Прескочи до съдържание

Около 2 седмици в Тайланд и Камбоджа

Препоръчани мнения

Писах за групова оферта, но всички ми дадоха дори по-висока цена от тази, която излиза на сайтовете им. Вярно не с много - около 6-7 евро на билет, но все пак... Мислим да не се възползваме и се пробваме с покупка през сайта.

Връзка към коментар

Като говорим за промоции, колко най-евтино излиза BKK-HKT? В момента, най-евтини са на Thai - 40 евро, ама ми се струва, че може още надолу.

На мен ми трябват 3 полета общо - KUL-REP, BKK-HKT и HKT-SIN. Последния си взех страхотна групова цена от Jetstar - 52 евро на човек с багаж, при положение, че на сайта им го дава за 62 евро. На AirAsia полета от толкова почва, чисто. През румбо ми излизаше по 49 евро, но за 3 евро разлика, не си заслужава. Че чакам KUL-REP на промоция и ще пробвам тогава, пък каквото стане :)

Билет с чекиран багаж за февруари през jetcost, bravoavia  и кредитна MC:

SIN-HKT 45 eur    Tiger Airways

HKT-DMK 30 eur  Thai Lion AIr

Връзка към коментар

Никъде не можеш да купиш повече от 9 билета наведнъж просто така, трябва да искаш групова цена от компанията. Пробвайте, може да ви дадат отстъпка и да няма смисъл да ползвате тези сайтове. При всички случаи, като купиш 9 билета, останалите най-вероятно ще са на по-висока цена.

Даже, когато имало такава промоция на Катарците не можело повече от 7 билета.Вчера ходих при една приятелка от тур. агенция , та тя ми обясни.:)

Връзка към коментар

Аз от сегашната промоция купих 14 билета. Първите 9 - София-Куала/Сингапур-София минаха за по 435 евро всеки. Другите 3 пак за същата цена. И последните 2 за по 455 евро.

Но за промоциите на нискотарифните, местата са много малко и веднага вдига цената.

Връзка към коментар

След последното промо на AirAsia и последната отсечка от вътрешните полети REP - DMK- CNX вече е купена. В крайна сметка нито  са на един билет, нито е на 3-ти март, както  първоначално го мислех, но 100 /и отгоре/ долара по-малко са си 100 долара, които мога да похарча за нещо друго. Програмата в крайна сметка се получи така:

Банкок /4 нощувки/, Siem Reap /2 нощувки/, Chiang Mai /3 нощувки/, Phuket /5 нощувки/. 

24.02. - 28.02 - Бангкок - пристигаме вечерта на 24-ти, тръгваме сутринта на 28-ми, така че ще имаме три пълни дни. Тепърва ще ги пълня, но благодаря за коментарите. Дусит най-вероятно ще отпадне, ще го заменя с нещо по-интересно в Бангкок, евентуално ако няма такова - с  тур до Аютая.  Някакви идеи кое може да е това интересно нещо в Банкок /извън задължителните - дворецът и храмовете наоколо, плаващ пазар, рибка в китайския квартал /благодаря за идеята, milia/, разходка из района на бетона, които така или иначе смятам да включа/

28.02. Полет в 10 ч. с  Air Asia от  Don Mueng за Siem Reap. Пристигаме в Siem Reap 11 ч. – багаж, визи, трансфер до хотела – до към 12,30-13 трябва да сме там.

28.08.-02.03. -Siem Reap/Angkor Wat. Наложи се да отрежа една нощувка тук и вместо сутрешния полет на 03.03. към Банкок и оттам към Чианг Май, вземаме следобедния на 02.03. /трудно я прежалих, но разликата в цената на билетите за двете дати беше над 100 долара/. В крайна сметка се събират два пълни дни там /от обяд на 28.02, целият 01.03. и до ранния следобед на 02.03/ и се надявам, че при стегната организация ще ми стигнат за Angkor Wat. 

