Прескочи до съдържание

С кола около Европа


fairy__

Препоръчани мнения

Здравейте! До сега не сме правили толкова обширни преходи из Европа, за това се надяваме да съдействате. Тръгването е на 10-ти август, като ще пътуваме с кола и дестинациите за момента са следните:

- София, Белград, Будапеща, Братислава, Прага, Мюнхен, Вадуз, Цюрих, Милано, Верона, Венеция, Блед, Риека, Наум, Добровник, Бар, Охрид и обратно в София.

Във всеки град имаме максимум по 2 дни престой. Какво бихте препоръчали като забележителности за такъв период от време; възможни места за паркиране и евтини хотели?

Предварително благодарим за съдействието!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам гастербайтерския трафик по кое време беше, дано не е по същото, че ще се отвисите на граници. 

 

Знам, че и преди беше планирала доста натоварено пътуване из САЩ и си ви е такъв стила на пътуване. Взимам го предвид и пак мисля, че се надценявате, по 2 дни на град, едва ще си поемете въздух от слизането от колата. И докато роуд трип може да бъде много красив и прекарването в колата да е половината удоволствие, то по вашия маршрут май предимно ще гледате магистралите...

 

Не мога да препоръчам конкретни места за спане, но стратегията е следната - избягвате центъра, гледате лесен достъп до градски транспорт и безплатен/евтин паркинг. Завирането в центъра в повечето от споменатите градове ще е пълен кошмар дори и извън час пик, да не говорим за цените на хотелите и паркинга. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Не знам как планирате дните за да дам някакъв съвет.Правили сме Троян-Будапеща(без спиране)-Братислава.Идеята ни беше да спим в Братислава,но нямахме резервиран хотел и цените бяха ужасни.Влязохме в Чехия и спахме в Брецлав- малко градче,ниски цени,хубава бира.На другия ден два разкошни замъка в района,два часа Бърно и газ към Прага.Не съм фен на градския туризъм,но Прага си е Прага.Там с два дена няма как да минете.Ние бяхме три,но ми беше трето или четвърто ходене.

На мен Цюрих не ми хареса.Препоръчвам Люцерн.Ако питате сина ми,ще ви каже обратното.Милано спокойно можете да го видите от околовръстното.Където и да отидете на друго място в Италия все ще е по-добре.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Блед и един ден ви стига според мен. Просто разхождате се, разглеждате, спите и на следващия ден към следващата дестинация.

 

За другото подкрепям Георги. Август е тежък месец за пътуване из Европа с автомобил, не само заради гастарбайтерския поток, а и заради ваканциите в Западна Европа. Около Мюнхен трафикът по всяко време е кошмарен, особено около час-пик преди началото на работното време и в края на работния ден. Освен това, ремонтите в Германия са почти повсеместни, та винаги като си правите план за дневен "пробег" оставяйте си поне час-два в повече за задръстванията в Германия. За другите страни нещата май са по-спокойни.

 

Аз пътувах в началото на юни през Германия до Брюксел и на връщане през Блед. Тогава още нямаше много ваканционно пътуващи. И пак на моменти пътуването си беше предизвикателство.

Връзка към коментар

Влизането в Прага сутринта към 8-9 е... е нямам думи в речника. Просто избегнете този час.

 

В Будапеща по обяд направихме 2,5 часа от влизане в града до хотела, който беше до остров Маргит. Странното беше, че става дума за 2 следобяд. Ако се налага ще се опитам да се сетя за точния адрес на паркинга, който използвахме - уникално евтин (мислех че има уловка) - само 900 форинта за цял ден.

 

Тези примери са в подкрепа към думите на Георги - търсете хотели по далече от центъра, от към страната, от която идвате. Дори и да е малко по-скъп, поне няма да губите лудо време да стигнете до хотела. Имате ограничено време за разходка и не е ОК да го губите в задръствания.

 

Аз ще кажа за Братислава, нека други споделят за другите места. В Братислава много ми хареса Старият град. Запазено, красиво, хем много хора, но хем не така претъпкано, та чак отблъскващо. И няколко снимки :) :

 

post-1985-0-78309100-1470001236.jpg

 

post-1985-0-46433300-1470001244.jpg

 

post-1985-0-64042300-1470001253.jpg

 

post-1985-0-72717500-1470001257.jpg

 

post-1985-0-12572200-1470001263.jpg

Редактирано от Ех Пламене...
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря Ви за отговорите :)

 

Трафикът и в Далас и ЛА беше кошмарен, но де търпи, за това се съмнявам да е нещо по-лошо. Дано не загубим много време по граници и задръствания, но каквото-такова :)

 

Иначе, ако за тези места знаете места за паркиране или преспиване, ще сме благодарни!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.