Прескочи до съдържание

Куба и по специално Хавана

gamen4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Може ли да ми кажете дали 3 дена са достатъчни, за да се види основното в Хавана? Питам защото имам идея да отскоча до там с график кацане вторник през деня и прибиране петък следобяд през Варадеро. И какви са опциите за транспорт до там от летището във Варадеро? Предварително благодаря за отговора.

Публикувано:

За три дни можеш да добиеш представа от Хавана, но Куба в никакъв случай не е само Хавана! Не знам дали си заслужава джетлега подобно упражнение, но ти си знаеш. Иначе от Хавана до Варадеро можеш да пътуваш с автобус или да си уредиш частен трансфер...

Публикувано:

От Варадеро има еднодневни и двудневни (с преспиване) екскурзии до Хавана. На място ще получиш най-добра цена.

Публикувано:

Мерси за отговорите. Аз като цяло нямам проблем с джетлага, адаптирам се веднага не знам и аз защо. Иначе съм съгласен че Куба не е само Хавана и живи и здрави един ден ще отида за по дълго пътуване, но искам да видя Хавана преди да нахлуят американците и да се загуби атмосферата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Вчера четох интересна констатация:

"Милион американци посетиха Куба и всеки един от тях вярваше , че е последният видял страната преди останалите "шибани" американци да я съсипят.

:lol:

Представям си германците колко им е било вътрешно в 1989 година , че ще се загуби атмосферата в България.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз нямах впредвид туристите, дали са американци или канадци или българи  :)  :)  :)  е без значение. Имах впредвид да падне Фидел и да стане свободен пазара, тогава ще се разреши масово строене, нови стоки абе като цяло ще си стане като пуерто рико или доминикана. Това ми беше идеята.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Според мен три дни за основните неща в Хавана са достатъчни и не се колебай да го направиш това. Hop-on, hop-off автобуса (ако още го има) е много хубава опция за разглеждане на града, независимо какво те убеждават в хотела. Аз съм отскачал до Хавана за три дни от Канкун, Мексико (инцидентно хрумване) и съм много доволен, че го направихме.

Поразпитай какви концерти / изпълнения в клубове има вечерите. Ние улучихме една отцепена от Buena Vista Social Club група с някои от оригиналните изпълнители в колониалния Хотел Насионал и беше супер интересно. Hotel Plaza е също стара колониална сграда и е страхотен за отсядане плюс супер локация в центъра - от терасата се вижда El Capitolio.

Duke, какъв джетлаг? Пича пита как да стигне до Хавана от Варадеро т. е. той ще е бил във Варадеро преди това. Плаж + три дни в Хавана си е чудесна комбинация. Не ми излгежда да лети от България до Хавана и обратно за да прекара там три дни :) :)

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2

Явно още го има :

http://trulycuba.com/tourist-guide/hop-and-hop-buses

Аха ето с три маршрута е :

http://www.cuba-junky.com/havana/havana_bus_tour.html

http://vacationcubatravel.com/havana-bus-tour-hop-on-hop-off/

Редактирано от stanimir
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

@Fly traveler, Duke си ме е разбрал баш правилно идеята ми е точно такава кацане във варадеро и от там 3 дена в Хавана, сега може да станат и 4 защото вече освен понеделник и петък има полети и сряда. Знам че е на юруш, но съм навит да го направя. Иначе благодаря много за съветите и на теб и на станимир, живи и здрави да стигнем ще се възползвам.

Да, има го, само че цената вече не е тази и не важи за всички три линии. Бяхме там през март тази година и от съвсем скоро преди това всяка линия си има отделна цена. Линия 1, която си заслужава е 10 кук, другите две са по - евтини /ако не се лъжа бяха по 5 кук всяка/, но не виждам те за какво са ви, след като първата обикаля цяла Стара Хавана, върви по Малекон, през Ведадо, Мирамар и Плая и с нея се вижда всичко основно.

Редактирано от lyusi

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.