В този вариант за Tonle Sap може би няма да остане време, освен ако не открия начин предварително да се разбера с някой, който да ни вози през цялото време докато сме там, някакси да включи малък и голям кръг в Angkor + Tonle Sap и оттам директно да ни закара до летището за полета в 15,45 до Чианг Май.

Чудя се дали ще е възможно да направим всичко това за времето, с което разполагаме и Tonle Sap струва ли си напъна ?

02.03. - 15,45 – полет през Банкок за Chiang Mai – пристигаме вечерта, трансфер, хотел  в стария град 

03.03.-05.03 - Chiang Mai – примерна програма:

03.03. тур до Wat Rong Khun (White temple)  и планинско племе  Karen  Long Neck and Hill tribe village или White temple и Black Temple

04.03. – Tiger Kingdom или някой от слонските лагери - не се предлагат в комбинация, вариант да се видят и двете е такси за цял ден. 

Или нещо такова:

Тигри и Padong Long – Necked Hill Tribe -1/2 ден; или слонове и Padong Long –Necked Hill Tribe, 1/2 ден;или Wat Doi Suthep & Doi – pui -Hmong Hill-Tribe Village, 1/2 ден;

или Lamphun , 1/2 ден;

Вечерта - съботния нощен пазар в Chiang Mai 

Тук си отговарям и на въпроса за слоновете от първия пост. Според инфото, което открих това са лагерите, в които слоновете се наблюдават в естествена среда, хранят, къпят в реката  /без яздене/ и без циркови изпълнения.

http://www.elephantjunglesanctuary.com/#!half-day-visit-afternoon/cofpi

Имаше поне още един, но не откривам линка.

Яздене и слонско шоу има в лагера в Мае са, но това сме го правили в Бали и за нас не представлява интерес.  Ако някой се интересува, ето линк:

http://maesaelephantcamp.com/service/show/Elephant-Shows.html

05.03. - Chiang Mai и/или още от нещата наоколо. Вечерта – полет до Пукет, пристигане късно вечерта /около полунощ/.

06.03.-10.03 -  Пукет и острови . По съвет на Сънчо ще сме дислоцирани на Ката нои бийч. Намерих прилични цени в  Katanoi Resort /подозирам, че не това е хотелът, който Сънчо имаше предвид, отговаряйки ми на въпросите, но и този е на плажа, изглежда съвсем прилично и не се налага да продаваме бъбрек, за да спим там. Липсата на морски изглед е недостатък, но другите два, които са по- лъскави са на цени от около 1800 евро за Kathatani resort, cъответно над 2800 евро за Shore at katathani, та при тези цени мисля да преживея факта, че няма да съм с морски изглед/.

07.03. – тур до Пи пи островите

08.03. тур до заливът Пангнга и Джейм Бонд острова

09.03. плаж или тур до Смилианските острови

10.03. полет за Банког с Thai airways – пристига на BKK в 16.10  /раничко е , но ми спестява придвижването между двете летища и притеснението дали ща съм навреме за презокеанския полет/, вечерта 20.50 – полет за Европа

Със сигурност ще имам и други въпроси, a приемам и идеи за оптимизация на програмата в отделните места /за промяна на дните престой в тях вече е късно/. 

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен няма да имаш време и за Tonle Sap, 2 дни минимум са си храмовете плътно. Според мен езерото има смисъл след поне 3 дни там. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз четох за езерото и никой не е доволен, като го е посетил в сухия сезон. Има само къщи на кокили. Ние сме от 26-28.02 в Сием Реап и ще го пропуснем.

В Банкок съм намислила да ходим до змийската ферма, която е близо до Lumpini, изглежда ми интересна. Също така къщата на Jim Thompson, Vinemark Mansion (влиза се безплатно с билета от Grand Palace). Отбелязала съм си и други неща, но да видим как ще сме с времето.

На 6ти ще се засечем на Пукет, но ние сме на Патонг :)  На 7ми летим за Сингапур.

