Прескочи до съдържание

Чудене за Нова година


mu_ry

Препоръчани мнения

ами сигурно няма да сменям нищо :) иначе разлика между френско и немско никаква няма , особено в сегашната ситуация :)

 

 

Mu_ry, аз не познавам натюрела ти - как звучи :) - но Базел е доста студено във всяко едно отношение - и доволно скъпо - местенце... Не бих избрала база Швейцария за обиколка във Франция, по-скоро обратното. Личен опит. 

 

Иначе и аз като Красен - не бих сменила дестинация, освен ако там няма война. Не защото съм тъпа и упорита, а защото страховете са в мозъка ни. И в този контекс и другите магеланци са прави - ако нещо те тормози, игнорирай го,. 

 

Желая ти прелестна Нова Година :)

 

топличко обичам аз, затова бях решила тия дестинации да са за по-друго време. Но пък съм била в Берлин пак по Нова година и очаквах съвсем друго време, а то даже беше приятно.

 

А иначе избрахме Кьолн защото мъжа ми е луд на тема замъци, наоколо има доста , а като полет и настаняване ни се видяха добри цените. А, и не за последно - не сме били там :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Напълно разбирам притесненията ти. Ние трябва да летим чак през февруари от Истанбул и пак ми е свито сърцето- всеки ден следя ситуацията и се надявам, че има достатъчно време ситуацията да се нормализира / макар, че хич не ми харесва тренда/. Това, което си мисля, както са коментирали и останалите е, че няма 100% сигурно място. Ако ходите по замъци / доколко разбрах това е един от мотивите/, вероятно ще е по-спокойно и сигурно от което и да е масово събиране на което и да е място в Европа.

Връзка към мнение

Ние ще летим от Истанбул края на октомври, опитвам се да мисля, че всичко ще е наред, но и на мен сърцето ми е леко свито. Но наистина вече ще е така и ако искаме да ни е спокойно, само при баба на село. Кой може да знае къде и какво ще се случи.

Връзка към мнение

Според мен е твърде рано, за да прецениш какво ще е положението по Нова година. Обстановката се променя прекалено динамично - един ден е като в Слънчев бряг и дрес-кодът е „black tie/bulletproof vest", на другия е като в Перник - пациенти стрелят и колят доктори.

От друга страна, ясно е, че като става дума за семейството, за детето, човек не може да се отърве от ирационалните си страхове или от усилването на рационалните. В крайна смета, въпросът, който задаваш, няма правилен и грешен отговор, всичко опира до вътрешната ви нагласа.

Тъкмо одеве разправях на жена ми, че е време да се грабнем и да идем до Белгия, за да се повозят децата на Kusttram.

Което ме подсеща, че мога да направя мил подарък на тъщата тази година - Коледа в Истанбул :)

 

 

Сори, aмa стaвa ли въпрос зa дете и то зa моето...предпочитaм друго място, пък aко ще дa е сaмо и привиднa сигурносттa тaм.

 

Имам чудесно предложение за теб!

 

post-116-0-27051000-1469561668_thumb.jpg

 

 

Не се налага да минавам през летища.

 

Само през плетища :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Аз съм на мнение, че човек трябва да смени, ако има притеснения, защото иначе те само ще му отровят почивката и накрая дори и да е нямало нищо, пак ще е с повече негативни емоции и притеснения.

 

Аз лично - не бих сменил, защото съм на мнение, че такива неща просто се случват и са извън моят контрол - няма как да ги предвидя, нито да ги предотвратя, но няма да сме спрат да пътувам.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

така, все пак решихме да сменим дестинацията и ще ходим в Будапеща :) били сме вече там, но само за един уикенд, сега ще имаме седмица . Дано само не умрем от студ с този гаден вятър :) започвам да търся какво може да се и извън града :)

Връзка към мнение

mu_ry, една идейка за студените месеци в Будапеща: http://www.aquaworldresort.hu/en закрит аквапарк

 

 

аууу, това е много добра идея, а и детето е голяма жаба :) обожава басейни и вода :)

Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте,

позволявам си да направя плавен преход от коледните към новогодишните празници.

 

Тази година аз, жена ми и дъщерята /тийнейджърка на 15 години/ решихме да съчетаем коледните базари и посрещането на нова година в Берлин.

 

Ще бъдем там между 27.12.2016 и 1.01.2017г.

Поразрових се  и  разбрах, че има 3 коледни базара които остават да работят и след коледа:

 

- Gendarmenmarkt - 21 ноември - декември 31, 2016;

- пред кметството Red - Ноември 21 - декември 29 - 2016;

- Europa Center и Memorial Churh - 21. Ноември 2016 до 01. Януари 2017;

 

Като цяло целта ни е посрещането на нова година на площада пред Бранденбургската врата. За целта дори хотела който наехме е в района на централната гара Hauptbahnhof, от една страна с възможност за лесни транспортни връзки, а от друга близо до Бранденбургската врата.

 

Ако някой има впечатления от района и скоро е пребивавал в Берлин ще се радвам да сподели.

Изчетох почти всичко което е писано във форума по въпроса за Берлин, туристически обекти, забележителности и други интересни места, дори си направихме две резервации /получихме и потвържденията/ за посещение в Райхстага,  едното през деня с обиколка на пленарна зала и купола, а второто, на следващата вечер само за купола, с цел да може да разгледаме нощен Берлин.

 

 

Ще се радвам, ако някой е посрещал нова година в Берлин на открито и може да сподели впечатления и препоръки.

Връзка към мнение

Уви това е новата реалност.

