Прескочи до съдържание

Малдивите - местни острови


Lindt

Препоръчани мнения

Аз като почитател на морето и подводния свят не мога да реагирам с безразличие към тази дестинация. На пръв поглед рестрикциите извън ресортите ми се виждат доста, но щом толкова руснаци ги понасят, си заслужава да се разучи :rolleyes: . 

 

Руски блог за Малдиви

 

Спомена се в другата тема, че повечето острови тепърва се откриват към туризъм и не са така развити и интересни. И най-важното, че нямат бикини плажове. 

Говорейки си преди месец с Ботко ми се загнезди в главата, че има и други атоли, с доста лесен транспорт с фери, с добри рифове, с по-големи плажове, с лагуни, пясъчни кори и съседни островчета, до които може да стигнеш без да се намокриш от кръста нагоре. 

 

Кратко представяне на различни острови  - най-общо някои са туристически, други с прекрасен риф- за шнорхелинг или дайвинг, трети с хубави плажове, лагуни и гори, четвърти подходящи за сърф. 

 

И така, започнах днес да си чета за Ari atoll. Получава се лесна комбинация на няколко острова за местни с фери. Има и екскурзии до ресорти, но по-скоро гледах другите възможности. 

 

С удоволствие забелязах острови с по няколко guest house с частен плаж. И хора по бански. И оценки 9.9 в букинг. Цена от 100 евро с такси, с басейнче и на плажа за мен е велик хибрид между резорт и настаняване с местни. 

 

С малко мислене може да се направи доста разнообразна комбинация от острови с фериботи. Приятно изненадана съм от организирания сайт и цените  :)

 

Коментираха се напитките и храната. За алкохолът нищо положително не открих, освен 130$ за бутилка водка/уиски на кораб за пияници. Не е много :) Обаче пък на Малдивите е единствената фабрика за Кока Кола, която ползва обезсолена вода. 

За храната обаче е въпрос на вкус. Доколкото разбирам ще бъде люта. И ще има много къри. Малко плодове, нудъли и много риба. В wikitravel и руския блог са описани трасиционните ястия, но ми доскуча и не четох. Интересно ми се видя, че местните не ядат раци по религиозни причини, но ако си "набереш" по залез, могат да ти ги сготвят. 

 

В заключение мога да кажа, че ако не се обикалят като коне с капаци по един маршрут, Малдивите май могат да предложат по нещо специално за всеки морски почитател. 

 

За валутата, визите, комарите и климата може да си прочетете сами.

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.