Аз май питах и другаде, обаче да питам и тук, визата за Камбоджа на летището 30 долара ли струва?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

03.03. тур до Wat Rong Khun (White temple)  и планинско племе  Karen  Long Neck and Hill tribe village или White temple и Black Temple

Това си е доста път. И трите са близо едно до друго , южно от Чанг Раи.  Пропускате доста от интересните места на север от града. Дали не е по-удачно на 02.03 да летите от СР за ЧР, на 03.03 да разгледате с наета кола с шофьор и вечерта, около 17:30- 18:00, да си хванете автобуса за Чанг Май...

04.03. – Tiger Kingdom или някой от слонските лагери - не се предлагат в комбинация, вариант да се видят и двете е такси за цял ден. 

Или нещо такова:

Тигри и Padong Long – Necked Hill Tribe -1/2 ден; или слонове и Padong Long –Necked Hill Tribe, 1/2 ден;или Wat Doi Suthep & Doi – pui -Hmong Hill-Tribe Village, 1/2 ден;

или Lamphun , 1/2 ден;

Вечерта - съботния нощен пазар в Chiang Mai 

Принципно груповите екскурзии са до някое от слонските лагери, като на връщане се минава през орхидеената ферма и при повечко желаещи и през тигрите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз четох за езерото и никой не е доволен, като го е посетил в сухия сезон. Има само къщи на кокили. Ние сме от 26-28.02 в Сием Реап и ще го пропуснем.

Не знам къде ги четете тези неща, но езерото си е цяло море. :) Февруари си е топ сезон за посещение, бях там точно през февруари пак. Та като казах, че е огромно, интересното е не просто то и залеза, а kompong phluk (потопената гора). От корабчето те прехвърлят на малки лодки и те разхождат из джунглата от дървета. За мен е топ преживяване. Със сигурност не е обаче за екстремни туристи тип "да видим Камбоджа за ден и половина" :lol: , иска си време. :)

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Не знам къде ги четете тези неща, но езерото си е цяло море. :) Февруари си е топ сезон за посещение, бях там точно през февруари пак. Та като казах, че е огромно, интересното е не просто то и залеза, а kompong phluk (потопената гора). От корабчето те прехвърлят на малки лодки и те разхождат из джунглата от дървета. За мен е топ преживяване. Със сигурност не е обаче за екстремни туристи тип "да видим Камбоджа за ден и половина" :lol: , иска си време. :)

За съжаление май влязох в тази категория, ама какво да направя - око човешко ненаситно- хем нямам време /което сама си го причиних/, хем искам да видя всичко :) 

Това си е доста път. И трите са близо едно до друго , южно от Чанг Раи.  Пропускате доста от интересните места на север от града. Дали не е по-удачно на 02.03 да летите от СР за ЧР, на 03.03 да разгледате с наета кола с шофьор и вечерта, около 17:30- 18:00, да си хванете автобуса за Чанг Май...

Принципно груповите екскурзии са до някое от слонските лагери, като на връщане се минава през орхидеената ферма и при повечко желаещи и през тигрите. 

Мерси, Стефане. Вече купих билетите, така че ще се напънем с тур от Чианг Май. Вариантите са или White temple + Black temple, или White temple с племената, златния триъгълник и опция за лодка по Мегонг /в този вариант Black temple се пропуска/. Според теб кой тур е за предпочитане? /мисля, че си правил всичко изброено/

Слоновете може би ще ги скипнем /не че е лошо, но сме го правили/, но и това ще го мисля още. 

На 6ти ще се засечем на Пукет, но ние сме на Патонг :)  На 7ми летим за Сингапур.

Е, може да отскочим за един купон на Патонг вечерта, но доколкото знам вие сте голяма група. Като наближи, ще се разберем.