 

Едно от местата което мислехме да посетим /посочено в предният ми пост от 17.12.2016/, а именно коледния базар в района на  Europa Center и Memorial Church,  където снощи  се случи  трагичния инцидент, за жалост няма да е същото.

 

Все още се замисляме за посрещането на новогодишната нощ на площада, където традиционно се събират десетки хиляди хора не само от Германия, а и от чужбина да присъстват на едно от най-големите новогодишни партита.

Оставам да следя какви мерки за сигурност ще предприемат немските власти по повод на събитието и да преценим, дали да сме част от него.

Като цяло за момента нямаме намерение да се отказваме от посещението си в Берлин, и не само защото са ни платени самолетните билети и хотела, а защото считам че след събитието от снощи, властите в Германия ще направят Берлин едно място с повишени мерки за сигурност.

 

Наистина ще се радвам, ако някой е посрещал нова година в Берлин на открито и може да сподели впечатления и препоръки.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Била съм в Берлин ппо Нова година, но не съм била на открито и не ти препоръчвам. Хората при които бяхме на гости са местни и те самите ми казаха, че не е добре да се ходи на площада заради тълпата и факта, че няма как да се прибереш след празнуването.

Освен това такива фойерверки и пиратки се хвърляха в 12 часа, че аз лично не бих искала да съм по улиците по това време, аз не бях виждала такова нещо  :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А аз съм посрещала Нова година в Берлин на открито и препоръчвам  :) ! Бяхме преди 2 години и въпреки огромните тълпи (които по принцип ненавиждам) ми хареса, не сме имали проблеми и с прибирането към хотела. Естествно тогава си беше съвсем спокойна обстановката, но при сегашното положение всеки сам за себе си трябва да прецени има ли риск. Но по принцип - не виждам смисъл да отидеш в чужбина за Нова година и да я посрещнеш в ресторант или в хотела... Ние дори когато сме в София ходим на площада.

Може да прочетеш впечатленията ми тук - http://zozinka.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Зани,

благодаря ти за препратката към твоите впечатления.

 

Беше ми полезна по отношение на входните пунктове за новогодишното парти.

 

Имаме още точно една седмица до отпътуването ни за Берлин и само се молим да няма нови инциденти.

 

Благодаря и на  mu_ry  изказаното мнение

Връзка към мнение

Ако решите да ходите и ви е по-удобно да влезете от пунктовете, които са по-близо до Бранденбургската врата, имай предвид, че като се напълни ги затварят първи, т.е, ако държите да сте напред, трябва да отидете доста рано. Ние когато бяхме, в 19,30-20,00 часа вече бяха затворени и се наложи да походим доста и да влезем от към Колоната на победата. Не, че знаехме на къде вървим, просто се следвахме  тълпата  :) .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Наистина ще ни е по-удобно да влезем от страната на Бранденбургската врата, но и да закъснеем не е проблем и да повървим.

Зани  Прегледах още веднъж блогът ти, хубавите снимки  и си пожелах да и нашето пребиваване в Берлин да бъде безпроблемно.

Ако се сещате за нещо интересно, което не фигурира в туристическите пътеводители, но си заслужава да се види, ще се радвам да споделите, защото разполагаме с не малко дни.

Връзка към мнение

Разгледай тази тема - http://magelanci.com/topic/2288-%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B8%D0%BD/page-1 , може да намериш нещо различно.

Аз бих отскочила до някой друг град, а защо не и до Полша - например Познан, но с нощувка. Но вие предполагам, че вече сте си резервирали хотел...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Може да направите чудесна еднодневна екскурзия с влак до Дрезден.Преди две години на 2 януари направихме така.Родният град на щолена е Дрезден,има една автетична пекарна до гарата.За Потсдам  мисля,че е ясно,също идеално за еднодневна екскурзия.Аз всяка Нова година съм някъде из Европа, но  на площади не ходя,лична особеност, но в Берлин е страшно,гърмежите  от зарята траят близо час.Това  разбира се, се харесва на мнозина.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И двете са много хубави места,но сега не му е време за  Потсдам градините не са така хубави,като през пролетта,но все пак вие си знаете.И на двете места е много красиво поне за мен беше красиво дано и на вас да ви хареса. И Потсдам и Дрезден са идеални за еднодневни екскурзии.Успех и весело. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря ви за препоръките, но в Дрезден сме ходили, макар и преди повече от две-три години, а в Потсдам възнамеряваме да отидем в период от годината, когато и природата ще спомогне допълнително за приятното изживяване.

Още веднъж благодаря.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 6 години по-късно ...
Иван Попов

Сега докато си разглеждах сайта на Ryan за около Нова година и направих една добра комбинация за Германия. Сетих, че имахме такава тема преди години и реших да я поразмърдам малко.

Комбинацията е следната.

image.png.57d14e746f7949a75151c4daa3a7a0d6.png

 

И връщането е от Меминген

image.png.16ca8e391366e151779fd9d3ea36816f.png

 

За около 200 лв. за самолетен билет през това време мисля, че е добре.

При наличието, че при wizz няма под 250 лв. в посока по този период.

Някой, ако му се пътува по това време, може да го комбинира.

Дори цените може и да паднат през другите сайтове. 

 

За същите пари може и до Милано да се отиде пак за Нова година, отново с Ryan.

Връзка към мнение

Като цена е приемливо. Ама какво ще правиш зимата в Германия. Студено, влажно и не става за обикаляне навън.

Няма ли Магала, Валенсия, Бари, Катания. Да си пие човек пиенето на теферич 🙂 ...

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.