до Банкок и оттам до Чианг Май/, затова още се назлъндисвам и чакам да падне цената, за да мога да ги купя на един билет, а ако не, да търся друга комбинация.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имаше няколко теми за визите за Тайланд, съответно за reentry. Ето тази, например:

http://magelanci.com/topic/5694-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD/?hl=%2B%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0+%2B%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4

/Сори за дългия линк, но номерът с "цък" не го знам/

С две думи според написаното - оттук можеш да си извадиш само виза - за еднократно влизане в страна или за многократно /над 100 евро е обаче/. Reentry се вади на място - при напускане на страната. Другия вариант е VOA при второто влизане, но тя щяла да поскъпва. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.