Връзка към коментар

:) Къде, къде... в трипадвайзър. Гледах и снимки от този период... еми, може и аз да си го представях различно. Но се отказахме. 20-25 долара май е първата част с по-голямата лодка, после 5 долара допълнително за малките, през мангровите гори, нали така? И трябва да се купува някакъв ориз за сиропиталището на тройна цена. Поне това четох.

Така и така ще ходим до Phang Nga, там също има мангрови гори, както и истинско плаващо село. Та по изброените причини се отказах.

Е, може да отскочим за един купон на Патонг вечерта, но доколкото знам вие сте голяма група. Като наближи, ще се разберем.

Да, почевко се събрахме този път, спор няма. Нищо, ще се радвам да се запознаем. 6ти го мислим за стария град на Пукет, ама още не е сигурно. Все някъде ще се намерим :)

Връзка към коментар

Мерси, Стефане. Вече купих билетите, така че ще се напънем с тур от Чианг Май. Вариантите са или White temple + Black temple, или White temple с племената, златния триъгълник и опция за лодка по Мегонг /в този вариант Black temple се пропуска/. Според теб кой тур е за предпочитане? /мисля, че си правил всичко изброено/

Белия дворец - етноселцето в Мае Чан, там са събрани всички племена ( като кажете че искате да видите Дългите вратове ще ви разберат) - Черния замък може да го пропуснете, въпреки че отнема половин час и е в южните покрайнини на Чанг Рай - Чанг Саен, столицата на първото Тайско кралство Лана - Златния триъгълник - Мае Сай , границата с Мианмар, има страхотен храмов комплекс западно над базара, както и фабрика за истински Мианмарски рубини , точно срещу уличката която се спуска от хълма. При желание и време може и да влезете за час-два в Бирма, безвизово - Маймунскта пещера за завършек. 

Това с лодка по Меконг бих го пропуснал - оставете го за Лаос друг път. Мисля че е постижимо, въпреки че ще е един дъъълъг ден. Ние го направихме за около 8-9 часа от Чанг Рай. не ви трябва англо-говорящ гид или шофьор, всеки знае за какво става дума

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

:) Къде, къде... в трипадвайзър. Гледах и снимки от този период... еми, може и аз да си го представях различно. Но се отказахме. 20-25 долара май е първата част с по-голямата лодка, после 5 долара допълнително за малките, през мангровите гори, нали така? И трябва да се купува някакъв ориз за сиропиталището на тройна цена. Поне това четох.

Така и така ще ходим до Phang Nga, там също има мангрови гори, както и истинско плаващо село. Та по изброените причини се отказах.

Е, нали затова има "магеланци" да обясняваме за наши хора. :) Това с ориза е "американският модел", да ги освободят от едни пари да не им тежат и те после се прибират щастливи по родните си места какво добро дело са направили. :) Явно в трипадвайзър някой е описал езерото откъм скамаджийската му страна за посещение. Иначе правилно направено с пазарен местен туктукаджия камбоджанското е автентично и гората е по-интересна. В Тайланд си е изкуствена атракцийка като туристическите плаващи пазари.

От това повече вода не знам накъде. :)

post-2200-0-96752700-1473432276_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Отделих плановете на Евгения в друга тема, че започна да си живее собствен живот :)

План за две седмици Тайланд и Камбоджа - от-до.

Връзка към коментар

Отделих плановете на Евгения в друга тема, че започна да си живее собствен живот :)

План за две седмици Тайланд и Камбоджа - от-до.

самотно ми е там

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
On 9/9/2016 at 4:51 PM, T.E.Lawrence said:

Ако съм разбрал правилно, през месец април там е сухият сезон. Предполагам, че езерото и потопената гора няма да са същите и не си заслужава да се посетят по това време на годината?

Връзка към коментар

Най-добре го решете на място това. Напоследък времето е много странно в Югоизточна Азия. Бях през септември в разгара на дъждовния сезон и за три седмици преваля веднъж. Сега съм уж в средата на сухия сезон - толкова дъжд не съм виждал никога - имаше период два дни не успяхме да излезем от хотела заради пороя. 

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.